Şimdi Ara

Silecek neden eskir ve ses yapar ? Kolay silecek bakımı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
20
Favori
29.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu grafit tozundan alıp deneyen yok heralde?
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Benim sileceklerde acayip ses yapıyordu.
    Hatta; birden çalışıp, beni 'noluyoz' diye ziplattigida oldu birkaç defa.
    Netten silecek bakıyordum, konunuzu gördüm.Geçtiğimiz haftasonu dediginizi aynen yaptım. Bugun birkac defa calistirdim sonuc mükemmel. Gram ses yok. Tesekkur ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbrsgn -- 2 Mart 2015; 15:46:10 >
  • bbrsgn kullanıcısına yanıt
    İşinize yaradığına sevindim hocam ben halen kullanıyorum su kış günlerinde baya işime yaradi benim de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

İşinize yaradığına sevindim hocam ben halen kullanıyorum su kış günlerinde baya işime yaradi benim de.
    FD kasa civic var sılecek lastıklerını her sene değişmek zorunda kalıyoruz eskı araçlarımızda böyle bişey yoktu nedense hepte soldaki silecek kapanırken gırrttt dıye ses yapıyo baya bı suyla haşır neşir olunca ses kesılıyor. Bıdahakine sileceklerı kaldırarak yıkıyım bakim nekadar dayanacaklar.

Bilgi için sağolun
  • Valla çok teşekkür ediyorum arkadaşım sana kalem tozu acayip işe yaradı denemeyen varsa denesin sonuç m
    Mükemmel sıfır ses. Sıfır silecek almıştım ötüyordu uyguladım grafit tozunu ses kesildi acaba etkisi ne kadar sürer bilgi var mı bu konuda acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozii41 -- 5 Ekim 2015; 19:34:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzatagan

Valla çok teşekkür ediyorum arkadaşım sana kalem tozu acayip işe yaradı denemeyen varsa denesin sonuç m
    Mükemmel sıfır ses. Sıfır silecek almıştım ötüyordu uyguladım grafit tozunu ses kesildi acaba etkisi ne kadar sürer bilgi var mı bu konuda acaba

İşine yaradığına sevindim hocam :) Orjinali gibi uzun süre kalıcı olmuyor tabi ama 1 ay 2 ay gidiyor. Silecekler sertleşip uçları çatlamasına izin vermeden bezle silmek yerine grafit tozu ile bakım yapmak sileceğin eskimesini önlüyor.
  • Bu kadar uğraşmaya ne gerek var yahu Mondeonun sileceklerini serviste değiştirttim 65 liraya. Uzun süredir hiç ellemedim hala yepyeni duruyor.
    Teşekkürler.

Muhtemelen ben yapmaya üşeneceğim ama (bu aralar çok üşengeç oldum bakışlarımla cisim hareket ettirebilseydim ona bile üşenirdim sanırım, neyseki DH i seviyorum!) üşenmeyecek olan arkadaşlara anlatacğım için faydalı oldu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Teşekkürler.

Muhtemelen ben yapmaya üşeneceğim ama (bu aralar çok üşengeç oldum bakışlarımla cisim hareket ettirebilseydim ona bile üşenirdim sanırım, neyseki DH i seviyorum!) üşenmeyecek olan arkadaşlara anlatacğım için faydalı oldu..
    benimkilerde ses yapıyor nerede değiştirebiliriz hocam bunları far cılar değiştirir mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

benimkilerde ses yapıyor nerede değiştirebiliriz hocam bunları far cılar değiştirir mi acaba ?

Alıntıları Göster
    ulan her arabayı yıkadığımda silecekleri bastıra bastıra temiz temiz siliyodum. tabi bez simsiyah oluyodu. şu hale bak nasıl da leş gibi olmuş bu silecek tabi silmez diyodum. meğer içine eden benmişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 23 Mayıs 2016; 9:32:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

ulan her arabayı yıkadığımda silecekleri bastıra bastıra temiz temiz siliyodum. tabi bez simsiyah oluyodu. şu hale bak nasıl da leş gibi olmuş bu silecek tabi silmez diyodum. meğer içine eden benmişim

Alıntıları Göster
    Bilgiler için teşekkürler, ben de silecekleri ıslak mendille silerim, herhafta arabayı yıkarken köpüğü ve basınçlı suyu basarım ki iyi temizlensin diye. hakkaten cehalet kötü şey. benim ayrı bir sorum olacak, sileceğin zamanla camda bıraktığı iz var ya, çizik olan değil, komple sileceğin sildiği alan bir süre sonra camda yer ediyor. bu alan neden oluşuyor? sileğin plastiği mi cama işliyor yoksa camda bir tabaka mı kalkıyor sebebi nedir? nasıl önleyebiliriz camda iz oluşumunu? eski aracımızda bariz oluşmuştu, bu aracı alalı 20.000km yi yeni geçiyor bunda da oluşmaya başladı önüne geçemiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

Bilgiler için teşekkürler, ben de silecekleri ıslak mendille silerim, herhafta arabayı yıkarken köpüğü ve basınçlı suyu basarım ki iyi temizlensin diye. hakkaten cehalet kötü şey. benim ayrı bir sorum olacak, sileceğin zamanla camda bıraktığı iz var ya, çizik olan değil, komple sileceğin sildiği alan bir süre sonra camda yer ediyor. bu alan neden oluşuyor? sileğin plastiği mi cama işliyor yoksa camda bir tabaka mı kalkıyor sebebi nedir? nasıl önleyebiliriz camda iz oluşumunu? eski aracımızda bariz oluşmuştu, bu aracı alalı 20.000km yi yeni geçiyor bunda da oluşmaya başladı önüne geçemiyoruz

Alıntıları Göster
    güzel konu

• quote:

Orijinalden alıntı: triger

güzel konu

Alıntıları Göster
    Benimki ötmüyor adeta şarkı söylüyor, kaç aydır bir sileceği değiştiremedim
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Çok bir işlem yok aslında. Kırtasiyeden 2mm uçlar var onlardan alacaksın hocam ezeceksin bir kapta sonra pamuğa döküp sileceği sileceksin :D grafit tozu yapışıyor üstüne kauçuğun. Ama tamamen yazın güneşte eskimiş sileceklerde işe yaramaz zaten, onların ucunu kesmek lazım özel aparatla falan. Ona da para verene kadar silecek değiştirirsin zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

Sileceği lastik olarak ya da tamamen iskelet olarak değiştirebilirsin. Lastik değiştirmek zor derler ama pek bir zorluğu yok aslında sadece lastik de alabilirsin. Ama tavsiyem uygun fiyata bosch standart silecekler var metro 'da falan alıp onlarla değiştirebilirsin. Biraz daha uzun ömürlü oluyor. Ben lastik değiştirirdim hep en fazla 6 ay giderdi. Senede 15 lira lastiğe veriyordum onun yerine indirim varken 20 liraya bosch aldım eski tip muz olmayanlardan şimdilik iyi :D

Aldığın yer aksesuarcı gibi bir yerse araçla ilgileniyorsa onlar takar.
  • quote:

@Odysseus348

Vallahi ben de eskiden öyle silerdim. Geçenler de daha doğrusu konuyu açmadan önce(1 sene olmuş yahu) işte yine lastik almıştım değiştirmek için sıfır silecek ama ellerimi boyuyor demek ki bu gidince silecekler sertleşmeye başlıyor diye düşünmeye başladım sonra baktım kurşun kalemlerdeki leke gibi leke kalıyor bu grafit olabilir dedim ve araştırdım hakikaten de öyleymiş. Hatta silecek yenileme kiti diye satılan kitler vardı nette onlar da bu işlemi yapıyormuş aslında.

Sonradan sileceğin asla silmemeye ve grafit tozunu aşındıracak solisyonlar uygulanmamasına özen göstermeye başladım. Aklıma gelmişken yarın bir silecek bakımı yapayım 6 - 7 ay falan oldu sanırım bosch silecekleri alalı grafit tozu tamamen bitmeden bir bakım yapayım :D

Sileceğin ses yapmasının 3 nedeni var aslında;

1- Duru cam suyu kullanmak
    2- Çok duru kalacak şekilde bir cam sil ile camı silmek ya da cam suyu kullanmak
    3- Grafit tozunun artık silecekten tamamen ayrılması düz kauçuk kalması.

Sesi bunlar yapıyor. Silecek suyuna mutlaka silecek suyu konsantrelerinden koyun. İçindeki sabunlu çözeltiler camda daha rahat kaymasını sağlar. Tavsiye edeceğim bir marka yok ama çok kıytırık olmayacak seviyede piyasa malından kaliteli markalara kadar hepsini kullanabilirsiniz.

Mutlaka kireçsiz su koyun. 5 litrelik sular 2,5 lira en fazla. Hatta bimde falan 1,59 falan olmalı. Kireçli su koyduğunuz da yarım çay bardağı sirke ilave edin cam suyuna. Yazlık cam suyu konsantresi yoksa alkol içermeyen bulaşık deterjanından 1 tatlı kaşığı kadar koysanız yeterli olacaktır.

Camda eğer silinme olduğunda buğu kalıyorsa ve daha sonra geçiyorsa bunun nedeni camınız temiz değil ya da cam suyunuz temiz değil anlamındadır. Ya da yağmur kaydırıcı falan döktüyseniz cam suyuna o da yapar. Çözümü ise cam suyunu sabunlu hazırlamaktan geçer. Dediğim gibi cam suyu konsantresi kullanırsanız buğulu silme sorunu ortadan kalkar. Tabi bundan önce camı da güzelce alkol içeren bir camsil ya da sirkeli su ile silip temizlemeniz yönünde olacaktır. Çünkü camınız da yağlı bir kir olabilir.

Silecekleriniz izli siliyorlar silerken iz bırakıyorsa o silecekler artık iflah olmaz ve vakit kaybetmeden değiştirin. İzli silmesi grafit tozunun bitmesine ve kauçuğun çatlamasını belli ediyordur. Zamanla kauçuk daha da sertleşir ve zamanla camınız çizilmeye başlar. Yeni silecek de taksanız bir süre izli silinir hep sonra geçer. O yüzden kendi kullanım alışkanlığınıza göre belli bir periyot belirleyin ve o zamanlarda sileceklerinizi değiştirin. Senede 1 ya da 2 senede 1 artık ne kadar sıklıkla silecek kullanıyorsanız. :D

Alt tarafı silecek yahu büyütmeye gerek yok der kimileri ama 30 liralık silecek yüzünden camın çizilmesi ihtimalini de unutmayın. Silecek değiştirmek camı değiştirmekten daha kolay. Cam değişti mi orjinali gibi olmuyor hiç bir zaman. Serviste değiştirmezseniz tabi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

@Odysseus348

Vallahi ben de eskiden öyle silerdim. Geçenler de daha doğrusu konuyu açmadan önce(1 sene olmuş yahu) işte yine lastik almıştım değiştirmek için sıfır silecek ama ellerimi boyuyor demek ki bu gidince silecekler sertleşmeye başlıyor diye düşünmeye başladım sonra baktım kurşun kalemlerdeki leke gibi leke kalıyor bu grafit olabilir dedim ve araştırdım hakikaten de öyleymiş. Hatta silecek yenileme kiti diye satılan kitler vardı nette onlar da bu işlemi yapıyormuş aslında.

Sonradan sileceğin asla silmemeye ve grafit tozunu aşındıracak solisyonlar uygulanmamasına özen göstermeye başladım. Aklıma gelmişken yarın bir silecek bakımı yapayım 6 - 7 ay falan oldu sanırım bosch silecekleri alalı grafit tozu tamamen bitmeden bir bakım yapayım :D

Sileceğin ses yapmasının 3 nedeni var aslında;

1- Duru cam suyu kullanmak
    2- Çok duru kalacak şekilde bir cam sil ile camı silmek ya da cam suyu kullanmak
    3- Grafit tozunun artık silecekten tamamen ayrılması düz kauçuk kalması.

Sesi bunlar yapıyor. Silecek suyuna mutlaka silecek suyu konsantrelerinden koyun. İçindeki sabunlu çözeltiler camda daha rahat kaymasını sağlar. Tavsiye edeceğim bir marka yok ama çok kıytırık olmayacak seviyede piyasa malından kaliteli markalara kadar hepsini kullanabilirsiniz.

Mutlaka kireçsiz su koyun. 5 litrelik sular 2,5 lira en fazla. Hatta bimde falan 1,59 falan olmalı. Kireçli su koyduğunuz da yarım çay bardağı sirke ilave edin cam suyuna. Yazlık cam suyu konsantresi yoksa alkol içermeyen bulaşık deterjanından 1 tatlı kaşığı kadar koysanız yeterli olacaktır.

Camda eğer silinme olduğunda buğu kalıyorsa ve daha sonra geçiyorsa bunun nedeni camınız temiz değil ya da cam suyunuz temiz değil anlamındadır. Ya da yağmur kaydırıcı falan döktüyseniz cam suyuna o da yapar. Çözümü ise cam suyunu sabunlu hazırlamaktan geçer. Dediğim gibi cam suyu konsantresi kullanırsanız buğulu silme sorunu ortadan kalkar. Tabi bundan önce camı da güzelce alkol içeren bir camsil ya da sirkeli su ile silip temizlemeniz yönünde olacaktır. Çünkü camınız da yağlı bir kir olabilir.

Silecekleriniz izli siliyorlar silerken iz bırakıyorsa o silecekler artık iflah olmaz ve vakit kaybetmeden değiştirin. İzli silmesi grafit tozunun bitmesine ve kauçuğun çatlamasını belli ediyordur. Zamanla kauçuk daha da sertleşir ve zamanla camınız çizilmeye başlar. Yeni silecek de taksanız bir süre izli silinir hep sonra geçer. O yüzden kendi kullanım alışkanlığınıza göre belli bir periyot belirleyin ve o zamanlarda sileceklerinizi değiştirin. Senede 1 ya da 2 senede 1 artık ne kadar sıklıkla silecek kullanıyorsanız. :D

Alt tarafı silecek yahu büyütmeye gerek yok der kimileri ama 30 liralık silecek yüzünden camın çizilmesi ihtimalini de unutmayın. Silecek değiştirmek camı değiştirmekten daha kolay. Cam değişti mi orjinali gibi olmuyor hiç bir zaman. Serviste değiştirmezseniz tabi :)
    Detaylı bigilendirmeler için çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: oiven

Detaylı bigilendirmeler için çok teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Şahane konu, mesajım bulunsun şuracıkta
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Şahane konu, mesajım bulunsun şuracıkta

Alıntıları Göster
    Konuyu takip eden var mı bilmiyorum ama bugün bir şey daha denedim. Tabi parçayı bizimkiler çöpe attığı için foto çekemedim ama anlatayım kafanızda şekillenir.

Ben bu silecek bakımını tamamen bitmiş lastiklerde denemiştim bir süre idare etmişti. 4 5 ay kadar sonra kışın bosch klasik sileceklerden aldım. Yazın gelmesi ve sileceklerin hafif izli silmesinden dolayı ufak bir bakım yapayım dedim.

Grafit tozunu hazırladım anlattığım gibi. (En yumuşak olanı olacak 3B ya da 2B 2mm kalem ucu olursa çok rahat edersiniz) bunu havanda dövün iyice ya da nerede isterseniz. koyun bir ufak kaba.

Dikdörtgen şekilde bir sünger hazırladım sert. Bir tarafını V şekilde silecek ucu girecek şekilde kestim. diğer tarafını da....

Bir tarafına 1200 lük zımpara yapıştırdım bally ile. Bekledi sabaha kadar kurudu mis gibi. Daha sonra önce sileceğin izli silmesine neden olan ölü kauçuk parçacıklarını 1200 lük zımpara kısmı ile bir ileri bir de geri olmak üzere temizledim ikisinide halletikten sonra diğer kısımdaki V şekilde oluğa grafit tozunun yarısını döküp birini sildim bir kaç kere, ardından diğer yarısını da diğer silecekte kullandım.

Sonuç ise sıfır silecek almış gibiydim. Hem bosch marka kauçuklar var hemde ufak bir bakımla yenilendiler. kıytırık lastik alıp 2 3 ayda eskiyeceğine Hele pahalı muz sileceklerden kullanıyorsanız bence böyle ufak bir bakım çok işinize gelir.

Sanki işlem uzun gibi geliyor ama bir boş anınızda en fazla yarım saat uğraşarak yapabileceğiniz işlemler.

Hatırlatmakta fayda var tekrardan, sakın sileceklerinizi bezle silmeyin kirli diye ovalamayın o kir değil grafit tozudur

Araba ile gelen silecekler 1 sene dayanmadı.İz bırakmaya başladı.Bu zımpara ile silecegi temizleme işlemini bende duydum.Daha uygulamadım.Silecek alacak olanlar özellikle bosch aerotwin öneririm.Eco modeli ile arasında kalite farkı var.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.