Şimdi Ara

Silecek neden eskir ve ses yapar ? Kolay silecek bakımı... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
20
Favori
29.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eskisi gibi arkadaşın dediği grafit kullanılmıyor. teknoloji geliştikçe farklı maddeler kullanılmaya başlandı.

sorular varsa alabilirim. Silecek ithalat-ihracatı satışı mevcut :)

• gladiator947 kullanıcısına yanıt

Merhaba, yeni olarak hangi maddeler kullanılıyor. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

• ayhan1966 A kullanıcısına yanıt

teflon denilen bir malzeme var. grafiti daha az. bazı firmalar kauçuk kullanır sadece. bazıları kauçuk + az grafit + geri dönüştürülmüş malzeme. bazıları sadece geri dönüştürülmüş. kalite kalite değişiyor.

Fiat araçların üzerinde çıkan silecek bile şu an en fazla 4-5 ay dayanıyor. (marka belli ama vermek istemedim)

diğer marka olan sileceklerde de hemen hemen kaliteler aynı.

ancak silgi lastiklerinin büyük bir kısmı çinde üretildiği için aslında üreticiler bir. yani lastik sağlayıcı firmalar ya kendi yapıyor. ya da büyük bir miktarını asıl üreticiden alıyor. asıl üreticide hammadde de sıkıntı varsa tüm oem ürünlerinde de sıkıntı oluyor maalesef.

• Çok faydalı bir başlık, tabi şu an 2.00 mm 2B kalem ucu tanesi kaç lira olmuştur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

30 - 35 arası   100gr grafit tozu var 40 liraya satılıyor ama 2b uçlar gibi yağlı ve kaygan oluyor mu bilmiyorum. Ben 3 sene önce tanesi 2,5 liraya düştüğünde bimden baya silecek toplamıştım. Halen onları kullanıyorum, kullanıp kullanıp attım   Sonuncuyu taktım yazın ama bundan sonra almam herhalde o ucuz muz sileceklerden. Rüzgarda hiç silmiyor, klastik tip çok nokta baskı uygulayan, üstünde rüzgarlık olan bir bosch falan alırım, grafit ile yeniler yeniler kullanırım sanırım  

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam :) Mikro var 2 mm 2B ama 10 lira en az. İçinde kaç tane var bilmiyorum. Faber Castell 40-50 lira. Silecek 50 lira :) Yeni silecek aldım ama paketleme vasatlığı nedeniyle daha ambalajdan çıkarırken bir miktar grafit tozunu saldı kutunun iç yüzeyine. Senin ilk mesajdaki tavsiyeyi uygulayayım dedim. Peçeteye uçları sarıp çekiç ile dövme iyi fikir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Kasım 2021; 19:0:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Ben bu tekniği eskiden uyguladım, gerçekten işe yarıyordu. Kaygan tipli ele bulaşıp iz bırakan uçlar çok uygun bu iş için o da sanırım en yumuşağı 2B oluyor. Ama sileceğin uçları eskimiş ve kurumuşsa pütürleşmeler başlamışsa bu işlem pek işe yaramıyor hatta hiç yaramıyor :D Silecekler bozulmadan sadece eskidiğinde, silmede biraz aksaklıklar sezdiğinizde yenileme yaparsanız ömrü uzuyor. Ucuz silecek alanlar ya da ucuz lastiklerden alıp değiştirenler için pek mantıklı değil tabi ama kaliteli ve pahalı silecek alan/almak zorunda kalanlar için ömrü uzatmak açısından güzel yöntem. Hatta silecek yenileyen aparatların bir tarafında ucunu kesen bıçak diğer kısmı da grafit tozu oluyor.

Bu arada bu işlemi uygularken grafitin iyice toz halinde olmasına dikkat edin hocam. Bir de sürerken çok bastırmayın kazıyacakmış gibi. Eski fabrikasyon grafiti de kaldırırsınız :)

Ek olarak silecekleri yıkarken silmeyin arkadaşlar. Self yıkamacılarda görüyorum, adam arabasını yıkadıktan sonra sileceklerin lastiklerini siliyor bezle, kap kara kir çıkıyor diyor  

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.