Beyler 10 gün önce Grand picasso aldım. Eski aracımda kar lastiği ve jant setini ayrı almıştım. 2 kış devir daim değiştirdim. Bu yıl kar lastiği sezonu kapanmak üzere. Gerçi 26 Şubattan sonra kar geliyor diyorlar. Oturduğum yer İstanbul'un en çok kar alan ve en dik yerlerinden biri. Hanımın memleketi de Bolu olunca kar lastiği bizde elzem.
Şimdi yeni aracımın lastik ebatları 215-55-16. Bu ebatta kar lastiklerine bakınca yüzüm sarardı tabi. Ama lastik hesaplamadan 205-55-16'da %1.7 değişim olduğunu görünce rahatladım. Eski ölçümden de uygun fiyatlar (205/45/16 ve 195/50/16).
Şimdi,
Hepsiburada'da Nokian WR G2'de tanesi 190TL'ye 2012 (muhtemelen 44. hafta) üretimi lastikler var. Üstelik World Card'a 500 üzeri 75TL de bonus var.
E ben seneye Allah ömür verirse zaten alacam bu lastikten..
Ayrıca daha önceki kışlıklarım da Nokian WR G2 idi. Çok çok memnun değildim çünkü aracım boş iken yoğun karda rampada zorlanıyordu.. (Eski araç 1000kg, yenisi 1600kg) Yenisi ile böyle bir problem kalmadı yani..
Ne dersiniz? Good Year UG8 de olabilir.
Sizce bu sene almayayım, seneye mi alayım?
Alırsam hemen taktırıp, Nisana kadar kullanayım mı?
Yazın al diyenler olabilir.. Yazın bulabilir miyiz kışlık lastik? Hiç alan oldu mu?
Kararsız kaldım.. Bana bi akıl deyiverin.
Pmden bilgi veren arkadaşa teşekkür ediyorum. Akşam pcden sorularımı kendisine sorucam.
Ama başka kimsenin fikri yok mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Kış lastiği bazen 1 kez işe yarar ama 3-5 bin TL'lik hasarın önüne geçer.
Madem güzergahında kar ile kesişme görünüyor, o zaman hazır fiyatlar da düşmüşken al geç derim arkadaşım.
Seneye kış başı yine zam gelecektir zaten.
En azından hesaplı fiyata alıyorsun.
Selamlar.
Kış lastiği max. 4 sezonda sertleşip faydasızlaşıyor,şimdi alırsanız boşuboşuna lastik ömrünün % 25 'ini 15 gün için tüketmiş olacaksınız,bence almayın,fazla karda aracı çıkarmayın.