Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

ŞİMDİ YAN SANAYİ LASTİKLERDEN HANGİSİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
31.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: çekomastik

http://www.hepsiburada.com/Liste/nokian-195-60-r-15-88-h-nokian-h-lastik/ProductDetails.aspx?productId=otkmt441931&categoryId=259720
    Biraz bütçenin üstündeama iyi lastiktir.
    195/65 R15 olsa fiyatları çok daha uygun olur, bu ebatların fiyatları fazla biraz...

bu lastıklerı kullanan her kez cok memnun hatta michelin daha iyi diyolar

• Nokian Finlandiyalıdır. Ve Nokia'ya aittir. Küçüklüğüne rağmen Dünya'da ar-geye en çok para harcayan firmadır. Buzun üzerinde hız rekoru bu firma aittir... vs.

Biraz araştırın kalitesini anlarsınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

quote:

quote:

araba onden cekıslı ise arka lastık daha önemli benden söylemesi.

Neden?

arkadan kayma

+

arka lastık patlarsa sonuc kotu olabılır

Bence ve bildiğim kadarıyla çekişin olduğu lastiklerin daha yeni olması esastır.
    Şunu unutmamak lazım, önden kayma arkadan kaymadan daha tehlikelidir, toparlaması-telafisi çok daha zordur. Arkadan kayan araçta kayma yönünün ters istikametine direksiyon kırılırsa araç toplayabilir. Ama önden kayan bir araçta ayağı gazdan çekip yola girmesi için dua etmekten başka çare yoktur.

• nasıl yani!...

aynı marka ürünün, başka fabrika ayağında yapılan aynı ürünü nasıl yan sanayi olur!... (Michelin almanya-ispanya gibi)

ama o markaya benzer, garip isimli ürünler yan sanayi olarak adlandırılabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: paanther

nasıl yani!...

aynı marka ürünün, başka fabrika ayağında yapılan aynı ürünü nasıl yan sanayi olur!... (Michelin almanya-ispanya gibi)

ama o markaya benzer, garip isimli ürünler yan sanayi olarak adlandırılabilir...

Ben Almanya ve İspanya'daki fabrikaların yan sanayi olduğunu söylemedim. Sadece arkadaşa lastikçisi öyle demiş. Genelde lastikçiler aynı marka dahi olsa İspanya üretimine yan sanayi diyebiliyor. Ben sadece o mâna da söylediyse o şekilde olabilir dedim. Mesajımı da okuyabilirsiniz. Ayrıca İspanya üretimi ne yazık ki bizim yollarımıza uyum sağlayamıyor

• bu ispanya meselesini öğrendiğimiz iyi oldu...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Neden?

arkadan kayma

+

Bence ve bildiğim kadarıyla çekişin olduğu lastiklerin daha yeni olması esastır.
    Şunu unutmamak lazım, önden kayma arkadan kaymadan daha tehlikelidir, toparlaması-telafisi çok daha zordur. Arkadan kayan araçta kayma yönünün ters istikametine direksiyon kırılırsa araç toplayabilir. Ama önden kayan bir araçta ayağı gazdan çekip yola girmesi için dua etmekten başka çare yoktur.

+100

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neden?

arkadan kayma

+

Araçtaki bütün lastiklerin diş derinliğinin hemen hemen aynı olmasını bırakın, deseni dahi aynı olmalıdır. Eğer sağlam bir şekilde yola tutunmak istiyorsanız en çok yatırımı lastiğe yapmalısınız. 4 Lastiğinizi de aynı tarihte aynı marka olarak almalı ve 10.000 kilometre de bir rotasyon yapmalısınız. Sadece 2 lastiği değiştirmek iyi bir çözüm değildir. Unutmayın arabanızla asfalt arasında ki tek temas Lastiklerdir. Bu yüzden lastiklerinizin diş derinliğini kontrol edin ettirin. Kabak lastiklerle yola çıkmayın. Lastiklerin ömrü 5 yıldır. 5 Seneden sonra kauçuk ve yanaklarda bulunan teller deforme olmaya başlamaktadır. Canınızı seviyorsanız lastiklerinize gereken önemi gösterin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kürsad

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden?

arkadan kayma

+

Araçtaki bütün lastiklerin diş derinliğinin hemen hemen aynı olmasını bırakın, deseni dahi aynı olmalıdır. Eğer sağlam bir şekilde yola tutunmak istiyorsanız en çok yatırımı lastiğe yapmalısınız. 4 Lastiğinizi de aynı tarihte aynı marka olarak almalı ve 10.000 kilometre de bir rotasyon yapmalısınız. Sadece 2 lastiği değiştirmek iyi bir çözüm değildir. Unutmayın arabanızla asfalt arasında ki tek temas Lastiklerdir. Bu yüzden lastiklerinizin diş derinliğini kontrol edin ettirin. Kabak lastiklerle yola çıkmayın. Lastiklerin ömrü 5 yıldır. 5 Seneden sonra kauçuk ve yanaklarda bulunan teller deforme olmaya başlamaktadır. Canınızı seviyorsanız lastiklerinize gereken önemi gösterin.

Ben asgari şartlar için demiştim, dediklerinde haklısın ki ben zaten tamamen dediklerini uyguluyorum.
    Hatta 4.9 mm diş derinliği olan lastiklerimi daha yeni değiştirdim, daha 20bin giderdi ama o derece kurtluyum bu konuda.

• Konu başlığı çinlilerin sıcak fırsatlara açtığı başlık gibi olmuş bu arada
  • brıgestone potenza serısı uretılmıyormu artık?lastıgın tekı yarıldı ıstepmeyı taktıım.ama dıgerı de asırı asınmıs durumda.malum aynısından almak lazım ama bulamadım.turanza taksak ne olur?desen farklı ama

nıye desenı degıstırırlerkı zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123
    quote:

Orijinalden alıntı: Mangona

...17 inç jant aldım sıfır...'' Lorenzo '' mu ne öyle bir lastik getirdi 225 taban...4 ünü 600 TL karşılığında aldım...

Çok garip, benim hayatta yapmayacağım bir kombinasyon. Parayı lastikten kaçıracağınıza, janttan kaçırsaydınız. 17" janta o kadar gerekli değil, 225 taban ise hiiiiç gerekli değil. Hatta fuzuli. Ayrıca umarım imzanızdaki 1.6 Civic'e takmamışsınızdır. 1.6 motor o lastikleri nasıl çevirebilir bilemiyorum.

Kaliteli bir 205/55/r16 lastikler sizin için en iyisi olurdu. Tabi arabanın biraz daha gösterişli durması güvenlikten, atiklikten, konfordan, yakıt ekonomisinden... daha önemli değil mi? Civic jant takınca Ferrari olur mu onu da bilmiyorum. Neyse fazla uzatmayayım. Yazdıklarımı bir düşünün...

Öncelikle vakit ayırıp eleştirdiğiniz için teşekkür ederim. Şimdi durumu şöyle özetleyeyim.
    Öncelikle imzamdaki araca taktırdım jant ve lastikleri. 1.6 motor Allah'a şükür çevirebiliyor lastikleri. Çukurlarda biraz fazla ses geliyor,bununda farkında olarak yaptırdım zaten. Eski lastikleri 195'di bende tamamen keyfiyeten 225 taktırdım. Çünkü canım öyle istedi. Yakıtı beni zorlasa zaten eski lastikleri takardim yada jantlari 15-16inç taktırırdım vs vs. Böyle istedim böyle yaptırdım. Ferrari falan demişsiniz güleyim ayıp olmasın. Komikmiş eheehehe.
    Gelelim lastil markasına. Şimdi bilinmeyen marka alırsın " patlar,çatlar,balon yapar hemen" gibi görüşlere pek fazla inanmadigimdan taktırdım yoksa bende biliyorum jant parasına 4 lastik almayı. Ama lastik nihayetinde degistirmesi zor birsey degil diyerekten " Altenzo " diye bir marka aldım. Olumsuz bir yönünüde görürsem gider değistiritim.

Edit : Lastiklerin markasını '' Lorenzo '' zannediyordum '' Altenzo''ymuş.
    Hayırlı forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengiz Ç. -- 28 Haziran 2011; 23:53:40 >

• akadaşlar önerilerniz için teşekkürler. benim öndeki iki lastik goodyear EFFICIENTGRIP olduğu için hepsi aynı olsun diyip goodyear aldım. şimdi dört lastikte aynı desen ve marka. yenileri öne taktım, eskileri arkaya geçirdim. tek farkları öndekiler 2011 üretim arkadakiler 2009. iki lastik için toplam 350TL verdim. sizce nasıl?

lastik hepsiburada da var.

http://www.hepsiburada.com/Liste/goodyear-19560-r15-88h-efficientgrip/ProductDetails.aspx?productId=otysf778261&categoryId=259720

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrakON -- 29 Haziran 2011; 18:00:47 >

• quote:

...Ama lastik nihayetinde degistirmesi zor birsey degil diyerekten " Altenzo " diye bir marka aldım. Olumsuz bir yönünüde görürsem gider değistiritim.

Öncelikle sizin tercihize bizim karışma lüksümüz yok. Umarım sizi üzmezler. Yalnız memnun kalmadığınızda en az 500TL zararınız olacak. Ne demişler: "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."

Bu arada fren performansı nasıl? Zaten Civic için "Civic durmaz, yavaşlar." sözüyle ifade edilebilecek bir durum var. Bir de bu değişimle daha kötü olmasın???

Disk+balataları Stoptech'le falan değiştirdiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

akadaşlar önerilerniz için teşekkürler. benim öndeki iki lastik goodyear EFFICIENTGRIP olduğu için hepsi aynı olsun diyip goodyear aldım. şimdi dört lastikte aynı desen ve marka. yenileri öne taktım, eskileri arkaya geçirdim. tek farkları öndekiler 2011 üretim arkadakiler 2009. iki lastik için toplam 350TL verdim. sizce nasıl?

lastik hepsiburada da var.

http://www.hepsiburada.com/Liste/goodyear-19560-r15-88h-efficientgrip/ProductDetails.aspx?productId=otysf778261&categoryId=259720

Hayırlı olsun, efficient grip ile ilgili çok olumlu yorumlar duyuyorum. Muhtemelen sizi üzmeyecektir

• ben aracıma nexen n6000 taktırdım, bir önceki lastikler michelin primacy hp idi,
    ve yeni lastiklerimin performansından memnunum ve michelin den daha sessizler
  • bende 3 lastik arasındayım michelin energy saver goodyear efengrip bridgestone b390
  • konuyla alakasız ama bundan önceki arabama içime sinerek binmiyordum, sevememiştim bi türü. bu yuzden de lastik değiştirmek, bakım yaptırmak şöyle dursun yıkatmıyordum bile. bi kere 6 yıllık lastiği patadı ve 100TL'ye değiştirdim. bu parayı o arabaya harcayınca çok canım sıkılmıştı. sonra 100 tl masraf ettirdi diye sattım aracı. şimdi ise yeni aldığım arabama 350 TL verdim bi anda ama hiç umrumda olmuyor. aracı her gün yıkatasım geliyor nerdeyse. kaput koruma ,park sensörü, kuaför, boya koruma hepsini sırayla yaptırıyorum. insan içine sinen arabaya binince verdiği parayı ek gözü görmüyor. mangona arkadaşın durumu da bu olabilir.
  • Lüks: Zorunlu ihtiyaçların dışında kalan insanın kendisini iyi hissetmesini sağlayan her şeydir.

Hayatta imkanlar ölçüsünde bu lüksleri yaşamak lazım. Eğer bir şey maliyetine rağmen sizi mutlu ediyorsa, hiç durmayın.

Size sırasıyla:
    - Disk+balata değişimi ile fren güçlendirmesi
    - Bi-xenon mercek modifiyesi
    - Orta konsola navigasyon sistemi
    - Güzel bir led stop

tavsiye ediyorum. BMW X6'dan çıkan Hella Bi-xenon merceği kullanarak bi-xenon modifiyesi yaparsanız. Her selektörde aracınızdan ayrı bir tat alırsınız. Şimşekler çakarak gezersiniz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

...Ama lastik nihayetinde degistirmesi zor birsey degil diyerekten " Altenzo " diye bir marka aldım. Olumsuz bir yönünüde görürsem gider değistiritim.

Öncelikle sizin tercihize bizim karışma lüksümüz yok. Umarım sizi üzmezler. Yalnız memnun kalmadığınızda en az 500TL zararınız olacak. Ne demişler: "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."

Bu arada fren performansı nasıl? Zaten Civic için "Civic durmaz, yavaşlar." sözüyle ifade edilebilecek bir durum var. Bir de bu değişimle daha kötü olmasın???

Disk+balataları Stoptech'le falan değiştirdiniz mi?

:) Yavaşlıyor, duruyorda Allah'a şükür o konuda bir sıkıntı yaşamıyorum. Stoptech marka falan disk yada balata falan taktırmadım.Balataları zaten 2 ay olmadı yeniliyeni. Disklerde de problem yok. Negatif tek şey zaten süspansiyonlar sert şimdi biraz daha çukurlarda fazla hissediliyor sarsıntılar. Başka bir problem yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.