Şimdi Ara

silinebilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kızın ne kadar basit olduğunu bilemem ama yazdıklarına bakılırsa sen de biraz basitsin ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: TOMEKK

benım babamda senden bı b*k olmaz dıyodu ama artık yerı gelıyo benden para alıyo demekkı neymıs ailenin söledılerını cok takmıcakmıssın

tomtom baban sana gaz vermiş
  • yaşayarak tecrübe et....cevabı zaman verir acısıyla tatlısıyla.
  • @un.real yanlışsın......herşeyi 1000 lerce yıl öncesine göre yaşayacaksak bi zaman makinesi bulup ona binip olmamız gerektiği zamana dönelim....insanlar nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşamalı....ama sizin mutsuz olacağınız bir duruma "yanlış " demek.... bence asıl yanlış bu................elbetteki hayatın sefasını süreceğiz,başkalarına cefasını çektirmeden....
  • sarışınlar aptal olur ama senin bileceğin iş
  • Benim annemde sevgilime çırpı diyordu. Ama bir türlüde nedemek olduğunu öğrenemedim. Salladım gitti. Anneni dinle derim. : ))
  • Benimkini de beğenmemişti takma herzaman anneyi kafaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: un.real

quote:

Orjinalden alıntı: 593922 ¤

quote:

Orjinalden alıntı: un.real

quote:

Orjinalden alıntı: Metalli Head

19 yaşında evlenecek halin yok sonuçta. sefasını sür

Ne güzel tavsiyeler var, maşallah.
    İşte flört bu yüzden çok yanlış. Ne demek sefasını sür ya? Mal mı eşya mı?
    Aşağılama gibi geliyor bana.
    Tabi aşağılama karşılıklı olunca kabul edilebiliyordur belki...

Doğru olan nedir?..

İslami olandır bana göre. Bir insanı "sefasını sürerek" tanımazsınız, ama mutlaka tanışmak İslam'da da emredilmiş. Peygamberimizin tavsiyesi bu yönde. Görüşülür, fikirleri öğrenilir. Mesela sadece bu tür görüşmelerde kadına uzun süreli bakmak hoş karşılanmış İslam'da. Eğer evlenmemeye karar verilirse yine kadına "ikinci defa" bakılmaz.
    Evlilik ciddi bir karar, yolu da ciddiyet ister.
    Flört ise "aman canım, olmazsa sürdüğüm sefa yanıma kalır" mantığı taaa işin başında egemen olan bir yöntem. Veya zaten bir sonuca varması başından beri beklenmeyen sistem. Yanlışsam "yanlış" deyin.

++

• quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

@un.real yanlışsın......herşeyi 1000 lerce yıl öncesine göre yaşayacaksak bi zaman makinesi bulup ona binip olmamız gerektiği zamana dönelim....insanlar nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşamalı....ama sizin mutsuz olacağınız bir duruma "yanlış " demek.... bence asıl yanlış bu................elbetteki hayatın sefasını süreceğiz,başkalarına cefasını çektirmeden....

İkinizde kısmen aynı doğruları savunuyorsunuz.
  • afedersin ama annen nasıl bir kız istiyormuş 3 gözü 8 ayağı 5 taneakciğeri olan filan mı?

• al kızı yanına git annenin yanına kıza deki annem senin için basit bir kız dedi de sonra annenle kız arasında tartışma başlamış olcak sende geç kenara izle hangisinin daha haklı olduğun karar ver
  • quote:

Orjinalden alıntı: K@D!R

Neden kız arkdşnın fiziki özelliklerini bize soyluyorsun amacın ne ?

Senin amacın ne birader?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emure

al kızı yanına git annenin yanına kıza deki annem senin için basit bir kız dedi de sonra annenle kız arasında tartışma başlamış olcak sende geç kenara izle hangisinin daha haklı olduğun karar ver

öle bişey yapsa hiç iyi olmazda
  • annen kesinlikle haklıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: üç hata

quote:

Orjinalden alıntı: i have a dream

quote:

sarışın mavi gözlü bir sevgilim

sevgilini böyle anlattığına göre senin ona karşı duyguların aşktan daha başka bişey bence buda seninde annen gibi düşündüğünü gösteriyor bence ayrıca ciddi bi ilişki değil kanımca evlenilecek kız aramadıyosan birazcık basitlikten bişi olmaz.

hayır sarışın mavi gözlü olduğu için annem basit buluyor onu belirtmek istedim..annem tipini basit buluyor yani

annenen yanlış düşünüyo bence biraz insanların dış görünüşüne bakılarak böyle yargılara varılamaz

• quote:

Orjinalden alıntı: DgnByz

quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

@un.real yanlışsın......herşeyi 1000 lerce yıl öncesine göre yaşayacaksak bi zaman makinesi bulup ona binip olmamız gerektiği zamana dönelim....insanlar nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşamalı....ama sizin mutsuz olacağınız bir duruma "yanlış " demek.... bence asıl yanlış bu................elbetteki hayatın sefasını süreceğiz,başkalarına cefasını çektirmeden....

İkinizde kısmen aynı doğruları savunuyorsunuz.

evet, kısmen öyle

Ama eklemek isterim ki flörtün sonu genellikle kazanan-kaybeden şeklinde bitiyor. Yani biri sefa biri cefa çekmiş oluyor, duygusal olarak veya direkt fiziksel olarak sömürülmüş oluyor. Bu da "namus bacak arasında değildir" söylemiyle kapatılmaya çalışılıyor. Zaten bu popüler kültür yüzünden kimin insanlara kullan-at peçetesi gibi baktığından kimin insan gibi baktığından emin olamıyoruz.
    Popüler kültürün şarkılarında bile görülür bu bakış açısı. Aşkta kaybedenler, kazananlar vesaire...
    Benim görüşüm: bunlar kadın-erkek ilişkilerine olan çarpık bakış açısı ve onun neticeleridir.

• quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

quote:

Orjinalden alıntı: TOMEKK

benım babamda senden bı b*k olmaz dıyodu ama artık yerı gelıyo benden para alıyo demekkı neymıs ailenin söledılerını cok takmıcakmıssın

kızma darılma ama bana göre hala adam olamamışsın.babana azıcık para veriyorsun diye böbürleniyorsun ama baban ya da annen senin afedersin pislettiğin bezini temizleyip seni besliyordu.seni büyütmek için hiç para harcamadılar değil mi...

böyle bir hikaye vardı onu hiç okumamışsın sanırım adam diyo senden bişi olmaz çocuk vali oluyor babasını fln çağıroyor

• @un.real benim yaşadığım yerde sefasını daha çok kızlar sürüyor...zaman o kadar değişti ki......senin sandığın gibi değil artık....artık kızlar sabah uyandığında yanından gittmiş oluyor...bilmiyorum belki senin yaşadığın yer farklıdır.... belki yaşın küçük,belki yaşadığın yer daha muhafazakardır...ama yaş ilerledikçe veya başka yerleri gördükçe sen bile belki kararlarındaki değişikliği görürdün...(yaş olayını küçümsemek amacı ile söylemedim,yanlış anlaşılmasın...sonuçta ben de 10 yıl öncesine kadar farklı bakıyordum.ama şehir dışına çıkınca , farklı insanları,,farklı yaşamları daha yakından görünce,bir de ailenin yanında değilsen daha iyi anlıyorsun bazı şeyleri....ve sen de değişimi görmek istiyorsan farklı yerleri görmeye,farklı insanları-ortamları tanımaya çalış....)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 19 Şubat 2008; 17:01:47 >
  • Montla ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FREE-4

kız ve sen yan yatın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.