Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşların daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) yeni kanalları devreye aldığını belirterek, "İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek." ifadelerini kullandı. Bu yeni bir olay değil bu arada. Ben daha önce mahallemizde fiş kesmeyen bir esnafı şikayet ettim belirttiğim ibana da kaçırdığı verginin %10 unu yatırdılar. Üşenmeyip herkes şikayet etse de beyaz yaka biraz sırtındaki vergi yükünden kurtulsa. Fiş kesmemek vergi kaçırmak esnaf için o kadar normal bir olay olmuş ki fiş isteyince ailesine küfretmişsin gibi suratına bakıyorlar nefretle. Umarım vekil maaşları da asgari ücrete çekilir bir an önce. Bunun için de cimerden talep iletebilirsiniz. Şikayet edilebilecek platformlar; Gelir İdaresi’nin resmi internet sayfası, ( gib.gov.tr Vergi İhbarı yazıyor sayfanına ltında ordan e devlet ile giriş yapıp şikayetinizi yaparsanız inceleyip ceza kesilmesi halinde kaçırılan verginin %10 u belirttiğiniz ibana yatırılıyor. dijital.gib.gov.tr Dijital Vergi Dairesi https://dijital.gib.gov.tr/portal/login?redirectUrl=vergi-ihbarlarim) Twitter- X Dm ile direk şkayette bulunabilirsiniz. Instagram (gibihbar) - DM BİP 0552 189 0 189 numaralı WhatsApp hattı |
Şimşek:Vergi Kaçıran Esnafı İhbar Edene %10 İhbar İkramiyesi Verilecek
-
-
Vekillerin maaşının asgari ücrete düşmesi bana göre hayal şu an ki düzende.
Sadece vekiller değil bakanlarında ve cumhurbaşkanının dahi maaşının düşürülmesi lazım. Külliyenin bilimsel araştırma enstitüsü olarak veya hastane olarak görev yapması daha mantıklı olur tasarruf diyorsak ancak birileri yine bundan rahatsız olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 24 Mayıs 2024; 14:21:52 > -
yandaş holdinglerin milyarlık vergi borçları silinirken, IBAN'la ödeme almayı ihbar sistemi getiren zihniyet.
bizim manav var, fiş kesiyo kredi kartı geçiyo. annem cüzdanı evde unutmuş diye manava IBAN'la attım ücreti. o esnada orada duran başka bi müşteri bunu görüp şikayet etse, adamcağıza ceza kesecekler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence burda ibandan ziyade sorun fiş kesilmemsi hocam. Bu nasıl kanıtlanabilir o konuda fikrim yok ama.
-
Bu uygulama zaten yok muydu?
-
Millete ihbarcılık yaptıracaklarına, sildikleri (affettikleri/sıfırladıkları) vergileri toplasalar Marsta koloni kurmuştuk.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bakkalların çoğu fiş kesmiyor. İhbar beklemektense herkesi hakkıyla denetleseler bir sürü şey bulabilirler diye düşünüyorum ama vardır herhalde devlet büyüklerimizin bir bildiği
Geçen toptan fiyatına perakende satan bir markete gittim. Önümdeki adam bir sürü alışveriş yapmış, bebek bezi filanda vardı. Faturayı şirketine kestirdi. Merak ettim, bebek bezini nasıl gider gösteriyor diye ama çoğu yer/kişi bunu yapıyor. Gerçekten garip bir coğrafyada yaşıyoruz.
Bir kere bile fiş kesildiğini görmediğim/nasıl denetleme yaptıklarını merak ettiğim birçok yer mevcut. Mesela bugüne kadar hiçbir halısahanın fiş/fatura olayına girdiğine şahit olmadım. Minibüsler genelde tıklım tıklım ama neye göre vergi veriyorlar, bilemiyorum. Hele hele oto tamircileri...
-
kuyumculardan başlasınlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X