Şimdi Ara

Siirt`liyim ama Kürt değilim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
23.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlıyamıyorum. Dedemler Siirtliler şuanda da çoğu akrabamız Siirt`te. Dedem asker olduğu için Diyarbakır`a ordan Çanakkale`ye ordanda emekli olunca Kırşehir`e geçmiş Zümrüt Tavukçuluk işletmesini kurmuş ancak iflas edince tüm mal varlığını satıp Mersin`e gelmiş. Kürt değiliz. Biri nerelisin diye sordumu Siirt dediğimde kürtçe birşeyler söyler bende Kürtçe bilmiyorum derim. Bana o zaman sen nasıl Siirt`lisin Kürtçe bilmeyen Siirt`limi olur diyorlar. Sanki resmi olarak sınırlar çizilmemiş ama psikolojik olarak onların beyninde sınırlar çizilmiş.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Siirt: Kültürel Bir Mozaik

Siirt, Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan tarihi ve kültürel bir şehirdir. Şehir, uzun ve karmaşık bir geçmişe sahiptir ve yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin etkisi altına girmiştir.

Siirtliler Kürt mü?

Siirt'in nüfusunun önemli bir kısmı Kürt kökenlidir. Ancak, bölgede Kürt olmayan insanlar da yaşamaktadır. Siirtlilerin tamamının Kürt olduğunu söylemek hatalı bir genellemedir.

Siirt İnsanı Nasıldır?

Siirtliler misafirperver ve yardımsever insanlardır. Aile ve topluluk değerlerine büyük önem verirler. Bölge, kültürel çeşitliliği ile bilinir ve farklı etnik kökenlerden insanlar bir arada uyum içinde yaşamaktadırlar.

Siirt Halkı Kürt mü Arap mı?

Siirt'te hem Kürt hem de Arap kökenli insanlar yaşamaktadır. Şehrin kültürü, her iki kültürün de etkilerini yansıtmaktadır.

Siirt Araplarının Kökeni Nereden Gelmiştir?

Siirt'teki Araplar, yüzyıllar önce bölgeye göç etmişlerdir. Kökenleri Orta Doğu ve Arap Yarımadası'na dayanmaktadır.

Sonuç

Siirt, zengin bir kültürel mirasa sahip, tarihi bir şehirdir. Şehir, Kürt ve Arap kökenli insanların yanı sıra diğer etnik gruplara da ev sahipliği yapmaktadır. Siirtlilerin tamamının Kürt olduğunu söylemek doğru değildir. Bölge, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı ve uyum içinde olduğu bir mozaiktir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sadece kütük orda olabilir hocam,ama ben siirtlilelin çoğu arap kökenli olur diye biliyordum kürt değil yani.Siirtli çok arkadaşım var arap hepsi.
  • bırı ole dedımı turkum de.

'' ne mutlu turkum dıyene ''
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73EC99CC3

bırı ole dedımı turkum de.

Komple kürt değil Siirt. Araplarda var. Boşver bunları Türksün işte ötesi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73EC99CC3

bırı ole dedımı turkum de.

Arkadaşlarının yaşları kaç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettunc

Arkadaşlarının yaşları kaç?

Alıntıları Göster
    kime neyi ispat etmek zorundasın ki?
  • Kürt olsan ne olucak....Kötü olarak söylüyorsan oradaki insanlar cahillikleri yüzünden maşa gibi kullanılıyor.
    Başka açıklaması da yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

kime neyi ispat etmek zorundasın ki?

Alıntıları Göster
    Kürt ve ya arap ne farkeder. Doğuştan seçemediğin bişey için ayrımcılık yapan zihniyete acırım.

Ne mutlu Türk'üm diyene. Ne mutlu kalbi ve beyni bu vatan için çalışanlara..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Sami Yen

Kürt ve ya arap ne farkeder. Doğuştan seçemediğin bişey için ayrımcılık yapan zihniyete acırım.

Alıntıları Göster
    Diyorum Abi II.Faşist Diktatörlüğü Yakında ve Bilin Bakalım Kimler hedef
  • quote:

Alıntıları Göster
    Türk kelimesini alt kimlik yapanlar utansın. Türklük genel bir kavramdır. Aynı Amerikanlık gibi. O ülkede yaşayan zencisi de Amerikanım diyor Fransız, İspanyol vs kökenlisi de. Lazı da ben Türk'üm demeli çerkezi de, kürdü de. Ama bunu anlayacak zihniyet yok işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Kürt olsan ne olucak....Kötü olarak söylüyorsan oradaki insanlar cahillikleri yüzünden maşa gibi kullanılıyor.
    Başka açıklaması da yok.

Hayır öyle birşey yok zaten. Benim babaannemin annesi kürt. Ama bana burda diyenler öyle bir şekilde diyorki yüz ifadesi ve konuşma tarzı ile " Oralar bizim Kürt olmayan Kürtçe bilmeyen defolsun gitsin" der gibi anlam veremiyorum.

yaşları 17-23 arası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snekz23

Alıntıları Göster
    çavani başi ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Etnik kökeni vesaire falan boş vereceksin. Nerede doğduysan, büyüdüysen oralısındır. Türkiye'nin hangi bölgesinde doğarsan doğ Türksün ötesi yok. Misal benim dedemde Erzurum'da doğmuş. Ama babamla ben İstanbul'luyuz. Dedem Erzurum'da doğduğu için "Sende oralı oluyorsun" diyorlar bana. İşte bu lafa sinir oluyorum. Dedemle benim göbeğim bir mi kesildi? Hayatımda gitmediğim, görmediğim, ekmeğini yemediğim yere memleketim demem. İstanbul'da doğup büyümüşüm İstanbul'luyum ben. Sende böyle düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

Türk kelimesini alt kimlik yapanlar utansın. Türklük genel bir kavramdır. Aynı Amerikanlık gibi. O ülkede yaşayan zencisi de Amerikanım diyor Fransız, İspanyol vs kökenlisi de. Lazı da ben Türk'üm demeli çerkezi de, kürdü de. Ama bunu anlayacak zihniyet yok işte.

Kardeşim Objektif Bak Şu Konuyo empati Kur Sen Lazsın neden türküm Diyesinki Ben Lazım Oyle Doğdum Kültürüm farklı geleneklerim Farklı Neden Bir Türkleştirme çabası varki Gene Soyluyorum Ben Lazım Ama Devletimi Milletimi Cok seviyorum Bölünmeyede Karşıyım Ama Siz boyle yaptıkca bolunmeyi tetikliyorsunuz

• Merheba . Tu çu ya vi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

çavani başi ?

başi başi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Etnik kökeni vesaire falan boş vereceksin. Nerede doğduysan, büyüdüysen oralısındır. Türkiye'nin hangi bölgesinde doğarsan doğ Türksün ötesi yok. Misal benim dedemde Erzurum'da doğmuş. Ama babamla ben İstanbul'luyuz. Dedem Erzurum'da doğduğu için "Sende oralı oluyorsun" diyorlar bana. İşte bu lafa sinir oluyorum. Dedemle benim göbeğim bir mi kesildi? Hayatımda gitmediğim, görmediğim, ekmeğini yemediğim yere memleketim demem. İstanbul'da doğup büyümüşüm İstanbul'luyum ben. Sende böyle düşün.

Alıntıları Göster
    ben hiç siirte gitmedim ama ailem siirtli.bizimkiler arap oluyor.tillolular.hatta bir soyadı var ki bizimkilerin beni bitiriyor.fakirullahoğlu hatta bizimkiler kasılırlar ismail fakirullah diye bir evliya vardır onunu torunuyuz diye.
    herşeyden önce Türk'üz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNneCtinG_04 -- 30 Ocak 2011; 13:45:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XaVeN_3

quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

çavani başi ?

başi başi

tut başi al maaşi

• quote:

Orijinalden alıntı: CoNneCtinG_04

ben hiç siirte gitmedim ama ailem siirtli.bizimkiler arap oluyor.tillolular.hatta bir soyadı var ki bizimkilerin beni bitiriyor.fakirullahoğlu hatta bizimkiler kasılırlar ismail fakirullah diye bir evliya vardır onunu torunuyuz diye.
    herşeyden önce Türk'üz

Alıntıları Göster
    bende siirtiliyim arap köken ama hiç siirte felan gitmedim.. istanbulda doğdum bide..

• quote:

Orijinalden alıntı: Snekz23

Türkler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.