Şimdi Ara

Kasko hasarımı ödemiyor ve savcılığa başvuracağını söylüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 3 gün önce arabamı kaldırımda geri giderken elektrik direğine çarptım. Açıkçası kaldırıma çıkmak ve kamu malına zarar vermek (ki direkte en ufak bir çizik yok) ceza gerektirir diye telaşla düşündüğümden trafiğe gidip ağaca çarpmış olarak tutanak tutturdum. Ertesi gün exper geldi bende tüm içtenliğimle direğe çarptığımı ve tutanağa ağaç dediğimi söyledim. Bugün exper arıyor ve ya feragat edeceksiniz yada savcılığa gidilebileceğini söylüyor. 4 5 bin liralık masrafım var ve ne yapacağımı bilemiyorum. Kasgo ya onca verdiğim para böyle zamanlar için değilmi ? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

• O nasıl bir saçma şey ya?

Sonuçta kazanın fotoğrafları falan olmadığı için "beyanla" hasar onarımı yaptıracaksınız demek ki.

Bilmemne olsun gitsin savcılığa, direk mi, duvar mı, ağaç mı, neye çarptığınızı nereden anlayacak???????
    Merak etmeyin, eksperlik konusu "neye çarptığınız" değil

"Ben öyle birşey demedim, yanlış anlamışsınız, direkti" deseniz nasıl anlayacak?

Neye göre savcılığa gidecekmiş.
    Önce aksini ispat edebilmeleri lazım.
    Yazılı mazılı birşeyler var mı sağda solda, önce direk, sonra ağaç dediğinize dair.
    Yoksa rahat olun.
  • Sayın Ormancı Ne yazıkki ben karakola gidip evimin önündeki ağaca çarptım dedim ve tutanak tutturdum. O tutanak kasko firmasına gönderilmiş. Eksper de gelip ağacın fotoğraflarını çekti :S tutanak ta ağaç yazdığı için. Ne yapabilirim bilemedim. Sanırım feragat edip hasarı cebimden ödeyecem.
  • Tamam işte ben de diyorum ki zaten tutanak da sizin beyanınızla tutulmuş.
    Bunun haricinde yazılı olarak herhangi bir yerde "direk" ifadesini kullanıldı mı?
    Kullanılmadıysa sorun yok.
    Eksper gıcıklık yapıyor sadece.

Siz de söyleyin o zaman,

Eksperler ne sahtekarlıklara onay veriyorlar. Ben de avanta istiyorsunuz diye savcılığa gideceğim diyin, bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 15 Aralık 2011; 17:01:14 >
  • Direğe çarpmama rağmen karakolda tuanağa ağaç yazdırdım ve bende imza attım. Eksperinde dediği bunun direk çarpığı olduğu belli o yüzden red edilir siz şimdiden feragat edin eğer etmezseniz savcılığa bile iş gidebilir.
  • Siz anlatmasanız anlayacak mıydı çok merak ediyorum.
    Dediğim gibi, onun görevi ve uzmanlığı kazanın gerçekten olup olmadığıdır. Ve hangi parçaların değişmesi gerektiği, hangilerinin tamir edilip edilmeyeceğine karar verir.
    Nasıl olduğu, neden olduğu kısımları onu çok da ilgilendirmez.

Düşünün, tutanak ve fotoğraflarla bir sürü dosya geliyor.
    Hangi birini nasıl anlıyorlar?
    Belki ben anlaşıp arabaları öyle yan yana getirdim, sürtmüş, vurmuş gibi gösterdim, kim nereden bilecek.

Bu tip olaylar çok dönüyor, eksperlerle anlaşıp sigorta şirketine bir sürü üçkağıt yapanlar da var.
    Benzer şekilde sigorta şirketleri de eksperlerle anlaşıp "o parçayı değiştirme, tamir yoluna gidelim" vs. diye ayartıyorlar.

Biiiiiiiiiiiir sürü üçkağıt dönüyor, bula bula sizi bulmuşlar, ağaç mı direk mi diye mi tartışıyormuş.

Bence hiç ezilmeyin.
    Kabul etmiyorsa başka eksper talep edin. Böyle bir hakkınız var diye hatırlıyorum ama emin değilim.

Ayrıca direk çarpığı nasıl belliymiş, aynı çapta ağaç da olabilir direk de.
    Arabanın üzerinde "ben direğe çarptım, ağaca değil" mi yazıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 15 Aralık 2011; 19:29:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emocancan

Direğe çarpmama rağmen karakolda tuanağa ağaç yazdırdım ve bende imza attım. Eksperinde dediği bunun direk çarpığı olduğu belli o yüzden red edilir siz şimdiden feragat edin eğer etmezseniz savcılığa bile iş gidebilir.

Olayın şoku ile ağaç demişim desen olmamı?! ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın Emocancan;

Diğer arkdaşlar gibi içinizi rahatlatmak isterdim. Ama malesef yanlış beyanda bulunarak direğe çarpmaktan daha büyük bir kaza yapmışsınız.

Öncelikle diğere çarptığınızda çekici çağırıp veya servise giderek hasar dosyası açtırsaydınız, Kaskonuz aracınızın hasarını öder, korktuğunuz kamu zararı da trafik sigortanız tarafından karşılanırdı (somut bir olayla tecrübe edilmiştir) Zaten her yıl trafik sigortasına da bu yüzden para ödüyorsunuz.

Kasko aracınızın hasarında nereye çarptığınıza bakmaz. Direğede çarpmış olabilirsiniz ineğe de. AMA Sebebi her ne olursa olsun yanlış beyanda bulunarak sigorta şirketini yanıltmaya çalışırsanız ve bu tespit edilirse hasarı ödememe hakkı olduğu gibi sizi dava etme hakkına da sahiptir.

İnşallah mesele hallolur... Açıkçası hasarınızın ödenmeyeceğini düşünüyorum

Saygılarımla

• sigorta şirketleri ödemem dedimi ödemez hemşerim hele birde ufak bir acığını yakaladılarmı seni hayatından bezdiriler nerdeyse sen özürdilersin ben hatayaptın siz yapmayın diye bilirlerki türk insanı mahkemeden korkar uzun sürer ya kaybedersek düşüncesi her zaman bizi davadan vaz gecirir kendi acacağım davadan biliyorum hiç beklemeden bir avukatla görüş ve mahkemeden bilirkişi raporunu al ver mahkemeye gitsin paranın fazlasıyla alırsın
    baştan tanıdığın acenta yoksa zaten 5-0 yenik başlarsın bu işlere sendede durum öyle gözüküyor ya sineye ceker tamiri kendin yaptırırsın yada verirsin mahkemeye hakkını orda arasın mahkemeye gitmek suclanmak değil yeri geldiğinde aklanmaktı
  • Tüm yorumlar için teşekkürler.

Zoraki de olsa hasarımı kendim ödemeye karar verdim. Kulağımıza pahalı bir küpe oldu. Ama çileden çıkmamak elde değil. Ne kadar kendi hatam da olsa art niyetli olmadığım belli. Eksper arkadaş bu işten komisyonda alıyormuş artı firmasının kasko şirketine karşı prestiji artıyomuş muş onuda söyledi. Benim 5 bin liradan kendine prestij yaptı ne güzel.
    Neyse olan olmuş.

Saygılar.
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Geri geri giderek çarptığınız direkte çizik bile olmazken nasıl aracınızda 5.000tl hasar olabilir onu anlayamadım.

//Arka tampon - bagaj kapağı - çamurluklar - arka cam a kadar girmiş olmanız lazım tahminen bu miktar çıkması için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi download -- 16 Aralık 2011; 15:20:55 >
  • Geçmiş olsun öncelikle.

Tek taraflı bir kaza sonrasın da hemen sigorta şirketinizi aramalıydınız. Böylelikle, sigorta şirketi aracınızı almak ve en yakın anlaşmalı olduğu yetkili sevislere aracınızı götürmek üzere çekici yollacaktı. Daha sonra expertiz aracınızı inceleyip, durum hakkında sizi bilgilendirecekti. Yani, karakola gitmenizin hiç gereği olmadığı gibi, direği ağaç yapmanında bir anlamı yoktu.

Fakat insanlar çoğu şeyi deneyimleyerek öğreniyor maalesef. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Tekrar geçmiş olsun der, kazasız belasız sürüşler dilerim herkese..
  • quote:

Orijinalden alıntı: download

Öncelikle geçmiş olsun.
    Geri geri giderek çarptığınız direkte çizik bile olmazken nasıl aracınızda 5.000tl hasar olabilir onu anlayamadım.

//Arka tampon - bagaj kapağı - çamurluklar - arka cam a kadar girmiş olmanız lazım tahminen bu miktar çıkması için.

Bende şaşırdım bu fiyat çıkınca. Tam olarak çıkarttıkları fiyat listesi şu : bagaj kaputu : 720 plakalık :204 kaplama bagaj : 150 stop lambası : 130 panel arka : 740 yazı : 60 plaka lambası 14 fitil bagaj : 255 kapak: 55 kilit karşılığı 162 kilit iç bagaj : 95 işçilik : 1180 KDV : 680 total : 4.500 civarı bir rakam. Araba fiat marea. Kendi servisi dışında başka yere şimdiye kadar arabayı götürmedim. Bakalım bu sefer sanayiye gidip sanırım tek tek fiyat almam gerekecek gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Geçmiş olsun öncelikle.

Tek taraflı bir kaza sonrasın da hemen sigorta şirketinizi aramalıydınız. Böylelikle, sigorta şirketi aracınızı almak ve en yakın anlaşmalı olduğu yetkili sevislere aracınızı götürmek üzere çekici yollacaktı. Daha sonra expertiz aracınızı inceleyip, durum hakkında sizi bilgilendirecekti. Yani, karakola gitmenizin hiç gereği olmadığı gibi, direği ağaç yapmanında bir anlamı yoktu.

Fakat insanlar çoğu şeyi deneyimleyerek öğreniyor maalesef. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Tekrar geçmiş olsun der, kazasız belasız sürüşler dilerim herkese..

Kesinlikle haklısınız. Ama kaza olduğu anda o kadar çok fikir veren olduki. Bende kazanında telaşı ile ne yapacağımı bilemedim. İnanırmısın ağaç fikrinide bir trafik polisi verdi. Karakolda tutanak tutturmanında her zaman daha geçerli bir yöntem olduğunu söyledi bir çok kişi. Bende o şaşkınlıkla gidip tutanak tutturmuş oldum. Ama dediğiniz gibi iyi bir deneyim oldu. Buradaki yazıyı okuyan arkadaşlarda benim yaptığım hataya düşmezler artık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emocancan

quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Geçmiş olsun öncelikle.

Kesinlikle haklısınız. Ama kaza olduğu anda o kadar çok fikir veren olduki. Bende kazanında telaşı ile ne yapacağımı bilemedim. İnanırmısın ağaç fikrinide bir trafik polisi verdi. Karakolda tutanak tutturmanında her zaman daha geçerli bir yöntem olduğunu söyledi bir çok kişi. Bende o şaşkınlıkla gidip tutanak tutturmuş oldum. Ama dediğiniz gibi iyi bir deneyim oldu. Buradaki yazıyı okuyan arkadaşlarda benim yaptığım hataya düşmezler artık :)

Maalesef polislerimizin bir çoğu oldukça cahil. Şöyle ki; Arkadaşımın racing motoru vardı, bir gün Bodrum'dan geldi İzmir'e, aldı beni evimden. İzmir Pınarbaşı'na motor yarışlarını izlemeye giderken yolda trafik polisi çevirdi bizi. Bende ayriyeten motorcu olduğum için kaskım, montum vs. herşeyim vardı. Fakat arkadaşın motorunla gidiyorduk, yolcuydum anlayacağınız üzere. Polis abimiz, ruhsat kontrolünü yaparken, ''kardeşim, burada yolcu sayısı 1 yazıyor, siz iki kişi binmişsiniz'' diyerekten cezayı yapıştırdı :))))). Yani, sürücüyüde yolcudan saydı ve ne dediysek ikna edemedik. Traji komik. Neyse, canı sağ olsun. O gün bayağı gülmüştük. İşte böyle memurlarımız mevcut maalesef.

Bu arada kazalarda yapılan hatalardan biride şudur. Kaza yaptığınızda ve tutanak için trafik polisi çağırdığınız da, bunu çekiciler telsizler'den dinliyorlar ve kaza yerine gelerek başınıza üçüşüyorlar. Kesinlikle aracınızı onlara çektirmeyeceksiniz. Sigorta şirketinizi arayıp, çekici talep edeceksiniz ve sigorta şirketiniz ücretsiz bir şekilde aracınızı anlaşmalı olduğu en yakın yetkili servise götürecektir. Aksi halde, diğer çekicilere para vermek durumunda kalırsınız.

Ayriyeten sigorta işlemleri için polis mutlaka çağrılmalıdır. Bunun için karakola gitmeye gerek yoktur. Düzenlenecek tutanağın yanında, alkol testi olması zorunludur. Tutanağın sonucunu, ertesi gün bağlı olduğunuz il/ilçe trafik şube müdürlüğünden alıp, sigorta şirketine fax çekeceksiniz (yanlış hatırlamıyorumdur umarım). Yoksa sigorta şirketleri sıkıntı çıkarabilirler. Zaten işin içinde alkol varsa, vay halinize derim.. :))

Yani araç kullanırken ALKOL kesinlikle almıyoruz. Kendi ve çevremizde ki insanların sağlığı için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.