xxxxx < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalalala19 -- 10 Kasım 2021; 15:43:30 > |
silinsin....
-
-
Merhaba, bu süreçte yaşadığınız sorun için üzgünüm. Hat detaylarınızı kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. Konu linki ile birlikte müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız? -
DSL hatları stabil çalıştığı hıza sabitler hızı
Turknetin senin hızına müdahele etme imkanı yok . Turknet paket tanımlar
Hattın kaldırmıyorsa kablolarda sıkıntı olmuştur
Ankastreden ölçüm yapıldı mı? -
Ne desem bilemedim :) avukatta olduk sağolasın
snr yi 8e sabitliyor santral ve modemin
özetle hatlardaki gürültü miktarı arttıkça veya kablo hasar görürse hattın kaldırdığı hız düşer
-
down yönünde 8 SNR ile 70581 kbps max. hıza sabitlenmiş modem. Bundan önce yine 8 SNR ile 90 küsürmüş. Burda değişen şey Turknet tarafından yapılan yazılımsal bir şey değil, tarife değişikliği hız kotası vs.vs. değil. Burda kusuru fiziksel olarak aramanız gerekiyor, kabloda ek, regletlerde oksitlenme vs.vs. daha bir çok sebep olabilir. Sinyaliniz zayıflamış ve eski aldığınız 90 küsürlü hızlarda SNR değeriniz 6-7 civarlarına düştüğü için saha dolabı bunu dengelemiş, bağlantıyı tekrar kurmuş. SNR arttıkça hız düşer. Bunlar birbirine ters orantılıdır. Ülkemizde kullanılan çoğu dolap da minimum SNR değeri 8'dir. Bu değere göre alabileceğin en yüksek hızı verir. Turknet sizin hızınızı düşürse eski alabildiğiniz hız max 94mbps=8 SNR olarak varsayarsak arayüzde gözüken 70581 kbps hıza 10 küsür SNR görmemiz gerekirdi screenshot'da şu an. O zaman derdiniz ki ben 94 alabiliyorum ama bu adamlar bunu 70'e düşürdü. Attığınız ekran görüntüsündeki hat değerleri savınızı yalanlıyor. Bu değerlere göre Turknet size 1000 mbps paket de tanımlasa 70581 alırsınız çünkü saha dolabının minimum eşik değeri olan 8 SNR, 70581 kbps' denk geliyor.
İlla 100 mbit kullanıcam diyorsan alırsın bir Asus DSL N-16 veya AC750, elle çekersin SNR değerini 5'e. Kullanırsın 100mbit tavan değerden. Hattın buna müsait. Telnet komutlarına hakimsen herhangi bir Mediatek chipsetli modem de olur marka seçmez. Ama ne kadar stabil olur, bilinmez. 8 SNR iyidir, candır. Çok kurcalama bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 18 Ekim 2021; 12:50:10 >
-
94 mbps hızı göremedim ben yalnız. 94 Mb/s yazandan bahsediyorsanız o 76 Mbps'e denk geliyor zaten.
-
XDSL numaranız ile hem yerleşik operatör üzerinden kullandığımız sistemde hem de kendi sistemlerimizde kontrol ettiğim zaman 83 Mbps' te kadar hattın çalışabileceği uyarısını veriyor.
Dilerseniz şu şekilde ilerleyebiliriz. Binanızda sizden daha yüksek hız alan birisi varsa onun XDSL numarasını kaydınızın içerisine ekler misiniz? Yerleşik operatör tarafında birde o şekilde kontrol sağlayabiliriz.
Ama ben arka planda hız profilinizi 102 Mbps olarak güncelledim. -
Alıntı
metni:Speedtest.net hız testinde hızım 75 mbit olarak gözükmesine rağmen , ben 92 mbit ile stabil bir şekilde indirme yaptım. Çünkü bunun sebebi modeme tanımlı olan maksimum oran 90.000 olması ve saha dolabına yakınlığım 90 metre ve altında olduğu içindi. Resimlerde de gördüğünüz üzere bunlar hatta 78 mbit tanımladıkları halde benim aldığım hız gördüğünüz üzere 94 mbite kadar çok rahat bir şekilde çıktı. Çünkü saha dolabına çok yakın olduğum için bunlar modeme düşük hız tanımlasalar dahi ben yüksek hız almaya devam ettim. Ekran görüntüsü aldığınız hız 9.4 Megabyte/sn bu da 75.2 megabit hıza tekabül ediyor yani hattınıza daha öncede 75 mbit civarı bir hız tanımlıymış dediğinizin aksine 92-94 mbit hızı hiç görmemişsiniz 92 mbit hız ile saniyede 11.5 megabyte indirmeniz gerekiyor.
İndirme esnasında gördüğünüz hız megabyte cinsindendir bunu 8 ile çarparak mbps cinsine çevirebilirsiniz. Bir üst mesajda yazan arkadaşa katılıyorum. Biraz bilgi eksikliğinden farklı düşünmüşsünüz ancak dediğim gibi hattınızdaki hız 75 mbit :)
Şuan hızınız dahada düşmüş olabilir bunun sebebi de iç tesisat sorunu, port sorunu ya da bağlı olduğunuz saha dolabının kapasitesi dolduğu için olabilir bu ihtimaller üzerinde durmanız çözüme ulaşmanıza fayda sağlayacaktır.
-
Size 3 ihtimal üzerinde durmanızı söylemiştim. Kablolarda sorun yoksa büyük ihtimal saha dolabının kapasitesi yetersiz kalıyordur.
Modemde gördüğünüz hat değerlerinde atanan değer ve maksimum değer diye 2 farklı ibare görürsünüz. Maksimum değer telekomun ya da kullandığınız sağlayıcının oynayabileceği bir değer değildir. Bağlı olduğunuz saha dolabında yoğunluk arttıkça (yeni abone gelmesi, mevcut abonenin hızını yükseltmesi) kapasite düşer bu da aldığınız hızın azalmasına yol açar.
Benzer içerikler
- wifi yetkilendirme gerekiyor ne demek
- turknet statik ip
- turknet müşteri numarası öğrenme
- vae fiber modem
- açık is emri var işlem devam edemez ne demek
- en hızlı internet
- turknete geçiş
- internetim çok yavaş
- zyxel modem kurulumu
- statik ip
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X