Bu gün Pazar, Bu gün beni ilk defa güneşe çıkardılar. Ve ben ömrümde ilk defa gökyüzünün bu kadar benden uzak Bu kadar mavi Bu kadar geniş olduğuna şaşarak Kımıldamadan durdum. Sonra saygıyla toprağa oturdum, Dayadım sırtımı duvara. Bu anda ne düşmek dalgalara, Bu anda ne kavga, ne hürriyet, ne karım. Toprak, güneş ve ben... Bahtiyarım...
NAzım Hikmet
yok mu şiir seven?
Hakaten güzel şiir
Seviyorum seni ekmeği tuza banıp yer gibi Geceleyin ateşler içinde uyanarak ağzımı dayayıp musluğa su içer gibi Ağır posta paketini neyin nesi belirsiz telaşlı, sevinçli, kuşkulu açar gibi Seviyorum seni denizi ilk defa uçakla geçer gibi İstanbul'da yumuşacık kararırken ortalık içimde kımıldayan birşeyler gibi Seviyorum seni Yaşıyoruz çok şükür der gibi.
NAZIM HİKMET
quote:
Orjinalden alıntı: kartal_07
Seviyorum seni ekmeği tuza banıp yer gibi Geceleyin ateşler içinde uyanarak ağzımı dayayıp musluğa su içer gibi Ağır posta paketini neyin nesi belirsiz telaşlı, sevinçli, kuşkulu açar gibi Seviyorum seni denizi ilk defa uçakla geçer gibi İstanbul'da yumuşacık kararırken ortalık içimde kımıldayan birşeyler gibi Seviyorum seni Yaşıyoruz çok şükür der gibi.
NAZIM HİKMET
+ Onur Akın
Kız Çocuğu
Kapıları çalan benim Kapıları birer birer. Gözünüze görünemem Göze görünmez ölüler.
Hirosima'da öleli Oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım, Büyümez ölü çocuklar.
Saçlarım tutuştu önce, Gözlerim yandı kavruldu. Bir avuç kül oluverdim, Külüm havaya savruldu.
Benim sizden kendim icin Hiçbir şey istediğim yok. Şeker bile yiyemez ki Kağıt gibi yanan cocuk.
Çalıyorum kapınızı Teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin Şeker de yiyebilsinler.
NAZIM HİKMET
benim en çok sevdiğim şiiri
şiir budur.......
seni saklayacagim inan yazdiklarimda, cizdiklerimde, sarkilarimda, sözlerimde.
sen kalacaksin kimse bilmeyecek ve kimseler görmeyecek seni, yasayacaksin gözlerimde.
sen göreceksin, duyacaksin parildayan bir sevi sicakligi, uyuyacak, uyanacaksin.
bakacaksin, benzemiyor gelen günler geçenlere, dalacaksin.
bir seviyi anlamak bir yasam harcamaktir, harcayacaksin.
seni yasayacagim, anlatilmaz, yasayacagim gözlerimde; gözlerimde saklayacagim.
bir gün, tam anlatmaya.. bakacaksin, gözlerimi kapayacagim..
''BÜYÜMEZ ÖLÜ ÇOCUKLAR'' BURASI KOPTUĞUM YERDİR AĞLAMA.WAW
quote:
Orjinalden alıntı: taverna
Kız Çocuğu
Kapıları çalan benim Kapıları birer birer. Gözünüze görünemem Göze görünmez ölüler.
Hirosima'da öleli Oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım, Büyümez ölü çocuklar.
Saçlarım tutuştu önce, Gözlerim yandı kavruldu. Bir avuç kül oluverdim, Külüm havaya savruldu.
Benim sizden kendim icin Hiçbir şey istediğim yok. Şeker bile yiyemez ki Kağıt gibi yanan cocuk.
Çalıyorum kapınızı Teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin Şeker de yiyebilsinler.
NAZIM HİKMET
benim en çok sevdiğim şiiri
hepsi şiir
Nazım bu işi biliyor
NAZIM HİKMETİN bütün şiirleri güzeldir onun mezarının TR ye gelmesini istemeyenler olen parti liderlerinin yurt dışındaki bankalardaki paralarını TR ye sokmak için bi yerlerini yırtıyolardı
quote:
Orjinalden alıntı: kartal_07
NAZIM HİKMET
aşk bu kadar güzel mi anlatılır.
BİLEN ADAM KONUŞUYOR AKLIŞ SESLERİ.MP3
quote:
Orjinalden alıntı: okko
NAZIM HİKMETİN bütün şiirleri güzeldir onun mezarının TR ye gelmesini istemeyenler olen parti liderlerinin yurt dışındaki bankalardaki paralarını TR ye sokmak için bi yerlerini yırtıyolardı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme