Şimdi Ara

şike,,telegolde star... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: visualize

quote:

Orjinalden alıntı: mythief

@ kontendoo

ciddi bilgiye sahip olmayada gerek yok zaten. adamın para için durduğu belli. bu kadar da olmazki. Hakan olayları yüzünden adam dünyanın eleştrisini aldı. hele geçen hafta pazartesi hakanla yapacağı basın toplantısı olayı tam bir rezalet komedi idi. Neymiş Turgay Şenerin röportajını yalanyacaklarmış. Hakan zaten gitmem demiş. Benim o röportajla ne alakam var, yalan yazılmışsa gitsin Ersun açıklasın bunu. ben ne yapacam orada demiş. Şansa bakki Hakanın dedesi öldü toplantı hesapta onun için iptal edildi. Aslında Hakan'ın dedesi ölmeseydi de Hakan gitmeyecekti. Eğer öyle bir durum olsaydı Ersun tam rezil olacaktı.

Birde Ersun Yanal'ın şimdi teşvik primi aldığı açıklaması. Birde geçenlerde eski fedarasyon başkanı Haluk Ulusoy Ersun için bizim 6. t.direktör tercihimizdi dedi ya.. Resmen ersun hoca bizim 6. tercihimizdi. Önce Fatih Terime gitmişler ama içerden çok baskı gelmiş Fatih gelmesin diye. Baskıları kıramamış Haluk Ulusoy yabancı teknik direktörlerlede olmayınca 6. tercih olarak ersun göreve getirilmiş. Ben şok oldum duyunca.

İnsanda gurur olsa sadece bu açıklama bile istifa etmeye yeterdi.
    dogru diyorsun canaydını aramış hakan gelsin diye toplantıya ben ilgilenmiyorum demiş görsoy,a sorun demiş oda hakan bilir diyor hakan da gitmem toplantıya diyor...

ayrica adam kendi karizmasi için yalanda söylüyor PES artık

• quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Federasyon başkanı öyle diyorsa sadece gülerim kendisine. O zaman futbolcuların görevlerini yapıp her maçta ellerinden geldiği kadar oynamalarını sağlasın ki kimse teşvik primine tenezül etmesin.

Ben teşvik primini şuan için çok doğru bulmuyorum çünkü teşvik alan oyuncular doping yapabilir. Doping olayı komple engellenirse o zaman teşvik olayına hiçbir şey demem. Parayı ha kendi takımından almışsın ha başka takımdan. Benim görüşüme göre hiçbir fark yok. Sadece doping engellensin yeter.

alla alla böylede görüş ilk defa duyuyorum. Şimdi A takımı , C takımına B takımını yenmesi karşılığında para vermesi sizce çok etik mi? Bence hiçte etik değil. Klubün kendi içinde futbolcularını motivasyonunu arttıkmak için belki tamam ama sizce A takımınını B ile C takımı arasındaki maçın skoru neden bu kadar ilgilendiriyor ?

Zaten kluplerde primler daha sezon başında fikstüre göre belirlenir. Çoğuda zaten futbolculara alacakları paradan fazlasını vermezler. Çoğu prim futbolcuların alacaklarının öne çekilmesi şeklinde ayarlanır. Bir işçiye verilen maaşın bir kısmının ay ortasında bir kısmının ay sonunda verilmesi gibi. Ekstra para çok az verilir.

Asıl sizin açıklamanız gülünç olmuş.

• quote:

Orjinalden alıntı: mythief

quote:

Federasyon başkanı öyle diyorsa sadece gülerim kendisine. O zaman futbolcuların görevlerini yapıp her maçta ellerinden geldiği kadar oynamalarını sağlasın ki kimse teşvik primine tenezül etmesin.

Ben teşvik primini şuan için çok doğru bulmuyorum çünkü teşvik alan oyuncular doping yapabilir. Doping olayı komple engellenirse o zaman teşvik olayına hiçbir şey demem. Parayı ha kendi takımından almışsın ha başka takımdan. Benim görüşüme göre hiçbir fark yok. Sadece doping engellensin yeter.

alla alla böylede görüş ilk defa duyuyorum. Şimdi A takımı , C takımına B takımını yenmesi karşılığında para vermesi sizce çok etik mi? Bence hiçte etik değil. Klubün kendi içinde futbolcularını motivasyonunu arttıkmak için belki tamam ama sizce A takımınını B ile C takımı arasındaki maçın skoru neden bu kadar ilgilendiriyor ?

Zaten kluplerde primler daha sezon başında fikstüre göre belirlenir. Çoğuda zaten futbolculara alacakları paradan fazlasını vermezler. Çoğu prim futbolcuların alacaklarının öne çekilmesi şeklinde ayarlanır. Bir işçiye verilen maaşın bir kısmının ay ortasında bir kısmının ay sonunda verilmesi gibi. Ekstra para çok az verilir.

Asıl sizin açıklamanız gülünç olmuş.

hakikaten çok komik yani teşvik doğrudur demek

• savcı bunları cagırıp soramazmı...
  • Evet aynen dediğim gibi. Benim düşünceme göre teşvik primi etik. Sebebini söyledim daha önce...

Bir iddiası ya da tehlikesi olmayan takımlar görevlerini yapmıyorlar. Tüm maçlarda çıkıp ellerinden geldiği kadar oynmak onların görevi ama yapmıyorlar. Teşvik primi ile bu sağlanıyor. Sonuçta teşvik alan bir takım kabiliyetinin üzerinde, gücünün üzerinde oynayamaz. Yapmaları gereken iş yaptırılmış oluyor.

Ayrıca böyle bir düşünceyi ilk defa duymanız da çok garip. Benim gibi düşünen çok kişi tanıyorum. Teşvik primini etik gören yazarlar da var. Daha önce okumuştum birkaç yazı. Yine az önce bir spor programında da bu tartışıldı. (Tanju'nun olduğu program) Tüm tartışmacılar doping engellenmek şartıyla serbest olmalı dendi.

Sonuçta prim ve teşvik bence aynı şey. Sadece parayı veren değişiyor. Futbolcu üzerindeki etkileri aynıdır bence.

Ama tekrar ediyorum. Şuanki durum için etik demiyorum. Teşvik primi alan takımların doping yapmaları engellenmeli. Bugün büyük ölçüde doping yapıldığını düşünüyorum şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 21 Şubat 2005, 1:20:18 >

• bu adamın ipligi pazara cıktı tamamda haluk ulusoy bilmiyormuydu bu adamı niye getirdi cok ince hesaplar var benden sonra nuh tufanı dedi herhalde...
  • ya vozer illa cevap yazdıracaksın hala iddia ediyorsun, eğer teşvik primi alırsa sırf o maç için bir takım, yenmek için herşeyi yapar , her türlü pisliği, oyunu futboldan çıkar, her türlü adiliği yapar, atıyorum Alex in ayağını kırar, veya kornerde Anelka yı Abdullah gibi çaktırmadan çeker, çnkü bilir ki maçtan sonra kazandığında devamı da gelir, çünkü adam öldürmeden önce paranın kaporası verilir , primim hası yenince verilir... teşvik verilen maçta , haem de büyük ihtimal teşviği yemiştir, çünkü eşek sağlam kazığa bağlanır... Benim bir halısaha da maç yapmam var, bir baklavasına maç yapmam var, bir de para ödülüne maç yapmam var... of of ....
  • teşvik değil de bağış olsa belki
  • pislik heryere bulaşmış ersun istifa etmeli ama birtek o degill gelmiş geçmiş en büyük temizlik yapılmalı....
  • hocam ben geçeyim milli takımın başına... Kaç yıllık cm deneyimim var, ondan önce premier manager... Cm nin bütün serilerini bilirim, saviolayı 14-15 yaşından fala nberi bilirim... Hem hırs, teknik,strateji, ihtiras....
  • quote:

Sonuçta prim ve teşvik bence aynı şey. Sadece parayı veren değişiyor. Futbolcu üzerindeki etkileri aynıdır bence.

Ama tekrar ediyorum. Şuanki durum için etik demiyorum. Teşvik primi alan takımların doping yapmaları engellenmeli. Bugün büyük ölçüde doping yapıldığını düşünüyorum şahsen.

Teşvik ile prim görünüşte aynı ama pekte aynı değil. Sadece parayı veren değişiyor diyorsun ama parayı verene göre olayın rengi çok değişiyor. Hemde nerdeyse 180 derece değişiyor.

Diyelimki A takımı , C takımına B takımını yenmesi karşılığında para veriyor. Hadi C takımı yöneticisi kendi takım oyuncularına şampiyon olmak için kümede kalmak için kupayı almak için ödül olarak para verse(prim) tamam derim. Bu durumda parayı kendi veriyor bunun karşılığında kendi kendine çıkar sağlıyor.

Peki A takımını B ile C takımı arasındaki maçın skoru neden bu kadar ilgilendiriyor ? Bu durumda C takımı kendi için bir çıkar elde etmiş oluyor mu? "Bence hayır !" Burada çıkar elde eden teşvik primini veren A takımıdır. Çünkü durup dururken hiçbir takım git bu takım yen ben sana para veririm demez. o zaman bunun adı ne oluyor sizce? C takımın hiçbir iddiası yok, kupa beklentisi kümede kalma beklentisi yok ama A takımı C takımına çok para (teşvik) verdiği için B takımını yenme çabasında ? Bu durumda A takımı gayri meşru bir yoldan kendine çıkar elde etmektedir. Bu yüzden kesinlikle etik değildir.

Hele hele sizin dediğiniz gibi birde teşvik primini alacam diye oyuncular dopingte yapıyorsa bu iyice terbiyesizlik olur.

Teşvik, şikenin meşrulaştırılmış bir şeklidir. Teşvik, Spor adına futbol adına kuzu postuna bürünmüş kurt misali büyük bir tehlike, spor etiğine aykırı bir ahlaksızlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 21 Şubat 2005, 1:46:43 >

• bu ülkede ne doğru işliyorki futbol da doğru işlesin
  • ersun,nun peşine maliye de takılacak...(bu arada milli takım nasıl 2006 ya gidecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visualize -- 21 Şubat 2005, 1:52:47 >
  • @mythief;

Tabiki sizin fikirlerinize saygı duyuyorum ama ben hala etik olduğunu düşünüyorum. Bence bu durumda A takımı kendisine çıkar sağlamıyor. Sadece hakkını arıyor. Kendisi ile sezon başında karşılaşan takım canını dişine takıp oynamış ama artık sezon sonu gelmiş ve görevi her maçta elinden geldiğince oynaması gereken takım şimdi en büyük rakibi karşısında lay lay lom yapacak. Çünkü bir iddiası kalmamış. Teşvik vererek durumları eşitliyor sadece. Söz konusu takımın görevini yapması için teşvik ediyor.

İddiası biten takımların sezon başında olduğu gibi lige asılmalarını sağlayacak bir sistem bulunsa o zaman ben de size katılırım. Ama malesef öyle olmuyor.

Neyse daha fazla uzatmayalım. Dediğim gibi bu sadece benim düşüncem. Sizin de fikirlerinize saygım var.

• dogrular yanlışlar birbirine girdi nasıl olcak bu işler....
  • valla bence star da çalışanlarda şike yapanlardan farklı değilki. şerefsiz herifler, haluk ulusoyun yalakası bunlar. cafer pisliğin teki zaten. durduk yere niye bunları açıklıyor sizce, çünkü bunun için stardanda para alıyor bence. yoksa o şerefsiz adama günahını bile bedavaya vermez. üstelik teşvik primini veren kadar alanda suçludur. adamı kahraman yapıyorlar. ben savcı olsam ilk önce cafer şerefsizi ve stardaki serhat ulueren denen şerefsiz herif hakkında soruşturma açarım. bunlar niye hep starda konuşuyor, çünkü para alıyorlar ve istedikleri gibi konuşuyorlar. teşvik primi sadece bir takımın yenilmesi için verilmez. kasten adam sakatlamaktan tutunda provokasyona kadar her şey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 21 Şubat 2005, 2:16:53 >
  • aynen katılıyorum sana bende bir bucuk saattir izliyorum valla hepsi serefsiz hep aynı seyler anlamıyorum valla
  • bu işin vebalı günahı ulusoya aittir .....
  • Vay Ersun Yanal' ın pislikleri çıktı meydana. 1 milyar maaşla 350 milyarlık ev. Peh peh peh
  • teşviği veren fenerbahçedir
    herşeyi karıştırır onlar bide avrupalılara verebilseler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.