Şimdi Ara

silinebilir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biri benim sevdiğime böyle şeyler söylüycek basit yok işte kötü mötü hayatta söyletmem annem dahil nasıl katlanıyosunuz anlamıyorum valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetgunduzbey

quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

Valla hoca bende kapıldım hatuna evlılık dusunuyorduk ılk bulustuk sonrakı bulusmalar onun evınde oldu.

sonra sordum kendı kendıme ben boyle bırıyle nasıl evlenırım nasıl bu kadar basıt olabılıyor...

yani işin açıkcası annem o kızı gorseydi beni evlatlıktan reddederdi...

Anne sözü dinlemekte fayda var...bırak kalbı malbı yarın oburgun başın ağrımasın

ben bi şey anlamadım

ben çok şey anladım.. onu hemen evine davet ediyorsa evelndikten sonra da başkalarını da biyerlere davet edip ver coşkuyu yapar. en iyisini yapmışsın

• quote:

Orjinalden alıntı: TOMEKK

benım babamda senden bı b*k olmaz dıyodu ama artık yerı gelıyo benden para alıyo demekkı neymıs ailenin söledılerını cok takmıcakmıssın

Baban sana adam olamazsın anlamında demiş para kazanamazsın anlamında değil, görünen o ki baban haklı çıkmış

Arkadaşım anneler her kıza bir bahane bulurlar iyi tanımadan, sonra seni soğutur ayırdıktan sonra veya tanıdıklarında ama iş işten geçtiği zamanda "iyi kızmış aslında neden bıraktın ki" derler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: un.real

İslami olandır bana göre. Bir insanı "sefasını sürerek" tanımazsınız, ama mutlaka tanışmak İslam'da da emredilmiş. Peygamberimizin tavsiyesi bu yönde. Görüşülür, fikirleri öğrenilir. Mesela sadece bu tür görüşmelerde kadına uzun süreli bakmak hoş karşılanmış İslam'da. Eğer evlenmemeye karar verilirse yine kadına "ikinci defa" bakılmaz.
    Evlilik ciddi bir karar, yolu da ciddiyet ister.
    Flört ise "aman canım, olmazsa sürdüğüm sefa yanıma kalır" mantığı taaa işin başında egemen olan bir yöntem. Veya zaten bir sonuca varması başından beri beklenmeyen sistem. Yanlışsam "yanlış" deyin.

Herkesin inancı, saygım var.
    Ancak seninde başkalarının yaşam tarzına saygın olsun olur mu?

Sen yine bildiğin gibi yap ama bizler hayat arkadaşımızı "tanıyıp, birşeyler paylaşarak" seçme taraftarıyız.
    Öyle 1-2 saat konuşup fikir alışverişiyle kararlandırılabilecek birşey değildir evlilik. Ömrünün geri kalanını paylaşacağın insanı seçiyorsun. Yıllar boyunca mutlulugun yada mutsuzluğun buna bağlı. Kadını burada 2. sınıf vatandaş olarak görüp, "kırsın dizini otursun evinde. Arada benim ihtiyaçlarımı karşılasın. Dediğimi yapsın! Zaten kadın bu! Yaşama hakkı bana göre kısıtlı!" şeklinde tasvir edersek evet, senin bahsettiğin yöntem son derece başarılı olabilir.

Ancak bence evlilik öyle 1-2 görüşmeyle olmaz! Hayatını paylaşacağın insanı tanıyacaksın, eğrisiyle doğrusuyla bileceksinki en uygun yolu bulabilesin.

Flört dediğimiz olayda da kadında erkekte bundan memnunsa, insanlar eğer kendi doğrularına göre geleceklerini şekillendirme kararı aldıysa ne sana nede başkasına laf söylemek düşmez.

• kız güzelse annen çekememiştir
    birbirlerini daha tanımıyorlar bile insanların dış görünüşü ile ön yargı yapılmamalı bence.. bi süre konuşun kaynaşın gerisi kendiliğinden açığa çıkar zaten..
  • quote:

Orjinalden alıntı: acheron

anneler en iyisini bilir

bu cümle bana biraz tedirgin geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

Evet kıza diikat et... gözünü 4 aç... uyanık ol .. hatta bütün hayatına giren çıkan yanına yaklaşan kızlara dikkat et bana göre...

aaa çok ayıp
    senin de nedir bu kızlara karşı olan düşmanlığın anlayamadım
  • ss isterük
  • Anneler haklıdır.

Benim annem de "ben sana hiç bir kızı layık göremem" der. Haklı valla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

Anneler haklıdır.

niye? Bulunmaz hint kumaşı mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *my_LOVE* -- 20 Şubat 2008; 11:33:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: *my_LOVE*

quote:

Anneler haklıdır.

Yok. Mesele benim çok iyi olmam meselesi değil. Olay kızların çoğunun tırlatmış olması...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

Evet kıza diikat et... gözünü 4 aç... uyanık ol .. hatta bütün hayatına giren çıkan yanına yaklaşan kızlara dikkat et bana göre...

aaa çok ayıp
    senin de nedir bu kızlara karşı olan düşmanlığın anlayamadım

kızlara düşmanlık stres attrırıyo yaa

• Bence kimseyi dinleme içinden ne geliyorsa onu yap ama gerçekten içinden geleni.Bi düşün tart ben bu kızı seviyormuyum diye kendine bir sor.İki seven insanı genellikle başka insanlar ayırır bunu da unutma.
  • Sarışın ve güzel bi kızın annen tarafından onaylanması için kızın ,kendini bi şekilde annene kanıtlaması lazım... yoksa annenin gözüne girene kadar o kızın işiteceği kötü eleştirileri sen duyacaksın .. sanırım aynı cins olunca daha hiçbişi olmadan ,evlilik olmadan iktidar ve fıtrat yüzünden (bkz: bayanlar) bi çekişme meydana geliyo galiba
  • Ananın sözünü dile bence... Gerçekten aşık olmamışsın sanıyorum...
  • kızı çok basit bulmuş demek ki. Kızı karmaşık hale getir. Annen karmaşıklığı seviyor. nasıl mı? Anlatamam çok karmaşık.
  • hiç yorma kendini annen aşık olduğunda sana söyler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

evlenmeyceksen problem yok.(diyorlar)Ama ilerde evleceğin kızın senin gibi erkek arkadaşı olduysa yine problem olmaz değilmi?(sefanı sür diyorlar ya o yüzden)

• quote:

Orjinalden alıntı: 593922 ¤

Herkesin inancı, saygım var.
    Ancak seninde başkalarının yaşam tarzına saygın olsun olur mu?

Elbette, zaten kimseye karışacak halim yok.
    Düşüncemi beyan ettim sadece.

quote:

Orjinalden alıntı: 593922 ¤

Sen yine bildiğin gibi yap ama bizler hayat arkadaşımızı "tanıyıp, birşeyler paylaşarak" seçme taraftarıyız.
    Öyle 1-2 saat konuşup fikir alışverişiyle kararlandırılabilecek birşey değildir evlilik. Ömrünün geri kalanını paylaşacağın insanı seçiyorsun. Yıllar boyunca mutlulugun yada mutsuzluğun buna bağlı. Kadını burada 2. sınıf vatandaş olarak görüp, "kırsın dizini otursun evinde. Arada benim ihtiyaçlarımı karşılasın. Dediğimi yapsın! Zaten kadın bu! Yaşama hakkı bana göre kısıtlı!" şeklinde tasvir edersek evet, senin bahsettiğin yöntem son derece başarılı olabilir.

Ancak bence evlilik öyle 1-2 görüşmeyle olmaz! Hayatını paylaşacağın insanı tanıyacaksın, eğrisiyle doğrusuyla bileceksinki en uygun yolu bulabilesin.

Flört dediğimiz olayda da kadında erkekte bundan memnunsa, insanlar eğer kendi doğrularına göre geleceklerini şekillendirme kararı aldıysa ne sana nede başkasına laf söylemek düşmez.

Bahsettiğim yöntemin kadını 2. sınıf yerine koymakla alakası olmadığını sanırım takdir edersiniz. Karşılıklı görüşmeden bahsediyoruz, tamamen bir denklik söz konusu. Ben kesinlikle "kadın evinde otursun, sözümden ve evinden dışarı çıkmasın" demedim, zaten dikkat ettiyseniz konu başından beri tarafların birbirini insan yerine koymamasını eleştiriyorum.
    Ayrıca evlenilecek kişi ile bir kere görüşmeyi yeterli görmemeniz gayet normal. Zaten tek yeterliliğin bu olacağını söylememiştim. Görüşme illaki yapılır, gerekirse tekrar tekrar da yapılır ancak bunun yanında karşınızdaki insanı tanıyanlardan onunla ilgili bilgi de toplanır.
    Neyse uzun uzun anlatmayım :) Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
    Selamlar...

• quote:

quote:

quote:

Anneler haklıdır.

Yok. Mesele benim çok iyi olmam meselesi değil. Olay kızların çoğunun tırlatmış olması...

hadi canım sende sensin o tırlatık

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.