Şimdi Ara

şike,,telegolde star... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hakan şükür oynasın oynamasın derken bomba patladı.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Tabiki sizin fikirlerinize saygı duyuyorum ama ben hala etik olduğunu düşünüyorum. Bence bu durumda A takımı kendisine çıkar sağlamıyor. Sadece hakkını arıyor. Kendisi ile sezon başında karşılaşan takım canını dişine takıp oynamış ama artık sezon sonu gelmiş ve görevi her maçta elinden geldiğince oynaması gereken takım şimdi en büyük rakibi karşısında lay lay lom yapacak. Çünkü bir iddiası kalmamış. Teşvik vererek durumları eşitliyor sadece. Söz konusu takımın görevini yapması için teşvik ediyor.

İddiası biten takımların sezon başında olduğu gibi lige asılmalarını sağlayacak bir sistem bulunsa o zaman ben de size katılırım. Ama malesef öyle olmuyor.

Neyse daha fazla uzatmayalım. Dediğim gibi bu sadece benim düşüncem. Sizin de fikirlerinize saygım var.

Tamam uzamasın tabiki. Yalnız yazıyı kalın yaptığım yer için birşey diyeyim. Çünkü sizin düşüncenizin temel dayanak noktası sanırım bu. Dediğiniz durumun terside mevcuttur.

Canlı bir örnek verelim. Mesela bu sene Fenerbahçe A.Sebatspor ile 5. haftada karşılaşırken Galatasaray A.Sebatspor ile ligin 11. haftası karşılaşmaktadır. Bu durumda Fenerbahçe 5. haftada daha rahat bir A.Sebatspor ile oynacakken ligin 11. haftasında Galatasaray kümede kalma korkusu yüzünden etekleri tutuşma ihtimali daha yüksek bir A.Sebatspor ile oynacak. Yani budurumda Galatasarayın işi daha zor. Yada tam tersi belki A.Sebatspor Fenerbahçe maçında kendini kasar 11. haftaya çok rahat girebilir. Herneyse devam edelim.

Buna karşın ligin 4. haftasında Galatasaray Sakaryaspor ile oynarken, Fenerbahçe Sakaryaspor ile ligin 10. haftasında oynamaktadır.

Yani sözün özü herşey karşılıklı. Bunu için "ortamı dengelemek" için "teşvik asla gerekli değildir". Karşılaşmalar sırasında A.Sebatspor yada Sakaryaspor ligteki o günkü durumu artık şanstır. onu kimse önceden bilemez. Ama sonuçta olayın özünde denge sağlanmıştır. Birinin ligin başında oynadığı takımla diğeri ligin sonunda oynamaktadır. Bunun terside geçerlidir. Bundan ötesi rakip takımların o günkü durumu artık şanstır.

Bu olayın diğer bir adıda "fikstür avantajıdır". Fikstür de tarafsız olarak sezon başında belirlenir. Her takım bunu peşinen kabul eder.

Tüm bunları ışığında teşvik aslında dengeyi sağlamaktan öte tam tersi var olan dengeyi bozmaktadır.

• vayy be daha neler görecektik. Ersun'un teşvik primlerini, Fenerbahçe'nin teşvik primi vererek nasıl şampiyon olduğu belgelendi..
  • quote:

@mythief;

Tabiki sizin fikirlerinize saygı duyuyorum ama ben hala etik olduğunu düşünüyorum. Bence bu durumda A takımı kendisine çıkar sağlamıyor. Sadece hakkını arıyor. Kendisi ile sezon başında karşılaşan takım canını dişine takıp oynamış ama artık sezon sonu gelmiş ve görevi her maçta elinden geldiğince oynaması gereken takım şimdi en büyük rakibi karşısında lay lay lom yapacak. Çünkü bir iddiası kalmamış. Teşvik vererek durumları eşitliyor sadece. Söz konusu takımın görevini yapması için teşvik ediyor.

İddiası biten takımların sezon başında olduğu gibi lige asılmalarını sağlayacak bir sistem bulunsa o zaman ben de size katılırım. Ama malesef öyle olmuyor.

Neyse daha fazla uzatmayalım. Dediğim gibi bu sadece benim düşüncem. Sizin de fikirlerinize saygım var.

Arkadaşım bu spor. Bunu spor olarak algılamassan teşvik primi sana normal gelir. Spor ruhuna,etiğine aykırıdır. Ha desinler futbol spor değildir bir oyundur ve kumardır o zaman eyvallah. Ama hala spor, fairplay vs vs deniliyor. Fair playin anlamı ne sence? Parası olmayan takım yenilmeye mahkum mu? O zaman hiç maç yapmaya gerek yok bence en çok para kimdeyse çıkarsın koysun masanın üstüne aha bu desin alsın kupayı gitsin. Biraz daha geniş düşün bence

• quote:

Evet aynen dediğim gibi. Benim düşünceme göre teşvik primi etik. Sebebini söyledim daha önce...

Bir iddiası ya da tehlikesi olmayan takımlar görevlerini yapmıyorlar. Tüm maçlarda çıkıp ellerinden geldiği kadar oynmak onların görevi ama yapmıyorlar. Teşvik primi ile bu sağlanıyor. Sonuçta teşvik alan bir takım kabiliyetinin üzerinde, gücünün üzerinde oynayamaz. Yapmaları gereken iş yaptırılmış oluyor.

Ayrıca böyle bir düşünceyi ilk defa duymanız da çok garip. Benim gibi düşünen çok kişi tanıyorum. Teşvik primini etik gören yazarlar da var. Daha önce okumuştum birkaç yazı. Yine az önce bir spor programında da bu tartışıldı. (Tanju'nun olduğu program) Tüm tartışmacılar doping engellenmek şartıyla serbest olmalı dendi.

Sonuçta prim ve teşvik bence aynı şey. Sadece parayı veren değişiyor. Futbolcu üzerindeki etkileri aynıdır bence.

Ama tekrar ediyorum. Şuanki durum için etik demiyorum. Teşvik primi alan takımların doping yapmaları engellenmeli. Bugün büyük ölçüde doping yapıldığını düşünüyorum şahsen.

fenerbahçeli isen etik olduğunu düşünebilirsin ama diğer takımlardan isen hoş değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahocom -- 21 Şubat 2005, 2:36:39 >

• cok hızlı tükettik degerler alt üst oldu entrikalara bogulduk kim kurtaracak bizi...
  • @ ysroguz
    hop hop o pislik bu çirkef şu şerefsiz sözlerine dikkat et biraz. bizde eleştiriyoruz insanları ama bazı "sıfatları" dolaylı yoldan diyoruz.

@ berkyoruker , @ ysroguz
    bu haberi yapanların ne oldukları beni ilgilendirmez. ben habere bakarım. Haberda bazı şeyler yalanmış çarpıtılmış gibi gelmedi. Kişilerle uğraşmayın haberin özüne bakın.

Bunlar hep aynı şeyler diyorsunuz ama bu şeyler bugüne kadar sadece konuşuluyordu. bunların olabileceği varsayılıyordu ama ortada belge şahit yoktu. Bu sefer ise ortaya tanıklar belgeler çıkarıldı. Bizzat olayın şahitleri, olayı yaşayanlar bu durumu itiraf ettiler. Bu durumda işin rengi değişir. Zaten olay yarın TBMM'nin de gündemine gelecekmiş. Bu kadar iddiadan sonrada zaten insanların gönül rahatlığı ile maçları izleyebilmesin için bu işin aslı olsada olmasada araştırma yapılması gerekmektedir.

@ ahocom , @ visualx

Ben bir Galatasaraylıyım ama bu haberin ışığında hemen Fenerbahçenin şampiyonluğuna şaibe karıştırmanızı doğru bulmuyorum. En azından bu ithamlarınız Fenerbahçe Spor Klubünü bağlamaz. eğer Fenerbahçeli birinin yaptığı bir hata varsa bunu 100 yıllık bir kulube mal etmeyin.

Hani şöyle deseniz anlarım. "Vay ahmak adam takımı şampiyon olacakken rakibinin oynadığı takıma verdiği teşvik nedeniyle kulubunü zorda bıraktı ve şampiyonluklarına gölge düşürdü" O kişi tuttuğu takımı temsil etmesinden dolayı pek tabiki takımıda (ilgili kulup kimse) bundan zarar görecektir belki ceza alacaktır ama bunu tüm kulube mal etmeyin.

O adamın yaptığı ahlaksızlık kadar, sizinde bir adamın yaptığı hata yüzünden onun sırtından tüm kulube saldırmanızda ahlaksızlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 21 Şubat 2005, 2:56:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: visualx

vayy be daha neler görecektik. Ersun'un teşvik primlerini, Fenerbahçe'nin teşvik primi vererek nasıl şampiyon olduğu belgelendi..

Milan başbakanın takımı lig dusuruldu bu yuzden

Acaba yıldızmı sokerler ligmi dusuruler yada 2 si birden mi ????
  • Sonuna kadar gitsinler artık. Nerede pislik var, kimler mafya ortaya çıksın.
  • bu gece telegolcüler eve zor gider....
  • quote:

Sonuna kadar gitsinler artık. Nerede pislik var, kimler mafya ortaya çıksın.

bak bunda kesinlikle haklısın.
  • şikeye
  • quote:

vayy be daha neler görecektik. Ersun'un teşvik primlerini, Fenerbahçe'nin teşvik primi vererek nasıl şampiyon olduğu belgelendi..

Fenerbahçe'nin teşvik verdiği nasıl ispat olundu anlayamadım. Çamur at izi kalsın . Aziz Başkan maliyecileri çağırdı son 7 seneyi incelesinler diye, ne oldu? Madem belgesi var gelip izleselerdi. Şimdi söyleyecek çok şeyim var da, tartışma çıkarmak istemiyorum.(Yani "vay be daha neler görecektik"in yanına yazacak daha çok ve daha doğru şeyler var.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

bu gece telegolcüler eve zor gider....

Baslari cok agricak bugun eve gitmislerdir ama diger günler ne yapacaklar cok merak ediyorum
  • Ayrıca bişey dikkatimi çekti CAFERin sözleri:

Avukata canlı 250 milyar teklif ettim Ersunu düşürelim diye kabul etmedi.

Bence buda hiç etik değil.
  • İSTİFA İSTİFA ERSUN YANAL İSTİFA
  • Göreceksiniz gene bu konuların üstü kapatılacak.
  • KRAL HAKAN ensun YALAN

Ersun
  • bugün güzel birşeyler duyarmız acaba
  • Ersun Yanalın kesinlikle istifa etmesi lazım.Federasyon bu yönde çok pasif kalıyor özellikle Hakan Sükür olayında.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.