Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambitious_man -- 23 Nisan 2018; 16:30:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• O yüksek lisans şeyi için ortalama falan gerekiyordu programın adını unuttum. Bilmiyorum ben onu yapamam yani zor baya şartları da unuttum bulursam adını falan yazarım buraya.

Onun dışında almanca belgesi için muhtemelen senden geothe dil kursundan alınan belgeler istenecek. Kendi kendine ben a2 yine c2 yim falan diyemezsin yani. Belki orada gireceğin sınavdan A1 alırsın.

Seneye gideceğinin garantisi varsa bekle seneye git bu sene de Almanca öğren. Ama eğer sadece bir düşünce ise elinde böyle bir fırsat varken Slovakya'ya git. Güvenilir değil derken anlamadım nesi değil, insanları falan mı?

AB ülkesi zaten Slovakya shengen ile gezersin tüm Avrupa'yı. Erasmus falan zaten eğitim için değil çevremden gördüğüm kadarıyla hepsi dolaşmaya,gezmeye gidiyor. Polonya'ya giden arkadaşım vardı 1.5 sene kaldı çocuk sırf gezdi okuldaki derslere bile adam akıllı girmemiş.

Asıl romenler tehlikelidir diye biliyorum ben.

• Selamlar

Öncelikle bahsettiğim yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmayı sağlayan programı meb düzenliyormuş adı da yanlış hatırlamıyorsam ylsy idi.

Geçen üniversiteye bu konuda bilgilendirme yapmak için MEB'den yetkililer gelip seminer verdi.

Ales puanı, not ortalaması ve mülakatta alacağımız puana göre seçilip gönderilebiliyormuşuz. Yüksek lisans yapacağımız bölümle ilgili kontenjan açılıyormuş ve program kapsamında yurt dışına gönderilecek öğrenci sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağırılıyormuş. Mülakattan da geçersek gideceğimiz ülkedeki üniversitelerden kabul alıp gidebiliyormuşuz. Uçak biletinden kırtasiye harcamalarına kadar birçok konuda burs veriyorlarmış. Mesela yanlış hatırlamıyorsam ingilterede £1200 veriliyormuş. Yurt dışındaki eğitimimizi tamamladıktan sonra türkiyeye geri döndüğümüzde belirli bir süre çalışmamız gerekiyormuş. Eğer geri dönmezsek aldığımız bütün bursları geri ödemek zorunda kalıyormuşuz. Aslında güzel bir program umarım yapabilirim.

Erasmus konusuna gelirsem bu yıl başvuru yapmadım. Almanca sertifikam olsaydı düşünebilirdim ama olmadığı için başvuru yapmadım. Diğer ülkeleri de düşünmedim. Romanya da sizin dediğiniz gibi slovakyaya göre daha az güvenli bir ülke ama Slovakya da çok iyi sayılmaz. Geçen yıllarda haberlerde duyduğum kadarıyla aşırı ırkçı bir halka sahipmiş ve avrupadaki diğer ülkeler kadar gelişmiş değilmiş. Gitsem muhtemelen sıkılacağım bir yer olur diye tahmin ediyorum. Seneye duruma göre hareket edeceğim

• silinebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    3 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    10 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.