Şimdi Ara

Şiir kitabı çıkarmayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi forumlar.Ben 17 yaşındayım.2-3 senedir şiir yazıyorum.Önce kafiye ve redifli daha sonra da serbest şiirler yazmaya başladım.2 senedir kitap çıkarmayla ilgili araştırmalar yapıyorum.Yayın evlerini araştırıyorum, bazı şairleri daha yakından gözlemleyebilmek için imza günlerine gidiyorum.Sizlere de soracağım bir kaç soru var.

1) Serbest şiir şeklinde yazdığım şiirleri yayınlamak istiyorum.Fakat şiirlerin bazıları çok uzun.Bir kaç sayfa şeklinde kısaca yani her sayfada şiirden bir dörtlük şeklinde tasarlansa olur mu ?
    2) Malum yaşım henüz 18 bile değil.Bunun telif hakları vb. prosedürler başımı ağrıtır mı ?
    3) Kişisel destekli yayıncılık (para vererek kitap bastırma) mı tercih etmeliyim.Büyük yayın evlerine kitap dosyamı göndersem kabul etme ihtimalleri var mı ? Birde güvenebileceğim yayın evi var mı ? Gönderdiğim dosyayı kendi adlarına yayımlamayacaklarına nasıl emin olabilirim ?
    4) 30 şiir yayınlamayı düşünüyorum.Her şiir 5 sayfa etse ortalama 150 sayfa tutuyor.Sizce yeterli mi ? Diğer şiirlerimi de yayımlamalı mıyım ?
    5) Bir de şiirlerin arasına küçük küçük deneme tarzında yazılar koysam nasıl olur ?

Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler...

• Bir kaç şiirini buraya yazsan
  • yıl 2014,şiir devri bitti kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

yıl 2014,şiir devri bitti kardeş

geçende cemal süreya'nın deneme kitabını okuyordum tamda bu senin dediğine karşılık birşeyler söylemişti şimdi tam olarak hatırlamıyorum ama şunun gibi bir şeydi: hayatımızda hep şiir var reklamlardaki o saçma jinglelar müzikler şarkılar hepsinde şiir var. gibi birşey diyordu. yani demek istediğim bence şiir dediğimiz şeyin bitme imkanı imkansız. belki şiir kitaplarına olan ilgi az o konuda haklısın. bende almam mesela yeni şairlerin kitaplarını eskiler daha bir güzel
  • tutar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

quote:

geçende cemal süreya'nın deneme kitabını okuyordum tamda bu senin dediğine karşılık birşeyler söylemişti şimdi tam olarak hatırlamıyorum ama şunun gibi bir şeydi: hayatımızda hep şiir var reklamlardaki o saçma jinglelar müzikler şarkılar hepsinde şiir var. gibi birşey diyordu. yani demek istediğim bence şiir dediğimiz şeyin bitme imkanı imkansız. belki şiir kitaplarına olan ilgi az o konuda haklısın. bende almam mesela yeni şairlerin kitaplarını eskiler daha bir güzel

adam ileri görüşlüymüş hakkaten 90 da ölmüş adam reklamlardaki jingleları müzkleri şarkıları biliyormuş vay anasınıoğlum bitti bitti uğraşmayın en iyi ihtimalle twitterda facebookta kezbanlara yardımcı olmuş olursunuz.

• quote:

quote:

quote:

adam ileri görüşlüymüş hakkaten 90 da ölmüş adam reklamlardaki jingleları müzkleri şarkıları biliyormuş vay anasınıoğlum bitti bitti uğraşmayın en iyi ihtimalle twitterda facebookta kezbanlara yardımcı olmuş olursunuz.

öncelikle şunu belirtmek isterim ' oğlum ' falan deme saygılı ol lütfen. ayrıyetten reklamlar jingleler tek televizyonlarda mı var radyodan bir habersin galiba? sanıyorum ki 2000 doğumlusun haberleşmeyi sadece televizyon ve bilgisayardan ibaret sanıyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maddi bi gelir elde etmek istiyo musunuz? Öyle bi kaygınız var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise sonum, 6. sınıftan beri edebiyatla fazlasıyla haşır neşir bir adamım. Tiyatro oyunlarından tut, denemelere, öykülerden, romana ve özellikle şiirlere kadar bir çok tür denedim. Ben de uzun zaman araştırdım, kovaladım durdum bu kitap çıkarma muhabbetini ama gerçekten çok zor bir durum kardeşim. Türkiye'de adama gidip taslak veriyorsun, adam sana " sen önce bir roman yaz hele, patlarsan bunu da basarız" diyor, yolcu ederken de deponun kuytu köşesinde inzivaya çekilmiş, kısacası, elinde kalmış olan şiir kitaplarından eline tutuşturuyor. Ya da " şu kadar para ver on, onbeş tane basalım, ailene dağıtırsın hevesini alırsın" diyorlar. Dalga mı geçiyorlar, adam mı seçiyorlar, artık sen hangi tabiri kendine yakın bulursan o diyelim :( Serbest nazım yazıyorum yazdığım zaman çok azdır kıtalar halinde yazdığım, serbest nazımın dünya edebiyatındaki en iyi örneklerini Charles Bukowski'nin sunduğu savını savunuyorum, biraz underground tarza sahiptir ama adam yazar gerekten... Mücadelende başarılar.

• Şiir kitabı olayı bitmiş artık. Dergi falan hikaye. Sağlam bi roman yazabilirsen eh gene çok duşuk bir ihtimal ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi gelir gibi bir beklentim yok.Şiir olayının bitmesi konusunda da size kesinlikle katılmıyorum.Bizim içimizde her zaman şiir var.Türkülerimizde,şarkılarımızda,filmlerde,sosyal medyada kısacası her yerde.Eğer insanlar şiirlere gereken önemi vermiyorsa bu alay konusu olmamalıdır.Bu tamamen ayıplanacak bir durumdur.Ama ben ne söylesem boş.Ağızlarına küfrü sakız etmiş bir milletten başka ne görüş bekleyebilirsin ki ?
  • quote:

quote:

ne durumda diğer iş

• quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

quote:

quote:

ne durumda diğer iş

depolamaya devam

• Bu ülkede insanlar gazete bile okumuyor, roman yada şiir ancak belli bir kitleye hitap edebiliyor. Sadece edebiyat değil genel anlamda sanat artık böyle.
  • 1) Necip Fazıl'ın Çile'sinde bir sayfada sadece iki satırlık beyitlerin bulunması... Nurullah Genç'in biçok kitabında bi şiir için sayfaların ayrılması... bunları düşününce bana abes gelmedi. yani, severek okuduğum hiçbi şairde bu sorun gibi gelmedi bana. eğer göz zevki veya boşluktan dolayıysa sorunuz, bence sorun olmaz. ama maliyet olarak size daha pahalıya patlayacaksa eğer 150 sayfa olmasına da gerek yok bence. varsın ince olsun, değerini yitirmez.

2)telif hakkıyla uğraşmanız lazım. ama çok zor işlemler değil. kaldı ki daha kitap çıkana kadar 18'i doldurursunuz bana göre. daha rahat hallolur.

3)soruyu daha çok bu madde için sormuştum. sevindim. eğer maddi bi kaygınız yoksa bence daha da başarılı olabilirsiniz. yahut sonuç ne olursa olsun daha umutlu yaklaşabilirsiniz duruma. maalesef kitabınızın çıkması için elinizden tutabilecek biri olması lazım, aksi takdirde işiniz epey zorlaşır. bence bilindik ve güvenilir edebiyat dergilerine göndererek başlayabilirsiniz. eğer beğenirlerse size tekliflerde bulunacaklardır. bunu internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. ama sadece kitabımda bulunsun şiirlerim istiyorsanız bence biraz delilik yapabilirsiniz. gittiğiniz imza günlerinde, sevdiğiniz şairlere, seçtiğiniz şiirlerden okutabilirsiniz. hoşlarına giderse size yardımcı olacaktır onlar da. hatta ısrarcı olup kapılarını aşındırabilirsiniz. veya güzel kuruluşlarda, edebiyatçıların toplantılarında falan bulunabilirsiniz. her şekilde açık kapıları daha kolay yolunuza çıkaracaktır bence bu.

4)gerçi başta söylemiştim fikrimi ama eğer başka şiirleriniz varsa, kitabın adıyla da çok çelişkili durmuyorsa ekleyebilirsiniz bence. problem olacağını düşünmüyorum. kaldı ki aynı serbest şiir içinde bile yer yer redif-kafiye geçtiği oluyor. (diğer şiirlerinizin kafiyeli olanlar olduğunu düşünerek yazdım.)

5)bence çok hoş bi fikir. hatta denemeleri hikayeleştirebilirsiniz. şiirin gidişatına göre yön verebilirsiniz. güzel gibi geldi bana :)

şiir hiç bi zaman bitmez bence de. belki şair biter, şiirden anlayan biter ama şiir bitmez. yazılmaz belki bi zaman gelir. ama biçok insanın ruhunda o zarifliğiyle iç ses olarak bile olsa kalır. kağıda dokunmak başka muhakkak ama şiir nerde olursa olsun kendine yer bulacaktır, umudunuzu yitirmeyin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nurdmrl

1) Necip Fazıl'ın Çile'sinde bir sayfada sadece iki satırlık beyitlerin bulunması... Nurullah Genç'in biçok kitabında bi şiir için sayfaların ayrılması... bunları düşününce bana abes gelmedi. yani, severek okuduğum hiçbi şairde bu sorun gibi gelmedi bana. eğer göz zevki veya boşluktan dolayıysa sorunuz, bence sorun olmaz. ama maliyet olarak size daha pahalıya patlayacaksa eğer 150 sayfa olmasına da gerek yok bence. varsın ince olsun, değerini yitirmez.

2)telif hakkıyla uğraşmanız lazım. ama çok zor işlemler değil. kaldı ki daha kitap çıkana kadar 18'i doldurursunuz bana göre. daha rahat hallolur.

3)soruyu daha çok bu madde için sormuştum. sevindim. eğer maddi bi kaygınız yoksa bence daha da başarılı olabilirsiniz. yahut sonuç ne olursa olsun daha umutlu yaklaşabilirsiniz duruma. maalesef kitabınızın çıkması için elinizden tutabilecek biri olması lazım, aksi takdirde işiniz epey zorlaşır. bence bilindik ve güvenilir edebiyat dergilerine göndererek başlayabilirsiniz. eğer beğenirlerse size tekliflerde bulunacaklardır. bunu internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. ama sadece kitabımda bulunsun şiirlerim istiyorsanız bence biraz delilik yapabilirsiniz. gittiğiniz imza günlerinde, sevdiğiniz şairlere, seçtiğiniz şiirlerden okutabilirsiniz. hoşlarına giderse size yardımcı olacaktır onlar da. hatta ısrarcı olup kapılarını aşındırabilirsiniz. veya güzel kuruluşlarda, edebiyatçıların toplantılarında falan bulunabilirsiniz. her şekilde açık kapıları daha kolay yolunuza çıkaracaktır bence bu.

4)gerçi başta söylemiştim fikrimi ama eğer başka şiirleriniz varsa, kitabın adıyla da çok çelişkili durmuyorsa ekleyebilirsiniz bence. problem olacağını düşünmüyorum. kaldı ki aynı serbest şiir içinde bile yer yer redif-kafiye geçtiği oluyor. (diğer şiirlerinizin kafiyeli olanlar olduğunu düşünerek yazdım.)

5)bence çok hoş bi fikir. hatta denemeleri hikayeleştirebilirsiniz. şiirin gidişatına göre yön verebilirsiniz. güzel gibi geldi bana :)

şiir hiç bi zaman bitmez bence de. belki şair biter, şiirden anlayan biter ama şiir bitmez. yazılmaz belki bi zaman gelir. ama biçok insanın ruhunda o zarifliğiyle iç ses olarak bile olsa kalır. kağıda dokunmak başka muhakkak ama şiir nerde olursa olsun kendine yer bulacaktır, umudunuzu yitirmeyin :)

Yazdıklarınız gerçekten ilaç gibi geldi.Bu kadar olumsuz yorumdan sonra yüreğime su serptiniz.Yazdığınız her maddeyi dikkate alacağım.Tüm iyi dilekleriniz için teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kisilikli adam

Bir kaç şiirini buraya yazsan

Reklam gibi olmayacaksa şiirlerimi yazdığım bir sitenin adresini verebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.