Şimdi Ara

Silecek neden eskir ve ses yapar ? Kolay silecek bakımı... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
20
Favori
29.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Arkadaşlar merhabalar, bilen vardır belki ama nette biraz araştırma yaptım çoğu kişinin pek haberi yok konudan. Uzun süredir bunu yazmayı düşünüyordum vakit bulamadım. Neyse ;

Silecekler üretim bandından çıktıklarında üzerinde bir kaydırıcı ve kauçuğu dış etkenlerden korumak için bir kaplama ile müşteriye sunulurlar. Bu kaplama ise grafittir. Yani bildiğimiz kurşun kalem aslında. Ve en güzeli yağlı olan 2B grafit tozudur elimize falan bulaşır, kağıtta parmağımız geldiğinde yazımız rezil olur vs..

İşte bu kaplama sayesinde sileceklerimiz camda yağ gibi kayar, yağlı kaygan yapısı sayesinde kauçuk üstünde sus tutmaz ve atmosfer koşullarından daha geç etkilenir.

Fakat araçlarımızı yıkarken silecekler iyi silsin diye yapılan en büyük yanlış silecekleri de bir güzel silmek ya da basınçlı su ile yıkamaktır. Bu silecek üstündeki grafit tozunu zamanla yok eder o yağlı yapı gider ve yumuşak yapış yapış bir kauçuk kalır ortada. Daha sonra herkes bilir ki temiz bir kauçuk madde cam gibi bir yüzeye sürüldü mü ses yapar. İşte sesin kaynağı budur. Ayrıca o grafit tozu yok olduğu için kışın soğuk ve yazın da direk güneş ışınları hızla sileceklerin kauçuk yapısını bozmaya başlar. Bu sefer de kılcal çatlaklar oluşur ve çizgili silme problemi ortaya çıkar ve maalesef bunun çözümü yok. El işçiliğiniz iyi ise jiletle kesin diyeceğim ama aynı seviyeyi asla tutturamazsınız.

Bu yüzden ;
    - Aracımızı yıkarken silecekleri mutlaka kaldıralım camdan akan sabunlu su sileceklere değmesin sabun grafit tozunu bir güzel çözüyor ve silecekten çıkartıyor.
    - Aracımızı yıkadıktan sonra ya da kirlendi deyip zırt pırt silecekleri ıslak bezle hele hele sabunlu ıslak mendiller asla silmeyin.
    - Camınızda çok fazla toz var ise, silecekleri kaldırıp önce su sıkın cama sonra silecekleri indirin. Hem camınız minik tozlarla çizilmez hem de silecekler o gıcır gıcır tozla hırpalanmaz.
    - Silecekleri temizlemek isterseniz sadece hortum ile basınçsız bir şekilde su tutun ya da bir pet şişeden su dökün. Ellemenize gerek yok grafit sağlamsa su tutmaz kir akar gider zaten kauçuktan.

Her şey iyi güzel de yenileme nasıl diyeceksiniz. Fotoğraf çekemedim maalesef ama anlatmam bile yetecektir kafanızda canlanır yaptıklarım

Öncelikle 2B 2,0mm kalem ucu alıyoruz. İyi bir şey olsun çok dandiklere kaçmayın hatta imkanınız varsa paketi açın elinize sürün ucu ve parmağınızı güzelce boyuyorsa alın. Bu uçlar 2.0mm'dir içinde 9 - 10 tane bulunur grafikerler kullanır genelde. 2.0mm 2B graph kalem ucu istiyorum derseniz kırtasiyeci size verir. Dandikleri es geçin orta kalite ve üst kalite alabilirsiniz. MİKRO marka iyidir orta kalite ve 2 - 2,5 TL civarıdır.

Eve geldiniz, silecekleri söktünüz eğer silecekler garç gurç ses yapıyorsa artık grafit tamamen bitmiştir bu yüzden önce bir güzel yıkayın sabunla tamamen temizlensin lastik fakat silecekleriniz yeni ise ya da grafit tozu tam bitmemiş ise yıkamanıza gerek yok, sadece sıcak su ile kiri akıtıp kuru bir bezle bebek poposu siler gibi kurulayın nazikçe(hart hurt bez sürmeyin sileceğe)

Daha sonra , 1 adet 2.0mm kalem ucumuzu artık nasıl istiyorsanız öyle yapın yöntem size kalmış; toz haline getireceğiniz. Ben bakır havan kullandım temizlemesi rahat diye tahta havanda falan yapmayın temizlenmez evde kaos çıkar Peçete içine koyup çekiçle üstüne de vurabilirsiniz.

Tozumuzu da hazırladıktan sonra sileceğimizi alıyoruz. PArmağımız ile tozu alıp bir güzel sileceğe yediriyoruz ileri geri sürün sanki bezle siliyormuş gibi. Eliniz kapkara olsun önemli değil. Tekrar tekrar alın. Kauçuk parlak bir hal alana kadar. Artık iyice kayganlaşınca diğer sileceğe geçin. Ona da aynısını yapın. İyice yedirin tozu boyayın yani kauçuğu. İçinize sinecek noktaya geldikten sonra silecekleri sıcak su altından geçirin fazla toz gitsin ve suyun kauçukta tutunmadığını yep yeni eski parlak haline döndüğünü göreceksiniz. Dilerseniz silecekler kuruduktan sonra bir kat daha gidebilirsiniz üstüne.

Bu yöntem ile silecekler tamamen eskimeden ara ara yenileme yapabiliriz. Gerçi sanayide lastiklerin çifti 5 lira zaten diyeceksiniz. Ama sökmesi takması kimisine zor gelir ve kaliteleri de malum grafitten ziyade kauçukları çabuk eskiyor. Kaliteli bir silecek varsa aracınız da ve ses çıkarıyorsa bu yöntem ile tekrar kullanır hale getirebilirsiniz eğer tabi kauçuk çatlayıp özelliğini yitirmediyse. :)

Biraz fazla uzattım umarım sıkıcı olmamıştır. :)
    Merhaba.Konudaki bir yanlışlığı düzelteyim;Aracın silecekleri asla ama asla kaldırılmamalıdır.Kışın kar yağarken veya soğukta donup cama yapışmasın diye silecekleri kaldırılması ülkemizde çok yaygındır.Ancak yapılan en büyük yanlışlardan birisi budur.Nedeni de şu;siz sileceği kaldırdığınız zaman sileceğe kuvvet uygulayarak sileceğin cama yapışıp camı kusursuz silmesine yarayan yaylı parçayı bozarsınız.Sonucunda da silecek camı atlaya atlaya siler.Eğer araç şampuanlarının sileceklere bu kadar zarar verdiğini düşünüyorsanız sileceğe su geçirmez(poşet gibi) bir şey örtmek daha mantıklı olacaktır.5 tl'lik silecek için bu kadar uğraşılır mı orası tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruling_S -- 26 Haziran 2016; 4:00:40 >

• Guzel konu grafit ile bepanthen i birlikte uygulayabilirmiyiz acaba faydasi olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruling_S

Merhaba.Konudaki bir yanlışlığı düzelteyim;Aracın silecekleri asla ama asla kaldırılmamalıdır.Kışın kar yağarken veya soğukta donup cama yapışmasın diye silecekleri kaldırılması ülkemizde çok yaygındır.Ancak yapılan en büyük yanlışlardan birisi budur.Nedeni de şu;siz sileceği kaldırdığınız zaman sileceğe kuvvet uygulayarak sileceğin cama yapışıp camı kusursuz silmesine yarayan yaylı parçayı bozarsınız.Sonucunda da silecek camı atlaya atlaya siler.Eğer araç şampuanlarının sileceklere bu kadar zarar verdiğini düşünüyorsanız sileceğe su geçirmez(poşet gibi) bir şey örtmek daha mantıklı olacaktır.5 tl'lik silecek için bu kadar uğraşılır mı orası tartışılır.

%20 indirimle 119 tl ye aldım, insignia orijinal gm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royal_flush_ -- 11 Aralık 2016; 17:56:1 >
  • ihtiyacı olanlar beklesin bime her yıl ocakta gelir 3 civarı fiyatı olur.2 yıl rahat gider
  • royal_flush_ kullanıcısına yanıt
    bosch silecekler bile 50 tl çifti naptınız siz.

ki ben 15 tlye alıyorum inwelss oda mis gibi siliyor.orjinal aparatlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

bosch silecekler bile 50 tl çifti naptınız siz.

ki ben 15 tlye alıyorum inwelss oda mis gibi siliyor.orjinal aparatlı

bosch silecek dahil denemediğim silecek kalmadı ,, hepsi ya su bıraktı ya ses yaptı, bir türlü randıman alamadım ,, nette araştırdım insigniaların silecekleri böyle sıkıntılıymış, ilacı orijinal sileceklermiş,,, , orijinal GM sileceğin fiyatı bu, yılda 1 kere bu para fazla koymaz,en azından çektiğim eziyete değmez
    www.otoker.com
    OPEL ÖN SİLECEK TAKIMI İNSİGNİA ORJİNAL GM
    http://www.otoker.com/opel-on-silecek-takimi-insignia-orjinal-gm-pmu28005

biraz araştırdım indirimli olarak 90 a da varmış, hemen 4 takım sipariş ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royal_flush_ -- 12 Aralık 2016; 2:33:32 >

• royal_flush_ kullanıcısına yanıt
    doğrudur benim araç insignia değil.normal muz silecek takıyorum. bu sileceklerde ekstra üstte destek var onun etkisi vardır mutlaka.pahalı malın elbette artısı vardır. ama sileceğede 120 tl versem benzine para kalmaz
  • arabamı yeni aldım mart ayında özenirken o kadar silecekleri temizlemeye başladım simsiyah oluyordu ulan dedim ne biçim iş hiç temizlememiş hayvanlar. sildim de sildim temizledim de temizledim. o günden beri sileceklerim iyi silmez.

şu an aydınlandım.
  • Sağol arkadaşım, çok güzel bir bilgi,
    Senin üç sene önce yazdığın bu bilgi bana bugün yani 2018 in Şubat ayında lazım oldu ve çok işime yaradı, Grafit artık piyasada toz halinde satılıyor, hemen grafit tozu ısmarladım, aslında her evde olması gereken bir ürün, küçük şişe olanı kapı, menteşe, kilit yağlama işlerinde işe yarasın diye satılıyor, bu bilgiyi bilmemek yüzünden her sene silecek değiştiriyordum, o çirkin sürtme sesine de sinir oluyordum, yapılan bir hata da silecek suyuna camları iyi silsin düşüncesi ile camsil ilave etmek, camsilin içindeki alkol ve deterjan da silecekleri kurutuyor, bunu da yapmamak lazım demek ki....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarp03 -- 5 Şubat 2018; 19:4:35 >
  • Efsane konu. Şu linkler de dursun şurada.

aliexpress.com
    US $2.1 13% OFF|Grafit Ince Toz Yağlayıcı için Kilit Çilingir Silindir Araba Asma Kilit 60ml Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/Graphite-Fine-Powder-Lubricant-for-Lock-Locksmith-Cylinder-Car-Padlock-60g-60ml/32690578374.html

https://www.youtube.com/watch?v=TPK2CuXwKTk

• sarp03 kullanıcısına yanıt
    Grafit tozunun satıldığını bilmiyordum ben de şimdi sizden öğrendim arkadaş da link vermiş. Sipariş geçeyim ben de. Şu an aldığım sileceklerden çok memnunum, HB indirimde muz silecek almıştım son baharda , SİLBAK markaydı sanırım çok fazla eskimeden baharda bir yenileme yaparım, çünkü cama basma yüzeyi olsun, silme kalitesi olsun çok hoşuma gitti :) O silecekleri alana kadar da yenileme yapa yapa kullandım diğerlerini en sonunda lastik artık yeter değiştir diye bağırdı yırtıldı gitti
  • Yazılımcı Online kadınmış
  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    aaa hadi ya
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Eskilerden kim kaldı hocam

Silecek neden eskir ve ses yapar ? Kolay silecek bakımı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valeo silecek cift 25 tl. Bu kadar ugrasmaktansa her yil degismek daha iyi bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu siyah tozdan sanırım cam kenarlarındaki plastik aksamda da var. ne zaman silsem simsiyah iz çıkardı ben de bir anlam veremezdim.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane190789 -- 30 Kasım 2018; 11:56:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silecek omrunun uzun olmasini istiyorsaniz 1 kaliteli marka ;Bosch veya SWF kullanin.Nu 2 firma silecek konusunda uzman,Cam yuzeyinde kus pisligi gibi kalin sert cikinti var ise,silecehi kullanmadan bez veya sunger ile temizleyiniz.Not.Camda kiragi buzlanmasi varsa bu yuzeydw silecegi asla calistirmayin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir hort :)
  • Malesef artık çifti 5 değil 50 lira. bu sebepten ben de arka sileceğe denedim. ösym nin verdiği kalemlerden birini poşet dosyanın üzerine açtım bastıra bastıra. sonra kalemin tahta olan kısmını alıp attım. dadaaa öğütülmüş uç işte :) Onu arka sileceğe yedirdim bi güzel. ses çıkaran silecek birkaç kullanım sonra ses çıkarmamaya başladı. yalnız ne kadar uzun ömürlü bu yöntem görecez bakalım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.