Şimdi Ara

Silinebilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
6
Favori
3.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam anladiğim kadariyla cevap vereyim. Lisede hazirlik okumak benim adima tam bir pişmanliktı. 97 ortalama ile bitirdim hazirliği ve çok iyi bir ingi hocam vardi. Yine de pişmanim çünkü hazirliltan sonra ingilizcemi neredeyse hiç geliltirmedim. Zaten 11 12. Sınıfta sürekli üni sınavina hazirlandim. Yani hazirlikta öğrendiğimi de unuttum nerdeyse. O yüzden bence üniversitede hazirlik okumak çok daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Psikokoji bölümünde şimdi çok kiz olucak hocam. Beni sıkar o ortam. Zaten özgüvenim çok yüksek değil. Tanidiğim bildiğim arkadaşlar olsa çok rahatlardim. Mesela Ankara hukuk yazsam birçok arkadaşimla beraber okuycaz ama dediğiniz gibi bilkentin adi bile insanin aklini çeliyor. Bizim evin önünden ücretsiz servisi var. Ayda bin lira veriyor. Şu ana kadar gördüğüm en donanimli üniversitelerden biri.

• mersinli33s M kullanıcısına yanıt
    Bilkentin kizlarinin bazilariyla konusmazsin bile ama bazilari da cok cok iyi kizlardir yani ozguvene ihtiyacin olmaz o kizlar icin

• psikolojiyi istesen daha mantıklı olabilirdi ama istemiyorsun. karakter özelliklerin için de uygun olmayabilir, asosyal oldupunu söylemişsin. psikoloji sevilmeden yapılabilecek bi meslek de değil. hukuk yazmalısın bence.

• Abi kiz cok diye bolum yazmamak nedir ya her bolumden arkadasin olur zaten bu dusunecegin son sey olmali. Siralamalarimiz da yakinmis

• öncelikle belirteyim ankara hukukta 4.sınıfa geçmiş birisiyim.

bana garip gelen şey senin o sıralamaya sahipken,geleceğini şekillendirirken hala aylık 1000 tl'yi falan düşünüyor olman.hani hesaplayalım 4 senede bitirsen 4x12'den 48 bin TL para alıcaksın eğitim hayatın boyunca.48 bin lira gibi bir para için nasıl olur da psikoloji ve hukuk gibi muazzam derecede farklı iki bölümü birbirine kıyas ediyorsun.seçeceğin bölüm çok büyük olasılıkla hayatında çığır açacak(bırakmazsan vs.) olay bu derece ciddiyken kişisel özelliklerini,bölümlerin özelliklerini,okul imkanlarını(Gelişimin açısından tabi ki yoksa çimmiş kummuş falan değil :D) düşünmek varken hepi topu 4 sene için 48 bin tl'yi düşünüyor olman garibime gitti.ileride sevdiğin bir meslekte iyi bir konumda olursan 5-6 ayda kazanabileceğin bir para sonuçta.bunun etkisiyle yanlış bir tercih yapma korkusu oluşmuyor mu sende? bilemiyorum ben mi çok idealistim ama millet mesela hukuk için ölüp biterken sırf 1000 lira verdi diye psikolojiye gidiyor mudur sahiden? :D o halde gerçekten durum kötüymüş.

ankara hukukla ilgili sorun(ya da gören arkadaşların da sorusu) varsa sorabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GangsterParty -- 24 Temmuz 2017; 2:14:4 >

• Önce bölümü seç.

• GangsterParty kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten haklisiniz. Bende hukuk varken psikokoji yi yazmam ama bilkent iyi bir üniversite diye bir sorayim fikir danişayim diye açtim konuyu. Vaktiniz varsa birkaç şey sormak istiyorum. Ankara hukuk okumak ile özel bir üniversitede burslu hukuk okumak arasinda ne gibi farklar var. Ankara hukukun akademik kadrosundan memnun musunuz. Bildiğim kadariyla hazirlik yok bu kötü bir şey mi sizce. Bazi forumlarda birsürü avukat var. Onlarla rekabet etmek için en az 2 dil bilin diyorlar. Bu konuda da akil verir misiniz. Şimdiden teşekkürler

• Hocam isterseniz 1 yıl hazırlık okuyabiliyormuşsunuz Ankara hukukta.

Hocam Ankara hukuk ile İstanbul hukuk arasında kaldım ?
    Aklin varsa bilkent yaz

• ankara hukuk bilkentte zengin ankara bebeleri var ezerler seni
  • kill4time K kullanıcısına yanıt
    O tipleri hiç sevmiyorum. Ankara hukuk o açidan daha iyi gibi.

siz değil diğer arkadaş tüyo verir misin derken dalga geçmiş demek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elione -- 24 Temmuz 2017; 19:15:48 >
  • Hocam tebrik ederim ins. karar verirsiniz hayirlisi olsun.Kafaniz karisik biliyorum ama uygun bir zamaninizda cevap verirseniz cok sevinirim.

Sinava hazirlikta onerileriniz nelerdir?Ozellikle mat geo ve (fullemissiniz hocam tebrikler) sosyal adina

• Arkadaşlar bugün hem bilkente hem tobb a gittim. İkisinin de tanitim günüydü. Gerek ordaki hocalara gerekse psikokoji ve hukuk mezunlarina daniştim. Zaten psikokoji yazanlarin çoğu ta lise 1 den beri psikokoji istiyormuş. Bense son bir haftadir acaba dedim. Dediklerine göre hukuk psikokojiden daha iyi olup sadece psikokojiye özel ilgin varsa yaz dediler ki benim yok açikçasi. O yüzden Ankara hukuk yazip geçtim. Emeği geçen fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlars tekrardan teşekkürler.

Şimdi tek tek cevaplayayim daha sistematik olur.

1.Ankara hukuk ile özel üniversitede burslu okumak arasindaki fark öncelikle kesinlikle seviyedir.ankara hukukun siralamasi atıyorum 4.5k şu an.sana siralamayi bosa harciyormussun gibi geliyor ama unutma 670 kişi alıyor bu okul :) diğer özeller gibi 80-100 falan alsa ilk 600 un dışına çıkmaz sıralaması.oraya takılma o yüzden.zaten bu rakamlar 1-2 seneye unutulacak şeyler.Test Borçlar genel sınavları yapıldığını duydum bazı ozellerde :) hocalar bile dalga geçiyordu. ama bazı ozellerde gerçekten eğer istekliysen falan kendini acayip gelistirebilirsin.devlette bu olanak yok.cogu kişi dersini aldığı hocayla bir kere bile konuşamadan o dersi veriyor malum kalabaliktan oturu.gene bu azalmış halı benim girdiğim sene 800 kişi alıyordu :D her neyse ama ben her halükarda devleti secerdim.zaten zamanında siralamam bilgi yeditepe falan tutuyordu ama tereddüt dahi etmedim Ankara secerken.

2.Akademik kadro olarak Ankara hukuk eskiye nazaran çok güç kaybetti diyorlar ki haklilar.Ama hala gerçekten kaliteli hocalara sahibiz.Makalelerini İsviçre dergilerinde(medeni kanunumuz İsviçre'den alıntı olduğu için) yayinlatan bir suru hocamız var.yani adı üstünde Ankara hukuk bu 1925 kuruluşlu bir yer.iuhf ve auhf harici 3.bir okulun kuruluş tarihi 1978 ile deu hukuk.yani takdir edersin ki piyasadaki bir çok hoca bile bu iki okulun mezunu.olmasan bile bu iki okulun doktriniyle yetisiyorsun.o yüzden bu konuda sıkıntı yasamamani öneririm.mesela Bilkent hukuk ve Ankara hukuk hocaları neredeyse hep benzerdir nedense Erdal onar lale sirmen Vedat buz falan bunlar Ankara hukuk çıkışlı ve ilerleyen yıllarda Bilkent geçmiş hocalar.yani Bilkent hukuk aslında Ankara hukukun özel versiyonu gibi :)

3.Hazirlik var ama bizim için acayip gereksiz.ingilizceyi akademik hukuk İngilizcesi kurslarına giderek halletmemizi söylüyor hocalar.atiyorum zaten normal İngilizce'de öğrendiğin bir phrasal verb'i,idiomu falan bir resmi sözleşme yazarken kullanman abes kacar.hukuk İngilizcesi öğrenmeliyiz biz kısaca.normal hazırlıklar da bunun için pek kullanışlı değil.

4.dil sayısı çok önemli degil.dilin ne olduğu önemli :D şimdi hukukta yonelecegin alana göre diller değişir. ticaret,sözleşme,şirketler,finans avukatlığı ise İngilizcen mukemml olmalı.eger hukuk alanında akademisyen olacaksan TCK,TTK,TMK gibi kanunların asıl kökeni olan Almanya-İsvicre ile bağlantıda olabilmek için Almancan olmalı.Eger idare hukuku alanında akademik kariyer yapacaksan Fransızca olmalı çünkü idari mevzuat oradan alıntı.eger hukuk tarihçisi falan olacaksan Osmanlıca ve tabii ki Arapçan olmali. Yonelecegin alana göre diller de değişim gösterir.pazardan karpuz secer gibi 2-3 dil bilin diyen tipleri pek dikkate alma.mesela fluent portekizcem,ruscam falan olsa ne işe yarar Allah aşkına :D

• hedeflerilkbin H kullanıcısına yanıt
    İstanbul hukuk İstanbul'da olmasına rağmen ve lokasyonu müthiş olmasına rağmen nedense hep Ankara hukukun gerisinde kalıyor.neden acaba? :D bir okulun sırf İstanbulda olması bile +10-15 puan.ama Ankara hukuk hep önde olmuş.benim tercihim belli :D ama bu konu cidden çok tartışmalı.sunu diym kişisel olarak eksi artıları belirle ve tercihini yap.atiyorum istanbulda avrupa yakasinda oturuyorsan gidip de ankara hukuk yazma :D ikisi de türk hukukunun bel kemiği olan okullar.cok bir şey kaybetmezsin yani herhangi birine gitmediğin için.nuans farkları var sadece :D

Anladim hocam çok teşekkürler. Bir şey daha sorabilir miyim? Ankara hukuku tek tercih yapsam sıkıntı olur mu? Tm 3 1227.yim. Gelir herhalde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinli33s

Anladim hocam çok teşekkürler. Bir şey daha sorabilir miyim? Ankara hukuku tek tercih yapsam sıkıntı olur mu? Tm 3 1227.yim. Gelir herhalde

kesin gelir. ben de tek tercih yapmıştım zamanında :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.