Şimdi Ara

Silverstone Sugo 13BQ Yorumlar ve Modifikasyon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhanyor

Hocam eğer imkan varsa herzaman giriş ve egzoz fanları olmalı. Soğutmaya büyük etkisi var. O paylaştığım modun zaten en güzel yanı da o önde büyük bir intake ve tonla hava atabilen 2 tane 80 ilk koymuş ve ortada performanslı bir soğutucu.. oraya birde sfx girse gördüğüm en iyi sg13 olacak. O tarz bir soğutucu demekki amd ler için şart belliki fazla ısınıyorlar.

Alıntıları Göster
    SFX güç kaynağım gelince mevcut düzeni değiştirmeden kasanın sağ arka tarafındaki yere 120 mm'lik fan koymayı düşünüyorum.

NF-A12x15 PWM

Bu ürün o alanda içerideki sıcak havayı tahliye etmek için yeterli olur mu bilmiyorum.

Düşündüğüm şey;

Noctua Egzoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 2 Mayıs 2020; 13:15:50 >

• Bence güzel bir etkisi olur tam o kısımda zaten delikler var ama kasadan ziyade kapağa monte edilse belki daha iyi olabilir çünkü fanların ortasından çok tam kenarlarından daha çok hava üflüyor. O kenarları kapağa iyi yapışmazsa hava kapağa çarpıp içeri dönebilir, test etmek lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda 90 dereceye vuran soğutucu fanla beraber ~5 cm yüksekliği olan wraith stealth yalnız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

İlk mesajda 90 dereceye vuran soğutucu fanla beraber ~5 cm yüksekliği olan wraith stealth yalnız..
    Soğutucu gerçekten çok kötü diyemem. Aynı işlemciyi büyük kasada daha fazla fan ile arkadaşım kullanıyor. 60 dereceyi geçtiğini görmedim. Ayrıca bu benim ilk AMD tecrübem. Sistem için teşvik yapan arkadaşım işlemcide dalgalanmalar olduğunu söylemişti. Yani anlık sıcaklık yükselmeleri oluyor ve fanlar sık sık yüksek devirde çalışıp duruyor. Bu bahsettiğim durum şöyle gerçekleşiyor;

Şu an arka planda çalışan whatsapp, telegram, discord, argus monitör benzeri düşük güç tüketen pek çok uygulama var. İşlemci sıcaklığı 46 derecede sabit. Anlık 60 dereceye kadar yükseliyor. Bu olduğunda fanlar 53 derecede devreye giriyor ve işlemci 60'a çıkar çıkmaz 43 e düşüyor. 46'da yine beklemeye devam ediyor. Arkadaşım voltaj ayarlaması yapmam gerektiğini söylemişti. Forudma da bununla ilgili güzel konu ve paylaşımlar var. Bunu da yaparsam dalgalanma ile ilgili sorun kalmayacak diye düşünüyorum.

Silverstone Sugo 13BQ Yorumlar ve Modifikasyon

Açıkçası sıcaklık durumu ciddi anlamda kasa içi sirkülasyonla ilgili. Kasanın içindeki sıcak havayı atamıyorum. Şu an elimdeki güç kaynağını egzoz olarak kullanıyorum ve yine PubG'de yaptığım 1 saatlik gözlem sonunda işlemcinin maksimum 74 dereceye çıktığını gördüm. Güç kaynağının kasanın arkasından dışarı attığı sıcak havayı anlatamam. Elektrikli sobalar var fanlı, aynı onlar gibi :))

Şu bir gerçek, tabiki sıvı soğutucu stok olana göre çok daha iyi.

Yukarıda da belirttiğim gibi SFX güç kaynağım gelince ve egzoz fanı takınca en az 10 derecelik fark oluşmasını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 2 Mayıs 2020; 15:40:8 >

• Ben de 2200g ve steath sahibi olarak soğutucuyu biliyorum. 3600 için çok yetersiz.
  • Az önce prime95 torture test çalıştırdım. işlemci 96Watt güç harcıyor. Sıcaklık da 81 derecede. Günlük kullanımda TDP limit koyabilirim mesela 70 Watt'a falan...

Neyse, dediğim gibi kablo operasyonu ve 15mm slim fan'ı bir takalım hele.

• hocam havayı atmak basınç ile alakalı öne fan takarsınız egzoz olmasa bile önden giren hava içerde basınç oluşturacağı için yolunu bulur çıkar, pekte yer olmayan kasalarda sık kullanılan bir yöntemdir. tam terside yapılabilir yani sadece egzoz fanı koyulur bu durumda da hava kasaya girecek delik bulur yine girer ama sıkıntı şu ki bu seferde içeri toz dolar. o yüzden ilk yöntem daha çok kullanılır. imkan varsa hem giriş hem egzoz tabiki en iyisidir.
    psu haricinde hiç fan yok mu içerde? eğer hava girişi yoksa cpu soğutucusu birşey yapamaz çünkü sonuçta oda ortam sıcaklığına cpuyu eşitlemeye çalışıyor. içerde hava sirkülasyonu olmadığında ortam sıcaklığı artacağından kademeli olarak cpu soğutucunun hiçbir fonksiyonu kalmaz malesef.
  • alperzengintas A kullanıcısına yanıt
    Bana bir terslik var gibi geliyor bence en fazla 70 görmesi lazım arctic ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Başka fan yok. O yüzden 15mm'lik slim fan'ı kasanın yanına koymak istiyorum zaten. Garibim arctic ne yapsın?
  • Kutudan mx-4 macun çıktı ki çok iyi macun diye biliyorum onu. Düzgün bir şekilde sıktım. Montajdan sonra hatta kenarlardan çok minik taşma yaptığını da gördüm. Yani her tarafa dağılmış.

Şu kablo işini çözeyim az bekleyin. Haftaya bombayı patlatıyorum arkadaşlar. Prime95'te hedef 70 derece
  • alperzengintas A kullanıcısına yanıt
    Aslında siz söyleyince aklıma eldi macun yüzeye eşit dağılmamış olabilirmi? Dediğiniz taşma durumu 4 taraftada varsa bu ihtimali direk eleyebilirsiniz. 3000 serisinde alttaki gibi bir dizilim olduğu için bazen tam ortada macun olması yetersiz kalabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 2 Mayıs 2020; 20:48:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

hocam havayı atmak basınç ile alakalı öne fan takarsınız egzoz olmasa bile önden giren hava içerde basınç oluşturacağı için yolunu bulur çıkar, pekte yer olmayan kasalarda sık kullanılan bir yöntemdir. tam terside yapılabilir yani sadece egzoz fanı koyulur bu durumda da hava kasaya girecek delik bulur yine girer ama sıkıntı şu ki bu seferde içeri toz dolar. o yüzden ilk yöntem daha çok kullanılır. imkan varsa hem giriş hem egzoz tabiki en iyisidir.
    psu haricinde hiç fan yok mu içerde? eğer hava girişi yoksa cpu soğutucusu birşey yapamaz çünkü sonuçta oda ortam sıcaklığına cpuyu eşitlemeye çalışıyor. içerde hava sirkülasyonu olmadığında ortam sıcaklığı artacağından kademeli olarak cpu soğutucunun hiçbir fonksiyonu kalmaz malesef.
    Sıvı soğutucuyu kasanın önüne yerleştirdim. SG13'ün önü kapalı olan modeli var elimde ve soğutucunun fanını intake olarak kullanıyorum. Ayrıca ön kapağı temiz bir şekilde çıkardım. Kasanın önü komple açık şu an. Kasada ekran kartı ve sıvı soğutucunun fanı intake, güç kaynağı fanı da egzaust görevi görüyor. Kasanın ön kapağını çıkarınca büyük bir fark elde ettim. Maksimum sıcaklık, işlemci %100 ramler %96 yükteyken 74 dereceyi gördü. Bu değerler benim için yeterli. Hava çıkışı için fana gerek kalmadığını düşünüyorum.

• bende sg13b kullanıyorum 2017 yılından beri. gayet memnunum tavisye ederim. g4560 ve gtx 1050 ti mini (zotac) kullanıyorum. ileriki zamanda amd işlemci ve gpu güncellemesi yapmayı düşünüyorum.
  • Bu giriş olayını deneyeyim ben de. Şu anda egzoz olarak çalışıyor fan. Böyle küçük kasalar çok iyi ama en ufak müdahale bile bir sürü şeyin sökülmesini gerektiriyor. Ama bir kere her şeyi iyileştirdikten sonrası çok iyi.

Ön kapağın düz panelini sökmeyi denedin mi? Kapak yine yerinde duruyor ama oradaki panel olmuyor. Ben haftaya onu lazer cnc ile delikli hale getireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperzengintas

Bu giriş olayını deneyeyim ben de. Şu anda egzoz olarak çalışıyor fan. Böyle küçük kasalar çok iyi ama en ufak müdahale bile bir sürü şeyin sökülmesini gerektiriyor. Ama bir kere her şeyi iyileştirdikten sonrası çok iyi.

Ön kapağın düz panelini sökmeyi denedin mi? Kapak yine yerinde duruyor ama oradaki panel olmuyor. Ben haftaya onu lazer cnc ile delikli hale getireceğim.
    İlk mesajlarınızdan birinde ön paneli çıkardığınızı yazmıştınız. Ben de denedim ve hiçbir sorun yaşamadan çıkardım. O bölümde sıvı soğutucum var ve fan kasanın içine temiz hava çekiyor. İçerideki havayı dışarı atan tek donanım güç kaynağı. Şu haliyle ısı değerleri gayet iyi. Sanırım yetinmek daha mantıklı yoksa sürekli farklı ihtiyaçlar çıkıyor :)

O ince plastik panele nasıl bir çözüm bulurum bilmiyorum. Bahsettiğiniz cnc ile delik işleminin sonucunu burada paylaşırsanız memnun olurum. Hem fikir olur hem de imkan bulursam ben de yaptırırım.

• Ben o dediğin ince plastiği söktüm. Kapak yerinde. Tavsiye ederim. Görüntü biraz komik olsa da iyi.

Fanı en yakın zamanda intake yapıp deneyeyim. Bu hafta delikli panel fotoğraflarını atarım.
  • Bu tarz sistemi toplayıp satmış birisi olarak pek önermiyorum. Orasını modlayayım burasını modlayayım derken sıkılacaksınız. (Aynısı bana da oldu)
    Ben ATX PSU ile kullanmıştım belki de o yüzden ben de çok kablo karmaşası olmuştu ancak ram'lere bile ulaşamıyordum. Ram'lere ulaşmak için PSU'yu sökmek gerekiyordu. Bir de tam işlemcinin üstüne PSU gelince içerideki sıcağı dışarıya atamıyordum. Bende ki Mesh panel olandı ancak yine de sıcaklık değerleri berbattı. Ben en sonunda kasayı sattım öyle. Hatta değerinin de çok altında vermiştim.

NOT:
    Bu arada mac için AMD işlemci oluyor fakat bazı yerlerde Intel arıyor insan. (İki sistemim var birisi intel diğeri AMD)
    MacOS kuracaksanız openCore ile kurun. Clover kullanmayın, AMD işlemcilerde güncellemede sorun yapıyor clover.

• sg13 içinde hangi donanımları kullanmıştınız?
  • Ben bu sistem ile opencore 0.5.7'de mojave kullanıyorum. her şey çalışıyor. wifi hariç.. onun için de uyumlu kart alacağım. çok tavsiye ederim. 6000 liraya 15000 liralık mac sistemi topladım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.