Şimdi Ara

Şikayet mutlu akü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tahminen 90 bin km şimdi satın almaya gittiğimde bu araca bi akü takın dediğimde mutlu akü bayisindeki usta aküye baktı bu aküyü takti bir yıl garantili dedi bende o anda garanti belgesini okunadim bozulacagini düşünmedim hiç ama servisleri bu akülerin ticari araçlara takılamayacagini söylüyor madem öyle bu akünün garanti belgesinde yukarda resmi var neden 1 yıl garanti veriyorsun bi anormallik var demekki satarken kandirdiniz beni yada şimdi kandiriyorsunuz beni bi yetkilisi olsa burada gerekçeli kararını açıklasa herkes görsün niye olduğunu öyle degilmi
  • Sabit hocam araç 2013 accent blue herhangi bi oynama hareket etme yok tu içeriye kokular gelmeye başladi marş basmayınca ne oluyor dedim yaniyor araç sandim kaputu açtigimda aküden buhar ve su çıkıyordu şişmiş bi şekilde hemen servislerine gittim yeni aküyü de kendileri taktı eski aküye hiçbir işlem yapmadilar yaptıramadim mecburen yeni bi akü alıp çıktım
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    sabit hocam kendi bayi ustası taktı garanti ne kadar dedim 1 yıl dedi sonra kabul etmediler yanliş olmasın 150 tl para verdim 10 ay sürdü çöp oldu
  • Hocam aracınızın alternatörünü kontrol ettirmenizi öneririm. Yüksek voltajdan dolayı plakalar yanmış olabilir.
  • Telefonların batarya patlaması gibi bişey olmuş bu akü. O aküden gelen garip kokudan filan uzak durun buharlaşmış asit o. Kanserojen çok zararlı.
  • Garanti dışı kalması normal ticari araç için 1 sene garantiyi boşuna vermiyorlar. Alternatör,elektrik sistemi... hususlar akünün kimyasını bozup plaka yanmasına sebep vermiştir. Evdeki buzdolabının motoru yüksek voltaj yüzünden bozulunca garanti dışı kalıyor. Üreticinin suçu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: saxo3444

Tahminen 90 bin km şimdi satın almaya gittiğimde bu araca bi akü takın dediğimde mutlu akü bayisindeki usta aküye baktı bu aküyü takti bir yıl garantili dedi bende o anda garanti belgesini okunadim bozulacagini düşünmedim hiç ama servisleri bu akülerin ticari araçlara takılamayacagini söylüyor madem öyle bu akünün garanti belgesinde yukarda resmi var neden 1 yıl garanti veriyorsun bi anormallik var demekki satarken kandirdiniz beni yada şimdi kandiriyorsunuz beni bi yetkilisi olsa burada gerekçeli kararını açıklasa herkes görsün niye olduğunu öyle degilmi

Aku sanki kısa devre olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ülkem de herkes birbirini duduklemenin peşinde. 1 yıl garanti veriyorsan malının arkasında duracaksin. Ayrıca Vartadan sasmayin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    peki üreticinin şucu yok ben suçluyum bu marka akü aldım diye degilmi
  • ayhani A kullanıcısına yanıt
    çok teknik bilgim yok o akü kısa devre oldu ise yeni takılan akününde kısa devre olma olsasılıgı yüksek ama halen sorun yok bunlar üretici ama takıbını yapamıyor aküyü aldıgım yere götürdüm takan usta plakası yanmış garanti kapsam dişi dedi olay bitti ben aküsüz araba ile kapıda bekliyorum ne yapabilrim o anda ancak yeni akü almam gerekli yenisini alabilmek için eski aküyü vermem gerekli servisleri oldugu için eski aküyü bıraktım yoksa şimdi mahkemede idim yasal haklarımı arardim elimde garanti belgesi kaldi üretici firma o akü ticari araca takılmaz diyor e ticari araca takıp garanti veren kendi sevisi benim maduriyetimi hangisi karşilayacak olayın özü biz nasil sana aküyü taktııııık ondan sonra tabiki mutluuuu akü
  • Akü plakalarının yanması için sebepler; olması gerekenden daha yüksek voltajda şarj, akü tam dolduğu halde şarja devam etmektir. Aracınızın şarj voltajını völçtürün, konjektör akü dolduğu halde şarjı kesmezse akü plakaları yanar.
    Ayrıca özellikle akünün kutup başlarında ve içinde oluşabilecek herhangi bir kısa devrede akünün patlamasına neden olur.

Ticari taksilerde firmaların üretmiş olduğu özel aküler var, onlardan kullanmanız daha iyi olur. Bu akülerin içindeki plakalar daha kalın ve dayanıklıdır. Ticari araç uzun süre çalıştığından akü daha fazla şarj döngüsüyle yüzyüze kalır ve içerdeki plakalar ömrünü daha çabuk tamamlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.