Hat değerlerinizdeki maksimum değer nedir? Eğer maksimum değer öncekine göre düştüyse atanan hızda otomatik olarak hattın stabil olması için düşmüştür ve bu durum normaldir. En iyisi modem hat değerlerinizi paylaşın onu inceleyerek yorum yapalım. |
silinsin.... (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bizim millete bir şey öğretmen zor. Forumda kaç defa yazdım tekrar yazıyorum. ULAŞILABİLİR HIZ yazılımsal olarak müdahale edilebilecek bir değer değilllllll....... Modem ile Dslam arasındaki kurulan o anlık bağlantı için geçerlidir. DSLAM a bir abone gelir, adamın biri sizin kabloya çarpar, kazı yapılırken kablo kopar ek yaparlar; tamamen fiziksel koşullar ile bu değer azalıp çoğalabilir. Sorununuzu fiziksel olarak çözmeye çalışın. Kabloları kontrol edin. Ankastre ölçümü yapın. 90 metreden 100 çok rahat almanız gerekir. Saha elemanlarıda bu gibi sorunlar ile ilgileneceğini sanmıyorum. .adamlar kafadan 50 üstü hız mıvar yeter deyip arıza kaydını kapatıp duruyorlar.
-
DSLAM kilidini kaldıracaksınız hocam. VDSL kullanırken Sn. Nitronos hocamin dediğini yapınca 60 destekleyen hattımdan 100Mb/s aliyordum. @NitroNos
-
Dostum sen önceden 8 SNR ile 90.000 küsür ulaşılabilir hız görüyor muydun modemin ilgili sayfasında? Eğer cevabın evet ise sorunun yine fiziksel. Yazdığım her şey hala geçerlidir.
-
Merhaba, hızınız 75 Mbps tanımlı ancak santrale olan uzaklığınız, modem ya da iç tesisat kaynaklı %20' ye kadar hız kaybı yaşanabiliyor. Daha önce belirttiğim gibi sizinle aynı bina da olup daha yüksek hız alan birisi varsa onun XDSL numarasını destek kaydınıza eklemeniz durumunda yerleşik operatörde tekrar bir sorgulama yapabiliriz. -
Konudan bağımsız olarak benim internet bağlantım 35mbps bu bağlantı hızıyla normalde saniyede kaç MB download yapılır. Ben saniyede 3.5 ile 3.9mb arasında download yapabiliyorum.
Ayrıca kullandığım modem TTNet aldığımda verilen çok eski bi adsl modem. Bu modemi değiştirsem çok bi değişiklik olur mu download da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 19 Ekim 2021; 9:14:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bildiğim kadarıyla mevcut hızı 8'e bölerek hesaplanıyor. Sizin 4 mb civarında indirme yapmanız normal. Akşam saatlerinde hız bi miktar düşebilir ama.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
''Alıntı: 2020 eylül ayının sonundan , 1 ekim 2021 tarihine kadar ben bu hattı modeme tanımlı bu oranlarla kullandım. Türknet ve Türk telekomun söylemiş olduğu hattınız en fazla 75 mbit destekler tezini de çürütür bir vaziyette 1 yıl boyunca bu hatta 9.4 mb'a (9400 kbps , 94 mbit) şeklinde indirmeler gördüm , stabil olarak ise 9.2 mb (9200 kbps , 92 mbit) olarak indirme yapabildim.''
Verdiğin bilgilere göre, bahsettiğin gibi olmamış, yani tez çürümemiş.
indirme için mb/s tabiri kullanıp bunu mbit/s olrk tanımlamışsın, hâlbuki bu yanlış 1 denklem/bilgi.
9.2mb ile indirme yapıyorsan, internet hızın 73.6mbit'tir.
9.4mb ile indirme yaparken, internet hızın ise 75.2mbit'tir.
Edit:
Aşağıdan indirme hızın (mb) ile internet hızın (mbit) çevirisi yapabilirsin, keza 2'si (mb/s ve mbit/s,) snn tezinde'ki gibi aynı şey değil.
MB to Mbit Conversion Megabytes to Megabits Calculator
Önizlemeyi mesajda gösterme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 19 Ekim 2021; 10:22:7 >
-
Ucuz etin yahnisi diyeceğim ama "Markalar" de az şikayet almıyor...
-
Her mesaja baktım bunu yazan olmamış mı diye. tebrikler hocam. Birçok kullanıcı anlamıyor malesef bunu.
Mb ile MB (küçük b ile büyük b) arasında fark var tanımlamalarda. MB megabyte Mb megabit demek. 1MBps 1 megabyte per second 1Mbps 1 megabit per second demek.
1 megabyte = 8 megabit tir.
İlk mesajda görülen indirmeler 9 küsür MBps gösteriyor ki 70 küsür Mbps lere denk geliyor.
-
zaten alabileceğiniz en yüksek hızı vermişler snr sınırda diyebiliriz. maksimum hız değişebiliyor. sizinle aynı dolaptan hizmet alan abone sayısına binadaki tesisat sorununa kadar birçok sebebi var. Gündüz gece bile değişir. siz birde hesap hatası yapıyorsunuz 94 mbit ile indirdiğim zaman 9.4 mb görüyorum diye ekran görüntüsü atmışsınız. 10 ile çarpıp 94 mbit bulmuşsunuz ama 8 katı olması gerekiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
türknet pişmanlıktır, apartmana superonline fiber geldi de kurtulduk, keenetic modem + superonline fiber = 1 ping 30ms yurtdışı oyun pingi, misss
-
Konudaki turknet aklayıcıları boşver. Hıza yazılımsal olarak müdahale edilmezmiş de, sorun fizikselmiş de, bilmem neymiş de... Bu tarz hikâyelere karnın tok olsun. Turknette sorun yaşadığımda onlarca arıza katsi oluşturdum. Değişen birşey olmadı. Hattı kapatacağımı söyleyince ilk defa teknik personel yüzü gördüm. Gelen ekip binanın girişinden itibaren tüm hattı değiştirdi. Sorun hala devam ediyordu. Aynı alt yapı fakat farklı firma ile internet alan karşı komşunun modemine kendi dairemden bağlanınca daha yüksek hız alıyordum Bunu görünce firmayı değiştirdim ve sorun anında düzeldi. Uzun lafın kısası, turknette yaşanan sorunların tek çözümü firma değiştirmektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum avrupada sokaklar ülke ayırıyor, senin önünden geçen yol farklı saha dolabına aktarma yapıyor olamaz mı karşıdaki binayı. Bu kadar dar görüşlü inadım inat olmayın ya. Ben müstakil sitede oturuyordum yan evim VDSL alıyordu ben ev içine kadar fiber alıyordum son aylarda bir girişim yaptık evden taşınmadan fiber çektirdim, dönüşüm zamanı 600 lira gibi küçük bir meblayı vermeyi reddettiler. Yan yana aynı sitedeki evlerde bile böyle durumlar oluyor sen yolun karşısında var bende niye yok diyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 20 Ekim 2021; 13:42:16 > -
Problemin hızlı çözülsün istiyorsan Türk Telekom'a atıcaksın imzayı dostum bu düzen böyle. Hız düşümleri arada olabilir dün modeme 100 geliyordu bugün 75 olabilir saha dolabının kapasitesinin dolması bile buna etken tek başına, illa bir arıza olması gerekmez. Bakır altyapı böyle. Ben eskiden bakır altyapıdayken 35 mbps alıyordum 300 metre civarı mesafede 2 sene boyunca, bir gün aniden 22ye düştü (Turknetliydim bu arada). Bir sürü arıza kaydı açtım müşteriden kaynaklı diye kapatıldı hızlıca kimse de gelip gitmedi. Canıma tak etti gittim TT'ye geçtim, tabi port değiştirilmeden direk xdsl numarası üzerinden geçiş yapıldı. Yine aynı 22 mbps modeme gelen. Arıza kaydı açtım gelip baktılar saha dolabından benim bağlı olduğum reglet oksitlenmiş. Turknetliyken niye bakılmadı buna çok mu zor 1 dakika gelip kontrol etmek? Her seferinde bina içi tesisat diyerek arızayı kapattılar. İnternetim düzeldi ben TT ile yaptığım 24 ay sözleşmeyle kalakaldım. Şimdi evlendim 2 aydır yeni evimdeyim dairede fiber sonlanıyor arıza ihtimali yok gibi bişey yine de korkudan Turknet bağlatamadım TT bağlattım biliyorum ki arıza durumunda 1 günlük iş ya 1 haftada çözülücek ya da asla çözülmücek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X