Şimdi Ara

Şimdi bu yazıcı çöp mü oldu? (Canon MX435) (ve Lazer yazıcı fikri?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Sene 2013, Canon MX435 bitmeyen kartuş yazıcı almıştık. Her neyse, 3-4 ay içerisinde 10k-15k çıktı aldık, kendisini amorti etti falan derken gel zaman git zaman kullanımı azaldı. En son büyük ihtimalle kartuşlar kurudu, hata vermeye başladı. Salladım bir kenara.

Geçen hafta yazıcı ve tarayıcı lazım oldu önemli bir şekilde. Evde var kullanamıyorum bu nasıl iş diyerek çözüm aramaya başladım. 2 gün alkol ve sıcak su ile kartuşları banyo yaptırdım. Bitmeyen kartuş sistemi olduğu için kartuşlar delikti ve içindeki mürekkebi falan boşalttım temizledim tekrar mürekkep bastım, taktım olmadı.

Bugün yazıcı işi yapan bir dükkana gittim, iş yaptırırız sürekli. Her neyse, Canon'lar bu iş için yaratılmamış, Epson kendisi fabrikasyon veriyor bu sistemi ama Canon'lar belli bir süre sonra çöp oluyor dedi. Yeni kartuş seti siyah beyaz olarak 200 lira internette. Bitmeyen kartuş sistemi 100 lira falan az bir mürekkep ile birlikte. Bana maliyeti 350 liraya falan denk geliyor.

n11'de baktım, Samsung ve HP lazer yazıcılar 450-500 lira. Samsung olanın WiFi özelliği de var. (Evde 3 bilgisayar olduğu için kablosuz kullanım önemli hale geliyor+telefondan da gönderilebiliyormuş)

Derken muadil toner fiyatlarına baktım, aşağı yukarı 1000 sayfalık tonerler HP için 40-50 lira dolarlarında; Samsung için 70-80 lira dolaylarında. Dolum yapmakla uğraşmaya değmez yani, al yenisini at diğerini çöpe.

Diyeceğim o ki, sizce benim eski yazıcı gerçekten çöp oldu mu yoksa kurtarılma şansı var mı?

• Hocam bir set kartus alin eger , tank sisteminizin montaji iyiyse hava yapmaz zaten. Ayni sekilde tekrardan kurun kullanin. Bende ki canon kartuslar siyah 16 bin baski da bitti. 500 de foto bastim. 15 bin baskı aldiysaniz havasini alin borularin kullanmaya devam. Ama onceden bir kontrol edin eski kartuslarlarla murekkep geri kaciyor mu diye.

Suan orjinal tanklilar cok pahali. Lazer konusunda da bir fikrim yok malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıcıya kartuş alıp kurtarma denemesi yapmak için 200 lira vermek beni biraz düşündürdü. Ya düzelmezse diye düşünüyorum. Haybeye 200 lira vermek sıkıntı yaratır.

Ayrıca diyelim ki kartuş sistemini tekrar aktif ettim. Yine bu masrafı açabilir. O yüzden yazıcıyı kullanmayacağım maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.