< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Şimdi size ciddi bir finansal soru (2. sayfa)
-
-
Aslında mantıklı bir bakış açısı hocam ama almışken de yeni evlerden (en azından 3-5 yıllık) evlerden almak lazım 30 yıllık eve 2-3 milyonlar gömmek pek te mantıklı gelmiyor bana. Eğer yaşlanmamis ev alacaksam da kafadan 3 yılımı yer bu da en az 3 yıl arabam olmaması ve paramın altın döviz vb şeklinde gezinmesi demek bu da derin düşündürüyor insanı. Bu ülkede 3 yılda neler neler değişir :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen hacı bu şekilde düşünüyorum araba fiyatları son dönemde durgunlasmis olsa da yarın öbür gün enflasyon ve doların artması durumunda yine fiyat artışına geçecek ve hiçbir zaman yakalayamayacagim bi döngüye girmek istemem. En azından ilerde ev alacaksam da arabayı satıp üstün koyarım en kötü daha mantıklı olur muhtemelen
Nasıl vermiyor? Bayağı veriyor bu arada ama bu faizlerle almak pek akıl işi değil. Ha %0.01 faizle verse de almam o ayrı konu da.
valla ben para piyasalarından hiç anlamam. elde de para birikmeye başladı. sanırım arabayı yenileyecem. tek engel işeniyo olmam. aracı satmak sıkıntı, milletle uğraş dur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Trump seçilince RTE canlandı. geçen gün açıklama yaptı tekrardan faiz sebep enflasyon sonuç dedi. ben ekonomistim dedi. bu lafları en son seçim zamanı söylemişti. seçim sonrası Şimşek'i getirince kendi susmak zorunda kalmıştı. şimdi benim beklentim şu: dövizi tutuyolar ya, hah işte onu salmak zorunda kalacaklar. dolar minimum 50 TL olacak dneiyo ama bence 100 bile olur.
bunu böyle durup dururken salamazlar. aynı anda bi sınır ötesi hareket yapacaklar. savaş çıktı ondan dolar uçtu diyecekler. Şimşek'i zaten sepetleyecekler. faizleri de düşürecekler. kontrollü şekilde piyasaya kredi sağlayacaklar. oluşan geçici bollukla seçimi kazanacaklar.
tabi o arada piyasa birden canlanacak ve ev-araba fiyatları delirecek. sıradan bi ev 10 milyon TL olacak.
YTD yani yatırım tavsiyesi değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 9 Kasım 2024; 14:26:49 >
borçlanabilme şansın varsa, borçlanmak iyidir. 2018'de kredi ile araba ve ev aldım. özellikle ev alışım nedeniyle herkes bana enayi gözüyle bakmıştı çünkü o dönemde satışlar sıfırlanmıştı. insanlar evlerin birdaha hiç değerlenmeyeceğine inanıyolardı. sonra ne oldu? bi enflasyon fırtınası çıktı, benim kredi taksitlerim kuş kadar kaldı. aldığım arabanın-evin ciddi bi miktarını enflasyon ödedi.
ama dikkat! o dönemde bankalar kredi veriyorlardı. şimdi vermiyolar. yani az veriyolar. ve fahiş faizlerle veriyolar.
uygun şekilde borçlanabiliyosanız borçlanın. elinizde para tutmayın çünkü enflasyon yöntemiyle elinizdeki para eriyo. ama satın alınan ev-araba erimez.
hocam bide şey oluyo mesela sen kredi faizini kabul ediyosun ama adamlar vermeyi reddediyo.
veriyolar ama cüzi miktarlarda veriyolar. eldeki parayı sıfır otomobile denkleştirecek kadar veriyolar. ama ev alacak olursan, sen faizi kabul etsen de vermiyolardı.
Katılıyorum hocam eyvallah
ikisi de değil arsa almalısın. Mümkünse 5 dönüm üzeri, köye biraz yakın. İlçeye yakın yolu olan vs.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hacı köy yok bizde şehirliyiz biz :)
Şimdi olur olmadık yerden de arsa alıp imara açılsın diye beklersem çok tribe girerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeryImportantPerson16 -- 10 Kasım 2024; 0:38:31 >
yatırımlık arsa alınmaz. arsayı alacaksan kendin üzerine ev yapmak için alacaksın.
eğer ev yapacaksan, istersen evi 5 yıl sonra yap fark etmez, arsa alınır.
yok efendim arsayı alıp sonra değerlenince satarım dersen, girme o işlere.
bağ/arsa bunları satmak çok zor. alırken de zor. alacağın zaman herkes keriz.avi çekiyo. köylüler inanılmaz çakaldırlar. satarken de gene herkes keriz.avi çekiyo.
"arsa değerlenecek" diye alıp arsası elinde kalan sürüyle insan var.
haa, arsa/bağ alacak kişilere şunu söyliyim: mesela atıyorum 1 dönüm bağ 1 milyon TL olsun. sen şimdi 5 dönüm bağın 5 milyon TL olacağını düşüneceksin değil mi? hayır. 1 dönüm bağ 1 milyon TL ise, 5 dönüm bağ 2 milyon TL'dir. neden mi? çok basit. çünkü alıcısı yok.
köye git sor. herkes 1900'lerdeki Filistin'liler gibi bağını satıp zengin olma derdinde. kimse alıcı bulamıyo. çünkü müşteriler 1 dönüm bağa 1 milyon veriyolarsa, 2 dönüm bağa 1.3 milyon veriyolar, 3 dönüm bağa 1.6 veriyolar, 5 dönüme 2 milyon veriyolar. rakamları uyduruyorum.
hiç kimse büyük bağı-bahçeyi-arsayı satacak alıcı bu-la-mı-yo.
demiştim arsa-bağ olayını alıp satmak çok sıkıntı diye. çünkü işlem hacmi düşük. ev/araba alırsın, satacağın zaman alıcı bulursun. arsa/bağ/bahçe öyle değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
evin varsa araba al hatta paranın hepsiyle araba alma. 800 e falan normal bi araba al kalan parayı altın yap uzun vade beklet bence ya da işletebileceğin ufak da olsa kira getirisi olan farklı bir şey alınabilir.
-
+1 hocam
Ev yok kiracı olarak hayata devam etcem. Bi de 800 e araba alacaksam 200 daha eklerim en azından 21-22-23 model sağlam bi elantra alırım diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeryImportantPerson16 -- 10 Kasım 2024; 10:6:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X