Şimdi Ara

sihirbazlar çetesini anlamadım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
9.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Filmi bende anlamadım.Çok fazla çelişki var filmde.Cevaplanmayan sorular:

-Gözün ne olduğu tam olarak bir yere bağlanmıyor filmde.
    -Dedektif bunca oyunu neden yaptı , kimden intikam almak için?
    -Çelik kasa üretim hatası olduğu için büküldü babası içinde sıkıştı , dedektif çeliği üreten firma sahibinden intikam aldığını söylüyor.
    -Dedektifin babası Lionel Shrike'ın ölümünden Morgan Freeman'ın bir alakası yok.
    -Dedektefin babası ölmediyse nereye gitti?Ölmediyse neyin intikamını alıyor.
    -Elkhorn'un ne olduğu açıklanmıyor.Filmin sonunda bir kasa üretici olarak başlandığı söyleniyor.

Açıkçası filmde her şey birbiriyle çelişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caner_Gnc

quote:

Orijinalden alıntı: Kelebek Avcısı

quote:

Orijinalden alıntı: wakara

hapse attıgı adam kım peki

O da eski bir sihirbaz. Yanlış anlamadıysam o da örgüte girmeye çalışmış ama kabul edilmemiş. Sihirbazlığı bırakmış ve sihirbazların sırlarını anlatan film&videolar yaparak yaymış biri. Çetenin örgüte girmesini istemediği için polise yardım edip yakalanmalarını sağlamaya çalışıyordu.

Hatırladığım kadarıyla Morgan Freeman'ın canlandırdığı karakter, yani dedektifin hapse attırdığı adam yıllar önce dedektifin babasının sırlarını açığa çıkarmış. Dedektifin babası ise açığa çıkarılamayacak, ilginç bir numara deniyor. Çelik kasanın içinde suya bırakılıyor ve kasadan çıkamayıp ölüyor. Yani bir nevi dedektifin babası Morgan Freeman'ın canlandırdığı karakter yüzünden ölüyor. Dedektif ise adamı hapse attırarak intikamını almış oluyor.

Dedektifin babasının ölümü ile Morgan Freeman'ın bir alakası yok ki.Kasa büküldüğü için öldüğü söyleniyor ve kasanın içinden cesedi çıkmıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Foxxly

Filmle ilgili bir soru

filmi izledim ama en sonda çelik kasa üreticisini açıklarken kim olduğunu söylediği kişi kim bi türlü hatırlayamadım.

filmde polis elemanın babasının içinde olduğu kasayı üreten kim dikkatini çeken varmı ? L corn mu ne dedi isim olarakta.

İşte asıl soru bu.Bu elkhorn'un kim veya ne olduğu açıklanmıyor.Eğer elkhorn Morgan Freeman'ın kurduğu bir şirket olursa ve o kasanın içinden dedektifin babası ölü çıkarsa bütün taşlar yerine oturuyor.

• @Foxxly

Çelik kasa üretisinin adı Elkhorn. Ama daha sonra güvenlik şirketi oluyor ve aynayla saklayıp, sonradan çaldıkları büyük kasanın içinde 1 milyar dolara yakın paraları var.

@Tek Kural Ahmet Kural

Öncelikle benim tavsiyem spoilerı açmadan önce filmi bir daha izlemenizdir. Çünkü gözden kaçırdığınız şeyler var, dikkatli izlerseniz filmde hepsinin cevabı var ve alacağınız zevk de artacaktır. Ama zamanım yok derseniz tabi ki spoilerı açıp okumakta sorun yok.

Dedektifin bu oyunları yapmasının sebebi babasının ölümünde payı olanlardan intikam almak.
    Morgan Freeman'ın karakteri, dedektifin babasının bütün sırlarını açıklıyor. Daha sonra haliyle babasının işinde sıkıntı oluyor. Bunun üzerine de kasa numarasını yapmaya kalkıyor ve ölüyor. Eğer Morgan Freeman sırlarını açıklamasa babası ölmeyeceği için onu suçluyor dedektif ve intikamını alıyor.
    Elkhorn babasının gösteriyi yaparken kullandığı kasanın markası. Ama olması gereken sağlamlıkta yapmıyorlar kasayı ve kasa bükülüyor, babası da numarasını yapması gerektiği şekilde yapamıyor, haliyle de ölüyor. Daha sonra bu Elkhorn, güvenlik şirketi oluyor. Filmde çaldıkları son büyük kasanın içinde de 1 milyar dolar civarında parası var Elkhorn'un. Haliyle onlara da büyük zarar vermiş olup, intikamını alıyor.
    Tressler Sigorta'ysa sigorta taleplerini reddediyor, ondan da intikamını alıyor.
    Fransa'da soydukları banka da notu taşıyan banka. Ondan da intikamını alıyor.
    Yani babası gerçekten öldü ve filmde zarar verdikleri her kişi ve şirketin, dedektifin babasının ölümüyle alakası var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg61

@Foxxly

Çelik kasa üretisinin adı Elkhorn. Ama daha sonra güvenlik şirketi oluyor ve aynayla saklayıp, sonradan çaldıkları büyük kasanın içinde 1 milyar dolara yakın paraları var.

@Tek Kural Ahmet Kural

Öncelikle benim tavsiyem spoilerı açmadan önce filmi bir daha izlemenizdir. Çünkü gözden kaçırdığınız şeyler var, dikkatli izlerseniz filmde hepsinin cevabı var ve alacağınız zevk de artacaktır. Ama zamanım yok derseniz tabi ki spoilerı açıp okumakta sorun yok.

Dedektifin bu oyunları yapmasının sebebi babasının ölümünde payı olanlardan intikam almak.
    Morgan Freeman'ın karakteri, dedektifin babasının bütün sırlarını açıklıyor. Daha sonra haliyle babasının işinde sıkıntı oluyor. Bunun üzerine de kasa numarasını yapmaya kalkıyor ve ölüyor. Eğer Morgan Freeman sırlarını açıklamasa babası ölmeyeceği için onu suçluyor dedektif ve intikamını alıyor.
    Elkhorn babasının gösteriyi yaparken kullandığı kasanın markası. Ama olması gereken sağlamlıkta yapmıyorlar kasayı ve kasa bükülüyor, babası da numarasını yapması gerektiği şekilde yapamıyor, haliyle de ölüyor. Daha sonra bu Elkhorn, güvenlik şirketi oluyor. Filmde çaldıkları son büyük kasanın içinde de 1 milyar dolar civarında parası var Elkhorn'un. Haliyle onlara da büyük zarar vermiş olup, intikamını alıyor.
    Tressler Sigorta'ysa sigorta taleplerini reddediyor, ondan da intikamını alıyor.
    Yani babası gerçekten öldü ve filmde zarar verdikleri her kişi ve şirketin, dedektifin babasının ölümüyle alakası var.

Diğer intikamlar anlaşılıyor ama Morgan Freeman'dan neden intikam almak istediği filmde net anlaşılmıyor.Senin anlattığın şekilde anladım.Filmin başlarında yuvarlak bir masanın etrafında hikayeyi anlattığı sahne biraz daha uzun tutulup , açıklayıcı olması lazımdı.Biz hadi filmi indirip izliyoruz , anlamadığımız sahneyi tekrar izleyebiliyoruz , sinemadaki adam ne yapacak.Bir de ben dublajlı izledim , dublajı berbat yapmışlar.Dublajdaki yanlış ifadelerle bazı şeyler anlaşılmıyor , o kasanın Elkhorn şirketine ait olduğu dublajda söylenmiyor , altyazı indirip baktım altyazıda söyleniyor.Dublaj filmin içine etmiş resmen.

Babası öldü diyorsun ama kasanın içinden niye çıkmadı ayrıca filmde öldü şeklinde bahsedilmiyor.Bence 2. filmde babası ortaya çıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

quote:

@Foxxly

@Tek Kural Ahmet Kural

Diğer intikamlar anlaşılıyor ama Morgan Freeman'dan neden intikam almak istediği filmde net anlaşılmıyor.Senin anlattığın şekilde anladım.Filmin başlarında yuvarlak bir masanın etrafında hikayeyi anlattığı sahne biraz daha uzun tutulup , açıklayıcı olması lazımdı.Biz hadi filmi indirip izliyoruz , anlamadığımız sahneyi tekrar izleyebiliyoruz , sinemadaki adam ne yapacak.Bir de ben dublajlı izledim , dublajı berbat yapmışlar.Dublajdaki yanlış ifadelerle bazı şeyler anlaşılmıyor , o kasanın Elkhorn şirketine ait olduğu dublajda söylenmiyor , altyazı indirip baktım altyazıda söyleniyor.Dublaj filmin içine etmiş resmen.

Babası öldü diyorsun ama kasanın içinden niye çıkmadı ayrıca filmde öldü şeklinde bahsedilmiyor.Bence 2. filmde babası ortaya çıkacak.

2.film mi geliyormuş?

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Gandalf

quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

quote:

@Foxxly

@Tek Kural Ahmet Kural

2.film mi geliyormuş?

Google'dan bakmak bu kadar zor muydu?
    http://forum.donanimhaber.com/m_84977476/tm.htm

• hayatımda izlediğim en saçma filmlerden biriydi.izleyip de prim verdirmeyin böyle filmlere.gerçekçi yapıtlar izleyin bence

• detektif yıllar önce ölen babasının intikamını almak istiyor, madem o kadar adamları topluyor, o kadar büyük organizasyonlar yapıyor. sen adamın arabasına çalıntı para koyup intikamını almaya çalışıyosun. oldu mu hiç?
    bir de adam çeteyi kovalarken tek başına gösterildiği sahnelerde gayet umutsuz gösteriliyor. bu tarz filmlerde her şeyin başındaki elemanın tek başına gösterilmemesi gerekir. en temel sinema kurallarını ihlal eden tırt bi film bence.
  • Filmde bence toplum mühendisliğine değiniliyor.

Ne kadar yakından bakarsan o kadar az görürsün lafı bana kaderi ve siyaseti anımsatıyor. Hayattada böyle değil mi ?

Peki ya siyasette böyle değil mi biz sadece politikacıları hizmet için bize var olduklarını sanarken onlar sadece kendi ceplerini dolrururken aynı zamanda ülkeyi şirketlere yağmalayıp kendi rahatına bakmıyorlar mı? Duble yol hastane hizmet bunlar bizim yakından baktığımız şeyler halbuki derinlemesine bakan ülkeyi firmaların küresellerin yağmalamasına müsade ettiğini görebilir.

Yani kısacası siyaset ve yönetimler kötü amaçlara alet edildiği için bir nevi ilizyondur halkı uyutmaktır.

Filmin ikinci gösterisinde tavşan kısmında 12 cesur gönüllü ye ihtiyac derken sanırım fed kurulurkenki gizli toplantıdaki 12 en zengin elit aileden bahsediliyor. Oyun kurucu kelimesi size bunu anımsatır. Yuvarlak masanın etrafindaki 12 elit aile.

Bu arada filmdeki Arthur karakterini George Saros isimli ünlü yahudi spekületöre benzetiyorum. Bu adamın da elit ailelerin pionudur. Diğerleri gibi kullanılıp atılır kapitalizmde bunun işi bittiğinde bundaki milyarlarca dolar para aynı dalavereyle halka dağıtılcaktır sahnesi sergilenmiş.

Mahşerin 4 atlısı incil kısmını araştırmadım ama islamiyette 4 büyük melek vardır. Bunlar cebrail mikail israfil azraildir.

Bu 4 görevi dünyada 4 aile üstlenmiştir. Biri Rockefeller, Rotshcild Jp. Morgan sonuncusunu hatırlamıyorum o bu komiteden çıkmıştı sanırım.

Göz olayına gelirsek

Göz olayı horus bugünkü adıyla İllimunati bir hedef şaşırtmacadır aslında adı belli olmayan bir ekonomik ve sosyotoplum sistem vardır. Bunun adına ister kapitalizm deyin ister zengin elitler deyin amaç sadece hedef şaşırtmacadır.

• 2.kez izlenilmesi gereken filmlerden biri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akan Adam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wakara

hapse attıgı adam kım peki

O da eski bir sihirbaz. Yanlış anlamadıysam o da örgüte girmeye çalışmış ama kabul edilmemiş. Sihirbazlığı bırakmış ve sihirbazların sırlarını anlatan film&videolar yaparak yaymış biri. Çetenin örgüte girmesini istemediği için polise yardım edip yakalanmalarını sağlamaya çalışıyordu.

Hatırladığım kadarıyla Morgan Freeman'ın canlandırdığı karakter, yani dedektifin hapse attırdığı adam yıllar önce dedektifin babasının sırlarını açığa çıkarmış. Dedektifin babası ise açığa çıkarılamayacak, ilginç bir numara deniyor. Çelik kasanın içinde suya bırakılıyor ve kasadan çıkamayıp ölüyor. Yani bir nevi dedektifin babası Morgan Freeman'ın canlandırdığı karakter yüzünden ölüyor. Dedektif ise adamı hapse attırarak intikamını almış oluyor.

Tam emin değilim ama filmde, asıl numara suda boğulmaktı demişti. Yani adam boğulmuyor, herkes boğulduğunu sanarken o yaşıyordu. Cesedinin hiç bir zaman bulunamaması da bu yüzden diye hatırlıyorum. Gerçi bir filmi bu kadar kurcalarsan zevk alamazsın Sorgulamayı filmi izlerken yapmalısın, ancak öyle zevk alırsın. Film bittikten sonra sorgulamak pek anlam ifade etmiyor. Yeşil Yol'u ilk izlediğimde olayı kavramamıştım, 2. izleyişimde tamamen anladım.

bak doğru demiş flim izlenirken sorgulanır zaten burda bence konu açmak bile saçma zindan adasını izlese herhalde burda 3 4 konu açar

• Hocam kesinlikle +1
    @CODY Buna bile komplo teorisini kattınız ya bir şey demiyorum,
  • Abartı bir film bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

Hocam kesinlikle +1
    @CODY Buna bile komplo teorisini kattınız ya bir şey demiyorum,

Komplo toerisi değil hocam alt tarafı bi film fakat nasıl fight clubda tüketimi eleştiri varsa bu filmdede yönetim biçimlerine göndermeler yapılıyor. Tıpkı 2. gösterideki numarada koltuğa oturan adamı tesadüf gibi gösterek halbuki kendileri seçtiler adamı (siyaset)

Heleki ilizyonlu bir filmse insanları hipnoz eden şeylerden bahsetmek gayet normal

Ayrıca milyonlarca film çekilde artık konu kalmadı kalsada konusu belli olan filmleri harmanlayıp sunuyolar.

3 boyutlu film sadece görsellikle olmuyor birde düşünce 3 boyutu var.

Sinemada bunun bir adı vardı fakat şuan aklıma gelmiyor.

• Rockefeller, JP Morgan ve İllüminatiyi kastettim ben orada.
  • tabi onlar biraz abartılıyor olablir ona bişey diyemem saygı duyarım adamlar çok büyük haksız kazanç yapmış buda bi gerçek

Film başından sonuna kadar gözden bahsediyor bi gizem var ra nın gözü var sonuçta teorilere açık bırakılmış bilerek

Filmde perdeleme olduğu kesin bu benim görüşüm tabi konusuna baktın mı basit bi ilizyon gösteri filmi ama adamlar konuyu iyi zenginleştirmiş sevdim. Açıkcası güldüpüp ağlatan filmlerden ziyade aynı zamanda düşündüren filmleri seviyorum hepsi bu
  • Hocam Rotschild'lerin ilk başta zengin olma yöntemi zaten Prensin parasını zimmetine geçirmek
    Ve evet bende düşündüren filmleri daha çok seviyorum, düşündürmeye ve özellikle sorgulatmaya teşvik eden filmleri.
  • Filmin en sonunda ne denmek isteniyor bende onu anlamadım. sıradaki görevimizde bize birini arıyoruz gözünü 3 diyince aç 1-2 ve karanlık :D nedir yani... iyice bocaladım etkisinden çıkamadım filmin :D
  • Göz kim oluyor sonunu anlayamadım birde sonda 1 saat 58.dakika 4.saniyede bir adam ( sizi nerden tanıdığimi hatırlıyorum siz atlilar sınız ) diyen adam kim bi sonda gördüm gibi geldi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.