Şimdi Ara

silinsin lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
15.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bak hocam ben 34 yaşındayım. Bende 32 yaşında aşağıda ki rahatsızlıklara yakalandım;

Bipolar Mizac Bozuklugu

Obsesif-Kompulsif Bozukluk

Yaygin Anksiyete Bozuklugu

Unipolar Depresyon

Panik Atak

Bunlar e devlet üzerinden alıp buraya yapıştırdığım doktor teşhislerim. Önce işimi sonra çevremi kaybettim. Bırak konuşmayı Tv ye bakamıyordum. 88 kilodan 65 kiloya düştüm. İlk başvurduğum hastanedeki doktor beni yatırdı ve verdikleri ilaçlarla ( diazem, xanax vs vs ) hayattan koptum iyice daha beter oldum. Sonra aileme yalvardım ya beni kurtarın yada ben öleceğim diye. Beni bir profesöre götürdüler ( Ankara'da istenirse özelden bilgilerini veririm ) ve onun verdiği ilaç ve telkinlerle 3 ay içinde gündelik hayata döndüm. 1 yıl sonunda eski halime tamamen kavuştum. 1,5 yıl sonra bırak eskiyi eskisinden de iyi oldum.

Diyeceğim odur ki ilaç alma kendin halledersin diyenlere kesinlikle kulak asma. Ruh sağlığı başka hiçbirşeye benzemez. Mutlaka işinin ehli şeker yazar gibi ilaç yazmayan yazarsa da doğru ilaçları veren doktor bulmalısın. Kafan göre ilaç eksiltmeden veya doz düşürmeden kullanmalı ve sonuca gitmelisin.

2 yılın sonunda ben şu an sadece 1 tane ilaç kullanıyorum. Oda 5 mg falan yani herkesin kullandığı bir antidepresan oda ne olur ne olmaz diye devam ettiriyor doktorum. Zamanında günde 10 tane ilaç alıyordum. Dediğim gibi doğru doktor seçimi yap ve kesinlikle burada çoluk çocuğun sözüne kulak veripte spor diyet meditasyon vs ile yenmeye çalışma. Bunlar elbette gerekli ancak önce doktor gözetiminde ilaç tedavisi şart. Zaten doktor sana ne yapman gerektiğini söyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Santa Monica

Prof.Dr.Hakan Türkçapar`ın Farket Hisset Düşün Yaşa adlı kitabını okumanızı öneririm.
    tamam okuycam kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Bak hocam ben 34 yaşındayım. Bende 32 yaşında aşağıda ki rahatsızlıklara yakalandım;

Bipolar Mizac Bozuklugu

Obsesif-Kompulsif Bozukluk

Yaygin Anksiyete Bozuklugu

Unipolar Depresyon

Panik Atak

Bunlar e devlet üzerinden alıp buraya yapıştırdığım doktor teşhislerim. Önce işimi sonra çevremi kaybettim. Bırak konuşmayı Tv ye bakamıyordum. 88 kilodan 65 kiloya düştüm. İlk başvurduğum hastanedeki doktor beni yatırdı ve verdikleri ilaçlarla ( diazem, xanax vs vs ) hayattan koptum iyice daha beter oldum. Sonra aileme yalvardım ya beni kurtarın yada ben öleceğim diye. Beni bir profesöre götürdüler ( Ankara'da istenirse özelden bilgilerini veririm ) ve onun verdiği ilaç ve telkinlerle 3 ay içinde gündelik hayata döndüm. 1 yıl sonunda eski halime tamamen kavuştum. 1,5 yıl sonra bırak eskiyi eskisinden de iyi oldum.

Diyeceğim odur ki ilaç alma kendin halledersin diyenlere kesinlikle kulak asma. Ruh sağlığı başka hiçbirşeye benzemez. Mutlaka işinin ehli şeker yazar gibi ilaç yazmayan yazarsa da doğru ilaçları veren doktor bulmalısın. Kafan göre ilaç eksiltmeden veya doz düşürmeden kullanmalı ve sonuca gitmelisin.

2 yılın sonunda ben şu an sadece 1 tane ilaç kullanıyorum. Oda 5 mg falan yani herkesin kullandığı bir antidepresan oda ne olur ne olmaz diye devam ettiriyor doktorum. Zamanında günde 10 tane ilaç alıyordum. Dediğim gibi doğru doktor seçimi yap ve kesinlikle burada çoluk çocuğun sözüne kulak veripte spor diyet meditasyon vs ile yenmeye çalışma. Bunlar elbette gerekli ancak önce doktor gözetiminde ilaç tedavisi şart. Zaten doktor sana ne yapman gerektiğini söyler.
    kardeş geçmiş olsun ne mutlu sana ..benim öyle alıpta ankaralara götürecek ailem olmadı şanslısın hayatı kaderi bizler seçmiyoruz ben şuanda ankaraya bi prof.a gitme şansım asla yok hem maddi açıdan hem zaman açısından ama keşke olsaydı dedim ya hayatımı ben seçmedim...

• hitgraphic kullanıcısına yanıt
    5 çek ustam. öteki gün 10 çek 15 çek. zaten olay kendini yormamak. eğer manyak bir spor disipline bir anda girersen nefret eder bırakırsın. ben de şu an 90kg yim. iki hafta önce 10 ile başladım şimdi 40-45 lerdeyim. özellikle epifiz bezi çalışmasını araştırmanı tavsiye ederim. senin düşünce yapın bayağı bozulmuş anlaşılan. birçok faktör var ama öncelikle yediğin içtiğin şeyleri düzeltmen bile en az %20-30 psikolojik olarak düzelme sağlıyor. bağırsak için ikinci beyin derler. bol bol yoğurt turşu vs. tüket. teflon ve florürden uzak dur. alüminyum tencere tava yanından geçme. direkt insanı gerizekalı yapıyor. florür ona keza. YouTube da yaz izle kafayı yersin. ben hepsinden uzak duruyorum. inan şu an maddi açıdan hayatımın en berbat dönemindeyim ama akıl sağlığım iyi durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

5 çek ustam. öteki gün 10 çek 15 çek. zaten olay kendini yormamak. eğer manyak bir spor disipline bir anda girersen nefret eder bırakırsın. ben de şu an 90kg yim. iki hafta önce 10 ile başladım şimdi 40-45 lerdeyim. özellikle epifiz bezi çalışmasını araştırmanı tavsiye ederim. senin düşünce yapın bayağı bozulmuş anlaşılan. birçok faktör var ama öncelikle yediğin içtiğin şeyleri düzeltmen bile en az %20-30 psikolojik olarak düzelme sağlıyor. bağırsak için ikinci beyin derler. bol bol yoğurt turşu vs. tüket. teflon ve florürden uzak dur. alüminyum tencere tava yanından geçme. direkt insanı gerizekalı yapıyor. florür ona keza. YouTube da yaz izle kafayı yersin. ben hepsinden uzak duruyorum. inan şu an maddi açıdan hayatımın en berbat dönemindeyim ama akıl sağlığım iyi durumda.
    güzel uygulayabiliyorsan mükemmelsin yoğurt çok tüketmeye çalışırım hele kefir ama turşu yiyemiyorum reflüm var 1-2 haftadır perhizdeyim zaten ağır şeyler yemiyorum spor işine biraz başlamam lazım o konuda sıfırım inan hiç halim olmuyor spor yapmaya

• Efe Aydalyoutube
    İntihar Ettiren İlaçlar
    https://www.youtube.com/watch?v=X-Px6CGb20I
  • geçmiş olsun hocam ben de 2009 dan beri çok fazla ilaç kullandım..beyin kimyası aynı seninki gibi bozuk durumda. disosyatif depresif semptomlar ve okb var. yıllardır. topluma adapte olamıyorum. her şey bomboş geliyor. bir sürü şey. tek bir arkadaş yok bunları yazacagım beni anlayacak beyin kimyamın nasıl degistigini. o yüzden seni çok iyi anlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-406E52D83

geçmiş olsun hocam ben de 2009 dan beri çok fazla ilaç kullandım..beyin kimyası aynı seninki gibi bozuk durumda. disosyatif depresif semptomlar ve okb var. yıllardır. topluma adapte olamıyorum. her şey bomboş geliyor. bir sürü şey. tek bir arkadaş yok bunları yazacagım beni anlayacak beyin kimyamın nasıl degistigini. o yüzden seni çok iyi anlıyorum
    ne diyorsun etrafındaki herkes gülüp eğlenirken sen başka bi dünyadasın ağlamak istiyorsun bazen ağlayamıyorsun ama herkeste ömür boyu senle üzülemezki
    ben çoğu zaman ataklarım geldiğinde çok kötü bir gün geçirdiğimde hep saklarım normalmişim gibi görünmeye çalışırım çünkü artık
    sevdiklerim bile benden bıktı bıktı derken çözüm üretemeyecekler neden sürekli onlara hastalığımdan bahsedeyimki gerçekten bazen herşey bomboş geliyor
    beni ayakta tutan 2 çocuğum var onlar için savaşıyorum zaten onlar onlamasa tımarhaneliktim zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusesss

https://www.youtube.com/watch?v=X-Px6CGb20I
    kardeş bu video yaradan çok zararda getirebilir ilaçlada iyileşen tonlarca insan var
    bence bu meseleyi konuşurken çok dikkat etmek gerekir bende katılıyorum çoğu dediğine
    ama yinede emin olamıyorum onun kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan

Sadece ilacla olmuyormus bu is maalesef isin terapi boyutu cok onemliymis. Ben daha yeni basladim sayilir 6 ay oldu, Wellbutrin kullaniyorum yetmedikce dozu arttirdi yanina baska ilaclar falan verdi, ilaclarin az biraz etkisini gormeye basladim fakat terapi sacma geldi diye biraktim, psikiyatrin kendisi de dedi terapiye gitmezsen ilactan bi mucize bekleme duzelmezsin diye, bilmiyorum nolacak
    Terapiye nereye gittin hocam ? Ücret ne kadar tutuyor ? PM den detaylı bilgiler verirsen sevinirim.

• Bende senelerdir ilaç kullanıyorum .Şuan kullandığım seninkinin muadili sulinex 300 mg .Doktor daha da yükseltecekti dozunu izin vermedim . Ayrıca Manisa'ya gönderdiler oda işe yaramadı . Hacı hocaya dahi gittim . Ayrıca işsizim ve beni bekleyen askerlik var .Bana cehennem olacak .Orada intihar etmezsem iyidir .

• quote:

Orijinalden alıntı: SuKurgusu

Bende senelerdir ilaç kullanıyorum .Şuan kullandığım seninkinin muadili sulinex 300 mg .Doktor daha da yükseltecekti dozunu izin vermedim . Ayrıca Manisa'ya gönderdiler oda işe yaramadı . Hacı hocaya dahi gittim . Ayrıca işsizim ve beni bekleyen askerlik var .Bana cehennem olacak .Orada intihar etmezsem iyidir .
    benzer durumdayım hocam. ilacım da rexapin benimki hiçbir işe yaramıyor. ben de işsizim şuan askerlikte ilaçlarını aksatma inan çok zor oluyor.
  • böyle sıkıntılı zamanlarında şunu dinle bas bas bağır evin içinde ne kadar rahatlatıyo
    netd müzikyoutube
    Model - Antidepresan Gülümsemesi
    https://www.youtube.com/watch?v=SpJ96ZRj9dk
    heavy metal - rock - rap ♥

• quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Terapiye nereye gittin hocam ? Ücret ne kadar tutuyor ? PM den detaylı bilgiler verirsen sevinirim.

Alıntıları Göster
    Yurtdisinda gittim hocam, anormal pahali, sigorta olmasa altindan kalkilacak gibi degil.
  • Abartmayın hocam. Beyin kimyam bozuldu vs. Sizin problem psikolojik. Bunu bile abartarak korkuyorsun.
    10 yil antidepresan 1 sene alkol/uyusturucu kullanimina anca denk gelir. Onların bozulmuyor da senin mi bozulacak. İçinde bulunduğun durumda bunu anlaman zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Abartmayın hocam. Beyin kimyam bozuldu vs. Sizin problem psikolojik. Bunu bile abartarak korkuyorsun.
    10 yil antidepresan 1 sene alkol/uyusturucu kullanimina anca denk gelir. Onların bozulmuyor da senin mi bozulacak. İçinde bulunduğun durumda bunu anlaman zor.
    sen 10 yıl antidepresan kullandınmı? yada kullanan birisini gördünmü??aslında mesele antidepresanın verdiği zarardan çok vermediği faydaları
    ya nasıl olurda 10 yılda bir insan hiç ileri doğru gitmez şimdide onlara ek mideme vuruyor yaşanmaz hale sokuyor insanı en azında alkol uyuşturucu alanlar hayata leyle bakıyordur eminim
  • Mrhaba ayni sekilde bende tam 10 yildir antidepresan kullaniorum.anksiyete bipolar ve obsesifim.aslinda zaman zaman oliyodu kaygilarim geciyodu ama bu son 4ay once cok kotu sekilde ataklar basladi 4aydir zanax cipralex lustral kullaniorum gecmiyo icimde skinti btmiyo nedir bunun ilaci blmiorum .cipram cipralex prozax paxil paxera lamictal zanax tranco buscas ve lustral smdiye kdar kullandigim laclar.ama son 4aydir dedigim gbi biturlu duzelmiorum 2ay cipralex zanax 2aydirda lustraln100luk ve zanax devam

• Bende OKB ve Kaygı bozukluğu var. 5 yıldır paxera kullanıp geçti diye bırakıyorum 6 ay sonra yine nüksediyor hastalık, şimdi yine başladım. ilacı kullanınca genelde kayboluyor bırakınca yine berbatlaşıyor. bu hastalık ilk nüksettiğinde lustral falan kullanmıstım daha beter etmişti beni yani ilaçtan ilaca fark var. Bazı insanlarda diyabet olur bazı insanlarda tansiyon bizim sorunumuz ise bu hastalık. Sanırım beyindeki serotonin kimyasalı eksikliği bizi bu hale getiriyor.

hastalık başlarında berbattı şu paxerayı veren doktoru bulana kadar 4-5 tane doktor değiştirdim sanırım pek bi fayda etmedi o doktorlar.

konu sahibine diyebileciğim sanırım beyindeki bölgene tam etki eden ilacı bulamamışsın.

gerçekten insanı sıkan boğan bir hastalık takıntılar ayrı mide bulanması boğaz sıkılması vücut yanması türlü türlü sıkıntıları ayrı dert ne diyim. Bizde sabredecez.

Allahım bizlere en yakında zamanda şifa versin, tam bitirmeyecekse çok hafifletsin inşaAllah. Müslüman sıkıntısız olmaz derler.

• Üzgünüm ama panik atak kalıcı tedavisi olan bir hastalık değil. Ben hekimim 13 yıldır mesleğimi yapıyorum. Daha hiç panik atağı kalıcı olarak yenen birini görmedim. Beni geçtim annem babamda hekimdi onlarlada çok muhabbetimiz olmuştur. Onların 50 küsür yıllık hekimlik dönemlerinde bile panik atağı tamamen tedavi olmuş bir hasta yok. Ya ilaçsız yaşamaya alışıcaksınız yada ilaçlı hayatınızı kabul ediceksiniz. Psikiyatrlar ve psikologlar insanlara biraz fazla ümit veriyorlar. Özellikle Türkiyede sanki bunlar çok kolay şeylermiş gibi anlatıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.