MASALDAKİ YALNIZLIK Ben yalnızlığı, Gökte uçar gördüm.
Ben yalnızlığı, Garip naçar gördüm.
Ben yalnızlığı, Gelip geçer gördüm.
Cahit KÜLEBİ
Her sonbaharda olduğu gibi yitirdiklerimin özlemiyle, Tavan arasına çıktım yine, Eski fotoraflar, geçmiş yılların öyküsünü; hatırlatsın diye... Annem! Yüzüne baktıkça, pembe beyaz bahar dalları açardı gönlümde. Gözlerinin maviliğinde; uçsuz bucaksız okyanustayım... Sanki yelkenli bir gemide. Kucağında ben varken fotoğraflarda; o hep gülümsemekte, Bahçemizde, akşamsefalarının önünde. Sonraları... Elimden tutmuş, beni yürütmekte. Birlikte sulardık akşamsefalarını, keyifle... On yaşındaydım, düşünüyordumda belleğimde... İlköksürüklerini duymuştum bir sessizlikte... Mavi gözlere çakmak çakmak bir eda geldiğinde, Akşamsefaları da çiçeklerini yitirmiş, tohumlarını dökmekte... Ertesi sene dediler ki: ''Annen cennette!'' Biliyorum kokmaz akşamsefaları pembe, beyaz, sarı! Yine de... Koklardım onları; annemin özlemiyle. Ve Tanrı, büyüktür elbette... Doldurdu anne kokusunu, az da olsa gönlüme...
Bir fotoğraf daha var elimde, Okul önlüğüm üzerimde, yine akşamsefalarının önünde. Babam yangın yüreği, soluk benzi ile, Beni okula götürmek üzere. Ne yazık akşamsefaları yine... Tükenmekte Kaybolan anne kokusu ile birlikte. Hızla geçerken seneler, babam ve ben elele... Yine akşamsefaları, güneşe doğru bir döndüğünde Dediler ki: ''Baban'da annenin yanında cennette!'' Ben artık genç olmuşum ama yine de Akşam üzeri, mezarlıktan geldiğimde Kokladım akşamsefalarını gönlümce. Pembeleri annem, beyazları babam kokar belki diye.... İstemedim sarıları, içimde biriken isyan seliyle, Yoldum attım hepsini gökyüzüne. Yalnızım artık fotoğrafalarda ya da sadece bir kelebekle, Ama yine akşamsefalerının önünde, bahçemde...
Yaşamın boş bir yerinde; kalbimde hapsolmuş sevgilerle, Bir melek gördüm bir gün, akşamsefalarının önünde. Annem sandım belki de... İşte fotoğrafı elimde... ONU İLK ÖPTÜĞÜMDE AKŞAMSEFALARININ ÖNÜNDE..... Anladım ki, sarı açan akşamsefalarını yolmamak gerekmiş gerçekte. Bir fotoğrafta, birlikte suluyoruz akşamsefalarını; eşim Melek'le, Özlediğim mutlulukları onunla yaşıyorum birlikte. Şu fotoğrafta ise, yavrumuz ile sevgiyle, Ninnisini söylüyor Melek, gönlünce, Yavrumuz büyürken geçen günlerde.. Annemle babam, görsünler diye cennette... O, koşup oynuyor akşamsefalarının önünde, Ben ve Melek içiyoruz demli çayımızı göz göze. Ama yine bir fırsat gelince elime, Kokluyorum akşamsefalarının pembelerini annem, beyazlarını babam diye... Hem de sarılar kıskansa bile...
Yalnız, eylül geldiğinde... Kalbimde ince bir sızı ile Tohumlarını topluyorum akşamsefalarının özlemler içinde, Minik elleriyle, yavrum bana yardım ettiğinde Çekmiş Melek fotoğrafımızı, işte elimde. Galiba yine o günlerde Akşamsefalarının açmasına daha var diye, Bir kadeh mey elimde; efkarlar gönlümde. Melek şikayet etse de Artık fotoğraflarda hep bir kadeh var elimde. Yıllar birbirini kovalıyor elbette, Kadehleri birbiri ardına devire devire Akşamsefalrının tohumlarını bile Toplayamaz hale gelmişim bugünlerde. İşte bu fotoğrafta, Melek topluyor tohumları o sene...
Şimdi en güzel fotoğraf elimde... Yavrum damat kıyafetiyle, yanında gelinimle Bu mutluluk selinde bile Melek artık şikayet etmese de Kadeh yine elimde. Bu seferde yavru kuş yuvadan uçtu diye... Saçlarımıza aklar düştüğünde, bu fotoğrafta açıkça görülmekte, O sıralar Melek, yavaş yavaş erimekte. Bir sabah güneşinde, akşamsefalarının çiçekleri büzülmekte Sanki kıvranıyorlar acı içinde. İşte o saatlerde, Meleğim göçmekte Eli elimden düştüğünde Dışarıdakilere dedi ki: ''O şimdi cennette...'' Şimdilerde kadehim hep elimde. Pembeleri annem, beyazları babam, sarıları Melek diye, Akşamsefalarını koklamaktayım yine İşte fotoğraflar elimde...
Tavan arasından inme vakti geldi de, Gözyaşlarım kurusun diye bekliyorum belki de. Sonra ineyim de Akşamsefalarının tohumlarından toplayayım yine... Gerçi vasiyetim var bilseler de... Toplayıp tohumları, koyayım göz önünde bir yere, Pembeleri annem, beyazları babam, sarıları Melek'se... Ben de akşamsefalarının tohumları olacağım belki de... Dibine kezzap dökseler bile, yeşereceğiz her sene...
ARKADAŞLAR UZUN DİYE GEÇMEYİN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BEN YILLARDIR OKURUM BU ŞİİRİ
Vefasız
Bir vefa bekleme geçen zamandan Mevsimler vefasız, yıllar vefasız Bir umut bekleme sevdadan, aşktan Seviyorum diyen diller vefasız
Gün gelir gönülde solar çiçekler Yalana karışır bütün gerçekler Sevenler gideni boşuna bekler Yolcular vefasız, yollar vefasız
Bir dünya düşün ki vefadan yoksun Ömrünü verdiğin dostlar vefasız Bir hayat düşün ki sevgiden yoksun Canını verdiğin canlar vefasız
Ahmet Selçuk ILKAN
@form, iyiki yazmışsın bak,çok güzelmiş
quote:
Orjinalden alıntı: Gulshen83
Cahit KÜLEBİ
quote:
Orjinalden alıntı: sari_laci
quote:
Cahit KÜLEBİ
Teşekkür ettim
Bir çift göz istiyorum,can evimi görecek; Bir sevgi istiyorum,ömürlerce sürecek...
Size bu şiirle ilgili bi hikaye anlatayım Hıncal uluçun köşesinde okumuştum...
Türkiyeye playboy deyimini getiren, kimilerine göre müzmin kimilerine göre fırtına playboy Hıncal ULUÇ, voleybolcu bi bayana tutulur.
Onunla birlikte deplasmanlara gider, sürekli onu izler, alkışlar onun adına tazahüratlar yapar, ancak bi türlü tutkun olduğunu dile getiremez...
Büyük üstad Necip Fazıl Hıncalın imdatına koşar yetişir gazetede okuduğu
BEKLENEN beklenen adlı şiirin ilk kıtasını keser cebine koyar ve kızın bir sonra ki maçına gider maçtan sonra gidip kestiği parçayı kıza verir...
Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar.
Kızın cevabı ise Hıncal için belki bir ceza belki ölüm belki de ödüldür.Şu anda bir erkek arkadaşının olduğunu ve onunla bi gönül ilişkisi yaşayamacağını söyler...
Aradan geçen 3-5 ay sonunda kız Hıncalı bulup erkek arkadaşından ayrıldığını istiyorsa kendisiyle bi ilişkiye hazır olduğunu söyler.Bu duruma ise Hıncalın cevabı şu şekilde olmuştur...
Bir aşkın başlangıcından bitişine kadar olan herşey 2 kıtada da ancak bu kadar güzel anlatılır... Ellerine, ağzına, yüreğine sağlık Üstadım... Ruhun şaad olsun...
severek ayrılanlar bilirler ayrılığı sen benim eş ruhumsun unutmuş olsan hissederdim unutmuş olsan yanımda durmazdı her sabah hayalin seni görmek için geri geldim sen gideli çok olmuş nereye gidersen git... çantanda bi resmim,aklında gülüşüm olsun ben seni gerçekten sevdim bitmez demiştin bitmedi...
quote:
Orjinalden alıntı: turanbay
severek ayrılanlar bilirler ayrılığı sen benim eş ruhumsun unutmuş olsan hissederdim unutmuş olsan yanımda durmazdı her sabah hayalin seni görmek için geri geldim sen gideli çok olmuş nereye gidersen git... çantanda bi resmim,aklında gülüşüm olsun ben seni gerçekten sevdim bitmez demiştin bitmedi...
Turanbay süpersin yaaa,çok severim ben AYNA'yı
quote:
quote:
quote:
Cahit KÜLEBİ
Teşekkür ettim
Bir çift göz istiyorum,can evimi görecek; Bir sevgi istiyorum,ömürlerce sürecek...
Behçet Kemal Çağlar
Bir çicek istiyorum ben bakmasam solacak, Bir güneş istiyorum gece bende kalacak, Bir sevgili her derdin gözüne yaş koyacak, Bir iman istiyorum uğruna baş koyacak....
Sana bir gün seslenirsem gelme sakın Ezik çağrıların ne önemi var. Bir kez gölge düştü yollarımıza Çekip getiremeyiz artık güneşi...
Akşamı getiren sesleri dinle Dinle de gönlümü alıver gitsin Saçlarımdan tutup kor gözlerinle Yaşlı gözlerime dalıver gitsin
Ümidim yılların seline düştü Saçının en titrek teline düştü Kuru yaprak gibi eline düştü İstersen rüzgara salıver gitsin
quote:
Akşamı getiren sesleri dinle Dinle de gönlümü alıver gitsin Saçlarımdan tutup kor gözlerinle Yaşlı gözlerime dalıver gitsin
Ümidim yılların seline düştü Saçının en titrek teline düştü Kuru yaprak gibi eline düştü İstersen rüzgara salıver gitsin
ooo Necip Fazıl,süpersin
quote:
quote:
ooo Necip Fazıl,süpersin
Teşekkürler
Bir kalbim var ki benim, sevdiğinden burkulur: Kahredenden ziyade sevilenden korkulur...
Sevgi
'Öyle bir sevgi istiyorum ki' Onsuzluğum da zaman Ölüm yarısı olsun 'Öyle bir sevgili istiyorum ki' Kalbi varlığımda Sevgi ve mutluluk dolsun Umut ışığı gözlerinde her an Gözlerimin enginliğinde kaybolsun.
İkinizin de ne eş, ne arkadaşınız var; Sükût gibi münzevî, çığlık gibi hürsünüz. Dünyada taşınacak bir kuru başınız var; Onu da, hangi diyar olsa götürürsünüz.
Harcamalar
Mektuplar aldım sevindim, Birinde denmiş geliyorum Öbüründe yazılmış geleceğim. Bekledim bekliyorum. Bir yasam verdim.
Açtım bir başkasını, Uzun-uzun yazmış gel. Okumadan arkasını Gittim gidiyorum Bir başka yaşama bedel.
Bir gün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin. Niçin yaratıldığını. Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini. Uzun uzun seyredersin aynalarda güzelliğini. Boşuna geçip giden günlerine yanarsın. Dolar gözlerin, için burkulur. Sevmek ne imiş bir gün anlarsın.