Şimdi Ara

Sımsıcak Fırsat Edifier S530db 145 Watt Rms Ses sistemi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
3
Favori
18.532
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Siparişimin iptal edilmesini istemiyorum. Siparişimin iptal edilmesini is-te-mi-yo-rum.
    Muadil dediğiniz ürünü de istemiyorum. Muadil dediğiniz ürünü de is-te-mi-yo-rum.
    Siparişini verdiğim Edifier S530DB ya da beyaz rengi olan Edifier S530DW yi istiyorum. Siparişini verdiğim Edifier S530DB ya da beyaz rengi olan Edifier S530DW yi is-ti-yo-rum.
    Siparişimi temin etmek için yasal olarak 30 gününüz mevcuttur. Bu süre içinde siparişimin temin edilmemesi ya da yasalara aykırı biçimde tek taraflı olarak iptal edilmesi durumunda. Bu yazışmalar da delil olmak üzere kanuni işlem başlatma hakkımı başlatma hakkımı kullanacağımı belirtmek isterim.
    Ürün hali hazırda satışı olan ve distribütör firma tarafından temininde sıkıntı bulunmayan bir üründür. Kaldı ki yan firmanız olanwww.hizlial.com da halen aktif olarak satılmaktadır. Yaptığınız tüketici haklarına göre satıştan kaçınmaya giriyor. Ürünün stokunun bitmesi mümkün değil. Çünkü sistem stok düşümüne tabidir. Satılan ürün stoktan düşer ve bittiğinde satışı iptal olur. Bu basit bir marketteki basit bir sakız satışında bile böyledir. Aksi bir biçimde hiçbir firma stok takibi gerçekleştiremez. Küçücük esnaflar bile stok bilgisi tutar. Şu var mı dediğinizde stoklarına bakarlar.
    Ayrıca aynı zamanda yasalara göre de suç işlemiş bulunuyorsunuz.

quote:

T.C. YARGITAY
    11.Ceza Dairesi
    Esas: 2005/144
    Karar: 2006/5115
    Karar Tarihi: 05.06.2006
    ÖZET: Hilenin kandırıcı nitelikte olup olmadığı olaysal olarak değerlendirilmeli, olayın özelliği, mağdurun durumu, fiille olan ilişkisi, kullanılan hilenin şekli kullanılmışsa gizlenen veya değiştirilen belgenin nitelikleri ayrı ayrı nazara alınmalıdır. O halde hileli davranışın aldatacak nitelikte olması gerekir. Basit bir yalan hileli hareket olarak kabul edilemez. Olaysal olarak değerlendirme, hileli hareketin ne olduğu, mağdur üzerindeki etkisi, kandırabilecek bir hareket olup olmadığı, mağdurun iyi niyeti ve güven duygularının suiistimal edilip edilmediği araştırılmalıdır.
    (5237 S. K. m. 157, 158) (765 S. K. m. 503, 504)
    Nitelikli Dolandırıcılık suçundan sanık Sadika'nın yapılan yargılaması sonunda: Mahkumiyetine dair Mardin İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nden verilen 04.10.2005 gün ve 2005/444 Esas, 2005/135 Karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi sanık müdafii tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C. Başsavcılığının onama isteyen 26.12.2005 tarihli tebliğnamesi ile daireye gönderilmekle incelenerek gereği görüşüldü;
    1- Dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için; fiilin hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlaması gerekmektedir. Hile nitelikli bir yalandır. Yalan belli oranda ağır, yoğun ve ustaca olma, "sergileniş açısından mağdurun denetleme olanağını ortadan kaldırmalıdır. Kullanılan hile ile mağdur yanılgıya düşürülmeli ve bu yanıltma sonucu kandırıcı davranışlarla yalanlara inanan mağdur tarafından sanık veya bir başkasına haksız çıkar sağlanmalıdır.
    Hilenin kandırıcı nitelikte olup olmadığı olaysal olarak değerlendirilmeli, olayın özelliği, mağdurun durumu, fiille olan ilişkisi, kullanılan hilenin şekli kullanılmışsa gizlenen veya değiştirilen belgenin nitelikleri ayrı ayrı nazara alınmalıdır. O halde hileli davranışın aldatacak nitelikte olması gerekir. Basit bir yalan hileli hareket olarak kabul edilemez. Olaysal olarak değerlendirme, hileli hareketin ne olduğu, mağdur üzerindeki etkisi, kandırabilecek bir hareket olup olmadığı, mağdurun iyi niyeti ve güven duygularının suiistimal edilip edilmediği araştırılmalıdır.
    1990 doğumlu oğlu Hakkı'nın elinin yaralanması sonucu komşusunun 2000 doğumlu oğlu Rıdvan'a ait <Yeşil Kart'ını alarak Nusaybin Devlet Hastanesinde ortopedi uzmanına muayene ettirmek isterken doktorun doğum tarihini fark etmesi sonucu yakalanması şeklinde gelişen olayda; sanığın hastane yetkililerini aldatabilecek nitelikte hile oluşturacak biçimde bir davranışının bulunmadığı gibi, muayene için gelen kişilerin ibraz ettiği belgedeki kişi olup olmadığını denetleme görevi bulunan görevli doktorun muayene edilen çocuğun kart sahibi olmadığına ilk bakışta anlaması nedeniyle dolandırıcılık suçunun yasal unsurları itibariyle oluşmadığı gözetilmeden beraatı yerine yazılı gerekçelerle mahkumiyetine karar verilmesi,
    2- Kabul ve uygulamaya göre;
    Sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan hüküm kurulurken 765 sayılı Türk Ceza Kanunu ile 01.06.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı Yasa hükümleri ayrı ayrı olaya uygulanarak ortaya çıkan sonuçların birbirleriyle karşılaştırması suretiyle lehe olan hükmün 5252 sayılı Yasanın 9/3 maddesi uyarınca belirlenmesi gerektiği gözetilmeyerek denetime olanak vermeyecek şekilde soyut ifadeyle 765 sayılı Yasanın lehe olduğunun kabulü ile yazılı şekilde hüküm kurulması,
    Sonuç: Yasaya aykırı sanık müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi gereğince uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK. nun 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, 05.06.2006 gününde oybirliği ile karar verildi.(¤¤)

Benzer bir durum exa bilgisayarın da başına geldi. Ancak orada ürünün fiyatının yanlış girilmesi söz konusu idi. Yine de firma müşterileri mağdur etmemek için distribütör ile görüşerek tüm stoğu bitirmesi kaydı ile özel bir satın alma yaptı. Sonuç olarak elinde tek bir ürün bile kalmadı ve hem insanları memnun etti hem de kar a geçti.
    Tavsiyem bu yöndedir. Aksi takdirde uğraşmak istemeyeceğiniz pek çok davaya ve mağazalarınız itibarını düşürecek pek çok tartışmaya düşeceğinizi bilgilerinize sunarım. Hali hazırda üsküdar karakolundan çıkan bir ekibin altunizade mağazanıza arkadaşımız ile ilerlediği bilgisi zaten tarafıma bildirildi.
    Sonuç olarak yasal hakkım doğrultusunda sipariş ettiğim ürünün 30 gün içinde teminini talep ediyorum. Muadil ürün diye tabir ettiğiniz daha düşük özellikli ürünü ya da ücret iadesini gene yasal hakkım olarak reddediyorum.

Saygılarımla.

İlker ÖZTÜRK

• ben de aşağıdaki metni gönderdim yukarıdaki arkadaştan esinlenerek:

Şikayet var.coma ve savcılığa siteniz vereceğim dilekçe aşağıdadır:

Gold bilgisayarın haftasonu gerçekleştirdiği kampanyasından 1 adet Edifier marka ses sistemini daha yüzlerce kişiyle beraber alma hatasında bulundum. Pazartesiden itibaren ses sisteminin stoğu olmadığı daha üst model logitech marka bir ürün verebileceklerini mail yolu ile söylediler. Edifier marka ses sistemi kardeş firmaları olan hızlıal.com da bulunuıyor ancak göndermek işlerine gelmiyor, yerine önerdikleri ürün teknik olarak da fiyat olarak da daha aşağıda bir ürün. ben ve en azından forum sitesindeki onlarca arkadaş mağdur olduk. Telefona çıkan yok. Maillere cevap atan yok. Yılın teknoloji kampanyası rezaletini yaşattılar yaşatıyorlar. Olmayan ürünleri satıp bolca site reklamı yaptılar. Siparişini verdiğim edifier s530db ürünümün teslimini istiyorum. Aksi halde Tüketici heyetine başvuracağım.

Ne yapıyoruz, z623ü alıyor muyuz arkadaşlar???

• http://www.gold.com.tr/U128114/Pil-Dexim-Dca171-c-Bluepack-S8-Iphone-Extra

bunu da temin edilemiyor yapmışlar, yalanın önde gideni. ertesi gün 100 küsürlü fiyata sattılar, o zaman kim aldı da stoktaki ürünü bitirdi.

gold sd kartları göndererek şaşırttı demiştim, ama bu hareketleri hiç şaşırtmadı.

bu şarj cihazını almıştım, parasını da gönderdim, ama ne mail ne bişey var bununla alakalı, bakalım ne yalan uyduracaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tas7035

ben de aşağıdaki metni gönderdim yukarıdaki arkadaştan esinlenerek:

Şikayet var.coma ve savcılığa siteniz vereceğim dilekçe aşağıdadır:

Gold bilgisayarın haftasonu gerçekleştirdiği kampanyasından 1 adet Edifier marka ses sistemini daha yüzlerce kişiyle beraber alma hatasında bulundum. Pazartesiden itibaren ses sisteminin stoğu olmadığı daha üst model logitech marka bir ürün verebileceklerini mail yolu ile söylediler. Edifier marka ses sistemi kardeş firmaları olan hızlıal.com da bulunuıyor ancak göndermek işlerine gelmiyor, yerine önerdikleri ürün teknik olarak da fiyat olarak da daha aşağıda bir ürün. ben ve en azından forum sitesindeki onlarca arkadaş mağdur olduk. Telefona çıkan yok. Maillere cevap atan yok. Yılın teknoloji kampanyası rezaletini yaşattılar yaşatıyorlar. Olmayan ürünleri satıp bolca site reklamı yaptılar. Siparişini verdiğim edifier s530db ürünümün teslimini istiyorum. Aksi halde Tüketici heyetine başvuracağım.

Ne yapıyoruz, z623ü alıyor muyuz arkadaşlar???

ben siparişi iptal ettim arkadaşın biri pm yoluyla 250 tl vereceğini söyledi kargo dahil ama ben uğraşamam bu işle

• almak isteyen varsa havalesini yapsın ben alayım, z2300üm var zaten, aynısını almak mantıksız olacak.

ama gelen ürün teşhir olur o olur bu olur karışmam
  • ben z623u kabul ettim,cesitli ses sistemlerini alip denemeyi severim,su an edifier m3300sf var,fiyatina gore cok iyi,s530u gonderselerdi iyi olcakti,onu da baska zaman deneriz artik,bu adamlarla ugrasacak vaktim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada z2300 da kullandim,uydularini degistirmeme ragmen mid ve tiz fakiri,bol bastan badka birsey degil,z623te amfi ve uydular iyilestirilmistir umarim,z2300i 1 hafta kullanip bu siteden bir arkadasa 100tlye satmistim,2. el bolumunde kavga cikmisti almak icin ama ben begenmedim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

bu arada z2300 da kullandim,uydularini degistirmeme ragmen mid ve tiz fakiri,bol bastan badka birsey degil,z623te amfi ve uydular iyilestirilmistir umarim,z2300i 1 hafta kullanip bu siteden bir arkadasa 100tlye satmistim,2. el bolumunde kavga cikmisti almak icin ama ben begenmedim:)

100 liraya satacak olursanız 623'ü şimdiden talibim.

Aklınızda olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

bu arada z2300 da kullandim,uydularini degistirmeme ragmen mid ve tiz fakiri,bol bastan badka birsey degil,z623te amfi ve uydular iyilestirilmistir umarim,z2300i 1 hafta kullanip bu siteden bir arkadasa 100tlye satmistim,2. el bolumunde kavga cikmisti almak icin ama ben begenmedim:)

Aklınızda olsun

ok:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

Aklınızda olsun

ok:)

Benden 110

• Şimdiden başladı kavga.

@DiigitalWorld

Hocam incelemelerden de bakmışsınız pek de güzel bişi değil bu. Yazık olmasın paranıza :D
  • Bende iki kez urunun iptal edilmesi talebinde bulundum.Lanet olsun boyle bir firmaya,onlarla ugrasmak bile istemiyorum.Bu arada taksitle alanlara para taksitle geri iade ediliyormus,komedi

• ben ugün yasemin oral dan önce davrandım :) attığım mail aşağıdadır

bugün ilk ben davranayım :)
    Gözümüzde değeri kalmayan firmanız;
    Vermiş olduğum siparişteki ürün haftasonu sözde %25 kampanyanız nedeniyle kesin stoklarınızda tükenmiştir.
    Fakat siz değeri benim için bitmiş olan firmanızı mağdur etmemek adına .... marka ürünümü herhangi bir ekstra ücret ödemeden, yersem daha üst modeli olan .... ürünü ile değiştirmenizi onaylamıyorum.
    Ürün Bilgileri bu linktedir, ama nasılsa bu linkteki ürünün de stoğu kalmadığı için tıklamasamda olurhttp://www.gold.com.tr........
    Ürünü onaylamamam halinde paramı ne zaman alırım artık Allah bilir.
    Bilginize.
    Gold.com.tr mağduru

• quote:

Orijinalden alıntı: dirkpitt19788

ben ugün yasemin oral dan önce davrandım :) attığım mail aşağıdadır

bugün ilk ben davranayım :)
    Gözümüzde değeri kalmayan firmanız;
    Vermiş olduğum siparişteki ürün haftasonu sözde %25 kampanyanız nedeniyle kesin stoklarınızda tükenmiştir.
    Fakat siz değeri benim için bitmiş olan firmanızı mağdur etmemek adına .... marka ürünümü herhangi bir ekstra ücret ödemeden, yersem daha üst modeli olan .... ürünü ile değiştirmenizi onaylamıyorum.
    Ürün Bilgileri bu linktedir, ama nasılsa bu linkteki ürünün de stoğu kalmadığı için tıklamasamda olurhttp://www.gold.com.tr........
    Ürünü onaylamamam halinde paramı ne zaman alırım artık Allah bilir.
    Bilginize.
    Gold.com.tr mağduru

Güzel cevap :-) :-)

• sanırım goldun nakit paraya ihtiyacı vardı bunuda bu şekilde hallettiler
  • hafıza kartı vs. için olan sipariş durumu "sevkiyat için hazırlanıyor"a dönmüş. edifier halen listede ödeme onayı bekliyor görünüyor
  • Ne kadar isguzar bir firma bu boyle.Dun telefonla musteri hizmetlerine urunu iptal ettirdim, bu gunde internet sitesi uzerinden urunu iptal edin diye iptal mesaji attim ama adamlar tavsiye ettikleri optik girisi olmayan sozde ses sistemini sevkiyat hazirlaniyor yapmis.

• Benim işime z623 te yaradığı için sesimi çıkarmadım fakat doğru olan kabul etmeyip hakkımızı aramak.
  • hafıza kartı hdmi kablo ve pil 3 er adet almıştım, şimdi h kartı toshiba olmuş 3 adet, hdmi kablo sbs olmuş 1 adet, pil yine gp 3 adet. ayrıca 25 tl tutmuştu, 23 tl olarak güncellenmiş. bu şekil gelecekse sorun yok.
    edifier da ise iptal dememe rağmen logitech hazırlanıyor görünüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirkpitt19788 -- 6 Haziran 2012; 11:58:08 >
  • Ben savcılığa vereceğim.

Özellikle Z623 istemediğimi belirtmeme rağmen kafalarına göre siparişimi değiştirmişler.

Uyanıklar sanki ben ekran görüntüsü almadım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.