arkadaşlar 0 aldığım golf aracımla 1 hafta önce istanbul sefaköy tarafından otobanda kaza yaptık üniversitemiz eylencesinden çıktık ben alkollüydüm fakat aracı kuzenim kullanıyordu kuzenimde alkol yok ehliyetide var kaza anında büyük bi hata yaparak direk polisi çağırdım ben durumu anlatırken polise alkollü olduğumu kuzenim kullandığını sölemeye kalmadan geç o işleri geç diyerek lafımı dinlemedi bile benim kullandığımı sandı karşı tarafta alkollüyüm diye beni gösterdi sürücü olarak bana alkol testi yaptırmadı ben kabul etmedim kuzenim kullanıyordu dedim polisti arada kaldı tutanağa SÜRÜCÜ TESPİT EDİLEMEDİ yazdı not:8-8 hatayı bana verdi bu arada tutanakta ise alkolle ilgili tek bir ibare bile yer almıyor sadece kazanın oluşunu şuçun bende olduğunu ve arada kaldığını sürücünün tespit edilemediğini yazdı karşı tarafın arabası renoult meneger 91 model araç benim aracımda 500 tl lik masraf var ben kaskomu bozmadım dışardan yaptırdım ama karşıdaki arabada hasar büyük ağır hasar olarak işlenmiş sanırım ama exper daha bakmamış pekte anlamıyorum.....................1)asıl soruma gelince sigortam karşıyı karşılayacakmı 2)karşıladığında bana dava açıp parayı geri isteyecekmi sürücü tespit edilemedi dediği için 3) şuan ne yapmam lazım trafik mahkemesine falan başvurmadım gerek varmı 4)bildiğim kadarıyla sürücü tespit edilemedi yazması için aracın kaza anında kaçması lazım ama öle bişey söz konusu değil tutanakta kuzeniminde benimde ismimiz var alkol testi yapmadı üfletmedi alkolle ilgili bişide yazmadı sigortam sorun yaratırmı lütfen beni bu konuda aydınlatın yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Sigorta karşılar lakin soruşturma açar.
Sizin yapacağınız şey bir avukata giderek durumu anlatmak , bölgedeki kamera , şahitler ve benzeri yollar ile sürücünün kuzeniniz olduğunu kanıtlamak.
Alkol testi yapılmadığı için herhangi bir sorun olmayacaktır.Lakin siz önleminizi alın.Mesela bulunduğunuz mekandan ayrılırken kamera kayıtlarına bakarlar.Yolda da var ise başınıza hiç bir şey gelmez sigortanız karşılar.