Kanal değiştirmek için kanal listesini açtığınız zaman kanal listesinin yüklenmesini beklemek zorundasınız çünkü kanal listesi geç yükleniyor. Kanal listesi basit ve anlaşılır değil. Liste açıldığında temel olarak iki sütün var diyebiliriz. Bu sütunlardan biri dar diğeri geniş. Kanal isimleri çok küçük harflerle yazılı ve dar sütuna yerleştirilmiş. Dolayısıyla kanal ismi uzun olan kanalların üzerine geldiğinizde kayan yazı şeklinde görebiliyorsunuz. Örneğin KANAL D HD kanalının HD kısmı görülmüyor. Siz o kanalın HD mi SD kanal mı olup olmadığını anlayamıyorsunuz. Geniş sütuna kanalın yayın akışı bilgisi yer alıyor ama bunların çoğunda da “Bilgi Yok” ibaresi yer alıyor maalesef. Üstelik bunlar kanal isimlerinde daha büyük harflerle yazılmış ve daha okunaklı. Bence bunların tam tersi olmalı. Geniş olan sütunda kanal isimleri yer almalı. Bunun dışında liste çok karışık, her şeyi o listeye yerleştirmeye çalışmışlar ancak bu kanal değiştirmenizi ve zaping olayını çok ama çok zorlaştırıyor. Çünkü listeyi açtığınızda imlecin yerini bulmanız gerekiyor. Örnek vermek gerekirse standart uydu alıcılarının kanal listesini açtığınızda imleç o anda açık olan kanal isminin üzerinde yer alır ve siz de o imleci yukarı veya aşağı hareket ettirerek kanal seçersiniz. Bu TV de o öyle kolay olmayabiliyor. Listeyi açtınız ve mesela listenin en altında yer alan bir kanalı seçeceksiniz ama bakıyorsunuz ki imleç yok. İmleç başka yerde olabiliyor. Bunun için önce yön tuşlarıyla imleci kanal adlarının bulunduğu sütuna getirmeniz gerekiyor. Ondan sonra istenilen kanal isminin üzerine gelerek seçim yapabiliyorsunuz. Yada iyi bir nişancı iseniz nişan alarak mause ile kanal seçebilirsiniz. Mause ile seçim yaparken kumandanın ortasındaki tekerleğe basmalısınız. Basarken de tekerlek hareket ettiğinden kaydırma olasılığı var. Evde yaşça büyük olan birisi varsa onlar için gerçekten ama gerçekten listeden kanal değiştirmek zor olabilir. Çünkü liste çok karışık ve kullanımı çok zor. Bunun dışında Favori kanal listesindeki kanal numaraları da ayrı bir sorun. Şöyle ki örneğin orijinal listede Show TV 200 numarada diyelim. Bir favori listesi oluşturdum. (Bu arada favori listesinin ismini değiştiremiyorsunuz.) Show TV’yi favori listesinde 1 numaraya yerleştirdim. Kumandadan 1’e basıldığında Show TV’nin açılması gerekirken orijinal listede 1 numarada hangi kanal varsa o kanal açılıyor. Show TV’yi açmanız için yine 200’ü tuşlamalısınız. Favori listesi oluşturmanın ne anlamı kaldı?! TRT4K yayınında bazen ses donuyor. Test yayını olduğundan bunun sorun olup olmadığını söyleyemem. Azerspace uydusunu ekledim fakat eklenen uydu ismi “diğer1” şeklinde. Uydunun ismini değiştiremiyorsunuz. İzlenen kanalın hangi uyduya ait olduğunu anlamanız mümkün değil. Ayrıca Kanal listesini veya İnfo tuşuna basarak açılan listelerde o kanalın sinyal seviyesi veya kalite seviyesi bilgisi bulunmamaktadır. Yayın gelmiyorsa bunun sinyal olmamasından mı veya başka bir sebepten mi olup olmadığını anlayamıyorsunuz. Biss key desteği yok. Yerli üretim TV’lerde var. Kanal geçişleri çok ama çok yavaş. Youtube’dan birkaç birkaç TV’nin, özelikle yerli üretim olanların, kanal geçiş hızlarını karşılaştırdım ve yerli üretim olanların bile bu TV’den daha hızlı bir kanal geçişine sahip olduğunu söyleyebilir. Ancak LG ile yaptığım görüşmelere göre tüm bunlar onlar için sorun değilmiş. Yorum sizin. Bu TV’yi 5 gün önce 3000 TL ödeyerek satın aldım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme