< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarcigokhan -- 19 Şubat 2018; 9:18:58 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarcigokhan -- 19 Şubat 2018; 9:18:58 > |
Sol şeridi kapatamazsın. "Hız limiti budur, bundan hızlı gidemez" diyemezsin. Sen ceza kesme ve denetleme kurumu değilsin. Sağa geçip yol vereceksin. Varsa hızlı gidenlerle bir derdin, uygulama sıklaştırılması veya hız limitinin düşürülmesini isteyeceksin. Senin vatandaş olarak YETKİN, sadece buna yeter. He olursun fahri trafik müfettişi, buyur kolay gelsin. Sen 119 ile giderken arkadan 240 ile gelse adam, yol ve-re-cek-sin arkadaş. Adam hız limitini aşıyorsa o, devletle onun arasında. Denetlemesini de devlet yapar, cezasını da devlet keser. Ceza yiyeceğini bile bile basabilir de, böyle bir özgürlüğü var. Olmasaydı, fabrika çıkışlı olarak araçlar 120'ye limitli gelirdi. Dünya'nın neresine gidersen git bu böyledir. "Hız limiti budur, ötesinde yol vermem" kafasını hiçbir yerde göremezsin. |
Şimdi yorumları okudum da , ben gene anlamadım. mesela bir arkadaş 4 şeridin 4 ünde de araçlar 120 ile gitse, kimse kimseye yol vermese, hız limitini de geçmese yollar ne olur diyor. aha diyorum mantıklı, sonra aklıma izmir otobanı geliyor. bir hgs den geçip diğer hgs ye gelene kadar saatte max 120 ile gidersen, toplam 1 saat 20 dk dan az gidemezsin diyor. sen 180 yaparsan ve diğer hgs ye 40 dk da varırsan öpüyor :)) o zaman benim dediğimi diyor devlet . hız 120 yazıyorsa geçmeyeceksin. ferrari aldım desende ben ne yazıyorsam uyacaksın diyor. sol una başlatma diyor. nasıl olacak bu iş.?
diğer yorumda solda 1km bile hızlı gidiyor sa yol vereceksin diyor. peki ben 80 lik yerde 180 le gidiyorum, ortada kiler 70-80 lerde,sağ dakiler 50-60 larda, sen geldin ben 200 üm dedin, ben nasıl 180 le kendimi 80 in arasına atıcam? yani bu iş bugatti chiron a kadar 450 km ye kadar gider o zaman? ben kendimi 180 le 80 in içine atamayacağıma göre, senin aracının egosunu tatmin edemediğim için, yol boyu sellektörünümü çekeceğim, hızımı bir anda 80 e indirip, sağa atıp, buyur baba büyüksün mü diyeceğim? bunu kim yapar? hadi 4 lün yanıyorsa, hastan falan var deriz eyvallah. sen daha hızlı araç aldın diye, adam matematik olarak giremeyeceği şeride senin için nasıl girsin?? sayının sonu yok. 450 km/s e kadar gider bu iş? bu hız levhası ne ayak o zaman? diğer arkadaşın dediği soldan boş sağ şeride geçerken frene basıyorsa bu zate ya uyuzluk, yada acemilik. ama doluysa sağ şerit hızını ayarlaması gerekecek. sen 150 ile giden adamı 75 lik sağa attırmak istiyorsan, o ince 70 e inecek, sonra geçecek, sende arkada tabi deliricen. ama boş sağ şeride geçecekse, direk ufak bir direksiyon hareketi yeterli... evet beyler ben cevabımı tam alamadım. devlet diyor, trafik kuralları açık, 120 yazıyorsa 120 yi geçemezsin, 80 yazıyorsa 80 i geçemezsin, geçersen eds çeker, gişeler hesaplar, cezan pembe zarfla evine aşk mektubu gibi gelir.solu sağı yok diyor.. vatandaş sol VIP dir. LUX tür. baba büyükse, arabası kral sa bastıkça basar, 200-300 fark etmez, isterse 50 yazsın levhada, sol şeritte hayat durur, orası sınırları zorlayacağın bir şerit . serbest bölüm diyolaaa !!! ben hala trafik kuralları koyan yetkilileri daha mantıklı buluyorum..zaten sol sollamak için, anlık yükselirsin ama sonra sağa geçip, hızını levhada ne yazıyorsa ona getireceksin. haa ben hep soldan kafama göre giderim diyen birine arkadan gelen ben daha kafama göre gideceğim çekil diyecek, onun arkasından gelen ben daha daha kafama göre gideceğim sen de çekil diyecek, herkez solda aracının limitlerini deneyecek!!! kim yanlış? trafik mi- vatandaş mı? haydi yorumlara ....!!!!! |
Ben İstanbula geldim geleli sol şeride çıkmayı en son olarak tercih ediyorum.Bir kere çıktımmı bir daha sağ şeritlerde yer bulmak çok zor oluyor.
Yer bulamayınca da küçücük araba ile arkadakileri de engellemeyim diye ufak ufak basıyorum.Bir gün sırf bu yüzden ceza yiyebilirim.Ne zaman bir birimize saygılı olmayı öğreneceğiz acaba.1.3 motorlu bir arabaya sol şeritte selektör yapmak kadar acımasız bir şey yok. 15 şubat gecesi önümdeki araba sarıdan kırmızıya dönen ışıkta fren yerine gaza basıp geçince çakan flaşı gördükten sonra zaten tabelada yazan hız limitlerini aşmam(aşmamaya fazlasıyla özen gösteriyordum zaten) |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhtesemmatrix -- 2 Şubat 2018; 11:2:47 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 2 Şubat 2018; 13:24:6 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarcigokhan -- 2 Şubat 2018; 13:34:14 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarcigokhan -- 2 Şubat 2018; 13:49:21 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 2 Şubat 2018; 13:55:3 > |
|
|
|