Şimdi Ara

Şınav, Mekik ve Barfiks Programları (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.033
Cevap
707
Favori
933.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: Meskalamdug

hazırlanmayı düşünürsen demir adam triatlonu aklında olsun. 4 km yüzme, 180 km bisiklet ve 42 kilometre koşuyu ara vermeden 17 saate bitirmen gerek. Yapabilirsen iron man diye çağırıyorlar.

Yüzmesi daha uzundu sanki. Hedefim o zaten de cidden çok zor.

Türkiye'de yanılmıyorsam sadece 10 demir adam olduğunu hesaba katarsak gerçekten zor. İnsan kendini süper kahraman gibi hisseder artık.

• quote:

quote:

hazırlanmayı düşünürsen demir adam triatlonu aklında olsun. 4 km yüzme, 180 km bisiklet ve 42 kilometre koşuyu ara vermeden 17 saate bitirmen gerek. Yapabilirsen iron man diye çağırıyorlar.

Yüzme 3.8'imiş. Hedefin buysa bir şey diyemem ama beni rakamların söylenmesi bile korkutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamGod

quote:

quote:

Yüzme 3.8'imiş. Hedefin buysa bir şey diyemem ama beni rakamların söylenmesi bile korkutuyor.

Evet koşuyla karıştırmışım. Önce şu lise bitsin ondan sonra düzgün bir şeyler yapabilirim. En kısa zamanda hedefim yeni bisiklet alıp Tekirdağ-Çorlu-Tekirdağ yapmak. 90 km falan yapıyor. Onu bitirebilirsem zaten tüm yollar benimdir.

• 2 sene önce denemiştim bu programı, ilk başlarda 5, maksimum 10 şınav çekiyordum.. tam tamamlamamıştım, ama hala kasınca 30-35 tane çekiyorum..
  • Şınav ve mekik 2 sini de aynı gün yapsam bir sorun olur mu? pazartesi çarşamba cuma en ideal 3 gün gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delling

Şınav ve mekik 2 sini de aynı gün yapsam bir sorun olur mu? pazartesi çarşamba cuma en ideal 3 gün gibi duruyor.

Olmaz. Barfiksi de aynı gün yapabilirsin farklı kaslar çalışıyor.
  • beyler bu programa 28/10/2011 de başladım :) şuanda 2. haftadayım orta sütunla çalışıyorum. Şimdi gelelim sorularıma 2. haftanın 1. günün max'ında en fazla 18 tane çekebildim sizce iyimiyim yaşımda 16 birde haftada 3 gün diyor programda ben hergün yapıyorum haftasonu hariç sizce bu iyimi kötümü şimdiden teşekkürler.Çok hırslıyım :D 100 şınav çektiğimde videoya çekicem foruma koyarım ve sonra parti yapıcam :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Delling

Şınav ve mekik 2 sini de aynı gün yapsam bir sorun olur mu? pazartesi çarşamba cuma en ideal 3 gün gibi duruyor.

Olmaz. Barfiksi de aynı gün yapabilirsin farklı kaslar çalışıyor.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcaykaplan62

beyler bu programa 28/10/2011 de başladım :) şuanda 2. haftadayım orta sütunla çalışıyorum. Şimdi gelelim sorularıma 2. haftanın 1. günün max'ında en fazla 18 tane çekebildim sizce iyimiyim yaşımda 16 birde haftada 3 gün diyor programda ben hergün yapıyorum haftasonu hariç sizce bu iyimi kötümü şimdiden teşekkürler.Çok hırslıyım :D 100 şınav çektiğimde videoya çekicem foruma koyarım ve sonra parti yapıcam :D

Her gün yapılmaz. Kaslar dinlenirken gelişir. Keşke konuyu okusaydınız.
  • Pff hırsımın kurbanı oldum vallaha ben drek teste geçtim ondan sonra programa başladım anında konuyu okumadım bile neyse bir gün dinleniyim bundan sonra çok sağol he birde setten sonra max 18 yapmam sizce iyi mi iyi değilse ilk haftayı tekrarlıyımmı ?
  • Sadece Kondüsyon ve sıkı çalışma yeterli değildir. Beslenmede çok önemlidir doğru şekilde beslenilmez ise ne kadar çalışırsanız çalışın 100 e ulaşamayacaksınızdır...

KAsların daha dirençli olması daha uzun çalıştırılması ve dha geç yorulması snı sağlayacak beslenme programınıda uygulamasınız. Yoksa istediğiniz kadar çok çalışın kaslarınızda yeterli enerji depolanmamışssa sonuca ulaşamazssınız.

Sıkı çalışma, Dengeli ve amaca göre beslenme, Yeterli dinlenme... Tüm bunları birlikte yapmaz iseniz amacınıza ulaşmanız planladıgınız zaman zarfında gerçekleşmeyecektir muhtemelen. Spor disiplin işidir.

Çalışma besleneme dinlenme... Bunlardan birini aksatırsan denge bozulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

Sadece Kondüsyon ve sıkı çalışma yeterli değildir. Beslenmede çok önemlidir doğru şekilde beslenilmez ise ne kadar çalışırsanız çalışın 100 e ulaşamayacaksınızdır...

KAsların daha dirençli olması daha uzun çalıştırılması ve dha geç yorulması snı sağlayacak beslenme programınıda uygulamasınız. Yoksa istediğiniz kadar çok çalışın kaslarınızda yeterli enerji depolanmamışssa sonuca ulaşamazssınız.

Sıkı çalışma, Dengeli ve amaca göre beslenme, Yeterli dinlenme... Tüm bunları birlikte yapmaz iseniz amacınıza ulaşmanız planladıgınız zaman zarfında gerçekleşmeyecektir muhtemelen. Spor disiplin işidir.

Barfisk taktım kapıya.Yaşım 14.En fazla 12-13 çekebiliyorum.Yaşlarıma göre iyi ama ben bunu nasıl 25-30 yapabilirim ?

• bir yatınca yere 20-25 şınav çekiyorum günde çok zorlamadan 50-60 çekiyorumdur ama hafif kilo var kilom iyi de kas değil kaç yaparsam iyi olur genelde de göğüs bölgesini çalıştırmam lazım
  • quote:

Sadece Kondüsyon ve sıkı çalışma yeterli değildir. Beslenmede çok önemlidir doğru şekilde beslenilmez ise ne kadar çalışırsanız çalışın 100 e ulaşamayacaksınızdır...

Nasıl bir beslenme olması lazım bildiğin bir beslenme programı varmı yada işte günde bukadar bunu yemelisin veya hyaftada 1 kez şunu yemelisin gibisinden tavsiyen varsa söylermisin.

• Kaç kiloysan o kadar gramın üstünde protein almalısın. Mesela 70 kiloysan 80 gram falan protein alman lazım. Ayrıca yağlı beslenmeyi de abartmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcaykaplan62

quote:

Nasıl bir beslenme olması lazım bildiğin bir beslenme programı varmı yada işte günde bukadar bunu yemelisin veya hyaftada 1 kez şunu yemelisin gibisinden tavsiyen varsa söylermisin.

Şimdi Kilo durumuna göre değişir beslenme. Kiloluysan ona göre zayıfsan ona göre Normal durumda isen ona göre bir beslenme sistemi ayarlamak gerekir.

Ama kas ın yapıtaşı proteindir. Her halükarda Bol miktarda Protein gerekir. Et, balık, Tavuk, Mercimek, Yumurta Akı gibi besinlerde yogun olarak bunulur.
    Dediğim gibi öncelikle Kilo durumunu öğrenemke lazım sonra ona göre bir beslenme programı haırlayıp Çalışma ile birlikte uygulamak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: PearBear

quote:

quote:

quote:

quote:

selamun aleyküm beyler size ufak da olsa bi nasihat verim tınlarsınız ya da tınlamazsınız sizin biliceğniz iş
    barfiks çekerken çok dikkatli olun ısınmadan tek bi barfiks bile çekmeyin.. ben bu mallığım yüzünden rotator cuff ımı yırttım ara vermek zorunda kaldım spora umarım en kısa zamanda eski haline döner omzum.. son pişmanlık harbi fayda etmiyor başınıza gelmeden tedbrinizi alın benim gibi göt gibi kalmayın sonra.. vücut geliştirenlere sözüm enseye press ve enseye lat pull dan uzak durun,ısınmadan egzersiz yapmayın

Çok geçmiş olsun hocam. Isınmadan bir şey yapmamak lazım aslında ama "Hadi bu sefer de ısınmayayım." diyorsun bir giriyorsun sonra ne kadar aklına küfretsen de elden bir şey gelmiyor. Ben de ısınmadan voleybol oynarken omzumu çıkartmıştım. Hafif voleybol topu bile yetti çıkmasına.

Allah razı olsun hocam geçicek inşallah en kısa zamanda.. senin omuz ne alemde şu an bi sıkıntı yoktur umarım

Ya aslında şu an iyi gibi ama arada ağır bir şeyleri yine arkadan kaldırırken sanki biraz oynuyor gibi geliyor. Ama aynısı hiç çıkmamış sol kolumda da arada olduğundan bir sorun yok herhalde diye düşünüyorum. Geçen mayıs gibi çıkmıştı omzum benim.

Size önerim iyileştikten sonra hafif hafif güçlendirmeye çalışın ve beslenmeyi iyi tutun. Ben 1 ay askıda dinlendirdim 2 ay da hafif hafif şınava vb. başladım ondan sonra Wing Chun'a devam etmiştim ancak şimdi yüzme, bisiklet ve voleybola () başladığımdan wing chunu bırakmak zorunda kaldım. Tabi her şeyde dikkat edip yeterince ısınıyorum.

dikkat et dostum sporun faydaları olduğu kadar bilinçsiz yapıldığında zararı da çok oluyo maalesef.. ben şu an doktorun verdiği hafif egzersizlerle başladım 1 ay sonunda tekrar kaldığım yerden devam edicem Allah nasip ederse ama belli süre omuz hiç çalışmıycam.. valla fena koyuyor spor yapamamak

Ve tekrar çıktı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

selamun aleyküm beyler size ufak da olsa bi nasihat verim tınlarsınız ya da tınlamazsınız sizin biliceğniz iş
    barfiks çekerken çok dikkatli olun ısınmadan tek bi barfiks bile çekmeyin.. ben bu mallığım yüzünden rotator cuff ımı yırttım ara vermek zorunda kaldım spora umarım en kısa zamanda eski haline döner omzum.. son pişmanlık harbi fayda etmiyor başınıza gelmeden tedbrinizi alın benim gibi göt gibi kalmayın sonra.. vücut geliştirenlere sözüm enseye press ve enseye lat pull dan uzak durun,ısınmadan egzersiz yapmayın

Çok geçmiş olsun hocam. Isınmadan bir şey yapmamak lazım aslında ama "Hadi bu sefer de ısınmayayım." diyorsun bir giriyorsun sonra ne kadar aklına küfretsen de elden bir şey gelmiyor. Ben de ısınmadan voleybol oynarken omzumu çıkartmıştım. Hafif voleybol topu bile yetti çıkmasına.

Allah razı olsun hocam geçicek inşallah en kısa zamanda.. senin omuz ne alemde şu an bi sıkıntı yoktur umarım

Ya aslında şu an iyi gibi ama arada ağır bir şeyleri yine arkadan kaldırırken sanki biraz oynuyor gibi geliyor. Ama aynısı hiç çıkmamış sol kolumda da arada olduğundan bir sorun yok herhalde diye düşünüyorum. Geçen mayıs gibi çıkmıştı omzum benim.

Size önerim iyileştikten sonra hafif hafif güçlendirmeye çalışın ve beslenmeyi iyi tutun. Ben 1 ay askıda dinlendirdim 2 ay da hafif hafif şınava vb. başladım ondan sonra Wing Chun'a devam etmiştim ancak şimdi yüzme, bisiklet ve voleybola () başladığımdan wing chunu bırakmak zorunda kaldım. Tabi her şeyde dikkat edip yeterince ısınıyorum.

dikkat et dostum sporun faydaları olduğu kadar bilinçsiz yapıldığında zararı da çok oluyo maalesef.. ben şu an doktorun verdiği hafif egzersizlerle başladım 1 ay sonunda tekrar kaldığım yerden devam edicem Allah nasip ederse ama belli süre omuz hiç çalışmıycam.. valla fena koyuyor spor yapamamak

Ve tekrar çıktı.

çok geçmiş olsun. Nasıl oldu, zorluyor musun?

• Voleybol antrenmanında servis kullanıyordum. Belki 40 defa servis kullandım o gün yeterince ısınmıştım. Sonra çıktı ama.
  • quote:

Voleybol antrenmanında servis kullanıyordum. Belki 40 defa servis kullandım o gün yeterince ısınmıştım. Sonra çıktı ama.

kötü gerçekten. Pek bilgim yok ama fazla tekrarlarsa çıkma eğilimi artıyor, kronikleşiyor diye hatırlıyorum. Tekrar geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.