Şimdi Ara

Siirt`liyim ama Kürt değilim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
0
Favori
24.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Orijinalden alıntı: XaVeN_3

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Paul H. Landers

quote:

Bu kürtçenin grameri nasıl ? Ben bazı sitelerden bakıyorum kimse anlatmıyor grameri . Bu dili öğrenmek istiyorum aslında .

Gramer yok çünkü.

O nasıl oluyor ? Ben tu ça va yi cümlesini yi ça va tu yapınca yanlış olmuyor mu ?

Yanlış oluyor sen arkadaşa bakma o onun cahilliğindendir

Bu grameri nasıl öğrenebilirim ? Aslında nerden öğrenirim bu dili .

Bizde gramer felan olmaz doğuştan öğreniriz şahsen hiç kürtçe konusulmayan bir evde babaannemin konusmalarından kaptım kürtçeyi zor bir dil fakat öğrenmek kolay belli başlı kelimeleri kap gerisi gelir zaten

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu kürtçenin grameri nasıl ? Ben bazı sitelerden bakıyorum kimse anlatmıyor grameri . Bu dili öğrenmek istiyorum aslında .

Gramer yok çünkü.

O nasıl oluyor ? Ben tu ça va yi cümlesini yi ça va tu yapınca yanlış olmuyor mu ?

Bizde gramer felan olmaz doğuştan öğreniriz şahsen hiç kürtçe konusulmayan bir evde babaannemin konusmalarından kaptım kürtçeyi zor bir dil fakat öğrenmek kolay belli başlı kelimeleri kap gerisi gelir zaten

Ben 3 ay köyde kaldım şimdi şakır şakır konuşuyorm burdaki pazarcılarla Bi de tenim sarı olduğumdan daha bi sempatik geliyorum onlara

• BENDE SİİRTLİYİM AMA KÜRT DEĞİLİM ARABIM BANA NERELİSİN SORDUKLARINDA SİİRTLİYİM DİYORUM AFALLAYIP DURUYORLAR ÇÜNKÜ SİİRTLİLERE BENZEMİYORUM BEYAZ TENLİYİM ONDANDIR HERALDE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faramir

Etnik kökeni vesaire falan boş vereceksin. Nerede doğduysan, büyüdüysen oralısındır. Türkiye'nin hangi bölgesinde doğarsan doğ Türksün ötesi yok. Misal benim dedemde Erzurum'da doğmuş. Ama babamla ben İstanbul'luyuz. Dedem Erzurum'da doğduğu için "Sende oralı oluyorsun" diyorlar bana. İşte bu lafa sinir oluyorum. Dedemle benim göbeğim bir mi kesildi? Hayatımda gitmediğim, görmediğim, ekmeğini yemediğim yere memleketim demem. İstanbul'da doğup büyümüşüm İstanbul'luyum ben. Sende böyle düşün.

aynen ya Bingöl'lüyüm ama hayatımda hiç gitmedim sorduklarında İstanbul diyorum baban nereli diyince Bingöl diyorum o zaman sende Bingöl lüsün diyolar annem in dedesi elazığlı ama ne dedm nede annem hayatlarına 1 kez bile olsun gitmemiş ama annem hala elazığl lıyım diyor sinir oluyorum hayatında gitmediği yer nasıl memleketi oluyo

• Türk - Kürt Ne Önemi Var İnsan Ol Yeter Kökenini Belirliyebiliyormusn?
  • Bu ülkede yaşanların hepsi Türk'tür.Eğer beğenmeyen varsa çekip gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: [TR] P.E.K.E.R

bırı ole dedımı turkum de.

'' ne mutlu turkum dıyene ''

neden böyle yazıyorsun?

--
    konuya gelirsek,
    Türksen Türküm de Kürtsen Kürtüm de ama sonuç olarak herkes bu topraklarda yaşıyor, aynı devlete vergi ödüyor ve aynı memleketin ekmeğini yiyor suyunu içiyor, etnik kökenin pek bir şey farkettirmemesi lazım ama galiba henüz önyargılarından tamamen kurtulacak bir toplum seviyesine erişememişiz. Biri seni Kürt sanıp da "Kürtçe bir şeyler desene." dediği zaman celallenmene gerek yok, "Kürt zannedilmek" o kadar kötü bir şey değil -tabi sen Kürt zannedilmeyi aynı zamanda terörist zannedilmek de sanıyorsan önyargıların var demektir- sadece "Kürt değilim Türk'üm." de ve geç bunda gücenecek bir şey yok.

• quote:

quote:

Gramer yok çünkü.

• Ben Kürdüm. Hem de en koyusundan.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gramer yok çünkü.

Senden nefret etmek için bir neden daha

• quote:

Orijinalden alıntı: Static-X

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gramer yok çünkü.

Keşke dağdakiler askerlerimiz yerine senin gibi hiçleri öldürse

• quote:

Orijinalden alıntı: gvngngr

quote:

neden böyle yazıyorsun?

--
    konuya gelirsek,
    Türksen Türküm de Kürtsen Kürtüm de ama sonuç olarak herkes bu topraklarda yaşıyor, aynı devlete vergi ödüyor ve aynı memleketin ekmeğini yiyor suyunu içiyor, etnik kökenin pek bir şey farkettirmemesi lazım ama galiba henüz önyargılarından tamamen kurtulacak bir toplum seviyesine erişememişiz. Biri seni Kürt sanıp da "Kürtçe bir şeyler desene." dediği zaman celallenmene gerek yok, "Kürt zannedilmek" o kadar kötü bir şey değil -tabi sen Kürt zannedilmeyi aynı zamanda terörist zannedilmek de sanıyorsan önyargıların var demektir- sadece "Kürt değilim Türk'üm." de ve geç bunda gücenecek bir şey yok.

Tabi kötü birşey değil. Kürt zannedenlere kürt değilim dediğim zaman nasıl siirtlisin sen diyorlar Siirtte Kürtler var sadece diyorlar. Ama sadece 1 i değil bu konu geçmiş olan 10 kişinin 6 7 si böyle diyor

• şimdi ben istanbulda büyüdüm öğretmen bir aileden geliyorum üç kardeşiz üçümüzde üniversite okuduk(ben hala okuyorum) türkiye geneline göre modern bir ailede büyüdüğümüzü de rahatlıkla söyleyebilirim şimdi bunları neden söylüyorum Kürt olmak Türk olmak birilerine bilgisiz veya cahil dememiz için bir gerekçe değil şimdi niğdenin köyündeki bir insan da cahil olur siirtin bir köyündeki insanda(köylüye ve anadolu insanına saygım sonsuzdur belirteyim) ayrıca aksanım da çok iyidir kürtçeyi de annem babam akrabalarımın konuşmalarından az çok bilirim hatta büyük nenelerim gelince onlarla komik bir aksanla da olsa konuşurum:)onlarda bak ne güzel aslını kaybetmemiş der sevinirler bu da beni mutlu eder.bu da benim kendime göre zenginliğimdir. bir arkadaş birader nerelisin necisin dediğinde Kürdüm derim hemde kıvırtmadan siz de öyle yapın bakın ne kadar rahat olacaksınız tabi Arapsanızda,Türksenizde bunlara takılmayın etnik kimliğiniz zenginliğiniz olsun memleket hepimize yeter rahat olun
    bu arada arkadaşların belirttiği gibi siirt de Kürt nüfustan sonra büyük bir Arap nüfusu vardır ve ne güzeldir ki yüz yıllardır bir kavga gürültü yaşamıyorlar birbirleriyle.
    son olarak da her dilin kendine ait grameri dil özellikleri vardır lütfen sırf Kürtçe diye cahilane yok olurmu hiç grameri falan tribine girmeyelim
    saygılar

• Tüm Karadenizlileri de "Laz" ilan edenler olabilir. Ama malesef günümüzde "Laz olarak görülmek"le "Kürt olarak görülmek" sadece "olduğundan farklı bir millete atfedilmek" mevzusu değil, aynı zamanda seni Kürt zanneden biri varsa o şahsın seni "PKK taraftarı" olarak görme ihtimali de var ve bu da insanı rahatsız edebilir/etmelidir. Ama toplum olarak yapmak gereken tek şey önyargılardan sıyrılmak. Sen karşındaki "Kürt'üm." dediği zaman "terörist yandaşı" olarak görmeyeceksin, böylece karşıdaki de "Ya beni terörist olarak görürse?!" diye şüphelenmeden "Kürt'üm." diyebilecek.

Önemli olan insanın kişiliği ve bu ülke için ne yaptığı, etnik köken farklılıkları önemli değil, herkes kendi etnik kökenine ait kültürel&sosyal hakları da "aşırıya kaçmayacak şekilde" -aşırıya kaçmak: Doğu Anadolu'dan toprak istemek- kullanabilir: ama tamamen "Kürt, Laz, Çerkez diye bir şey yoktur, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes Türk'tür." demekle azınlık seslerin susturulabileceğini ve devamlı huzurun sağlanabileceğini sanmak bana kalırsa ahmaklıktır, bilakis o zamana kadar "Milli değerlerimi yaşamak istiyorum." dememiş adamın bile yavaş yavaş bu lafları söylemesine neden olur. "Tek tip millet" düşüncesi kağıt üzerinde her ne kadar iyimiş gibi görünse de pratikte milyonlarca insanı kötü yönde etkiler, Türk olduğunuz halde size "Türk, Laz, Çerkez diye bir şey yoktur, Kürdistan'da yaşayan herkes Kürt'tür." diye bir şey denildiğini düşünsenize? 1 saniye bile düşünmek insanı nasıl çileden çıkarıyor değil mi?

Adana'da(ve birçok diğer şehirde) tarlalarda çalışan işçiler Urfa'dan, Mardin'den gelen göçmenler(çoğu Arap ya da Kürt) ve pamuğun yanı sıra birçok tahıl&sebze vs. ürün sanayide işlenip veya direk pazar yoluyla şehirlere gelmeden önce bu insanlar tarafından işleniyor, ekiliyor, biçiliyor, toplanıyor... Sofranızdaki aşta birazcık da olsa onların da hakkı olduğunu göz önünde bulundurun. Veya yemekte domates yemek istiyorsanız yazın 40 derece sıcakta gidin tarladan toplayın... ama gel de bunu bizim insanımıza anlat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 30 Ocak 2011; 15:29:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: şiirselterörist

quote:

Kökeni belli olmayan bir milletin dilinin grameri nasıl olsun ? Bu arada forumda baya hayvansever var

ben dogma buyume istanbulluyum babam konyalı,anlayamadıgım şey ırkçıların mantıgı,adama gidip sen kurtsun bizden farklısın dersen oda kendini bu ulkeye ait hissetmez ondan sonra bugun yaşadıgımız sorunlar çıkar,şimdi sen başka ırktan olanları aşşagılayıp,hakaret edince(avrupada hate crime deniyor,cok agır cezası var o yuzden avrupalı açık açık sizin suan yaptıgınız şekilde yapamıyor gizli kapaklı yapıyor veya hiç yapmıyor)sen daha iyi yurttaş oldugunu mu sanıyorsun?bende ırkçılardan nefret ediyorum,belli bir kişiyi sevmiyebilirsin,hatta bunu ırka genelleyip ırktan hoşlanmıyabilirsin fakat karşındakini aşşagılayıp onun hayatını zorlaştırmaya hiç kimsenin hakkı yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Static-X

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gramer yok çünkü.

Siz kimsiniz ki beni tanımadan nefret ediyorsunuz . Umrumda bile değil duygunuz . Bu ülkede insanlar etkileşim içinde olsa bu durumda olmazdık . Doğudaki batıyı , batıdaki doguyu bilse insanların düşünceleri belli kalıplar içinde olurdu . Ülke bölünmesi veya herhangi olumsuz düşünce olmazdı . Ben merak ettiğim için öğrenmek istiyorum . Hatta bugün dolmuşta arkamda oturan adam telefonda ilk başta türkçe konuştu sonra kürtçe devam etti . Burası da samsun . Demekki bizim toplum hep karışmış , bu düşünceler ile bölmeyin .

• quote:

Siirt Türkiye sınırları ıcerısınde bır ıldır ya içinde hangi milleetten insan olsada orası turkıyedır siirtli olabilrsn ama türksün ve bununla gurur duy ole derlerse klaflarınla onları alt et!
  • quote:

Orijinalden alıntı: şiirselterörist

quote:

Kökeni belli olmayan bir milletin dilinin grameri nasıl olsun ? Bu arada forumda baya hayvansever var

Hayvanseveri bilmem de ben bi tane hayvan yakaladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

Türk kelimesini alt kimlik yapanlar utansın. Türklük genel bir kavramdır. Aynı Amerikanlık gibi. O ülkede yaşayan zencisi de Amerikanım diyor Fransız, İspanyol vs kökenlisi de. Lazı da ben Türk'üm demeli çerkezi de, kürdü de. Ama bunu anlayacak zihniyet yok işte.

Sonra yabancı basında türkler şöyle türkler böyle oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.