Şimdi Ara

Sıkıntılarım bunlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1- Arkadaşlar anlam veremediğim bir şekilde aç olmasam dahi karnım gurulduyor sebebi nedir? Öyle çok acıkan biri de değilim zaten çok da zayıfım kilo almaya calısıyorum midem baya küçük hemen doyuyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.İştahımı nasıl açarım ?

2- Göz altı morlugu sorunum var kan tahlili yaptırdım demirde b12 de vs yok c vitamininde filan var mı bilemiyorum ama onun için tamekin vitaminli meyve sularını içmeye basladım karısık 7 meyveli var ya onlardan Solgar vm 75 vitaminede başladım , çayıda azalttım çok çay içerdim artık sadece aksamları içiyorum sabahları meyve suyu içiyom :D cool olduk :) Bilgisayar monitorune fazla bakıyorum ondanda olur ama mecburum buna arkadaslar mezunum sınava hazırlanıyorum internetten ders videosu vs izliyorum deftere yazarak vs calısıyorum haliyle baya pc başında kalıyorum gözlük vardı onu takıcam artık pc basındaykende sanırım gözlükde göz altlarının çökmesine neden oluyormus ?. Düzenli uyku düzenim yok ama bu önümüzdeki 4 gün içinde aksam 22-22.30 da yatıp sabah 7-7.30 da kalkmaya alıştırmaya calısıcam kendimi.

• merhabalar, anladığım kadarıyla yaşantınıza çeki düzen vermeye çalışıyorsunuz sizin için daha iyi olur böylesi. sorunuza gelince öğünlerde çok şeker tüketirseniz özellikle glisemik indeksi yüksek olanları (çay şekeri, meyve suyu, ekmek makarna pilav vs) kan şekeriniz birden çok yükselecek sonra vucut birden insülin salgılayacak ve kan şekeriniz çok düşecek açıkacaksınız(karatay kitabında okudum). yani öğünlerinizde şeker almamaya çalışın, daha doğrusu glisemik indeksi yüksek olan yiyeceklerden kaçının. böyle yaptığınızda da hemen beslenme alışkanlığınız düzen almaz çünkü insülin direnciniz yüksektir. ilk başlarda zorlanırsınız ama sonunda vucudunuzu yola getirirsiniz irade önemli :)

mesela kendimden örnek vereyim ben de şekerli içecekleri çok tüketen biriydim, ekmek olmadan doymazdım gece gece yemek yerdim doymamazlık yüzünden ama düzenli beslenmeye başladım. başlarda biraz zorlandım ve şimdilerde kahvaltıyı sağlam yapıyorum(peynir, tereyağı, zeytin, yumurta, 1 dilim ekmek, salata vs.) gün boyu çok açlık çekmiyorum, diğer öğünlerde az yesem de oluyor. çok yemek yemek de sağlığı bozucu bir şey. vucudun ihtiyaçlarını giderecek şekilde beslenmek yeterli.

• avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.