Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.907
Cevap
260
Favori
530.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaçan yok yaw sürekli okuyorum ben yazdıklarınızı zaten.

Hatırlarsan Cronusmax almıştım zamanında xbox one aldığım için ama istediğim sonucu alamadım. O yüzden sürekli bakıyordum TX denk getirsem falan diye bir şekilde aldım.

-TX'in FFB'si daha güçlü bence ama arada inanılmaz büyük bir fark yok.

-TX'in pedal shifter'ları GT2'ye göre daha iyi ve daha net his veriyor.

-TX üzerindeki butonların yerleşimi baya karışık akılda tutması zorluyor.

-Buton yerleşimi karışık ama büyük bir çoğunluğuna elinizi kaldırmadan basabiliyorsunuz. GT2'de bu çok mümkün olmuyordu.

-TX'in orijinal direksyonu oyuncak gibi, hatta biraz zorlarsanız plastikten çıt çıt ses geliyor. Komple plastik olduğu için normal tabi.

-TX üzerindeki buttonların basma hissi daha güzel. GT2 biraz daha mouse tıklamasına benzerken TX tuşları daha derine gidiyor.

-GT2'nin Alcantara deri kaplı direksiyonunun hissi bir başka kullanan bilir.

-TX'in pedalları beklediğimden baya iyi ve sağlam çıktı ancak ben CSR elite pedallarımı kullanıyorum. Hatta Basherboards'tan bir sipariş verdim xbox'ta TX ile CSR Elite pedalları kullanabileceğim.

-TX'in ısındığı takdirde fan sesi GT2'ye göre daha yüksek. PC'de oynarken direksiyon çok geç ısınıyor xbox'ta fanlar daha kısa sürede çalışmaya başlıyor.

-TX üzerinde 9 ve 3 yönünde bulunan gripler çok kuvvetli. Direksiyon elinizden kaymıyor. Bu hem iyi hem kötü drift yapmayı zorlaştırıyor.

-Kayış sistemi olduğu için GT2 ile aynı düzeyde sessiz.

-Benim genelde şikayetlerim direksiyonun kendisi ile gibi ama zamanla onu da değiştirme şansım var malum bir T28 Leather alırım gibi gözüküyor ilerde..

Kısacası memnunum gayet zaten xbox one forza oynamak benim için fazlasıyla güzel zaten dediğim gibi biraz daha para harcayarak değişiklikler yapacağım ama bu haliyle zaten idare ediyor.

• nec85 kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık. Takip ettiysen bende Fanatec Turbo S'i satıp yıllardır mesafeli durduğum Thrustmaster T500RS aldım. Açıkçası konsollardan da uzaklaştım biraz. PC simleri daha cazip geliyor.

Benimde hala alışmaya çalıştığım şey direksiyonun malzemesi. Gerçi bende T28 Leather ve F1 Add on larda var ama Fanatec PORSCHE direksiyonlardaki malzeme kalitesi hakikaten çok başka. Ama Thrustmaster'ın inputları daha stabil. Bende yeni V3 pedallardan spariş verdim. T500 + Clubsport V3 kullanacağım.

Direksiyon almaya niyetli arakadaşlara söylüyorum, özellikle G25 - G27 gibi bir set düşünüyorsanız, GT2 hergün karşınıza çıkabilecek bir set değil. Değerlendirmenizde fayda var.
  • Evet evet takip ettim. V3 güzel olur kesin ya Fanatec pedal konusunda daha radikal adımlar attı her zaman.. T28 nasıl? F1'de baya plastik değil mi? Bu oyuncak hissi iyi gelmiyor GT2'den sonra :) Ben GT2'yi aldığım zaman baya kasmıştım pc simlerine ama bir Hüsnü gibi olamadık tabi Iracing'te :) TTM'e selam olsun :) Ben xbox'ta mutluyum bir de Pc'de Euro Truck oynuyorum çok keyif veriyor GT2 varken de oynamıştım ama bu kadar sarmamıştım şimdi her akşam bir teslimatım var banko :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nec85 kullanıcısına yanıt
    Esasında T28 fena değil ama yinede Fanatec deki deri kalitesini beklememek lazım. Benim direksiyonun üzerinde şu anda fix olarak T28 duruyor. En çok onu kullanıyorum ama bunun ana sebebi T500 orjinal direksiyonunda kulakçıkların olmaması. Şu anda Hüsnü bey'in yaptığı tarzda bir modifikasyon düşüncesindeyim. T28'in gövdesi üzerine alcantara bir direksiyon takabilirim belki.

F1 direksiyonu esasında tutuş olarak hiç fena değil ama direksiyonun ortasındaki işlevi olmayan oyuncak switchler işi çok bozuyor. Ferrari direksiyonu yapıcam diye kasmasalarmış, o switchleri oraya koymasalarmış çok daha iyi olacakmış. Kulakçıklar çift yönlü çalışıyor o güzel. Birde malzeme kalitesi yine soru işareti. Aslında G27 deki gibi devir ışığı koysalarmış havası çok değişirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 15 Temmuz 2015; 13:52:41 >
  • Bu arada Thrustmaster T serisine direksiyon modu yapmak isteyen arkadaşlar için kendi yapmış olduğum çizimi paylaşayım. İsteyen arkadaşlar bu çizimi A4 kağıdına çıktı alıp maksimum 10x10 saç plaka üzerinde delikleri açarlarsa gerekli parça ortaya çıkacaktır.

Çizim paint terk olduğu için idare edin. Açacağınız delikleri renklendirdim. Ne işe yaradıklarını yazayım

Kırmızı delikler T serisi direksiyonlarda simit söktüğünüzde karşınıza çıkan adaptör için kullanacaksınız .
    Mavi delikler ise Sparco , OMP gibi direksiyon simitler için kullanacağınız delikler.
    Turucu olan çember ve delikler aslında ayrı bir parça . Bu parça hareketli pedal modu yapmak için gerekiyor. Fakat turuncu delikler direksiyon modu için yapacağınız parça üzerinde olması lazım ki pad modu için yapacağınız parça ile birleştirebilesiniz.
    Kenarlardaki renkli delikler ise kırmızı ve mavi deliklerin bulunduğu adaptör üzerine farklı tuşlar koymak isterseniz kullanabilirsiniz. Ama sadece adaptör yapılacaksa onları dikkate almanıza gerek yok .

Kafa karışıklığı olursa kusura bakmayın. Sıkıntılı bir yer olursa sorabilirsiniz.

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MtkP HuSnU -- 15 Temmuz 2015; 14:36:23 >

• Zamanında fleksi malzemede kendim kesip yapmıştım. Soldaki çizimde turuncu renkli belirtilen hareketli pad modu için. Sağdaki ise direksiyon modu için

Vites padlarını direksiyon gövdesinden ayırmak için 4 tane vida var. Bu vitaları söktükten sonra çizimdeki turucu parçayı şu şekilde konumlandırıyorsunuz.

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

• Hüsnü bey, teşekkür ederiz paylaşımlara devam :)
  • Direksiyon modu için kestiğim parça gövde üzerinde ve direksiyonda şu şekilde duruyor.

Son olarak vites padi modu ve direksiyon modu için gerekli parçalar birleştiğinde şöyle birşey ortaya çıkıyor.

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

• MtkP HuSnU kullanıcısına yanıt
    Force feedback hissiyatında bir değişiklik oldumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assasin_2015

Force feedback hissiyatında bir değişiklik oldumu?

Direksiyon hafiflediği için FFB farkı bir miktar oluyor . T500 ün kendi simiti de çok ağır değil aslında . Bu nedenle yüksek güçlerdeki FFB den çok düşük güçlerdeki FFB efektinden fark yaşanıyor.
  • nasip kısmet..

çok uzun süredir ertelediğim T500RS meselesini dün gece nöbet tutarken hortlattım.. ali abi de hemen bir gün önce satışa koymuş..

beş dakikada hallettik.. sağdan soldan muhabbet etmemiz alışverişi konuşmamızdan daha uzun sürdü :)

ali abi ürünü kargoya verdi.. T500RS ile aranızdayım..

sn Assasin_2015; siz bu logitech vitesleri için bir adaptörden bahsettiniz.. bunu türkiye'den tedarik edebilir miyiz? yoksa yurtdışı vasıtası mı olacak?
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Güle güle kullanın.

Bu aparatı Türkiyede bulmanız zor.

Aşağıdaki linkden temin edebilirsiniz.

http://www.leobodnar.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=97&products_id=188&zenid=45783755eafc153f0b8304d5fc091cf1
    Butonlar için LEO BODNAR board kullanmıştınız sanırım. Hangisiydi?
  • quote:

Butonlar için LEO BODNAR board kullanmıştınız sanırım. Hangisiydi?

Board olarak BBI32 kullandım. Fakat simit üzerindeki uygulamalar için biraz büyük diyebilirim. Ufak boardlar daha uygun olacaktır. Fakat benim aldığım boardın bağlantı yerleri hazır olduğu için kullanımı daha kolay . Lehimle uğraşmadım.

Rotary ler kaç adımlık çözünürlüğe sahip? Gerçi 256 adım yeter diye tahmin ediyorum.
    Çıkma game pad boardları ile mod yapanlar da var.
  • quote:

Rotary ler kaç adımlık çözünürlüğe sahip? Gerçi 256 adım yeter diye tahmin ediyorum.
    Çıkma game pad boardları ile mod yapanlar da var.

Rotary lerin çözünürlülüğünü bilmiyorum . Model olarak CTS288V . Bunun haricinde BBI 12 pozisyon rotary swich de almıştım ama direksiyon üzerine koymadım.
    Çıkma boarlar ile tabiki yapılabilir. Yakın bir arkadaşım uygun olduğu bir vakit board çalışması yapacak inşallah.

Son olarak tuşları direksiyon üzerinden alıp button box yaptım. Rotary swichleri de koydum. Kullandığım malzeme benim monitörlerin ayağından çıkan metal bir parça

Button box dahamı kullanışlı oldu? direksiyon üstünde de güzel duruyodu aslında.
    Button sayısını arttırmak için mi yaptınız?
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun cem kardeşim güzel günlerde keyifle güle güle kullan
    Senin kısmetinmiş nasip valla dün bu forumdan slayet king çok almak istedi
    Nedense ona satmak içimden gelmedi
    Demekki sana kısmetmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde dfgt olupda debriyaj modlayan varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

Hayırlı olsun cem kardeşim güzel günlerde keyifle güle güle kullan
    Senin kısmetinmiş nasip valla dün bu forumdan slayet king çok almak istedi
    Nedense ona satmak içimden gelmedi
    Demekki sana kısmetmiş

1300TL'den fazla vermek istemediğimden olabilir mi :)
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.