Şimdi Ara

sigortanın maaş üzerinden yatması ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
15.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler A•101 de başlicam yaş 17 , 18 e bi kaç ay kaldı görüşye çağırıldım ücret asgari ücretmiş 927 lira dedi ama bide sigortan maaş üzerinden yatacak dedi bu ne oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Maaş Üzerinden Sigorta Yatması Ne Demek?

Çalışanların sosyal güvenlik primlerinin maaşlarından kesilerek yatırılma işlemine "maaş üzerinden sigorta yatması" denir.

Sigortanın Maaş Üzerinden Yatması Ne Demektir?

Çalışanların maaşlarından aylık olarak belirli bir oran kesilir ve bu oran, çalışan adına Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenir. Kesilen bu oran, çalışanın kazancı ve çalışma süresine göre değişir.

Brütten Sigorta Yatması Ne Demektir?

Brütten sigorta yatması, sigorta primlerinin vergi kesintisi öncesindeki brüt maaş üzerinden hesaplanıp yatırılması anlamına gelir. Bu durumda, sigorta primi brüt maaştan daha yüksek olur.

Aldığın Maaş Üzerinden Sigorta

Aldığın maaş üzerinden sigorta, işvereninin maaşından kestiği ve SGK'ya yatırdığı sigorta primleridir. Bu primler, emeklilik, sağlık ve işsizlik gibi sosyal güvenlik haklarının kullanılmasına olanak tanır.

Sigortanın Asgari Ücretten Yatması Ne Demektir?

Asgari ücretten sigorta yatması, çalışanların maaşı asgari ücretin altındaysa sigorta primlerinin asgari ücret üzerinden hesaplanıp yatırılması anlamına gelir. Bu durumda, çalışanların sigorta primleri gerçek kazançlarından daha düşük olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up pu pupup pu puuuu

• Maaştan sigorta ücretin kesilecek demek. Net, brüt maaş olayı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Maaştan sigorta ücretin kesilecek demek. Net, brüt maaş olayı.

927 lira zaten eger kesilirse ne kadar kaliyo bana ?

• quote:

Orijinalden alıntı: I can the me ski cem

quote:

850 falan

• quote:

Orijinalden alıntı: cobalt_evan

quote:

quote:

850 falan

hocam emin misin 850 olduguna ??

• quote:

quote:

www.muhasebedersleri.com
    ASGARİ ÜCRET | 2020 yılı Asgari ücretler, ne kadar, net ve brüt, asgari ücretin tanımı
    http://www.muhasebedersleri.com/pratik-bilgiler/asgari-ucretler.html

Yukarıdaki adreste asgari ücret yazıyor, adamın sana dediğinden daha yüksek alman gereken ücret.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

850 falan

hocam emin misin 850 olduguna ??

Evet ben 750 falan biliyorum asgari ücret?

• Arkadaşlar benim maaş 950 civarı sigortaya 1300 tl yatıyor sizce iyi mi? c.tesi pazar tatil.
  • quote:

quote:

quote:

www.muhasebedersleri.com
    ASGARİ ÜCRET | 2020 yılı Asgari ücretler, ne kadar, net ve brüt, asgari ücretin tanımı
    http://www.muhasebedersleri.com/pratik-bilgiler/asgari-ucretler.html

Yukarıdaki adreste asgari ücret yazıyor, adamın sana dediğinden daha yüksek alman gereken ücret.

suan benim en az 978.60 almammı gerekiyor ? 6. ayden itibaren de aylik en az 1021 almam gerekiyor dogrumu bakmisim ? yasim 17 . 16 dan buyugum 18 e bi sey kalmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Robert Knepper

Arkadaşlar benim maaş 950 civarı sigortaya 1300 tl yatıyor sizce iyi mi? c.tesi pazar tatil.

Nerde calision hocam

• quote:

quote:

Arkadaşlar benim maaş 950 civarı sigortaya 1300 tl yatıyor sizce iyi mi? c.tesi pazar tatil.

Nerde calision hocam

gebze sanayi plastikçilerde. montaj yapıyorum şuan yıllık izindeyim. asansör kilit imalat.
  • benim anladigim sigortani asgari ucretten yatirip haksizlik yapmayacagiz demek. herzaman ne aliyosan ondan yatacak demek...

• quote:

beyler A•101 de iş başlicam yaş 17 , 18 e bi kaç ay kaldı görüşye çağırıldım ücret asgari ücretmiş 927 lira dedi ama bide sigortan maaş üzerinden yatacak dedi bu ne oluyor

Ortalama net 750-780 alırsın.
  • Asgari ücret alıyorsan zaten sigortada asgari ücret üzerinden yatar adı üstünde 'asgari'. Demek istedikleri ileride maaşın asgari ücretten yukarıya çıktığı zaman sigortanda aldığın maaş üzerinden gösterileceği Piyasa genelinde 2.000 lira maaş alan bile asgari ücret üzerinden sigortalı görünüyor. Resmi olacağını anlatmaya çalışmış yani sana.

Ayrıca asgari ücret bekar için şuan 773,01 lira 01.07.2013 ten sonra 803,68 lira olacaktır. 17 yaşında olman bişeyi değiştirmez. Asgari ücret 16 yaşından küçükler ve 16 yaşından büyükler için ayrı düzenlenmiştir.....
  • quote:

Bence az, hafta sonu tatil olsa bile hafta içi günde en az 8-10 saat çalışıyorsundur ve maaşı saate bölünce çok az miktar düşer.
    Tabiki bu torunum genel olarak geçerli, ister masa başı, ister el emekçisi olsun maaşlar en az şimdikinin 2 katı olmalı, yaşadığımız standartlar düşük ülke olarak.

• Sigorta ücretini maaşından kesecekler yani değişen birşey olmuyor sana gelecek parayı falan kesme işlemi değil normal asgari ücretliye uygulanan bir işlem ancak sende eş çocuk vs. olmadığı için biraz daha az alırsın onlardan o kadar oda max.150 tl oynar (evli 4 çocuklu ona göre :) )
  • sigorta ücretinden kesilmeyecek.. ne alıyorsan sigortan için matrah o olacak demek istenmiş..

yani 1000 lira maaş alıyorsan sigortan 1000 lira üzerinden yatırılacak..

misal; kimi işverenler çalışanına 1700 lira maaş veriyor aylık olarak.. fakat sigortasını asgari göstererek devlete daha az vergi ödüyor yani vergi kaçırıyor.

(eğer kelime oyunu yapılmadıysa söylenmek istenen bu)
  • quote:

quote:

Bence az, hafta sonu tatil olsa bile hafta içi günde en az 8-10 saat çalışıyorsundur ve maaşı saate bölünce çok az miktar düşer.
    Tabiki bu torunum genel olarak geçerli, ister masa başı, ister el emekçisi olsun maaşlar en az şimdikinin 2 katı olmalı, yaşadığımız standartlar düşük ülke olarak.

sabah 7.30 akşam 5.30

45dk yemek
    20dk çay
  • ben işe girdim.24 günlüğüne binlira sgk yatrmşlar ama ben 788 lira maaş aldm..banada sigortamın maaş üzerinden yatacağı söylenmişti..aylığımne olur bu durumda yani otuz günlük maaşım nekadar olur ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.