Şimdi Ara

Şiir kitabı çıkarmayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi forumlar.Ben 17 yaşındayım.2-3 senedir şiir yazıyorum.Önce kafiye ve redifli daha sonra da serbest şiirler yazmaya başladım.2 senedir kitap çıkarmayla ilgili araştırmalar yapıyorum.Yayın evlerini araştırıyorum, bazı şairleri daha yakından gözlemleyebilmek için imza günlerine gidiyorum.Sizlere de soracağım bir kaç soru var.

1) Serbest şiir şeklinde yazdığım şiirleri yayınlamak istiyorum.Fakat şiirlerin bazıları çok uzun.Bir kaç sayfa şeklinde kısaca yani her sayfada şiirden bir dörtlük şeklinde tasarlansa olur mu ?
    2) Malum yaşım henüz 18 bile değil.Bunun telif hakları vb. prosedürler başımı ağrıtır mı ?
    3) Kişisel destekli yayıncılık (para vererek kitap bastırma) mı tercih etmeliyim.Büyük yayın evlerine kitap dosyamı göndersem kabul etme ihtimalleri var mı ? Birde güvenebileceğim yayın evi var mı ? Gönderdiğim dosyayı kendi adlarına yayımlamayacaklarına nasıl emin olabilirim ?
    4) 30 şiir yayınlamayı düşünüyorum.Her şiir 5 sayfa etse ortalama 150 sayfa tutuyor.Sizce yeterli mi ? Diğer şiirlerimi de yayımlamalı mıyım ?
    5) Bir de şiirlerin arasına küçük küçük deneme tarzında yazılar koysam nasıl olur ?

Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler...

• Selam. Dizgi ve grafik işlerini yayınevi yapıyor, sana düşen sadece eserlerini onlara ulaştırmak. Reşit değilsin kanun önünde herhangi bir geçerliliğin yok, istersen baban ve ya annen senin için telif sözleşmesi vs. imza atabilir.

Şiirlerini editöre göster, o hangilerinin yayınlanması gerektiğini sana söyler zaten. Ek olarak para verip bastırman ilk etapta iyi oluyor, zira ilk kitap için parasız basan yayınevi bulman aşırı zor.

Kolay gelsin, basarsan bir tane isterim. :) Şaka tabi, imzalarsın değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Selam. Dizgi ve grafik işlerini yayınevi yapıyor, sana düşen sadece eserlerini onlara ulaştırmak. Reşit değilsin kanun önünde herhangi bir geçerliliğin yok, istersen baban ve ya annen senin için telif sözleşmesi vs. imza atabilir.

Şiirlerini editöre göster, o hangilerinin yayınlanması gerektiğini sana söyler zaten. Ek olarak para verip bastırman ilk etapta iyi oluyor, zira ilk kitap için parasız basan yayınevi bulman aşırı zor.

Kolay gelsin, basarsan bir tane isterim. :) Şaka tabi, imzalarsın değil mi ?

Gerçekten ciddiye alıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.Genellikle insanlar bu yaşta birinin böyle bir fikri olmasına sıcak bakmıyor.Verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak emin olun.Tekrar çok teşekkürler.

İmza konusuna gelince.İmzalarım tabii ki.

• ea-UmuT kullanıcısına yanıt
    Yaşıtların popüler kültür kurbanı olmuşken (en azından büyük kısmı) sen bunlarla uğraşıyorsun, bize sadece taktir etmek düşer, neden ciddiye almayayım? Dilersen yayınevleri hakkında daha detaylı bilgi verebilirim, basım süreci, maddi kaynaklar, tanıtımlar vs. aklına ne gelirse.
  • quote:

Yaşıtların popüler kültür kurbanı olmuşken (en azından büyük kısmı) sen bunlarla uğraşıyorsun, bize sadece taktir etmek düşer, neden ciddiye almayayım? Dilersen yayınevleri hakkında daha detaylı bilgi verebilirim, basım süreci, maddi kaynaklar, tanıtımlar vs. aklına ne gelirse.

Size zahmet olmazsa gerçekten çok sevinirim :)
    Aklına takılanı sor sen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beşinci soruna cevap olarak; bence sadece şiir olsun aralara yazı sıkıştırma.
    Dördünce soruna cevap olarak; yeterli. Çok olsun diye kasmana gerek yok. Az olsun öz olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aklına takılanı sor sen.

Fiyat konusunda endişem var.Çok güzel bir kitap olsun istiyorum.Bir yandan da fiyatı uygun olsun istiyorum.Genel fiyatlar konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.Ortalama 150 sayfalık bir kitap için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrem-

Beşinci soruna cevap olarak; bence sadece şiir olsun aralara yazı sıkıştırma.
    Dördünce soruna cevap olarak; yeterli. Çok olsun diye kasmana gerek yok. Az olsun öz olsun

Görüşleriniz için teşekkürler.
    Sanıyorum dağıtım tanıtım falan içinde olursa üç bin dört bin lira arasına halledilir.
  • quote:

Bu konu hakkında bilgilendirici bir konu açsan iyi olur aslında.
    Hiç mi ihtimali yok kitabı bilinmiş yayınevlerine kabul ettirmemizin?
  • Atıyorum Doğan Kitap, ücret ödemeden bir kitap bastırmak için onları şaşırtman gerekir, aksi taktirde sadece başlığını okudukları bir çalışmayı onlara göndermiş olursunuz, en kötü ihtimal bölümlerine şöyle bir göz attıkları.

Olabilir hocam, aslında bende düşünüyordum.
  • quote:

Atıyorum Doğan Kitap, ücret ödemeden bir kitap bastırmak için onları şaşırtman gerekir, aksi taktirde sadece başlığını okudukları bir çalışmayı onlara göndermiş olursunuz, en kötü ihtimal bölümlerine şöyle bir göz attıkları.

Olabilir hocam, aslında bende düşünüyordum.

Umarım büyük yayın evlerine kitabımı yayınlatmayı başarabilirim.Hedefim Destek Yayınları.Şiire diğer yayın evlerinden daha çok önem veriyorlar.
  • O konuda bilgim yokta eğer bastırırsan kitabı almak isterim o zaman konuyu güncellersin. Başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kendileriyle iletişim kur, tavsiyem yüz yüze olması, bakarsın yardımcı bile olurlar.
  • başarılar hocam burda bu arada bir şiirini yazarsan yardımcı olabiliriz
  • Ülkemizde bırak şiir kitabını normal bir kitap bile satmıyor...Konu şiir olunca ülkemizde Necip Fazıl , Nazım Hikmet belki birazda Cemal Süreya biliniyor , böylesine şiire cahil bir toplumda (eskiden yine amatör olarak uğraşılmasına rağmen şuan kimse şiirle uğraşılmıyor) şiir kitabı çıkarıp iyi bir satış grafiği elde etmek için iyi bir reklam ve çok kaliteli şiirlerin olması gerekiyor tabi kitabının fiyatı da uygun olması gerekiyor.Kitap çıkarmak zor iş , şiir kitabı çok daha zor bir iş ama umarım istediğin başarıları elde edersin.Başarılar
  • quote:

Kendileriyle iletişim kur, tavsiyem yüz yüze olması, bakarsın yardımcı bile olurlar.

Sanırım yayın evi İstanbul'da.Ben Ankara'dayım.Bu yüzden mail atmayı düşünüyorum.Umarım yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyal adam

başarılar hocam burda bu arada bir şiirini yazarsan yardımcı olabiliriz

Çok teşekkür ederim.Bir şiirimi yazayım o zaman.Umarım beğenirsiniz.

Sadece Sen

Bal gibi dudakları vardı
    Sırma gibi süzülen saçları
    Aşkı vardı
    Kalbimi mühürleyen
    En derin acıları
    Belki bir yudum hüznü vardı
    Tonlarca güzelliği
    Hele bir gözleri vardı
    İşte o gözler
    Beni benden aldı
    O sözler
    Aşk sözleri
    Yüreğimi çaldı
    Kalem tutmayan bu eller
    Ne haykırışlar yazdı
    Çekilen onca çilede
    Hep bir "sen" vardı
    Sen
    Sadece sen
    Öpünce de sen
    Koklayınca da sen
    Ağlayınca da sen
    Bal gibi sen
    Ömrümü süzen
    Sen gibi sen
    Kalbimde gezen
    Aşk gibi sen
    Hasret gibi sen
    Kokun gibi
    Tenin gibi sen
    Gitmek mi yoksa
    Kalmak mı desem
    Ardına bile bakmadan
    Gidecek olan sen
    Yüreğimi de peşinde sürükleyen
    Acımasız
    Aşksız
    Vicdansız sen
    Yapayalnız ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

Ülkemizde bırak şiir kitabını normal bir kitap bile satmıyor...Konu şiir olunca ülkemizde Necip Fazıl , Nazım Hikmet belki birazda Cemal Süreya biliniyor , böylesine şiire cahil bir toplumda (eskiden yine amatör olarak uğraşılmasına rağmen şuan kimse şiirle uğraşılmıyor) şiir kitabı çıkarıp iyi bir satış grafiği elde etmek için iyi bir reklam ve çok kaliteli şiirlerin olması gerekiyor tabi kitabının fiyatı da uygun olması gerekiyor.Kitap çıkarmak zor iş , şiir kitabı çok daha zor bir iş ama umarım istediğin başarıları elde edersin.Başarılar

Haklısınız.Aslında bende böyle düşünüyordum fakat Kahraman Tazeoğlu vb. şairlere olan ilgi ve alakayı görünce aslında milletimizin yüreğinin hâlâ şiire açık olduğunu anladım...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.