Şimdi Ara

Sınav Seçici Olacak Ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ziya Selçuk, çok net bir şekilde "Konular kaldırılınca sınavın seçiciliği azalıyor." dedi bugün. Hatta bununla kalmayıp "Sınavın niteliği üzerine çalışıyoruz." dedi.

Sınav seçici olacak ama ben bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Bu sene de herkesin evde olması yığılmaya sebep olacak. Geçen sene herkes son 3 ay karantinada yükselmiş. Ev, çalışan için büyük nimet. O yüzden yüksek sıralamalarda daha büyük rekabet dönebilir. Sizce?

Edit: Bu arada evet bombok bir sistem ama Ösym de boru değil. Adamların elinde yüzlerce analiz var. O matematiği kaç kişinin fullediğini biliyorlar. Tekrar aynı hatayı yapmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okeanospetrichor -- 8 Ocak 2021; 19:51:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence de zorlayacaklar ama ev meselesinde farklı düşünüyorum geçen seneki yığılmada evde kalmanın etkisi çok düşük asıl etki konu kaldırılmasında
  • Ygs-lys yi kaldırıp bu sistemi getirmek büyük hataydı.Hem soru sayısının fazla olması hem de farklı farklı puan türlerinin olmasıyla ölçücü ve güzel bi sınavdı.

Şimdi bu sistemde aşırı zor bi sınav yapsalar da ölçücü bi sınav olmayacak,bu sefer üst sıralarda yığılma olmayacak ama daha alt sıralamalarda felaket yığılma olacak.2.5 milyon kişiyi bu kadar az soruyla sıralamaya çalışmak saçmalık zaten.

• Seçici yapsa ne yığılması olucak üst sıralarda?alt sıralarda olur o polinomdan bile öyle soru seçerler en kralı yapamaz zorlarlarsa 2019dan bile iyi gelir sıralamalar 2019 seviyesine gidin bakın 2020de lti kalktığı için o konuları 5 6 kez dönme fırsatı geçti herkesin eline şimdi aynısı yok

• Kanka evde kalan herkes calisiyomu sanıyosun. Millet netflix insta Twitter arası mekik dokuyor. İradeli olmak zor. Bu yuzden bence sınav orta olursa yine 2019 gibi gelir yigilma olmaz. Cunku calısan kadar calısmayan da var
  • Evde bir sürü çalışmayan adam var.Herkes çalışıyor mu sanıyorsunuz?Zaten evde adam gibi çalışanlar evde de okulda da her türlü çalışanlar

• benim anlamadığım lti olmasa diğer konulardan çok zor sorsalar çok çalışsan bile bazen çıkartamadığın soru oluyor ya öyle denk gelirse gene aynı bok sınav ne hardcore ne de easy çalışanla çalışmayanı sıralamaya dizebilecek şekilde olması gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuşma nerede yapıldı

• zaten yığılma denilen şey çalışan adamlara oldu,l t i kalkınca doğru dürüst çalışmayan adam da lti dışındaki soruları yaptı aynı puanı çok kişi aldı hiç çalışmayan adam 200 k ya girse ne 120 k ya girse ne ,çalışan adam geçen sene 10 k yapacağına 25 k yaptı

• Lti diğer konular bilinmeden yapılamıyor ve 9 soru çıkıyor. Diger konular tam değilse direk 9 soru gidiyor. Çoğu yetiştiremiyor.

• Sıralamalarla ilgili görüşümü şu ornek uzerinde soyleyeyim.
    2019 da 500 puan 6k
    2020 de 500 puan 15k
    2021 de 500 puan 11 12k civarı gelecektir tahminimce (iyimser olarak)
    İnsanlar calisiyor ama subat 15den sonra okullar veya dershaneler acilir biraz normale donersek evde bunalmanın verdiği seylerle birlikte salmalar olabilir.

• Geçen sene son zamanlarda kapanma olduğu için derece yapacak çoğu kişi konularını bitirmişti zaten. Daha fazla pratik şansları oldu. İnsanlar evde daha fazla kaldı bu sene. Sene içinde en kral adam bile illaki afallayacak kaçarı yok
  • Ösym her yıl olduğu gibi bu yıl da bi süpriz patlatıcak kesin olan bu kolaymış zormuş yığılmaymış pek kafaya takmayın.

• Lti yi diğer konulardan ayiran ne ki lti kalkarsa log dizilerdr kalksin
  • seçici olması yada nitelikli olması zor olması anlamına gelmiyor güzel bir sınav adayları iyi sıralamak demek çok zor yapılırsa yine yığılma olur

• azziers kullanıcısına yanıt

Benim dershanem mesela. Mezunum. Görüştüklerimden 50k-150k aralığı yapan bir çok kişi ile görüştüm ve hepsi de aman konular kaldırılmasın yığılma olmasın diyordu. İyi güzel hoş ancak "eve kapanacaksınız siz bu konuları yetiştirebilecek misiniz?" diye de kimse sormuyor.

Bu işin esprisi kimsenin bu konuları iyi yapamayıp/öğrenemeyip senin yapabilmen.

Geçen hafta hepsi mızmızlanıyordu. "Konular yetişmeycek, halen baştaki netleri yapıyorum"

İşler karışık yani. Müfredat kısılsın mı; kesinlikle hayır. Ancak bir güvence olması da gerekiyor. Yarın "arkadaşlar 15 Şubat demiştik ya artık 15 Mart oldu konular da iptal ama merak etmeyin bizim 372727 tane senaryomuz var" demesinler. Ben kaf ile çalışmayı özellikle lti de tercih ediyorum ancak günün birinde bir aksilik olursa da 250 TL boşa gitsin istemiyorum.

• Bende seçici bir sınav bekliyorum ama ayt de lti den zorlamayacaklar trigo sınavın babası olur gibi geliyor.
    Birde geçen seneki yığilmanın çalısmayla alakasi yok sınav soru sayisi sabit kaldi ama sure 30 dk arttı insanlar fule yakın yaptılar ayrıca ayt baya kolaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkois -- 9 Ocak 2021; 1:7:59 >
  • yığılma, üst sıralarda daha çok olacak bence. tamam vasat-vasat üstü öğrenciler irade konusunda zorluk yaşıyorlar fakat ilk 10k ve sonrası pek yaşamıyor. kütüphaneci de olsa kendini eve adapte edip çalışıyorlar sağlam bi şekilde. eğer ayırt edici olmasını istiyorlarsa ayt den 2 şer soru aşırı aşırı zor olmalı ki ilk 10k da kendi içinde ayrışsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.