Şimdi Ara

Silverstone Sugo 13BQ Yorumlar ve Modifikasyon (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alperzengintas

Başka fan yok. O yüzden 15mm'lik slim fan'ı kasanın yanına koymak istiyorum zaten. Garibim arctic ne yapsın?
    Hiç uğraşmayın hocam kasayı kesip biçmekle.

Sağ arkadaki alana kasanın dışından deneme amaçlı fan tutturdum, içerideki sıcak havayı dışarı atmak için. Kendi sistemim için deneyimim şöyle oldu; Prime95'te işlemci ve ram kullanımı %100 iken işlemci sıcaklığı 64'ü geçmedi. Üstelik öndeki plastik plaka takılıyken.

Egzoz fan olmadan aynı sistemde ve ön taraftaki plastik plaka yokken ortalama 76 derece sıcaklık değeri vardı. Anlık 80 dereceyi de görmüştü.

Egzos fan ile Pubg'de maksimum 58 dereceyi gördüm ve bu ısı değeri anlıktı. Ortalama 53'ü geçmedi. Yani arkaya sadece egzoz fan ekledim ve öndeki plastik plakayı yerine taktım.

Şimdi Noctua NF-A12x15 PWM fan siparişi vereceğim. Böylece sistemle ilgili bütün beklentilerimi karşılamış olacağım.

Bunlardan bağımsız voltaj ile ilgili dalgalanma var. Sanırım Ryzen 5 3600 için klasik olmuş. O dalgalanmada da ısı hızlı yükseliyor ve fanlar işlemciye bağlı hızlanıyor. Bu durumu da voltaj ayarı ile çözerim inşâAllah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konuda ilk mesajlarda Atx PSU ile görseller paylaşmıştım. Corsair SF600 80+ Platinum güç kaynağım geldi. Sistem daha derli toplu ve sessiz. Hatta güç kaynağını egzoz görevi görecek şekilde yerleştirdim ama fan kolay kolay devreye girmiyor.

Silverstone Sugo 13BQ Yorumlar ve Modifikasyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.