Şimdi Ara

Sigortasız İşçi Çalıştıran Hukuk Büroları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlığı uzun tutmak istemedim aslı: 'Sigortasız, asgari ücret altında, yol yemek vermeden işçi çalıştıran hukuk büroları olacaktı.'

Öncelikle ben bir hukuk öğrencisiyim.Dersleri takip etmenin zorunlu olmaması sebebiyle bir büroya girip çalışayım hem işi öğrenirim hem de elim üç beş kuruş görür diyerek uzun süredir iş aramaktayım.Bu süreç içerisinde sayısız büro, açtığım ilanlar için görüşmeye çağırdı.Genel olarak şartları her gün çalışmak ve ücret beklememek üzerine olmakla beraber; 250-300 lira harçlık veren bazen 500 veren de oluyor.Anlamadığım nokta bu teklifler nasıl böyle açık açık yapılabiliyor, kanundan korkmasa da insanın utanması lazım.

En son bir yer boşluğuma geldi kabul ettim, part time diye 500 tlye anlaştığım adam günlük çalışma süresinin 7 saat olduğunu, haftada 5 gün geleceğimi, yol yemek vermeyeceğini söyledikten sonra tek kelime etmeden bürosunu terk ettim.

Kusura bakmayın başınızı ağrıttım bu konuda benle aynı veya farklı düşünen öğrenci arkadaşlarım veya meslektaş olacağım abilerim ablalarımın görüşlerini merak ediyorum.
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Patronajla mezun olmadan tanismissin değerli kardeşim, bu iyiye işaret.. Sana bir sır daha vereyim: Avukatlık kanunu uyarinca avukat stajini yaparken stajyer avukatın ücret alması yasak. Bürolar genelde 500 tl gibi komik rakamlarla ne olduğu meçhul bir ücret vererek gecirtiyorlar bu süreci. Malesef avukatlığı statüsü olan bir meslekten ziyade, alelade kurnaz esnaflık olarak gören insanlardan kaynaklanan bir sorun bu yaşadığın.. Yaptırımı var ama uygulayan yok...

• Umuyorum ki bütün o çakal tiplerle tanışmış olayım geri kalanlar gerçek avukatlar olsun.

Bu arada stajyer avukat mevzusunu bilmiyordum , staj sürecinde ne içip yiyicez maddi destek veren bir kurum olacak mı?

• henüz deneyimin olmadığı için bu kadar düşük maaşlar verilmiştir. zamanla çalıştıkça hem maaşın artar hemde deneyimli olarak daha güzel yerlere başvurabilirsin.ilk başvuru aşamasında bürolar genelde öğrenci arkadaşlar fazla soluklu olmadığı için deneme amaçlı olarak düşük maaş veriyorlar.staj zamanında hem maaşın fazla olur hemde barodan staj kredisi alabilirsin.
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    Çok iyimser bir yaklaşımınız var gerçekten.Ne diyim, ama birkaç sene sonra avukat olacak birisine de 10 yaşında berber çırağının aldığı kadar harçlık vermek pek açıklanabilir gözükmüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumda hukuk fakültesi yazacağını, tercih yapacağını v.s. söyleyenlere, yazmayın kardeşim hukuk, başka alternatiflere bakın dediğimde genç kardeşlerimiz idrak edemiyorlardı. Durum bundan da kötüye gidecek

• üstat ben zaten sıralamada yukarılarda olup hukuk tercih edeceklere üzülüyorum. hadi galatasaray vs gibi dil öğretimi veren okullar neyse ama artık istanbul ve marmara üniversitesi bile insana bir artı katmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİGORTASIZ ÇALIŞMAK
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.