Şimdi Ara

SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castellar -- 31 Ocak 2020; 13:2:17 >

• bace3434 kullanıcısına yanıt
    Anlamadım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castellar -- 30 Ocak 2020; 23:42:56 >
  • Hocam olay ciddi 7.500 kadar borcu var şuan arkadaşın
  • Bunun adı dolandırılmak değil.
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Hocam kendisi de farkında yaptığı hatanın da işte elden bişey gelmiyor.
  • Bir yolunu bulup ödeyeceksin. Burda dolandırıcılık yok bişey yok. Ortada çek senet belge yok. Asıl iş sana kalır evrakta sahtecilikten. Başkasının yerine imza atmak nedir. Bari babana söyleseydin. Hangi telefonu aldınızda o kadar para tuttu
  • Cavşırı C kullanıcısına yanıt
    Haklısın aslında herhangi bi belge yok üstüne farklı birinin yerine imza atmış. Bana da tek seçenek ödemek gibi gözüküyor teşekkürler.
  • arkadaşın dolandırıcı olmadığına eminmisin
  • Olaya gel...
    Şu devirde...

Paraya sıkışık olduğu için arkadaşına borç aldıran arkadaş
    Arkadaşı borçlu olduğu için başkasının yerine imza atarak borç iş yapan arkadaş
    Kimliğe falan bakmadan işlem yapan mağaza

Şu devirde yapılmaması gereken şeyler combosu olmuş,geçmiş olsun,borcu ödeyecek imza atan.
  • Castellar kullanıcısına yanıt
    Polisten başka çare mi var?
  • Burada dolandırılan kişi adına imza atılıp adına telefon alınan ve borçlandırılan babadır

Sahte imza atan çocuk ve buna bilerek izin verip telefonu satan satıcı hakkında işlem yapılır.

E baba onu da yapmayacağından dolayı buradan bi iş çıkmaz.

Para için geçmiş ola

Çocuk telefonu almış, başkasına satmış, parasını almış. Aldığı parayı dediği gibi adama mı verdi, kumarda mı yedi, ne yaptı belli değil.

Diyelim kendi adına hattan, kendi imzasıyla, rızasıyla telefon aldı, sattı, parasını adama verdi

Kim ne yapabilir ki? Elinde ne senet var ne yazılı bir şey

Adam "bana borcu vardı onu verdi" dese veya "almadım" dese neyi ispat edeceksin

Bence parayı yatırsın. Bi de babasıyla uğraşmasın. Bir de akraba içinde adi çıkıp billur geçilmesin
  • İspatlayabileceğin birşey yok gibi duruyor. Babanın yerine sen imza atmışsın, baban çıkıp da bu borç benim değil, ben böyle bir imza atmadım derse, polis araştırıp imzayı senin attığını bulacak. Hem sen suçlu olacaksın, hem de telefon bayisi suçlu olacak.

Telefonun parasını adama elden mi verdin yoksa bankadan hesaba havale/EFT şeklinde mi? Hesaba gönderdiysen açıklamaya borç vs. yazdın mı? Elden verdiysen ben böyle bir para almadım diye inkar edecektir, hesaba gönderdiysen parayı geri almak için hukuki bir yaptırım belki olabilir ama elden verdiysen yapacak bir şey yok.

Öncelikle para bulup borcu kapatman lazım, çünkü ödemedikçe faiz üzerine faiz binecek. Adamı da bulup gözünü korkutup, borcunu istemekten başka çaren yok.
  • p503 P kullanıcısına yanıt
    Anladım, haklısınız belge yoksa yapacak bişey yok tesekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.