Arkadaşlar herkese merhaba. Aracıma bugüne kadar içme suyu ve ufak würth cam temizleme sabunu haricinde hiç bir cam suyu koymadım buna rağmen silecek suyu deposu yosun tutuyor. 5litrelik depoyu doldurduğum taktirde aracı çok fazla kullanmadığım için depo bana 1.5yıl kadar gidiyor, şu an deponun dibi simsiyah yosun olmuş. Bunun önüne geçmek için az su koymaktan başka ne yapabiliriz? Aydınlatırsanız sevinirim. Herkese iyi akşamlar. |
Silecek suyu deposu yosun problemi
-
-
Depoyu sök temizle. Sonra hazir antifrizli cam suyu doldur yosunlanma olmaz. -
Bekleyince yosunlanma yapmayacak ne marka önerirsin üstad? Çünkü depo bitene kadar yıl geçiyor az kullanılan araba olduğu için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.Eyvallah üstadım işte ben de onu soruyorum, ne marka önerirsiniz kaliteli? Zaten 5litre 1 yıl gidiyor fiyatı önemli değil. Önemli olan yosun tutmaması.
Bir de şunu sorayım, liqui moly veya würthün konsantre olanlarından alıp saf su ile sulandırsak olur mu?
Konsantre olmayan kaliteli ne önerirsiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thefirestarter84 -- 4 Ocak 2021; 21:15:44 > -
evdeki üzüm sirkesi ile suyu koy tertemız edıyor bıryerde vardı denedım kireç falan açtı hepsini
-
quote:
Orijinalden alıntı: thefirestarter84Eyvallah üstadım işte ben de onu soruyorum, ne marka önerirsiniz kaliteli? Zaten 5litre 1 yıl gidiyor fiyatı önemli değil. Önemli olan yosun tutmaması.
Bir de şunu sorayım, liqui moly veya würthün konsantre olanlarından alıp saf su ile sulandırsak olur mu?
Konsantre olmayan kaliteli ne önerirsiniz?
Alıntıları GösterSilecek su deposunda ve Radyatör de her zaman saf su kullan kardeşim, musluk suyu, içme suyu cam sil falan asla kullanma.
-
Komple antifriz koyarsan, her cam suyunu kullandığın da sağa sola saçılan antifriz sıvıları yüzünden aracın boyası çok büyük ihtimalle zarar görür. Bildiğimiz doğal maden suyu ve sirke karşımı denenebilir.
-
Arkadaşlar tekrar merhaba. Silecek deposunu yeniledim, saf su ile doldurdum, internetten würth 4mevsim cam suyu sipariş ettim onu koyacağım gelince.
Önceden hep arıtmadan içme suyu koyardım çok bekleyince yosun yaptı. Saf suda canlı mikroorganizma da olmadığı için yosunlanma olmaz diye tahmin ediyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X