Şimdi Ara

Silecek sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ikinci el aldigim aracimda silecekler duzgun calisiyor fakat soyle bir sorun var. Durdugum zaman en asagiya kadar iniyor orada durmasi gerekirken biraz yukariya cikiyor ve oyle duruyor. Haliyle bu da kotu bir goruntu olusturuyor. Eger tam en alttayken kontaji kapatirsam orada kaliyorlar. Bu yuzden ben de sileceklerimi kullanamiyorum. Internette biraz arastirma yaptim Role den olabilirmis. Bu konuda bilgisi olan var mi? Silecek motoru cok pahali bu yuzden onu degistirmeyi dusunmuyorum. ucuz yollu denenebilecek her seyi denemeye hazirim. Bilgisi olanlardan yardim bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Silecek Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızın silecekleri, güvenli sürüş için net görüş sağlamak için hayati önem taşır. Ancak zaman zaman sileceklerle ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz ve bunlar sürüş deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilir.

En yaygın silecek sorunlarından biri, sileceklerin yukarıda durması veya yukarıda kalmasıdır. Bu sorun genellikle silecek lastiklerinin yıpranmasından kaynaklanır. Lastikler sertleşebilir ve camı etkili bir şekilde silemez, bu da görüşü engeller. Silecek lastiklerini düzenli olarak kontrol etmeli ve yıpranmışlarsa değiştirmelisiniz.

Bir diğer yaygın sorun ise sileceklerin ortada durmasıdır. Bu, silecek kollarının zayıf olması veya bağlantı noktalarında gevşeklik olması nedeniyle oluşabilir. Silecek kollarını ve bağlantı noktalarını kontrol etmeli ve gerekirse sıkmalısınız.

Bazı durumlarda silecekler tamamen durmayabilir. Bu, silecek motorunun arızalı olmasından kaynaklanabilir. Silecek motorunu kontrol etmeli ve gerekirse değiştirmelisiniz.

Silecek sorunları sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. Bu sorunları fark ettiğinizde derhal gidermelisiniz. Silecek lastiklerini düzenli olarak kontrol edin, gevşek bağlantıları sıkın ve silecek motorunun düzgün çalıştığından emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Ikinci el aldigim aracimda silecekler duzgun calisiyor fakat soyle bir sorun var. Durdugum zaman en asagiya kadar iniyor orada durmasi gerekirken biraz yukariya cikiyor ve oyle duruyor. Haliyle bu da kotu bir goruntu olusturuyor. Eger tam en alttayken kontaji kapatirsam orada kaliyorlar. Bu yuzden ben de sileceklerimi kullanamiyorum. Internette biraz arastirma yaptim Role den olabilirmis. Bu konuda bilgisi olan var mi? Silecek motoru cok pahali bu yuzden onu degistirmeyi dusunmuyorum. ucuz yollu denenebilecek her seyi denemeye hazirim. Bilgisi olanlardan yardim bekliyorum.

aracınızın modelini bilemiyorum ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.şimdi silecekleri durdurduğunuzda biraz yukarıda duruyor diyorsunuz.o pozizyonda iken silecek kolunun somunu vardır onu gevşetip aşağı pozizyonda olacak şekilde ayarlıyabilirsiniz.yapamam derseniz bir oto elektirikçi yada tamirci cüzi bir ücret karşılığı yapar sanırım.

• evet arkadaş doğru söylemiş aynı sorun benim aldığım aracımdada vardı. çok kötü görünüyordu. en alt noktasına inip sonra biraz yukarı çıkıp orada kalıyordu.silecek motorunun miline bağlı bir tane dönen kol var onu gereken yöne doğru somununu gevşetip tekrar ayarlayıp takın . en alt noktada durduğundan emin olduğunuzda sileceklerin kol somunlarından tekrar alt ayarı yapabilirsiniz. tabiki resimli olmayınca pek anlaşılmıyor kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalefe

evet arkadaş doğru söylemiş aynı sorun benim aldığım aracımdada vardı. çok kötü görünüyordu. en alt noktasına inip sonra biraz yukarı çıkıp orada kalıyordu.silecek motorunun miline bağlı bir tane dönen kol var onu gereken yöne doğru somununu gevşetip tekrar ayarlayıp takın . en alt noktada durduğundan emin olduğunuzda sileceklerin kol somunlarından tekrar alt ayarı yapabilirsiniz. tabiki resimli olmayınca pek anlaşılmıyor kolay gelsin.

Bu cozumu denedim bu seferde silecekler camin altindaki plastige vurmaya basladilar. Sonra gene zamanla kendi kendine yukari ciktilar. Yani silecek en alta kadar iniyor ama sonra tekrar yukari cikiyor. En alta kadar inmeden dursa sizin cozum sanirim yarayacakti. Fakat benim sorunumda bu ise yaramadi.
    Gun gectikce daha da yukarida durmaya basliyorlar:(

• evet dediğim gibi resimli olmayınca anlatması zor bir yer .silecek kollarından önce bende senin gibi ayarladım alttaki sac bölmeye vurdu sonra da motor bölmesi içindeki silecek motorunu buldum bazı araçlarda bu motor ulaşılması zor yerlerde olabiliyor. silecek motorunda bulunan hareket kolundan silecek hareketinin tam sıfır noktasının nerede kaldığına dikkat edin.bunun için çalıştırarak biraz çalışmasını kontrol edin.daha sonrada yaptığı harekete göre durma noktasının sizin silecek kollarının alt noktasına doğru kolun somununu gevşeterek ayarlayın . olması gerekir diye düşünüyorum .benim araçta böyleydi. anlaşılmayan nokta varsa yardımcı olurum kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalefe

evet dediğim gibi resimli olmayınca anlatması zor bir yer .silecek kollarından önce bende senin gibi ayarladım alttaki sac bölmeye vurdu sonra da motor bölmesi içindeki silecek motorunu buldum bazı araçlarda bu motor ulaşılması zor yerlerde olabiliyor. silecek motorunda bulunan hareket kolundan silecek hareketinin tam sıfır noktasının nerede kaldığına dikkat edin.bunun için çalıştırarak biraz çalışmasını kontrol edin.daha sonrada yaptığı harekete göre durma noktasının sizin silecek kollarının alt noktasına doğru kolun somununu gevşeterek ayarlayın . olması gerekir diye düşünüyorum .benim araçta böyleydi. anlaşılmayan nokta varsa yardımcı olurum kolay gelsin.

Tesekkurler, kafamda bir seyler canlandi. Zamanim oldugunda deneyecegim.

• mutlaka başarırsnız yardımcı olabilirsek ne mutlu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracımda Su Eksiltme Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Klima sorunu
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.