Şimdi Ara

Sınav anında tuvalet gelmesi... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
32.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum benim kuzen 2004'te sınava girdi, sabah annesi okunmuş su içirmiş koca bardak. Sınavdan erken çıktı çişi geldiği için, sözel kısmı iyi yapamamış, sayısaldan 1 yanlışı vardı. Yani çişi gelmese çocuk odtü ye falan girecekti ama yıldıza girdi. İyi bi iş de bulamadı bu yüzden.

Yani diyeceğim o ki, sınav sabahı hiç sıvı bir şey içmeyin. Sınav sırasında yarım litrelik su alın yanınıza, arada bir bir kaç yudum çekersiniz ağzınız kurumasın diye.

Sınavdan önce ihtiyacınız olmasa bile mutlaka tuvalete gidin ve şansınızı deneyin.

Yetişkin bezi bağlama olayı da mantıklı. Çok sıkışırsan altına edersin. Eczanelerde var sanırım yetişkin bezi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hukukcu Polis

quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

quote:

Orijinalden alıntı: dewdragon250

evett.gayet ciddiyim.bunda utanılcak sıkılacak hiçbir durum yok.ben bunu heryerde dedim diyorumda.insanların hiçbiride benle alay etmedı.hiçkımse sırıtmadı.cunku hayatımız söz konusu burda.acık söyluyorum çişim geldi.bi 5 dakıka falan tuttum belki gider diye.ama gitmedi.bende hocaya söyledım durumu.yapcak bişey yok dedi.bende yapcak bişey yok dedim.sonra saldım.pacalarımdan akıyo falan hocada gördu.bişey demedi.arkamda , sağ tarafımda 2 tane kız vardı.onlarda gördü.sınav sonunda benı cesaretim dolayısıyla tebrik bile ettiler.kızlar hem güzeldi hemde koleje gidiyorlardı.başka bi yerde olsa mesela dalga gecerler ama bu durumda dalga gecılmedı benle.

cesaretinden ötürü seni tebrik ediyorum... okuldaki bi geometri yazılısında kağıt önüme geldi ve soruları görünce dedim ki en az 70 alırım.iki tane 15 puanlık yedi tanede 10 puanlık soru vardı.ilk sorunun ortalarındayken beni bir ter bastı ve büyük tuvaletim geldi.tutmaya çalıştım olmadı,ağlayacaktım nerdeyse.hocamız çok aksi bir kadındı.gittim verdim kağıdı hocam tuvalete gitmem lazım diye.hocanın iyi gününe geldim,izin verdi.tuvalette ayıptır söylemesi tuvaletimi yapıyorum,tam kalkacağım tekrardan karnıma ağrı giriyor.çıkamadım bir türlü tuvaletten.en sonunda çıktım,sınıfa gittiğimde öğretmenim kağıdımı sırama koymuştu ama sınavın bitmesine 10-15 dakika gibi bir süre kalmıştı.bende 15 puanlık iki soruyu yaptım ve 30 aldım... yani hocam demem o ki okul sınavlarında zaman kaybını zayıf almak pahasınada göze almak durumunda kalabiliyoruz ama üniversite sınavının ortamı farklı oluyor işte...umarım üniversite sınavında başıma böyle bir şey gelmez.gelirsede senin gösterdiğin cesareti gösterebilir miyim bilmiyorum...

hayatın söz konusu sonuçta.sal gitsin.zaten ordakı ınsanların yuzunu 1 kere göreceksın.bidaha rastlamayacaksın bile.o yuzden rahat olun.

bu şekilde çok cevap var.ancak artık sıkıcı olmaya başladı iyice.
    sence öylesi önemli bir sınavda sınıfta kakanı yapmana izin verirler mi. sınavın yanar atarllar dışarı. ne güzel iş. benimde burnum akıyor faşş faşş diye sileyim yere.kakam gelince donumu indirip çöp kutusuna yapayım kimse bişey demesin. yada altıma yapayım kimse kokudan şikayetçi olmasın.hadi gözetmeni geçtim sınıfta kamera var.öyle iş olmaz.sınav kuralları denen bir şey var.
    hiç ki tutamıyorsa sınav kaydını yaparken özrü var kısmını işaretlesin.doktor raporuda varsa tabi.ona göre önlem alırlar başka mekanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheReedS -- 26 Ağustos 2013; 18:30:51 >

• kaka sorun çıkarabilir koku yaptığı için ama sidiğini beze yapmak sorun çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheReedS

quote:

Orijinalden alıntı: Hukukcu Polis

quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

quote:

Orijinalden alıntı: dewdragon250

evett.gayet ciddiyim.bunda utanılcak sıkılacak hiçbir durum yok.ben bunu heryerde dedim diyorumda.insanların hiçbiride benle alay etmedı.hiçkımse sırıtmadı.cunku hayatımız söz konusu burda.acık söyluyorum çişim geldi.bi 5 dakıka falan tuttum belki gider diye.ama gitmedi.bende hocaya söyledım durumu.yapcak bişey yok dedi.bende yapcak bişey yok dedim.sonra saldım.pacalarımdan akıyo falan hocada gördu.bişey demedi.arkamda , sağ tarafımda 2 tane kız vardı.onlarda gördü.sınav sonunda benı cesaretim dolayısıyla tebrik bile ettiler.kızlar hem güzeldi hemde koleje gidiyorlardı.başka bi yerde olsa mesela dalga gecerler ama bu durumda dalga gecılmedı benle.

cesaretinden ötürü seni tebrik ediyorum... okuldaki bi geometri yazılısında kağıt önüme geldi ve soruları görünce dedim ki en az 70 alırım.iki tane 15 puanlık yedi tanede 10 puanlık soru vardı.ilk sorunun ortalarındayken beni bir ter bastı ve büyük tuvaletim geldi.tutmaya çalıştım olmadı,ağlayacaktım nerdeyse.hocamız çok aksi bir kadındı.gittim verdim kağıdı hocam tuvalete gitmem lazım diye.hocanın iyi gününe geldim,izin verdi.tuvalette ayıptır söylemesi tuvaletimi yapıyorum,tam kalkacağım tekrardan karnıma ağrı giriyor.çıkamadım bir türlü tuvaletten.en sonunda çıktım,sınıfa gittiğimde öğretmenim kağıdımı sırama koymuştu ama sınavın bitmesine 10-15 dakika gibi bir süre kalmıştı.bende 15 puanlık iki soruyu yaptım ve 30 aldım... yani hocam demem o ki okul sınavlarında zaman kaybını zayıf almak pahasınada göze almak durumunda kalabiliyoruz ama üniversite sınavının ortamı farklı oluyor işte...umarım üniversite sınavında başıma böyle bir şey gelmez.gelirsede senin gösterdiğin cesareti gösterebilir miyim bilmiyorum...

hayatın söz konusu sonuçta.sal gitsin.zaten ordakı ınsanların yuzunu 1 kere göreceksın.bidaha rastlamayacaksın bile.o yuzden rahat olun.

bu şekilde çok cevap var.ancak artık sıkıcı olmaya başladı iyice.
    sence öylesi önemli bir sınavda sınıfta kakanı yapmana izin verirler mi. sınavın yanar atarllar dışarı. ne güzel iş. benimde burnum akıyor faşş faşş diye sileyim yere.kakam gelince donumu indirip çöp kutusuna yapayım kimse bişey demesin. yada altıma yapayım kimse kokudan şikayetçi olmasın.hadi gözetmeni geçtim sınıfta kamera var.öyle iş olmaz.sınav kuralları denen bir şey var.
    hiç ki tutamıyorsa sınav kaydını yaparken özrü var kısmını işaretlesin.doktor raporuda varsa tabi.ona göre önlem alırlar başka mekanlarda.

psikolojik sorunlarda doktor raporu kabul edilmiyor.

• Arkadaşlar öncelikle konuyla ilgilenen herkese teşekkür ederim.Çok şükür sınav anında başıma bu konuyla ilgili kötü bir şey gelmedi(Yıldız Teknik Üniversitesi'nde lys günü yapılan su kesintisini saymazsak). Sınavdan önce Lustral adlı antidepresanı kullandım(doktorum verdi) ve işe yaradı. Benim gibi veya daha farklı sorunu olan arkadaşlar psikiyatr desteği alırlarsa riski en aza indireceklerdir.İyi akşamlar...
  • Kaç yaşıma geldim sınav anında tuvalet gelmesi olayını anlamadım. Gelirse gelsin arkadaş napacaksın. Benim de geldi de sınava bi etkisi olmadı. Daha iyi yaptım hatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: exali

Kaç yaşıma geldim sınav anında tuvalet gelmesi olayını anlamadım. Gelirse gelsin arkadaş napacaksın. Benim de geldi de sınava bi etkisi olmadı. Daha iyi yaptım hatta

sınavımı daha iyi yaptın tuvaletimi
  • öncelikle merhaba,
    Ben bu sıkıntıyı yendim okula gitmeden 5 kere büyük tuvalete çıkmadan edemiyordum. Sadece gitmedim..başka birşey düşündüm..annemle paylaştım bu sıkıntımı.. okul açıldığından beri 4 aydır bu sıkıntıyı çekiyordum.. Yazılarınızı okuyunca ağlamaya başladım hiç geçmeyeceğini düşünerek.. Ama annemle paylaştığımda önce bana aldırmadı saçmalama dedi.. ama artık kanama ve yara olma noktasına gelmişti neredeyse bağırsağım çıkmıştı annem doktor ve dedi ki '' Kızım çok büyütüyorsun boşver,gelince git'' dedi.. hep sindirmeden atıyordum ishal olduğumu zannettim artık sadece stres olduğunu anladım ve sadece sabahları 1 kere ya gidiyorum yada gitmiyorum. ve sadece 12 yaşındayım. Tamamen stres başka birşey düşünün ve günde 1 elma yiyin.. geçiyor çok şükür Ya Rabbi :) Ama gerçekten artık her gün ağlıyordum sınıfta herkes bana kokudan yaklaşamadı.. İnşallah sizde iyleşirsiniz...
    Saygılar..

• silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 7 Aralık 2015; 23:19:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MLPS

öncelikle merhaba,
    Ben bu sıkıntıyı yendim okula gitmeden 5 kere büyük tuvalete çıkmadan edemiyordum. Sadece gitmedim..başka birşey düşündüm..annemle paylaştım bu sıkıntımı.. okul açıldığından beri 4 aydır bu sıkıntıyı çekiyordum.. Yazılarınızı okuyunca ağlamaya başladım hiç geçmeyeceğini düşünerek.. Ama annemle paylaştığımda önce bana aldırmadı saçmalama dedi.. ama artık kanama ve yara olma noktasına gelmişti neredeyse bağırsağım çıkmıştı annem doktor ve dedi ki '' Kızım çok büyütüyorsun boşver,gelince git'' dedi.. hep sindirmeden atıyordum ishal olduğumu zannettim artık sadece stres olduğunu anladım ve sadece sabahları 1 kere ya gidiyorum yada gitmiyorum. ve sadece 12 yaşındayım. Tamamen stres başka birşey düşünün ve günde 1 elma yiyin.. geçiyor çok şükür Ya Rabbi :) Ama gerçekten artık her gün ağlıyordum sınıfta herkes bana kokudan yaklaşamadı.. İnşallah sizde iyleşirsiniz...
    Saygılar..

Konu açıldıktan iki yıl sonra cevap yazıyorum kusura bakmayın. Arkadaşlarımızın sıkıntısını birazda olsa anlatabildiysem ne mutlu bana :) Tarafınızda olumsuz bir etki bıraktıysamda özür dilerim.

Sınavdan bir kaç ay öncesinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin psikiyatr bölümüne başvurdum. bana lustral adlı ilacı verdiler, ayrıca bir kaç nefes taktiği öğrettiler. tarafıma anksiyete bozukluğu teşhisi konmuştu. Şu an çok şükür iyiyim, sınavda da korktuğum şeyler başıma gelmedi :)

Not = Merak eden varsa diye yazıyorum :) Sınava girdiğim ilk yıl Manisa Celal Bayar'da Endüstri Mühendisliği'ni kazandım. Ancak bir kaç ay sonra okulu bırakma kararı aldım. Şu anda Beykent Üniversitesi'nde Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum. Ayrıca bir internet sitesinde satış - pazarlama elemanı olarak görev yapıyorum. Bunlardan daha önemlisi ise mutluyum :) Şimdi geriye dönüp bakıyorumda şu üniversite sınavını harbiden gözümde çok fazla büyütmüşüm. Hayatımda üniversite sınavından daha önemli nice dönüm noktaları geçip gitti... Size tavsiyem sınava gereken önemi verin, ama gözünüzde de çok fazla büyütmeyin.

• şekersiz veya az şekerli ürünler olacak şekilde kahvaltınızı yapın. fazla şekerli yiyince fazla su içme gereksinimi ve içtikten kısa süre sonra da işeme hissi geliyor. sanki vücut aldığınız su ile fazla şekerden oluşan artıkları tahliye etmek istiyormuş gibi. yarım saatte bir gelen bir wc ihtiyacı doğuruyor nedense.

sınava gitmeden önce gerekirse 2 saat erken kalkın ama mutlaka evde büyük tuvalete gidin . son 1-2 bardak suyunuzu evde için. sınava gireceğiniz okulda sınavdan 15dk önce son bir küçük wc'ye çıkın. sınav sırasında susayacaksınız. yanınızda getirdiğiniz suyu azar azar için. abartmayın. suyun son çeyreği ile son testinizi denk getirin :)

ales, kpss, yds, ygs, lys, isg, spk, aöf falan derken kendiliğinden böyle bir taktik oluştu. bu taktikle yarı yolda kalmadım hiç. size de tavsiye ederim.
  • d_v_a87 kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaşlar takmayın düşündükçe gelir boşverin şöyle düşünün :''1 insan günde 1 kere gitse yeter'' deyin NASIL SİNDİRECEKSİNİZ,NASIL DOLACAK O BAĞIRSAK BOŞVERİN zor olduğunu biliyorum ama kafanızı dağıtın olabilecek en kötü şeyi düşünün(mesela derste altına yapmak gibi) ve OLURSA OLSUN NE OLACAK deyin boşverin biri birşey dersede RAHATSIZLIĞIM VARDI deyin...
    İYİ ŞANSLAR :D takma abi müzik falan dinle yada gerçekten başka birşey düşün akşamları yada sabahları 1 kere git yeter GELDİĞİNDE GİDERİM de ve elinden geleni yap 5GÜNDE DEĞİŞECEK BAKIN gerçekten YOKSA KENDİ HAYATINIZI ZEHİR ZIKKIM EDECEKSİNİZ BAKIN
    KOLAY GELSİN İYİ ŞANSLAR...:D ben atlattım hele şükür (11 yaş)
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_v_a87

şekersiz veya az şekerli ürünler olacak şekilde kahvaltınızı yapın. fazla şekerli yiyince fazla su içme gereksinimi ve içtikten kısa süre sonra da işeme hissi geliyor. sanki vücut aldığınız su ile fazla şekerden oluşan artıkları tahliye etmek istiyormuş gibi. yarım saatte bir gelen bir wc ihtiyacı doğuruyor nedense.

sınava gitmeden önce gerekirse 2 saat erken kalkın ama mutlaka evde büyük tuvalete gidin . son 1-2 bardak suyunuzu evde için. sınava gireceğiniz okulda sınavdan 15dk önce son bir küçük wc'ye çıkın. sınav sırasında susayacaksınız. yanınızda getirdiğiniz suyu azar azar için. abartmayın. suyun son çeyreği ile son testinizi denk getirin :)

ales, kpss, yds, ygs, lys, isg, spk, aöf falan derken kendiliğinden böyle bir taktik oluştu. bu taktikle yarı yolda kalmadım hiç. size de tavsiye ederim.

ve bahsettiğimiz idrar değildi heralde ama saol :D işe yarıyo mu gerçekten TUVALET SIKINTISI çoook zor ya

• Ben bu durumu yaşadığımda kanser mi diye bakmıştım İBS olduğunu öğrendim yani tamamen psikolojik ya ağladım ya amma abartmışsınız sizde takmayın :D Sayenizde artık ders kitabını görünce tuvaletim geliyordu gelmeyen gaitayı (dışkıyı) çıkarıyordum bitmeyen bir ishal sürüyordu resmen vede ne kadar katı olsada su gibi dağılıyordu STRESTEN ya :D bende bişey sanmıştım kanser falan :D e şimdi nasılsınız geçti mi gerçekten?
  • Her sabah kendini alıştır hep aynı saatte büyük tuvaletini yap , bünyen artık bi süreden sonea alışıcak sadece o saatte gelicek , sınav sabahı da hafif atıştırıp kahvaltıyı çok birşey içmezsen , sıkıntı çıkmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suyu pet şişeye değil yarım litrelik Sütaş Ayran şişesine koyun, girerken normal şişe bulamadım der girersiniz. Ağzı geniş olduğundan rahat girer ama normal pet şişeye girmez ucu girer o zaman da sıçrayabilir. Kızlar için bilemem çok korkuyorsanız yukarıda belirtilmiş yetişkin bezi bağlayın iyice sıkışırsa bırakırsınız bezde sorun olmaz herhalde.
  • SadeceEmre S kullanıcısına yanıt
    Hocam pet şişeye sığmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MLPS

Ben bu durumu yaşadığımda kanser mi diye bakmıştım İBS olduğunu öğrendim yani tamamen psikolojik ya ağladım ya amma abartmışsınız sizde takmayın :D Sayenizde artık ders kitabını görünce tuvaletim geliyordu gelmeyen gaitayı (dışkıyı) çıkarıyordum bitmeyen bir ishal sürüyordu resmen vede ne kadar katı olsada su gibi dağılıyordu STRESTEN ya :D bende bişey sanmıştım kanser falan :D e şimdi nasılsınız geçti mi gerçekten?

Geçti çok şükür :)
  • Yönetim Bilişim iyi bir bölüm mü hocam iş imkanları ve maaşları iyi mi?
  • ben sbs de böcekle beraber çözdüm soruları o da bir şey mi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.