Şimdi Ara

Şiir kitabı çıkarmayı düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ea-UmuT

quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

Ülkemizde bırak şiir kitabını normal bir kitap bile satmıyor...Konu şiir olunca ülkemizde Necip Fazıl , Nazım Hikmet belki birazda Cemal Süreya biliniyor , böylesine şiire cahil bir toplumda (eskiden yine amatör olarak uğraşılmasına rağmen şuan kimse şiirle uğraşılmıyor) şiir kitabı çıkarıp iyi bir satış grafiği elde etmek için iyi bir reklam ve çok kaliteli şiirlerin olması gerekiyor tabi kitabının fiyatı da uygun olması gerekiyor.Kitap çıkarmak zor iş , şiir kitabı çok daha zor bir iş ama umarım istediğin başarıları elde edersin.Başarılar

Haklısınız.Aslında bende böyle düşünüyordum fakat Kahraman Tazeoğlu vb. şairlere olan ilgi ve alakayı görünce aslında milletimizin yüreğinin hâlâ şiire açık olduğunu anladım...

Ben sadece hayal kırıklığına uğramamanız için söyledim , her ihtimale açık olmalısınız.

• o kadar kolay değil hacı hemen kitap falan hayal etme önce bi dergiye şiirlerini gönder ya da göndermiş birilerine,edebiyat hocalarına şiirlerini göster tavsiye al benim arkadasım da 19 yasında Akatalpa ve Yalnızlar Teknesi adlı dergilerde şiirleri yayınlanıyor ondan biliyorum edebiyat öğretmenimiz çok yardımcı olmuştu sen de biraz destek almaya çalış dergileri falan ara önce dergilerde yayımlansın sonra kitap yaparsın.insallah her sey istediğin gibi olur
  • Hocam çok güzel böyle devam et iyisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Ülkemizde bırak şiir kitabını normal bir kitap bile satmıyor...Konu şiir olunca ülkemizde Necip Fazıl , Nazım Hikmet belki birazda Cemal Süreya biliniyor , böylesine şiire cahil bir toplumda (eskiden yine amatör olarak uğraşılmasına rağmen şuan kimse şiirle uğraşılmıyor) şiir kitabı çıkarıp iyi bir satış grafiği elde etmek için iyi bir reklam ve çok kaliteli şiirlerin olması gerekiyor tabi kitabının fiyatı da uygun olması gerekiyor.Kitap çıkarmak zor iş , şiir kitabı çok daha zor bir iş ama umarım istediğin başarıları elde edersin.Başarılar

Haklısınız.Aslında bende böyle düşünüyordum fakat Kahraman Tazeoğlu vb. şairlere olan ilgi ve alakayı görünce aslında milletimizin yüreğinin hâlâ şiire açık olduğunu anladım...

Ben sadece hayal kırıklığına uğramamanız için söyledim , her ihtimale açık olmalısınız.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: A-S-M

o kadar kolay değil hacı hemen kitap falan hayal etme önce bi dergiye şiirlerini gönder ya da göndermiş birilerine,edebiyat hocalarına şiirlerini göster tavsiye al benim arkadasım da 19 yasında Akatalpa ve Yalnızlar Teknesi adlı dergilerde şiirleri yayınlanıyor ondan biliyorum edebiyat öğretmenimiz çok yardımcı olmuştu sen de biraz destek almaya çalış dergileri falan ara önce dergilerde yayımlansın sonra kitap yaparsın.insallah her sey istediğin gibi olur

Haklısın aslında.Bir dergiye göndermeyi ben de düşündüm fakat kabul edip etmeyecekleri konusunda tereddütlerim var. Edebiyat hocalarım ise açıkçası hiç ilgilenmiyorlar. Bir kaç yarışmaya katıldım. Şiirlerimi göndermeden önce edebiyat hocalarıma göstereyim dedim ona bile bakmadılar. Bana bu konuda yardımcı olacaklarını hiç sanmıyorum. Umarım her şey hayalimdeki gibi olur. Tavsiyelerin ve güzel dileklerin için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: asosyal adam

Hocam çok güzel böyle devam et iyisin

Teşekkür ederim arkadaşım .
  • merhabalar. ben kitabımıhttp://kisiyeozelkitap.net/ aracılığıyla bastırdım. kitabımın hazırlanmasından yayınlanmasına kadar her aşamayla ilgilendiler ve çok memnun kaldım. benim gibi yazar olmak isteyen arkadaşların yayınevlerinden cevap gelmeyince umutsuzluğa kapılmalarına gerek yok. kendi kitabınızı kendiniz bu şekilde bastırabilirsiniz.
  • ea-UmuT kullanıcısına yanıt
    30 şiir 150 sayfa tutuyorsa 30 unu da yayınlama bence çok fazla gelir , maliyet açısından da artış olur , her şiirin 5 sayfaysa 10 şiir yayınlaman kafidir diye düşünüyorum

bu arada edebiyat sohbetleri falan yakalarsan onlara katıl bence edebiyat hocandan daha çok olumlu geri-bildirim alırsın

sohbet sırasında kendi şiirinden bölümler falan oku süreci şiirselleştir :)
  • quote:

Öncelikle herkese iyi forumlar.Ben 17 yaşındayım.2-3 senedir şiir yazıyorum.Önce kafiye ve redifli daha sonra da serbest şiirler yazmaya başladım.2 senedir kitap çıkarmayla ilgili araştırmalar yapıyorum.Yayın evlerini araştırıyorum, bazı şairleri daha yakından gözlemleyebilmek için imza günlerine gidiyorum.Sizlere de soracağım bir kaç soru var.

1) Serbest şiir şeklinde yazdığım şiirleri yayınlamak istiyorum.Fakat şiirlerin bazıları çok uzun.Bir kaç sayfa şeklinde kısaca yani her sayfada şiirden bir dörtlük şeklinde tasarlansa olur mu ?
    2) Malum yaşım henüz 18 bile değil.Bunun telif hakları vb. prosedürler başımı ağrıtır mı ?
    3) Kişisel destekli yayıncılık (para vererek kitap bastırma) mı tercih etmeliyim.Büyük yayın evlerine kitap dosyamı göndersem kabul etme ihtimalleri var mı ? Birde güvenebileceğim yayın evi var mı ? Gönderdiğim dosyayı kendi adlarına yayımlamayacaklarına nasıl emin olabilirim ?
    4) 30 şiir yayınlamayı düşünüyorum.Her şiir 5 sayfa etse ortalama 150 sayfa tutuyor.Sizce yeterli mi ? Diğer şiirlerimi de yayımlamalı mıyım ?
    5) Bir de şiirlerin arasına küçük küçük deneme tarzında yazılar koysam nasıl olur ?

Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler...
    Şiir kitabı için 150 sayfa çok bile.. eğer daha kısa şiirlerin var ise, 50 tane 1 sayfalık şiir ile 50 sayfalık bir kitap çok daha mantıklı olur bence.. Zamanında çok araştırmıştım, kendin parasını basıp yaptırabileceğin yayınevleri çok fazla, ama neredeyse ozalitçi gibi her köşe başında var artık nerdeyse.. mevzu bu adamların bu kitabı nereye /nerelere dağıtımını yapabileceği..

Ticari düşünmüyorsan, ki ben araştırırken düşünmüyordum, 1000 tane bastırsam, zaten 100 tanesini kendim konuya komşuya, arkadaşlara falan satarım diye düşünüyordum.. eminim senin de aklından geçmiştir..

• Sen kendine güveniyosan bize bir şey demek düşmez. Ben daha 2 satır şiir yazamıyorum sen kitap diyorsun bu hırsla bence her şey olur.Tek bir eleştirim olucak satırlarda ki kelime sayısı az olmuş. Yani birazcık daha uğraşırsan onlarıda uzatabilirsin diye düşünüyorum ben. Böylelikle şiirin dahada güzel olur.
    İnşallah bastırabilirsin. Başarılar :)
  • Dostlar varmı bildiginiz ucuz şiir kitabı basan buda maden ocagı adlı şiirim biraz uzun

Şimdi yokluguna alışmak zor gelecek
    Biliyorum bu şehirde sensiz yaşamak
    Daha da zor gelecek biliyorum bu
    Maden ocagının en dibinde
    Işıklar sönük burada herşey kapkaranlık
    Yokluguna alışmak zamansız gidişine
    Alışmak dahada zor gelecek
    Burada sayısı belli olmayan
    Yaralılar var ölüler var burada
    Yaşamdan kopan kısa hayatlar var
    Burada yaşama küsmüş onca insan var
    Neredesin sen bulamıyorum seni
    Sesimi duy sesime ses ver
    Ben senin zamansız gidişine
    Alışamadım bile
    Burada ışıkları kim söndürdü
    Burada ışıkları kim kararttı
    Bilmiyorum ama sensiz
    Ben ne yapa bilirim bu dünyada
    Belki birileri istemedi yaşamanı
    Yada ecelin zamansız geldi seni buldu
    Karartma bu zamansız dünyada
    Yaşamak icin umutla bakan
    Gözlerini kapama neolur
    Zamansız yumma bu
    Yalancı şehire gözlerini
    Neolur sesimi duy neolur sesime ses ver
    Yüregimin sıcaklıgını neolur hisset
    Ben sensiz yapamıyorum anla beni
    Nesi vardı aldılar seni benden kopardılar
    Belkide ecelin zamansız geldi aldı canını
    Oysa senle benim daha cok yaşayacak günüm
    Gecem vardı yıllarım vardı
    Ecek geldi girdi seninle aramıza
    Oysa bizki ecele cembe takmışız seninle
    Şimdi yattıgın yerden neolur
    Benim yüregimin sesini duy
    Sana akan bu gözyaşlarımı gör
    Neolur kalk ölüm soguk aşkımız ise
    Ölümden bile daha soguk be zalim dünya...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.