Şimdi Ara

silinebilir sorun çözüldü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)
    ram:Kingston HyperX 1+1, OCZ Fatal1ty 2+2 =6gb
    ekran kartı: saphire 4870 vaporx toxic
    hdd: 160+80+250gb
    fanlar: 5 tane 12 cm
    İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Ultimate
    psu: yeni aldığım coolmaster gx750 750w , eskisi lc power 550 w

sorunum şu ekran kartının ramlerindeki soğutucuları yenilemek için kartı söktüm soğutucuları taktım kartı tekrar aynı şekilde yerine taktım. Güç düğmesine bastım fanlar dönücek gibi oluyor okadar.
    Dedim benim psu ömrünü tamamlamış. Gittim Cooler Master GX 750 W psuyu aldım taktım ondada fanlar dönücek gibi oluyor okadar. Neyse evde p4 gigabyte 945 çipsetli sistem var bitane onda psuları denedim ikisinde de sorunsuz çalıştı. Ekran kartınıda gigabyte taktım ondada çalıştı. Ondaki 300w lık dantik psuyu benim kasaya taktım ekan kartı olarak x1300 var onu taktım benim sistem biosu resetlersem sorunsuz açıldı. Ben anakarttan şüpeleniyorum ama dandik psuda nasıl çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurhan07 -- 19 Ocak 2011; 16:22:59 >

• öncelikle psu'nu değiştirmen iyi olmuş geri kalan problemde ise sanırım bir temassızlık olmuş olabilir veya kısa devre olabilir anakart ile kasa arasında kalan bir vida sebep olabilir.
    anakartı söküp aynı parçalarında tekrar denemeni öneririm.
  • Ekran kartıda sıkıntılı olabilir.Anlattığın şekilde çalışmayan bir pc karşıma gelmişti, ekran kartı sorunluydu.Tabi dene yanıl yapmaya devam et emin olana kadar.
  • Aynen arıza ekran kartında çıktı 4850 vardı elimde onu takınca sistem çalıştı. saphire 4870 vaporx toxic rahmetli oldu ama nedenini hala anlamış değilim aldığımda orjinal soğutucusunu söktüp gürltülü diye Arctic Cooling Accelero S2 takmıştım sonra ram soğutuculardan 1-2 si yapışmaz oldu gittim zalmanın mavi ram soğutucularından aldım yapıştırdım ondan sonra kart pert oldu :) yaptırılabilirmi acaba kart
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurhan07

Aynen arıza ekran kartında çıktı 4850 vardı elimde onu takınca sistem çalıştı. saphire 4870 vaporx toxic rahmetli oldu ama nedenini hala anlamış değilim aldığımda orjinal soğutucusunu söktüp gürltülü diye Arctic Cooling Accelero S2 takmıştım sonra ram soğutuculardan 1-2 si yapışmaz oldu gittim zalmanın mavi ram soğutucularından aldım yapıştırdım ondan sonra kart pert oldu :) yaptırılabilirmi acaba kart

hımm ekran kartının soğutucusunu değiştirirken soğutucu çevresinde bulunan minik transistör veya kondansatörlere zarar verdiysen kart arızalanmış olabilir.
    garantisi varsa şansını dene servise yolla.garantili saymasalar bile belki az bi ücretle tamir ederler...
  • Garanti Takip Sorgulama Sonucu
    a084100003017
    Ürün Kodu Ürün Adı Sağlayıcı Garanti Bitiş
    AE741SAP89 SAPPHIREATI HD4870TOXIC(256Bit)512MBDDR5 AVIVO16X SAPPHIRE TECHNOLOGY 18.12.2010

garanti bitik penta garantili mail atayım bakalım tamir ederlermi
  • garanti bitiik olduğun bişi yapamazlarmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [ ÇÖZÜLDÜ ]
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çizgi ye falan sor, yapalar belki.İşciliği ne kadar tutar bilemem tabi, sormakta fayda var.
  • Penta = Mersa kıllarını bile kıpırtatıp ürününe bakacaklarını sanmam ama sen şansını dene yine de.

Benim GTX260'ı da tamir edip sözde 2 gün test etmişler raporda yazıyordu, 15dk. full detay açmadan Crysis Warhead oynadım kart mefta oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabe

Çizgi ye falan sor, yapalar belki.İşciliği ne kadar tutar bilemem tabi, sormakta fayda var.

sapphire ekran kartlarına çizgi elektronik destek vermiyor ama ücreti mukabilinde bir ihtimal, onun dışında tamir işi distribütör insiyatifinde...
  • Kafam iyice karıştı ekran kartını başka gigabyte 945pg-l anakarta taktım win7 kurdum sıkıntısız çalıştı. Benim msi p35 platiniuma taktım tekrar çalışmadı. Sonra karıştırırken anakartın 20+4 güç girişinden 4 ünü ayırım 20 pini takınca sistem açıldı. ilk başlarda iyi 5-10 dak sonra Ekrandaki yazılar renkli renkli oldu. 20+4 takınca hiç çalışmıyor. X1300 kart var onu takıyorum açılışta biosu resetlersem açılıyor sorunsuz. :) Şimdi ekran kartınımı değiştirsem yoksa anakartı mı ?
  • quote:

Kafam iyice karıştı ekran kartını başka gigabyte 945pg-l anakarta taktım win7 kurdum sıkıntısız çalıştı. Benim msi p35 platiniuma taktım tekrar çalışmadı. Sonra karıştırırken anakartın 20+4 güç girişinden 4 ünü ayırım 20 pini takınca sistem açıldı. ilk başlarda iyi 5-10 dak sonra Ekrandaki yazılar renkli renkli oldu. 20+4 takınca hiç çalışmıyor. X1300 kart var onu takıyorum açılışta biosu resetlersem açılıyor sorunsuz. :) Şimdi ekran kartınımı değiştirsem yoksa anakartı mı ?

hımm başka sistemde iyice test koştur ekran kartı ile baktın sıkıntı yok ise anakartını değiştirmen gerekecek ama önemli olan husus yeni aldığın psu'nunda sıkıntılı olma ihtimali olabilir ama uzak bir ihtimal yani.
  • psu dan öncede aysını yapıyodu şimdi çalışıyor
  • ekran kartı sorunlu benım basımada aynısı geldi psu ya sucatma ekran kartında kısa devre yapabılcek bir parca varmıdiye bak benımki voltaj yuzunden yandı
    quote:

Orijinalden alıntı: HardCry

quote:

Kafam iyice karıştı ekran kartını başka gigabyte 945pg-l anakarta taktım win7 kurdum sıkıntısız çalıştı. Benim msi p35 platiniuma taktım tekrar çalışmadı. Sonra karıştırırken anakartın 20+4 güç girişinden 4 ünü ayırım 20 pini takınca sistem açıldı. ilk başlarda iyi 5-10 dak sonra Ekrandaki yazılar renkli renkli oldu. 20+4 takınca hiç çalışmıyor. X1300 kart var onu takıyorum açılışta biosu resetlersem açılıyor sorunsuz. :) Şimdi ekran kartınımı değiştirsem yoksa anakartı mı ?

hımm başka sistemde iyice test koştur ekran kartı ile baktın sıkıntı yok ise anakartını değiştirmen gerekecek ama önemli olan husus yeni aldığın psu'nunda sıkıntılı olma ihtimali olabilir ama uzak bir ihtimal yani.

• baktım macun filan bulaşmış bi yer varmı diye iyicene temizledim. Masa üstünde iyi sıkıntı yok oyunlara girdimmi herşey birbirine giriyor.

boşta böyle

Field Value
    Sensor Properties
    Sensor Type Fintek F71882F (ISA A00h)
    GPU Sensor Type Diode, Volterra VT1165 (ATI-Diode, 70h)
    Motherboard Name MSI MS-7345

Temperatures
    Motherboard 27 °C (81 °F)
    CPU 30 °C (86 °F)
    CPU #1 / Core #1 37 °C (99 °F)
    CPU #1 / Core #2 34 °C (93 °F)
    GPU Diode (DispIO) 42 °C (108 °F)
    GPU Diode (MemIO) 92 °C (198 °F)
    GPU Diode (Shader) 60 °C (140 °F)
    GPU VRM 44 °C (111 °F)
    SAMSUNG HD080HJ/P 32 °C (90 °F)
    SAMSUNG HD160HJ 20 °C (68 °F)
    Seagate ST3250620AS 26 °C (79 °F)

Cooling Fans
    CPU 2068 RPM
    Chassis #1 1167 RPM
    Chassis #2 1083 RPM

Voltage Values
    CPU Core 1.13 V
    +3.3 V 3.41 V
    +5 V 5.01 V
    +12 V 12.50 V
    +3.3 V Standby 3.41 V
    VBAT Battery 3.30 V
    GPU VRM 1.26 V

Current Values
    GPU VRM 25.74 A

atittool ile 3d view dedimmi ati görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyip everestteki yazıların üstü rengarenk oluyor sıcaklıklar

GPU Diode (DispIO) 60 - 65 °C
    GPU Diode (MemIO) 117 - 120 °C
    GPU Diode (Shader) 80 - 81 °C
    GPU VRM 65 °C
    civarı oluyor.

termal pedlerden olabilirmi temizlerken birkaç ped parçalanmıştı bende firebal den termal ped alıp bütün hepsini değiştirmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurhan07 -- 16 Ocak 2011; 7:43:16 >

• Şimdi karta zalmanın mavi ram soğutucularını yapıştırdım Arctic Cooling Accelero S2 ekran kartı soğutucusunu taktım 2 tane 12 cm fan taktım sapphire sitesinden 103 mb lık driverını indirip kurdum fabrika çıkışı 780 / 1000 olan saat hızlarını 750 / 900 standart hızlara çektim. Ram hızını düşürünce sorunum ortadan kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurhan07 -- 17 Ocak 2011; 10:10:53 >
  • quote:

Şimdi karta zalmanın mavi ram soğutucularını yapıştırdım Arctic Cooling Accelero S2 ekran kartı soğutucusunu taktım 2 tane 12 cm fan taktım sapphire sitesinden 103 mb lık driverını indirip kurdum fabrika çıkışı 780 / 1000 olan saat hızlarını 750 / 900 standart hızlara çektim. Ram hızını düşürünce sorunum ortadan kalktı.

hımm bu uygulamalardan sonra problemin kalmış olması her şekilde vga kartta sıkıntı olduğunu gösteriyor çünki fabrikasyon gelen değerlerde sıkıntı çıkartmaması gerek çıkartıyora ki sen bunda mod yaptın karta rahatları kart bu sebeple ben arızalı diyorum...
  • sorun çözüldü sorun ısınmadan kaynaklanıyormuş. Orjinal soğutucusunu taktım firebaldan aldığım termal pedler ısıyı iyi iletmiyormuş. Pedleri yeğenimin oyuncak arabasının tekeriyle ezip incelttimi sonuç.

boşta

Sıcaklıklar
    Anakart 30 °C (86 °F)
    CPU 32 °C (90 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 38 °C (100 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 37 °C (99 °F)
    GPU Diode (DispIO) 48 °C (118 °F)
    GPU Diode (MemIO) 78 °C (172 °F)
    GPU Diode (Shader) 58 °C (136 °F)
    GPU VRM 50 °C (122 °F)

yük altında
    Sıcaklıklar

GPU Diode (DispIO) 60 °C (118 °F)
    GPU Diode (MemIO) 102 °C (172 °F)
    GPU Diode (Shader) 75 °C (136 °F)
    GPU VRM 60 °C (122 °F)
  • quote:

sorun çözüldü sorun ısınmadan kaynaklanıyormuş. Orjinal soğutucusunu taktım firebaldan aldığım termal pedler ısıyı iyi iletmiyormuş. Pedleri yeğenimin oyuncak arabasının tekeriyle ezip incelttimi sonuç.

boşta

Sıcaklıklar
    Anakart 30 °C (86 °F)
    CPU 32 °C (90 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 38 °C (100 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 37 °C (99 °F)
    GPU Diode (DispIO) 48 °C (118 °F)
    GPU Diode (MemIO) 78 °C (172 °F)
    GPU Diode (Shader) 58 °C (136 °F)
    GPU VRM 50 °C (122 °F)

yük altında
    Sıcaklıklar

GPU Diode (DispIO) 60 °C (118 °F)
    GPU Diode (MemIO) 102 °C (172 °F)
    GPU Diode (Shader) 75 °C (136 °F)
    GPU VRM 60 °C (122 °F)

termal pedleri ezerek incelmesini ve doğal olarak ısı iletimini arttırmışsın güzel olmuş sorunun hallolduğuna sevindim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.