Şimdi Ara

Silinsin (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 5 yıldızlı bir otelde garsonluk-komilik-barboyluk yaptım, böyle müşterilerin arkasından konuşan küfür eden kişileri insan yerine bile koymuyorum tek kelimeyle yaptıkları şerefsizlik, bende sevmiyordum işimi ama müşterinin ne suçu var? İnsan gibi senden buzsuz kola istiyorsa gidip değiştirsen 10 saniye sürmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Averthius

Bende 5 yıldızlı bir otelde garsonluk-komilik-barboyluk yaptım, böyle müşterilerin arkasından konuşan küfür eden kişileri insan yerine bile koymuyorum tek kelimeyle yaptıkları şerefsizlik, bende sevmiyordum işimi ama müşterinin ne suçu var? İnsan gibi senden buzsuz kola istiyorsa gidip değiştirsen 10 saniye sürmez.

aynen kardesim. cem yılmaz diyor ya. işi begenmiosan al kıdem tazminatı s.. git.

Hem benim üzerimden para kazanacaksın, hemde gayet normal bir talebim için bana kufur edeceksin.!
  • Yeni başlayanları neden eziyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılmaması gerek ama yapıyorlar buzları elleriyle çıkardıklarını ünlü bir fast food restoranında yere düşen eti et kızartma makinesine atıp (atan kişi müdür) müşteriye satanları bende gördüm o yüzden garsonlarla zıtlaşmayın yemeginize tükürüp de getirebilirler mide bulandırıcı ama ne yazık ki yapanları var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok küfür ederlermişte yok şöylemişte yok böyleymişte,bulunmaz hint kumaşı mı zannediyonuz kendinizi?,
    emin olun o ettiğiniz küfürler misliyle sülalenize geri dönüyor.
  • yemekte sıkıntı çıkarsa geri göndermek müşterinin hakkıdır birisine küfretmek zorundaysan yemeği hazırlayanlara küfür et.
  • Yapılan iş sanki çok mühim birşeymiş gibi bir de bahşiş bekliyorlar.Zaten maaş alıyorsun yemeği getirip boşları götürdün diye bu ekstra para niye? Bunun için bahşiş alacaksan maaş neden alıyorsun?
    Yok yere düşermiş, yok eliyle çıkarırmış... Sırf garsonla muhattap olmamak için fastfood tarzı mekana giderim.
    Ayrıca müşteriyken kibarlık yaparsan tepene çıkarlar adamdan sayılmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

Orijinalden alıntı: meshood

quote:

Orijinalden alıntı: Kediseven

Sabrına saygı duyduğum mesleklerden birisi. Bazı insanların garsona ezilecek bir böcekmiş gibi davranmaları, şımarık ukala tavırlar sergilemeleri 3.kişi olarak bile beni çok rahatsız ediyor, kaldı ki garsonun ruh durumunu tahmin edebiliyorum.

Hocam o bahsettiğin genelde dandik mekanlarda olur. Bizim seviyedeki mekanlarda onu yaptırmazlar. Bakarız iş çığrından çıkıyor rest. Müdürü devreye girer. O noktadan sonra da şahıs genellikle absorbe edilmiş olur. En kötü ihtimalle önüne bir tabak tatlı attınmı ikram olarak senden iyisi olmaz. Yani müşteri garsonu yönetirse sıkıntı ancak garson müşteriyi yönetirse sıkıntı yok (:

Dostum merak ettim yemekte kıl çıktı yada herhangi başka bişey müşteriye bunu nasıl izah edersin.neden sordun dersen? Bugün bi yerde yemek yedim. Fena bi yer değil iyidir.müşterinin yemeğinde kıl çıktı adam ortalığı ayağa kaldırdı. Ve ordaki yemek yiyen herkesin midesi bulandı restoran resmen boşldı birden.

O mide bulantısı o adamdan kaynaklanıyordur. Bu olağan bir durum çok karşılaşılır. Ya işyerindeki elemanların tecrübesizliğinden iş o raddeye geldi yada adam bildiğin psikopattır. O bir olasılıktır ve karşılaşıldığında yemek değiştirilir tatlı vs.ikram edilir ve hesap alınmaz. Ancak o çıkan kıl müşterinin de olabiliyor bazen. İstenmeyen tüy (:

• Arkadaşlar ben de nihai tüketici penceresindeyim sizlere katılıyorum. Ancak mesai saatindeyken hani şu müşteri her zaman haklıdır prosedürü var ya o işte tam tersi olarak her zaman geçerli bizim meslekte. Müşteri ağzıyla kuş tutsa haksızdır mantalite.
    Hiçbir şey bulunmazsa bile ...rramın kafası bi tabak yemek yicek bin dereden su getirdi denir (:

• Garsonlara gittiğim heryerde kan kustururum dostum. Siz müşteriyle karşılaşmamışsıınız. İçinden edeceği küfür umrumda olmaz hepsi iade. Sizin bu kadar kendine güveninizi anlayamadım. ama Şu enson yazdığın mesaj mantıksız. Müşteri herzaman haklıdır bu heryerde böyle senin çalıştığın yerdede dünyanın heryerindede. Garsonlar hep ezilir zor meslektir hep itilip kalkılır maalesef. Bu bu arkadaş içinde geçerli burda gelmiş ego tatmini yapıyor...

• Gelmiş burda yok müşteriye küfür ediyoz yok adam yerine koymayız. Kardeşim aslında biliyorum tam tersi, çok eziliyorsunız. Bakıyorsun adama senin aldığın maaşı bir seferde masaya atıyor. E buda senin zoruna gidiyor. Adam çekiyo mekanın önüne range rover, sen bakıyorsun içinden neler geçiyor. Geç dostum bu ayakları herkesin işine saygımız var ama gelip burda ego tatmini yapma insanlar üzerinde. Küfür ediyormuş bilmem şu kadar bahşiş istermiş şu kadar olursa rezil olurmuş müşteri. Bunlar hep senin ezilmişliğin anlıyoruz bunu ama burda hava yapman kimseyi ikna etmez herkes garsonların ne kadar edildiğini biliyor.

• amele işlerine de sektör oluştuysa mühendisler doktorlar işi bıraksın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Michu

Bahşiş bırakmayanların arkasından küfrediyor musunuz,tipini beğenmediklerinizin yemeklerine ne tür pislikler yapıyorsunuz?

Adam kalenderse tip bırakmıyorsa ağır küfür yer. Ancak sıradan bir insansa daha az küfür yer ancak her türlü onu yer. Yani bir yere yemeğe giderken bi yemek bide küfür yiyelim diyebilirsiniz. Yemek yada içeceklere genel anlamda geri dönme durumu olmadığı sürece pek bi hareket yapılmaz. Ancak olduki burger köftesi burgere koyulurken yere düştü. Şans işte o şekilde yer şahıs (:

Utanmıyor musunuz bunları yaparken o adam size bahşiş bırakmak zorunda değil vede yemek düşürmek ne demek helal paranızı harama çeviriyorsunuz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Barzo

• Küfür neden ediyonuz la , milletin ne suçu var?

• garsonluğun çok zor bir meslek olduğunu düşünen biri olarak bu düşüncemi yazmak için girmiştim ancak konu sahibinin mesajlarını görünce şaşırdım. her neyse kimin ne yaşadığını bilemeyeceğim için konuya mudahil olmak istemiyorum ama arkadaşın psikolojik durumu tam olarak sağlıklı görünmüyor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Gelmiş burda yok müşteriye küfür ediyoz yok adam yerine koymayız. Kardeşim aslında biliyorum tam tersi, çok eziliyorsunız. Bakıyorsun adama senin aldığın maaşı bir seferde masaya atıyor. E buda senin zoruna gidiyor. Adam çekiyo mekanın önüne range rover, sen bakıyorsun içinden neler geçiyor. Geç dostum bu ayakları herkesin işine saygımız var ama gelip burda ego tatmini yapma insanlar üzerinde. Küfür ediyormuş bilmem şu kadar bahşiş istermiş şu kadar olursa rezil olurmuş müşteri. Bunlar hep senin ezilmişliğin anlıyoruz bunu ama burda hava yapman kimseyi ikna etmez herkes garsonların ne kadar edildiğini biliyor.

+1
    İşin güzelliklerini, zorluklarını anlatacağına; yaptığı terbiyesizlikleri, ahlaksızlıkları anlatıyor kalas.

Patronu önüne 2-3 bin tl atıyor, onun mislini kazanıyor, bu garsonu kedi(!) gibi çalıştırıyor, egosu şişiyor kalasın.

• adamın psikolojisi bitmiş tükenmiş. Gelmiş burda ego tatmini yapıyor. Resmen kölelik yapıp yok millete küfrediyoruz yok adam yerine katmıyoruz şöyle olmazsa la oraya gelenler herhangi bir mekana umurunda değilsin bile. Adam sana orda resmen köle muamelesi yapar gerek görürse bahşiş atar çeker gider.sen içinden küfretsen ney etmesen ney

• Hepinizin beyin tasını dikiyim ben ya. Lan başınıza gelecekleri söylüyoruz suçlu oluyoruz. Yavşamamısınız lan siz olan biteni söylüyorum ben uydurmuyorum. Ne değişik adamlarsınız ya. Asıl akıl sağlığı yerinde olmayanlar sizsiniz bir tabak yemek karşılığında garsonu köle olarak görmeye çalışan embesillersiniz. Unutmayın maliyeti 4 lira olmayan yemeğe 30 lira verebilecek geri zekalı adamlarsınız. 3 kere restaurantta yemek yiyip sonra 25 gün 2 liralık tavuk döneri kovalarsınız. Ben 4000 lira kazanırken o hareketi yapmam ancak 1250 lira alıp orda yemek yiyebilmeyi bir mok sanan yavşama vardır aranızda mutlaka ki bu kadar zorunuza gitti. Ben alnımın teriyle hak ettiğim parayı kazanıyorum sizin gibi yavşamalara tahammül ederek. ben bu işle altıma arabamı çektim allah nasip ederse evimi de alırım. sizin gibi kendini bilmez açlar gider orada kazanamadıkları parayı yerler metrobüs durağında soğukta kazıkları çıkana kadar beklerler. ego tatminini burada ara dostum. kendi sınıfındaki mekanlara gidip tavuk döner ayran ye sonra oradaki adama yan çiz bakiyim ne yapıyorlar seni ağız burun dağıtıp yolunmuş tavuk gibi eve göndermiyorlarmı seyret. git bi tarafın yiyorsa beyoğlunda hit var, nupera, eelence gibi mekanlarda arıza çıkart yiyorsa. git çubuklu 29, çubuklu hayal kahvesi, albüm gibimekanlara clubta bir uğra orada kapıdaki adamlar ne şekillere sokuyorlar seni. bilgin olsun yedi sülalen birleşse o adamlarla başa çıkamaz sonra babana söylersin o da gider bi araba dayak yer gelir. sonra karakola gidip abe beni dövdüler diye kuyruğunu sıkıştırıp ağlarsın. o kadar dişli müşterisin o kadar delikanlısın bahsettiğim mekanların kapısına git gece 12de bi babalan bakiyim senin 3 kuruşunun gözüne bakıp müşteri haklıdır mantalitesini nasıl uyguladıklarını gör. 1 ay üzerine oturamazsın. bahsettiğim şeylerin ayaklı tanığıyım ben. gözümün önünde adamın sürünerek gittiğini bilirim. burası hukuk devleticiler atıp tutmaya başlar birazdan. git de bi hukuk devletini göstersinler sana!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meshood -- 1 Şubat 2015; 2:37:50 >

• quote:

Hepinizin beyin tasını dikiyim ben ya. Lan başınıza gelecekleri söylüyoruz suçlu oluyoruz. Yavşamamısınız lan siz olan biteni söylüyorum ben uydurmuyorum. Ne değişik adamlarsınız ya. Asıl akıl sağlığı yerinde olmayanlar sizsiniz bir tabak yemek karşılığında garsonu köle olarak görmeye çalışan embesillersiniz. Unutmayın maliyeti 4 lira olmayan yemeğe 30 lira verebilecek geri zekalı adamlarsınız. 3 kere restaurantta yemek yiyip sonra 25 gün 2 liralık tavuk döneri kovalarsınız. Ben 4000 lira kazanırken o hareketi yapmam ancak 1250 lira alıp orda yemek yiyebilmeyi bir mok sanan yavşama vardır aranızda mutlaka ki bu kadar zorunuza gitti. Ben alnımın teriyle hak ettiğim parayı kazanıyorum sizin gibi yavşamalara tahammül ederek. ben bu işle altıma arabamı çektim allah nasip ederse evimi de alırım. sizin gibi kendini bilmez açlar gider orada kazanamadıkları parayı yerler metrobüs durağında soğukta kazıkları çıkana kadar beklerler. ego tatminini burada ara dostum. kendi sınıfındaki mekanlara gidip tavuk döner ayran ye sonra oradaki adama yan çiz bakiyim ne yapıyorlar seni ağız burun dağıtıp yolunmuş tavuk gibi eve göndermiyorlarmı seyret. git bi tarafın yiyorsa beyoğlunda hit var, nupera, eelence gibi mekanlarda arıza çıkart yiyorsa. git çubuklu 29, çubuklu hayal kahvesi, albüm gibimekanlara clubta bir uğra orada kapıdaki adamlar ne şekillere sokuyorlar seni. bilgin olsun yedi sülalen birleşse o adamlarla başa çıkamaz sonra babana söylersin o da gider bi araba dayak yer gelir. sonra karakola gidip abe beni dövdüler diye kuyruğunu sıkıştırıp ağlarsın. o kadar dişli müşterisin o kadar delikanlısın bahsettiğim mekanların kapısına git gece 12de bi babalan bakiyim senin 3 kuruşunun gözüne bakıp müşteri haklıdır mantalitesini nasıl uyguladıklarını gör. 1 ay üzerine oturamazsın. bahsettiğim şeylerin ayaklı tanığıyım ben. gözümün önünde adamın sürünerek gittiğini bilirim. burası hukuk devleticiler atıp tutmaya başlar birazdan. git de bi hukuk devletini göstersinler sana!

Önce hakaret sonra fakir edebiyatına girmişsin.Bir garson olarak işin belli senin neyine o kadar maaş veriyorlar merak ettim.Sokaktan çevireceğim 10 kişiden 8'i o işi biraz göstersek yapar zaten.
    Bu memlekette basit sıradan işleri fasulyeden nimet gibi anlatan arkadaşlardan birisin.Garson olmak için ne eğitime ne başka pek bulunmayan özelliğe ihtiyacın var.
    Bir de bu forumdaki herkesi ergen sanmışsın.O mekanlardaki garsonların, kapısında duran elemanların havası garibana söker.Hukuk falan demişsin sen hele sırtı kalın birine bulaş ne hale getiriyorlar hele siyasi tanıdıkları olanlara böyle davran o zaman gör bakalım hukuk ve eski sistem karakollar nasıl işliyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.