Şimdi Ara

Silinebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1121 -- 9 Şubat 2014; 16:35:49 >

• Artık meslek liselerinden mezun olanlar direk hemşirelik yapamıyor.Mutlaka üniversite isteniyor artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemşire yardımcısı oluyor. Devlette alım yapmıyor öle kalıyolar. Zaten meslek üzerine eğitim gördükleri için ygs yede çalışamıyolar dershanelerde kalkıyo ne olur bilmem artık çok oynadılar. 2 senelik geçişimiz vardı oda kalktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-5 seneden beri sağlık okulları çok değerlendi.4 yıllık fakülte yerine 2 yıllık sağlık, anadolu lisesi yerine sağlık mesleklere girdiler.Bu işte parayı gören özel sağlık lisesi ve yüksekokul açtı.5 sene sonra ihtiyaçtan fazla mezun olacak.10 sene sonra da işletme-iktisat mezunları gibi olurlar.
  • Evet sağlıkçılarda öğretmenler gibi olucak önü kapanıyor yavaş yavaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1121

Hemşirelik okulları günden güne çoğalıyor. Her geçen gün özel sağlık meslek liseleri açılıyor. Bu okullardan çıkan çocuklar ne olacak ? Artık bi ortaöğretim hemşirenin devlete girme şansıda yok denecek kadar az Talep çok alım yok. Bende bu şekilde mağdurlardanım. O kadar okul okuduk 800 Tl ye özel hastahanelerde çalışmak zorundamıyız. Hemşirelik mesleği gerçekten özel hastahanede yapılacak iş değil. Bundan 5 sene sonra özel hastahanelerde dolucak. Devlette alımı bayağı azalttı peki ne yapacak bu gençler ? Hemşirelik çıkışlı fabrikalarda mı çalışssınlar? Devlet okulu açıyor ama sonra ne yaparsa yapsınlar diyor. Hemşireler veya sağlık çıkışlı olan insanları almak için kpss ye sokuyor ne anlasın matematikten o derslerden adam kendi mesleği üzerine eğitim görmüş. Yazık günah bu insanlara madem açtın şu okulları al devlet hastahanelerine yada iyi bi yaşanacak maaş sınırı koy özellerede. Adam 4 senelik üniverste bitiriyor iş bulamıyor bulsa bile asgari ücrete iş buluyor. Yazık değil mi bu insanlara. Adam 800 milyona hemşire çalıştırıyor günümüzde 800 tlnin hiçbir değeri yok. İşveren sermayesi olan dahada zengin oluyor fakir dahada batıyor.

Saygılarımla...

Bende özel sağlık meslekte okuyorum. Hemşirelik bölümleri Türkiye deki bütün okullar dahil sadece bu sene sınıf açabilecek yoksa açıkta kalma olabilir. Şuan Türkiye de 250.000 den fazla hemşirelik açığı var.

• 250.000 hemşire açığı var ama alım yok. E varsa alsınlar onuda yapmıyolar. Özele mahkum ediyolar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    geçen ay açıldı
    SİLİNEBİLİR
    2 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşi en garanti sektör sağlık sektörü.Bu sektörde eleman fazlalığı olmaz , kafaya takma bu işi.
  • Düz hemşire 1.500 alır yüksekokul üni mezunu ise Diyaliz hemşirelleri felan daha fazla laıyor en az 2.500 alıyor.
    Annem emekli hemşire
  • Olaya öyle bakarsan her meslek için geçerli. Hiçbir işe devlet garanti vermiyor, çok istiyorsan burada çalışmak KPSS'ye gir ya da özelde çalış diyor. Öğretmenlerin ağlamasını da anlamıyorum bu yüzden, kimse onlara işiniz garanti diye bir şey söylemedi. KPSS'yi kazanamıyorsan dershanede çalışacaksın ya da çalışmayacaksın. Diğer bölümlerden senelik kaç tane alım yapıyor ki devlet? Mesela kaç tane mühendis alıyor, hiç öyle ağlayan mühendis görmedim ben.

Sizin olay biraz farklı ama öğretmenlerden sanırım, onlar lisede herkes ne görüyorsa onları görüyor, siz bir sürü ek ders görüyorsunuz anladığım kadarıyla ve diğer dersler daha az.
  • her meslek lisesi bitiren mesleğini mi yapıyor sanıyorsunuz?
  • Nüfus arttıkça ne olmasını bekliyorsunuz?

Bir işi yapabilecek kişi ne kadar fazlaysa ücretleri de o kadar düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

Olaya öyle bakarsan her meslek için geçerli. Hiçbir işe devlet garanti vermiyor, çok istiyorsan burada çalışmak KPSS'ye gir ya da özelde çalış diyor. Öğretmenlerin ağlamasını da anlamıyorum bu yüzden, kimse onlara işiniz garanti diye bir şey söylemedi. KPSS'yi kazanamıyorsan dershanede çalışacaksın ya da çalışmayacaksın. Diğer bölümlerden senelik kaç tane alım yapıyor ki devlet? Mesela kaç tane mühendis alıyor, hiç öyle ağlayan mühendis görmedim ben.

Sizin olay biraz farklı ama öğretmenlerden sanırım, onlar lisede herkes ne görüyorsa onları görüyor, siz bir sürü ek ders görüyorsunuz anladığım kadarıyla ve diğer dersler daha az.

devlet tıpçıları zorla kendisi için çalıştırıyor çalışmazsa diploma vermiyor,başkalarını sınavla alıyor.hayır tamam doktor açığı var da asistanlık kadrosu açmıyor bu sefer doğuya pratisyen göndermek için.ne yaptıkları belli değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

quote:

Olaya öyle bakarsan her meslek için geçerli. Hiçbir işe devlet garanti vermiyor, çok istiyorsan burada çalışmak KPSS'ye gir ya da özelde çalış diyor. Öğretmenlerin ağlamasını da anlamıyorum bu yüzden, kimse onlara işiniz garanti diye bir şey söylemedi. KPSS'yi kazanamıyorsan dershanede çalışacaksın ya da çalışmayacaksın. Diğer bölümlerden senelik kaç tane alım yapıyor ki devlet? Mesela kaç tane mühendis alıyor, hiç öyle ağlayan mühendis görmedim ben.

devlet tıpçıları zorla kendisi için çalıştırıyor çalışmazsa diploma vermiyor,başkalarını sınavla alıyor.hayır tamam doktor açığı var da asistanlık kadrosu açmıyor bu sefer doğuya pratisyen göndermek için.ne yaptıkları belli değil...

O da ayrı ilginç bir şey gerçekten diplomasız insan çalıştırıyorlar, diplomayı alınca da istifa ediyormuş millet Tus'a çalışmak için.

• quote:

Aynen öyle.
    Zamanında öğretmen açığı vardı herkesi öğretmen yaptılar.Sonra açık kapandı sanki devletin alması zorunluymuş gibi şikayet ediyorlar.Bir işletme, bir mühendis veya avukatın devlet beni almıyor diye şikayet hakkı yok.İş bulamıyorsan başka meslekte çalışırsın ama öğretmenler sanki girerken anlaşma yapmış gibi illaki devlet diyor başka da iş yapmıyorlar.
    Sağlıkçıların ise bugün açık var birkaç sene sonra açık kapanacak ve işsizlik başlayacak.

• Hemşire lere çok ihtiyaç olduğunu duymuştum yani eksik çokmuş ancak senede ne kadar işe alıyorlar bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.