Şimdi Ara

ŞİMDİ YAN SANAYİ LASTİKLERDEN HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
31.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, geçen ay ikinci el aracımı alırken arka lastiklerin eskidiğini görmüştüm ve değiştirmeyi düşünüyordum. eski sahibi yıpranan ön lastikleri arkaya takıp öne yeni iki tane taktırmış. bugun arabayı yıkatırken arka lastiklerin ne durumda olduğuna bakıyordum birden gözüme 2004 yazdığı takıldı. benim aracım da zaten 2004 model focus. yani taa araç ilk alındığındaki orjinal lastikleri. 7 yıllık arabam 64.000 km de. hemen lastikçiye gittim gösterdim. az kullanıldığı için dişleri duruyor ama yanakları bitmiş patlama riski var dedi. orjinal lastiklerin hala takılı olması aracın kilometresinin orjinal oluğunu gösteriyormuş. sonra michelin alırsan 4 yıl ömrü vardır veya 120.000 km kullanırsın fiyatı da (iki lastik için) 425 TL dedi ama yan sanayi alırsan yine 4 yıl gider 70.000km dayanır 230 TL dedi. yan sanayi işi hemen dikkatimi çekti tabi. tüm yan sanayi markaları için sanayiyi gezdim. ama satıcılara güvenip karar veremedim. sizlere danışıp içim rahat almayı düşünüyorum. sizce bu yan sanayi markalarından hangisini almak mantıklıdır? (2 lastik için en fazla 250 TL bütçem var) lastik ebatı 195 60 r15 olması lazım. şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrakON -- 27 Haziran 2011; 20:31:11 >

• Saçmalamış biraz adam 120 bin km..Ben 55 yanaklısı kumho aldım öyle çok attraksyona girmediğim için gayet memnunum..Siz 60 yanaklısını daha uyguna alabilirsiniz...Lassayı fln netten araştırın fiyatları..
  • yuhh o kadar km giden lastik üretildimi ya 50 60 binden fazla dayanmaz benim bildiğim
  • Yan sanayi derken İspanya üretiminden bahsediyorsa kesinlikle alma derim. Benim önceki lastiklerim Michelin Primacy HP idi. İspanya üretimi olması sebebiyle iki lastiğim yanaktan yarıldı ve hep balon yapıyordu. Almanya üretimi Michelin kullananlar çok memnun. Eğer alacaksan Almanya üretimi al. Bizim yol şartlarına uygun üretim yapıyorlar. Ayrıca şu anda aracımda bulunan Goodyear EfficientGrip lastiği de öneririm. Hem yumuşak lastik. Yol sesini de neredeyse hiç almıyor. Dezavantaj olarak gördüğüm tek noktası yağışlı havalarda frenlemelerde Michelin'a oranla fren mesafesi biraz daha uzun gibi geliyor.

Edit: Ayrıca hiçbir lastik 120.000 km gitmez. Lastiğin maksimum ömrü 5 yıldır. Kilometre olarakta ortalama 50000 ile 70000 km arasında değişir. Bridgestone gibi sert hamurlu lastiklerde kilometre ömrü yumuşak hamurlu Michelin Goodyear gibi lastiklere oranla daha uzundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 27 Haziran 2011; 20:57:36 >
  • 120 Bin km ye kadar idare eder demek istemiş.
  • lastikte üretim yılı 2004 olarak yazmaz, üretim tarihi 2504 gibi olur (25 üretildiği hafta 04 yılı, yani 2004ün 25. haftasında üretilmiş gibi)
    Lastik taş çatlasın 60bin gider, her ne olursa olsun.
    Yan sanayii olarak debica iyidir (goodyear üretimi diye biliyorum)
    Son olarak kesinlikle çıkma lastik almayın, eski sahibi memnun olsa zaten değiştirmezdi değilmi?
  • yan sanayi lastik nedir ya??? ben hiç hayatımda yan sanayi lassa görmedim???veya michelin....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lastıklere tekrar baktım 2004 yazıyor 20. hafta 2004 demek oluyor sanırım. aracım 2004 model km 64,000 suan. bir hafta önce 120-140 arası hızla 300 km yol yaptım hiç bir sorun yaşamadım. usta 120,000 derken maksimum kastetmiş olabilir. benim 7 yıllık lastikleri görünce bi lastik en fazla 4 yıl gider demeyi de istemedi başta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgrzgn

yan sanayi lastik nedir ya??? ben hiç hayatımda yan sanayi lassa görmedim???veya michelin....

Aslında haklısınız, tabir yanlış. Alt üretim daha doğru olur. Yan sanayii diyince çakma gibi algılanıyor
  • araba onden cekıslı ise arka lastık daha önemli benden söylemesi.
  • Daha yeni araca 17 inç jant aldım sıfır. Dedim sıfır birde lastik takımı alayım gittim Michelin'e. Tek lastik 300 lira diyince.Yokmu daha ucuzu dedim ? '' Lorenzo '' mu ne öyle bir lastik getirdi 225 taban. Baktım şöyle bir. Neden olmasın dedim.4 ünü 600 TL karşılığında aldım. 1 haftadır kullanıyorum memnunum. Uzun yola da çıkıcam 2 gün sonra. Bakalım göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

araba onden cekıslı ise arka lastık daha önemli benden söylemesi.

Neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mangona

...17 inç jant aldım sıfır...'' Lorenzo '' mu ne öyle bir lastik getirdi 225 taban...4 ünü 600 TL karşılığında aldım...

Çok garip, benim hayatta yapmayacağım bir kombinasyon. Parayı lastikten kaçıracağınıza, janttan kaçırsaydınız. 17" janta o kadar gerekli değil, 225 taban ise hiiiiç gerekli değil. Hatta fuzuli. Ayrıca umarım imzanızdaki 1.6 Civic'e takmamışsınızdır. 1.6 motor o lastikleri nasıl çevirebilir bilemiyorum.

Kaliteli bir 205/55/r16 lastikler sizin için en iyisi olurdu. Tabi arabanın biraz daha gösterişli durması güvenlikten, atiklikten, konfordan, yakıt ekonomisinden... daha önemli değil mi? Civic jant takınca Ferrari olur mu onu da bilmiyorum. Neyse fazla uzatmayayım. Yazdıklarımı bir düşünün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 27 Haziran 2011; 23:28:03 >

• yan sanayii lastik nedir yaa git petlas al
  • Continental alın "Tyres engineered in Germany"
  • arkadaşlar önerdiğiniz lastik markalarının iki tanesini 250 TL'ye alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

arkadaşlar önerdiğiniz lastik markalarının iki tanesini 250 TL'ye alabilir miyim?

Ebat ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

arkadaşlar, geçen ay ikinci el aracımı alırken arka lastiklerin eskidiğini görmüştüm ve değiştirmeyi düşünüyordum. eski sahibi yıpranan ön lastikleri arkaya takıp öne yeni iki tane taktırmış. bugun arabayı yıkatırken arka lastiklerin ne durumda olduğuna bakıyordum birden gözüme 2004 yazdığı takıldı. benim aracım da zaten 2004 model focus. yani taa araç ilk alındığındaki orjinal lastikleri. 7 yıllık arabam 64.000 km de. hemen lastikçiye gittim gösterdim. az kullanıldığı için dişleri duruyor ama yanakları bitmiş patlama riski var dedi. orjinal lastiklerin hala takılı olması aracın kilometresinin orjinal oluğunu gösteriyormuş. sonra michelin alırsan 4 yıl ömrü vardır veya 120.000 km kullanırsın fiyatı da (iki lastik için) 425 TL dedi ama yan sanayi alırsan yine 4 yıl gider 70.000km dayanır 230 TL dedi. yan sanayi işi hemen dikkatimi çekti tabi. tüm yan sanayi markaları için sanayiyi gezdim. ama satıcılara güvenip karar veremedim. sizlere danışıp içim rahat almayı düşünüyorum. sizce bu yan sanayi markalarından hangisini almak mantıklıdır? (2 lastik için en fazla 250 TL bütçem var) lastik ebatı 195 60 r15 olması lazım. şimdiden teşekkür ederim.

• Biraz bütçenin üstündeama iyi lastiktir.
    195/65 R15 olsa fiyatları çok daha uygun olur, bu ebatların fiyatları fazla biraz...

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

araba onden cekıslı ise arka lastık daha önemli benden söylemesi.

Neden?

arkadan kayma

+

arka lastık patlarsa sonuc kotu olabılır
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.