Ben iki yıldır MacBook Air kullanıcısıyım. Kullanmakta olduğum MacBook Air üzerinde 120 gb SSD disk bulunmakta.
Bir süre önce bilgisayarıma yüklenmemesi gereken dosyalar yüklendi, bu dosyaları silsem dahi Disk Drill gibi recover programlarıyla bu dosyalar yeniden geri döndürülebiliyo r.
5-6 gb boyutunda bir dosyayı üst üste kopyalayıp diski doldurmak dahi pek fayda etmedi.
Açılışı usb ile açıp gparted ile diski sildim, formatladım ve dosyaların yüklenme tarihinden önceki Time Machine yedeğinden geri yükleme yaptım fakat yine bu dosyalar Disk Drill ile geri döndürüldü.
Mac Os X üzerinde bulunan Disk Utility programında Erase Free Space seçeneği aktif olmadığı için bu yolla da silinmiş dosyalardan kurtulamadım.
Benim planım bu linkte yazanlarda anlatıldığı gibi hdd içinde tutulan verileri şifreleyip hdd’yi formatlama ve DiskMaker X ile hazırlayacağım Yosemite’yi temiz bir şekilde kurmak.
Konuyla ilgili yapmaya çalıştığım yöntem sizce doğru bir yöntem olacak mı? Veya sizce ne yapmalıyım. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Ben diskte tüm boş alana 'sıfır' yazdırdım. Boş alablara sıfır yazarak dolduruyor. Bi programla mı yaptım yoksa bilgisayarın kendinde mi vardı bilmiyorum, unuttum. Bu işe yarar mı bilmem.
Bide ccleaner diye program var orda da boş alanı silme var.
Ayrıca disk utility'de boş alanı sil seçeneği var. Yandan diski seçince çıkıyor.
Ayrıca yapacağınız yöntem işe yarar gibi görünüyor.