Şimdi Ara

Silindir kapak conta değişimi gereken araç alınır mı? (Masrafı satıcı karşılaması durumunda) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
38.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CeLLaT86

Araç hararetten dolayı silindir kapak contası değişiyorsa silindir kapağınında taşlaması gerekmektedir. Duruma göre pistonlar, segmanlar, subap takımı, yataklar ve çizik varsa gömleklerde değişicek. Kim ne derse desin inanmayın motor açılmadan söylemek imkansız. Sulu gömlek değilse motor bloğu sökülüp rektefiye yapılacak.Bu durumda pistonların çapı büyüyecek. Standart piston uymayacak. Bu süreçte iyi bir usta bulma şansınıza kalmış. Düzgün rektefiye yapılmazsa yada gözden kaçan, değişmesine gerek yok diye düşünülüp değişmezse parçalar yine tüm işlemler baştan yapılır.
    Kötü rektefiye bana sıfırdan aldığım aracı sattırmıştı.
  • Benzinlisini alın hocam eğer isterseniz lpg taktirirsiniz
  • Rektifiye risktir. Benzinli 2011 model bir araç için ben olsam bu riski almam. 20 yaşında
    rektifiyeli araç alanı anlarım ama 7 yaşında bir araç için bu riske gerek yok bence. 7 yaşında motoru sorunsuz araç bulmak mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diatta1903

Sen kimsin bilmem de, şunları şuraya bırakır kaçarım. Kimler kendine usta diyor ya...

TheCarPassionChannelyoutube
    The ULTIMATE Guide To Replacing Valve Stem Seals The Easy Way
    https://www.youtube.com/watch?v=Et5aJnTE5w4

Kleo 84youtube
    replace valve stem seals - with cylinder head on
    https://www.youtube.com/watch?v=zFmC66YU6zI
    Tamam arabayi gemiye yukler amerikada degistittirirsin.

• Aracin ust kapak contasinda ufak bir kacak var sorun degil ust kapak contasi sokulur yrni conta takilir mesele kapakta kapakta egrilik catlak varsa biraz maliyetli olur pistonlar felan saglam olsa gerek senin problemin ust kapak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Tamam arabayi gemiye yukler amerikada degistittirirsin.

Alıntıları Göster
    Sen nasıl değiştiriyorsun? Üstten egzantirikli hatta üstten çift egzantirikli ile bloktan egzantirikli farklı desen o da değil. Üstten egzantiriklide ekstradan egzantirikleri de sökmek gerekiyor.

Yanlış anlama küçümseme amaçlı yazmadım, merak ettim.
  • 100 binde motor nasıl conta yakar aklım almıyor.
  • Mk4Ever. kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, almayın demiyorum ama başınıza gelebilecekleri de bilin istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT86

Estağfurullah, almayın demiyorum ama başınıza gelebilecekleri de bilin istedim
    Vazgeçtim hocam satıcı arkadaşa da bildirdim. Haklısınız. Kötüyü düşünmek lazım bu durumlarda Birçok kişinin ortak görüşü bu şekildeydi.
  • merhaba arkadaşlar, bu arada forumdaki ilk mesajım bu,,

motor testi 100 çıkması her şekilde imkansız! ve bu imkansızlık dahilinde ekspertiz yaptığını öne süren bir arkadaşın fikirlerini dikkate alırken ÇOK defa düşünmenizi öneririm. varsayalım haklı olsun; kapak contası eğer çelikse (opel vs gbi) contayı patlatma ihtimali olmadığı için üst kapak ve blok yüzeyi kesinlikle eğilmiştir ve iki yüzeyde de taşlama kaçınılmaz ve bu taşlama işleminden sonra yanma odası kısalacağından sıkıştırma oranı düşecek ve bu da motor conta yenilendikten sonra toplandığında ciddi bir tork beygir kaybı olarak ortaya çıkacaktır, hadi diyelim bu kayıplara razı oldunuz ama açıp bakmadan bir şey diyemem diyen usta ne yazıkki doğru söylemiş, motor açıldığında sapma oranı yüksek çıkarsa piston boyuyla oynamak isteyecek ve iş pistonların sökülmesine geldiğinde madem bu kadar söküldü temiz olsun yataklar gömlekler sübaplar vs tüm hareketli hareketsiz parçalar kontrol edilmek istenecek, bu parçalar işçilikler vs 6000 den aşağı çıkamazsınız ve aracı satmanız gerektiğinde ülkemiz piyasa bakış açısıyla en az 3000 - 4000 lira değer kaybıyla vermek zorunda kalacaksınız ki bu da eklendiğinde 10000 liradan civarı bir zarar sizi bekliyor olabilir, piyasanın 2000 lira altına bir araç sahibi olayım derken 8000 lira ve 80000 liralık bir stres satın almış olacaksınız. arabayı çok sevdiniz ille bu araba olacak öldüm bittim diyosanız ne yapın edin 2000 lira bulun tam piyasasını verin 800000 liralık keyifle kullanın derim.

• budak_1903 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim senin bu konuda yanlışın var evet bazı motor problemlerini motor blogunu açmadan anlayamazsın.Masrafını açmadan net olarak şu kadar olur diyenden kaçmak
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.