Şimdi Ara

Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim İngilizce kelime haznem bayağı geniş diyebilirim (sadece vocabulary kasmak yanlış olsa da her kelimenin birden fazla anlamını biliyorum, yani basit bir şekilde vocabulary kasmadım). Yani sürekli gramerden kaçıp kelimelere sığındım. Kulak ve göz aşinalığım olduğu için listening ile writing olarak da iyiyim. Geriye speaking ve grammar kalıyor. Şu an speaking önemli değil, öncelikle gramer öğrenmek istiyorum. İngilizce makaleleri, metinleri anlamak istiyorum.

Kelime haznem sayesinde en spesifik konularda bile bir şeyler söylebilirim; ama gramerim iğrenç, yani çok hata yapıyorum. Bugüne kadar gramer çalışmadım.

Elimde English Grammar - Inside and Out (ELS, Nesibe Sevgi Öndeş) kitabı var. Bilenler bilir, çok ayrıntılı ve saygın bir kitap olarak bilinir. Grameri buradan çalışmak istiyorum, bir öğrenci için fazla para vererek almıştım, değsin.

Şimdi merak ettiğim; nasıl ve ne şekilde başlamam gerektiği. Nasıl başlamayalım ki grameri de söküp atayım. Sabırlı bir insanım, yeter ki öğreneyim şunu. Bir de phrasal verbsler kalıp oluyor sanırım, onlara da çalışmak istiyorum; ama elimde sanal veya kitap olarak bir kaynak yok. Onun için de ne yapmam gerektiğini yazarsanız çok mutlu olurum arkadaşlar.

Not: Rat Planet hocanın gramer ile ilgili konusuna baktım; ama benim durumum biraz özel gibi. Yani her kelimenin birden fazla anlamını biliyorum, listening ve reading de iyi... Geriye gramer kalıyor işte.

Düzeltme: İmlâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draden -- 22 Ocak 2018; 5:35:6 >

• Konunuzla ilgili değil ama ben sizden bişey öğrenmek istiyorum. kelime anlamlarını öğrenme/ezberlerme için nasıl bir yöntem kullandınız acaba?
  • En başta şunu belirtmeliyim ki writing becerisinin iyi bir noktaya gelebilmesi için gramer şarttır.
    Yani sadece kelime öğrenerek writing becerisi iyi noktaya geldi demeniz yanlış bir değerlendirme olur.
    Zira bu writing becerisi sadece gramer ve kelime bilmekle bile olmaz.Çünkü farklı değişkenler var.
    Writing gelişebilmesi için:gramer+kelime(deyim+deyimsel fiil,ebat öbekleri)+okuma+writing kalıplarını bilmek
    Bunlardan biri eksik olursa writing yeterli olmaz.Değişkenleri en çok olan beceri writing becerisidir.

Grammar Inse and Out mükemmel bir kitap ama başlangıç için fazla ağır.Biraz zor olur çalışmak sana kalmış.

Sadece deyimsel fiiller değil deyimler,ebat öbekleri de kalıp ifadeler bunları öğrenmek gerekir.Fakat bunların bir sınırı var.
    En çok kullanılan 150 tane deyimsel fiil bilsen büyük etkisi olur.Ebat öbekleri pek kullanılmaz.Daha çok ebedi türlerde görünür.Bunları da bilmek fayda sağlar ama kullanımı azdır.Deyimleri de yine en çok kullanılan 100 tane bilmek gerekir.
    Bunların daha fazlasını öğrenmek için ayrıca çalışmaya gerek yok okuma becerisi geliştirirken zaten karşınıza çıkar.

Gramer konularına dünyanın en iyi gramer kitaplarından çalışsan da uygulamaya yönelik çalışmalar yapmazsan gramer bilgin ve kullanım becerisi istediğin noktaya gelemeyecektir.Bolca okuma çalışmaları yapman gerekir gramer kitaplarına çalışıp bitirdikten sonra.Ve cümleleri anlamaya çalışmalısın.Takıldığın yerde Türkçe çevirilerine bakabilirsin.
    Şuradaki yönteme göre çalış;
    https://forum.donanimhaber.com/harry-potter-ile-ingilizce-ogren--130935835

Bu yöntemle sadece 1 hafta çalış bak o zaman gramer nasıl oturuyor göreceksin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.